Ga naar inhoud

Kungfufox

Lid niveau 2
 • Items

  2240
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  8

Alles dat geplaatst werd door Kungfufox

 1. Handig die plaatjes bij de eetbare planten! ­čĺ» bedankt voor het delen
 2. Ik denk dat de topicstarter iets bedoeld als de Zibro RC-32 Petroleumkachel. Die werkt op Petroleum EN twee batterijen puur voor de ontsteking (de nieuwe modellen gebruiken allen vaak stroom voor de ventilator/thermometer). Indien de batterijen het laten afweten kan je met de oude modellen van Zibro ook altijd een aansteker of lucifer gebruiken. De meesten zijn tevens geschikt om een pannetje op te zetten/te koken. @Sieggy Als je geluk hebt kan je op marktplaats nog een oude Zibro scoren al zijn de prijzen aardig opgelopen ondertussen. Heb zelf vorig jaar een vrijwel nieuwe RCA-68 gescoord voor een klein prijsje. (Tip: vergeet niet een extra lont erbij te kopen voor SHTF)
 3. Renting is Throwing Money Away ÔÇŽ Right? Een mooi artikel wat naar mijn mening zeker gelezen zou moeten worden door mensen die op het punt staan om een huis te kopen. Elke verhaal heeft 2 kanten en voor alles zijn voors en tegens daarom is een objectief beeld belangrijk bij een van de belangrijkste beslissingen uit je leven zoals het kopen van een huis..
 4. Wat zit er trouwens in die bakjes met elastiekjes? Zo'n 250gr coke om je ticket mee over de grens te kopen? Wasmiddel om je was te doen in de smerige sloot achter het huis? Of is het een leftover met Chinees waar je maar geen afstand van kan doen?
 5. Zou je wellicht is kunnen aangeven wat je dusver hebt aangepast @Cyberbeer, eventueel met redenen/nieuwe inzichten? Wellicht kunnen we je helpen hem verder te fine tunen?
 6. Haha goed artikel, top gedaan. Laten we vooral geen namen droppen hier mensen. Zoals al aangegeven: de mensen die op de SC's zijn geweest zullen d'r ongetwijfeld wel herkennen.
 7. Het voelt voor sommigen wellicht 'extremistisch' omdat deze generatie in hun ogen meer moet doen om weer zelfredzaam te zijn. Mede omdat we zo afhankelijk zijn geworden van technologie deze dagen (wie kan tegenwoordig nog koken, wassen of ├╝berhaupt werk verrichtten zonder magnetron, wasmachine of pc/laptop?) Het is omdat we zo zijn opgegaan in deze droomwereld dat we in een steeds grotere (interconnected) bubbel zijn terechtgekomen, die steeds kwetsbaarder wordt. Alles hangt aan elkaar aan een zijden draadje. Valt de elektriciteit nu weg dan is de schade vandaag de dag hiervan niet te overzien..
 8. Ik kwam het artikel deze week toevallig tegen in een oude krant die nog in de trein rondzwierf. Ik wist gelijk: Dat is er eentje van ons team haha. Als we gewoon eerst een beetje naamsbekendheid krijgen dan komt de overstap voor velen vanzelf. Immers was het 50 jaar geleden nog doodgewoon dat men wat extra in huis had...
 9. Ikzelf kwam deze toevallig tegen op het internet en vertoont wel overeenkomsten met de openingspost en het is hier in Nederland! http://prisonescape.nl/
 10. 'Shit ik heb m'n hand open liggen...Snel een foto!' Anyways een goede reminder: safety first. Misschien kunnen we hier wel een mooi rampentopic van maken van persoonlijke klungelacties en/of faalpartijen?
 11. Als ik over 2 jaar door m'n mesjes heen ben zal ik tegen die tijd wel is een keer kijken naar die van Feather dan haha . Ik zal ongetwijfeld in die tijd wel een keer ene probeersetje kunnen scoren .
 12. *Topic bump Ik heb mij afgelopen kerst ook getrakteerd op een ouderwets krabbertje. Aangezien een open mes gegarandeerd een slachtpartij zou betekenen voor mij heb ik toch maar gekozen voor deze 2e optie welke in mijn ogen ook SHTF-proof is. En inderdaad zoals @Ivan ook al aangaf goedkoper scheren kan niet @Communicator: 100 mesjes voor 16 euro! Van 75 cent per mesje naar slechts 16 cent, dit betekend als budgetprepper toch weer een rendement van 368% . link
 13. Ik zag deze lifehack tip voor het geval je wat extra veiligheid wil bij je (voor)deur: [video=youtube;-lNFJt10w1E]
 14. Ik geloof dat er in de prepshop naast paracord nog geen producten zijn zoals deze @Simurgh maar dat daar ongetwijfeld wel een markt voor zou zijn die tevens bij jullie doelgroep past:
 15. Mijn advies zou zijn om HIIT of High Intensity Interval Training te doen. Daarmee kan je goed snel conditie opbouwen @lewieke. Het idee is om (na de warming up) 1 minuut zo hard te lopen dat je op 80% van je maximale hartslag zit (je gaat dus niet tot het uiterste), vervolgens jog je 5 minuten op zeg maar 60% van je maximale hartslag om weer op adem te komen en dit wissel je steeds af. Dit bouw je dan langzaam op naar 5 minuten hard lopen en 5 minuten joggen net zo lang tot je uiteindelijk 5 minuten kunt hardlopen en na 1 minuut rusten weer verder kunt . Vergeet niet de cooling down te doen dus naderhand ff 10 minuten rustig uit te lopen. HIIT training hoef je ook zeker niet langer dan 45 minuten te doen. Google is your friend for more info... @prepass heeft wellicht ook nog wel tips?
