Ga naar inhoud

Geert T

Lid
 • Items

  48
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Persoonlijke Informatie

 • Nieuwsbrief
  Ja

Geert T's prestaties

Elementary prepper

Elementary prepper (2/11)

23

Reputatie

 1. Geert T

  Cordon

  oh jammer, de serie volg ik ook, telefacts gemist., wel goede serie
 2. inderdaad Frontline was het voor de kat (tegen vlooien en teken). elke 3maand in de nek doen. Niet goedkoop maar beter als elke keer teken moeten verwijderen
 3. onze kat brengt ook elke dag gemiddeld 2van die beestjes mee naar huis. (brrrr) Deze bijten zich niet vast omdat de kat 3maandelijks een middel (weet de naam niet vanbuiten) in zen nek krijgt tegen teken/vlooien maar reizen wel mee naar binnen. Met dit weer is het dus 'savonds altijd checken of er teken op de kat zitten. Het nadeel van vlak langs een bos te wonen. Heb wel de indruk dat het er dit jaar veel meer zijn dan vorig jaar.
 4. even een grove berekening 15minuten aan 2000Watt = 0.5kWh zal iets van een 0.12€ zijn
 5. na enkele jaren kun je dan wel eens beestjes terugvinden in de pasta. Door gebruik te maken van mylar bags en oxygen absorbers zorg je dat er geen zuurstof bij de pasta kan. Nu weet ik niet wat het vochtgehalte is van "witte pasta" / "volkorenpasta"
 6. hm dus mijn 30kg volkorenpasta ligt dus waarschijnlijk giftig te worden ipv te bewaren..
 7. dat lijkt me nog wel iets voor een groepsaankoop in de prepshop :-)
 8. nou ik heb nog maar 2keer hout gekocht, 1ste keer 35eure/kuub voor dennenhout 2de keer 4oeuro/kuub voor eik (dit waren wel dunne stammetjes geen dikke gekliefde) bijde keren op lengte gezaagd (en evt gekliefd) aan huis geleverd. Gewoon op 2dehandssites bij particulieren.
 9. PS meer kippenkruiden op de blokjes doen dan je gewoon op een kipfilet zou doen want dit moet ook de saus smaak geven
 10. heel lekkere pasta met courgette: benodigdheden: courgette in blokjes snijden enkele wortels in blokjes snijden 2 kipfilet in blokjes snijden kippenkruiden 1bakje mascarpone - kruid de kipfilet blokjes heel ruim met kippenkruiden en bak deze aan samen met de worteltjes en de courgette ( niet alles tegelijk in de pan gooien maar eerst de kip licht aanbakken dan de worteltjes en als laatste de courgette ivm gaartijden enzo). - kook in tussentijd de pasta - als de kip en groenten gaar zijn voeg je de mascarpone toe en laat dit nog even opwarmen - pasta afgieten, saus toevoegen en klaar.
 11. ik had gelezen maximum 4jaar op dezelfde plaats. Omdat het inderdaad bepaalde stoffen aan de bodem onttrekt. (maar ik ben geen deskundige).
 12. allebij interessante links, (was dus blijkbaar al een topic over gemaakt) zijn zo te zien wel mooie opbrengsten mee te halen.
 13. Hallo, Heb dit nog niet kunnen terugvinden hier en is misschien wel interessant voor de mensen die niet veel ruimte hebben: mijn schoonvader is nu een test aan het doen om aardappelen te telen op beperkte ruimte. werkwijze: 1: neem een vuilniszak en maak op de bodem voldoende gaten om water te kunnen laten ontsnappen 2: vul de zak met een beetje compost/aarde en enkele aardappelen die zijn uitgeschoten. 3: als de scheuten boven de compost/aarde uitkomen deze opnieuw bedekken met een laag compost/aarde 4: dit herhalen tot de zak volledig vol is. 5: als de zak vol is gewoon wachten en laten doorschieten. Als het proces klaar is de vuilniszak opensnijden, deze zou nu vol moeten zitten met lekkere verse aardappels. (status: er zijn 2 zakken volledig gevuld, ben benieuwd naar de opbrengst per vuilniszak).
 14. ben benieuwd naar het resultaat, ik heb ook rijst in grote mylar bags gedaan met zuurstof absorbers, en ook als test 2kleine zakjes gevuld, ben benieuwd achter een kleine 10jaar het eerste zakje opendoen.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...