 16. Als fire-starter wellicht niet de beste optie voor preppers maar als middel om van een kleine vlam een veel groter (kamp)vuur te maken? Uit een onverwachte hoek: Pringles https://www.youtube.com/watch?v=EnNK_2vF5fk
 17. ff een oude topic *bump (en vanwege het feit dat het volgende filmpje zo triest is dat het eigenlijk niet bij humor geplaatst mag worden..) [video=youtube;1Y1ya-yF35g] Samenvatting: Het nucleair arsenaal in de VS wordt beheert door o.a. 'zo'n deur die lijkt op die Cheyenne Mountain (die kennen de meesten vast wel) die kapot is en wordt gehanteerd met een koevoet, software dat staat op floppy disc's zoals deze, door personeel dat o.a. dronken is/net voldoendes scoort op tests waarvan ze antwoorden naar elkaar kunnen smsen en dat af en toe wel is per ongeluk 4 ICBM's onbeheerd anderhalve dag op een vliegveld laat staan... Had ik al gezegd dat de VS zichzelf al bijna 2x heeft opgeblazen met een nucleaire bomb? *Ow en ik geloof me te herinneren dat het password om te lanceren 8x0 was..dus..00000000 om te lanceren.. How the hell did we even got this far without blowing this shit up?!
 18. Vandaag ook weer een band moeten plakken...gelukkig maar een 10min klusje
 19. @kimberley Hou er rekening mee dat je in mijn ogen beter een hele vragenlijst of interview per persoon kunt laten beantwoorden. Mocht je hier een random vraag droppen hou er rekening mee dat je wellicht net zoveel verschillende antwoorden krijgt als dat we hier mensen hebben rondzwerven op het forum .
 20. Damnit ik mis het weer net hoor. Wacht op een linkie om terug te luisteren..
 21. @FKAGB Die TRX is inderdaad pleures duur. Als je daar in plaats van gewoon een paar fitnessringen koopt dan kan je in feite dezelfde oefeningen doen plus meer! En dat voor een behoorlijke duit minder . Bijvoorbeeld deze (al zijn ze ongetwijfeld nog goedkoper te vinden: http://gorillasports.nl/deal/11012/gymringen?gclid=CM2f6oWKzsMCFULKtAodlnkAQA (Foxxie heeft toevallig ook een setje vanaf Ebay ) Uiteraard als je echt budget wilt gaan kan je ook zelf een dik touw pakken of enkele sjorbanden en wat improviseren. Wat @prepass ook zei, je traint hier veel minder statisch mee. Het is veel instabieler wat ervoor zorgt dat je o.a. je stabiliteit/evenwicht of 'core' goed traint. In mijn ogen kan je met deze ene tool in elk geval stukken effectiever trainen voor een eventuele SHTF. Hoeveel kan een gemiddelde brede gozer uit de sportschool bijvoorbeeld doen als het gaat om een degelijk setje pull-ups? Leuke post overigens!
 22. Dikke kudo voor ITS Tactical @Mr. Gold Ze hebben ook een leuke youtube channel guys:
 23. De laatste weken is de http://www.bodyenfitshop.nl nogal negatief in de social media terechtgekomen vanwege het feit dat onafhankelijke testen uitwezen dat sommige producten van het huismerk hun claims niet konden waarmaken: De versie die ik zelf gebruik is bij de verschillende tests dusver nog niet genoemd. Echter gezien de prijs en de uitstekende klantenservice blijf ik wel fan van deze webshop. Persoonlijk overstappen op een alternatief kan prijswijs niet uit voor mij. Aangezien 90% van de proteïne supplementen of shakes hormonen of kunstmatige zoetstoffen bevatten zoals aspartaam, aculfaam-k, sacharine, cyclamaat of Sucralose/Splenda (stevia-variant van het huismerk. Mocht deze versie ook minder eiwitten en meer koolydraten bevatten dan kan de budgetprepper prijsbewust beter een extra schep toevoegen en de koolhydraten verder beperken in de dagelijkse voeding zelf naar mijn mening. Aangezien dit draadje zich richt op whey of eiwitpoeder als prep leek het me gunstig dit mede te delen aan mede-preppers zodat een ieder zijn of haar eigen afwegingen kan maken en zelf zijn of haar beste keuze kan maken als het gaat om whey-shakes.
 24. Een keg dient op een gladde vloer wel voldoende grip te kunnen krijgen om effectief te werken. Deze gadget schijnt dusdanig grip te hebben dat deze zelfs op gladde vloeren zou werken. Bovendien vermoed ik persoonlijk dat je met deze gadget meer neerwaartse druk hebt en dat deze daardoor op een gladdere ondergrond dubbel zo effectief is. Zowel een keg als de DoorJammer zie ik meer als iets voor een buiten- of toegangsdeur van een woning overigens. Als je dit voor een (veelal holle/kartonnen) binnendeur gaat gebruiken sla je de plank behoorlijk mis naar mijn mening. Het idee is mogelijke indringers te weren uit je woning of verblijf en als deze al binnen is ben je mijn inziens al te laat. Voor een back-up zijn dan andere betere middelen te vinden..
 25. Vikings kijk ik nu ook om te zorgen dat ik het laatste seizoen van The Walking Dead in 1 stuk door kan kijken haha. Die Katheryn Winnick als Lagertha is zulk kwijl materiaal in die serie he zeg . Is in real life ook wel prepperwaardig als eventuele metgezel geloof ik, als ik haar biography zo lees: http://www.imdb.com/name/nm0935395/bio?ref_=nm_ql_1 Voor de mannen:
×
×
 • Nieuwe aanmaken...