Ga naar inhoud

Nature

Lid niveau 2
 • Items

  324
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Nature

 1. @GuywithAplan @Raycoup het geeft idd weinig licht. Ik gebruik het gewoon 's avonds als schemerlichtje. Ik heb geen last van geur. En heb alleen zwarte rook als ik de wiek te lang laat.
 2. Ik heb deze soort olielampen en tot hiertoe nog geen problemen mee gehad. (hout vast houden)/
 3. Hoi Marten Alvast welkom op het forum! Tof dat je hier je eerste stappen zet naar het preppen toe. Voor we je kunnen helpen zal je eerst moeten weten waarvoor je wil preppen. Voor een overstroming, economische crisis, oorlog, ... Het best is te starten met een basis zoals een EDC dat is een Every Day Care pakket. Meestal heb je dit al zonder dat je het echt beseft. Wat neem je mee als je een hele dag weg bent? Zorg ervoor dat je altijd een flesje water op zak hebt, wat te eten, een kleine ehbo, ... Ga je met de fiets naar school? Dan kan een fietsherstellingskitje en een regenponcho ook wel handig zijn. Maar neem eerst even de tijd om rustig het forum door te nemen. grtjes Nature
 4. Ze steken nog wel in hun blisterverpakking waar de naam en vervaldatum op staat. Alleen niet in het kartonnen doosje.
 5. Ik heb in mijn EDC een leeg vitamine potje. Hierin steken: 1 veiligheidspeld 4 allergie pillen 2 ibuprofen 2 motiliums Er raakt eigenlijk redelijk wat in zo'n potje. Maar zo hoef ik niet alle pilletjes in hun verpakking mee te nemen en raken ze niet beschadigd.
 6. Via zoeken heb ik nog niet veel info gevonden op dit forum. Hoelang kan je rijstwafels eten na tht datum? Ik heb net enkele pakken gekregen maar die zijn al een half jaar over datum. Het zijn droge rijstwafels met zeezout.
 7. Ik wil ook wel graag zo'n setje.
 8. De biodroom op linkeroever te Antwerpen heeft ook een leuk concept. Per half uur dat je er helpt krijg je een stempel. 4 stempels kan je inruilen voor een oogst naar keuze of een eigen zak. Dit zijn bouwafval zakken die ze gebruiken om in te planten. Je behoud dan ook de volledige oogst van je eigen zak. Je mag maximum 4 zakken hebben. Je kan er ook workshop volgen zoals leren manden vlechten en confituur maken. http://www.dna.be/biodroom/over-biodroom http://www.bliss-magazine.be/nl/pagina/14-30-391/biodroom_-de-leukste-moestuin-van-antwerpen.html
 9. Bedankt @Communicator Is er eigenlijk een mogelijkheid om simpele posts als dit te verwijderen als je een antwoord hebt gehad?
 10. Nature

  Skyline sm-2010

  Ik vond deze 2de hands maar weet nog geen prijs. Maar voor ik hiernaar informeer zou ik graag willen weten of dit de moeite is. En zijn er nog vragen die ik erover moet stellen voor ik het aankoop? En wat is de gangbare prijs? Ik heb nooit eerder met dergelijke communicatie toestellen gewerkt en ben er dus een complete noob in. Maar als de prijs meevalt, kan het geen kwaad om dit in huis te hebben, denk ik.
 11. @gebruikersnaam Dat ziet er idd stabieler uit. Ik heb hier niet direct een axion in de buurt maar ga zeker eens rondkijken naar dit model. @Communicator Buiten een vuurtje stoken zal niet gaan want ik heb geen tuin. Het is ook niet zo zeer voor een zware shtf maar voor eentje waar bv een hele wijk zonder stroom of gas komt te zitten door bv een storm of panne in de centrale.
 12. Ik dacht dat dit misschien wal handig zou zijn voor een Bug in. Geen gevaarlijke out door campingvuurtjes voor in huis (Ik heb wel al deze kleine gasbrandertje). Maar wat heb ik nodig om dit te laten werken tijdens bv een elektriciteitsstoring? Een simpele zonnelader zal niet sterk genoeg zijn. Nu ik weet dat er al meerdere gelijkaardige vragen zijn maar ik zie door het bos de bomen niet meer en snap nog steeds niets van elektriciteit. http://nl.aldi.be/aldi_elektrische_kookplaat_48_5_1041_12253.html
 13. @calimero ka, je het recept posten van de lavendel gelei? @Mrsjones bedankt voor de tip! En ben idd ook nieuwsgierig of dit met geitenmelk kan.
 14. Probeer deze vragen dan eens te beantwoorden zonder eerst verbaasd te kijken of ze het echt menen. - Als je plantjes wil verplanten naar de volle grond moet je het plastiek potje er dan afhalen? - Hebben alleen de mannetjes bijen een angel? - Deze heeft hoorns en een sik is dit een bok? (terwijl je de geit aan het melken bent) - dezelfde vraag bij een koe met horens. Geloof me ik heb al veeeeeeel sarcasme moeten inhouden. En dit waren opmerkingen van volwassenen. Van kinderen krijg ik ook leuke opmerkingen.
 15. Meenemen naar de sc Vlaanderen dan kunnen we allemaal eens proeven. :-) Op voorwaarde dat nurse aanwezig is ingeval van...
 16. Ik was eigenlijk op zoek naar een gietijzeren ketel en kwam deze site tegen. http://www.rokenenkoken.nl/index.php?item=heksenketels_-goulashketel---buiten-koken&action=page&group_id=16&lang=NL Ik had nog nooit eerder gehoord van goulash kookkachel. Is dit iets handig voor een shtf situatie? En kan je deze potten ook gebruiken op een gewoon gasfornuis?
 17. @Raycoupe Ik ben niet direct een expert in elektriciteit dus waar kan je dan 45 watt voor gebruiken?
 18. kan je er ook een gewone stekker op aansluiten. bv van een elektrische verwarming? Ik heb al naar alternatieven gezocht maar met 2 kleine kinderen op een klein appartementje is elektrisch toch het veiligste.
 19. @Navauden kan je die pillen nu nog gratis krijgen? Ik weet nog dat je die een tijd terug gratis kon krijgen in de apotheek maar weet niet of dat voor een beperkte periode was. En controleren ze hoeveel je er gaat halen of kan je in verschillende apotheken even langs gaan?
 20. Ik heb net een lekker wild soepje gemaakt met zevenblad, weegbree, oerprei, rankspinazie, paardenbloem, aardpeer, ... eigenlijk alles dat ik tegenkwam in de tuin :-)
 21. Ik heb wel al een info avond gevolgd over de wormenbak maar van dat emmertje had ik nog niet gehoord. Je kan in Antwerpen in het eco-huis regelmatig info avonden volgen ivm tuinieren in kleine tuintjes en balkons. moestuinieren in potten en over wormenbakken.
 22. Ik heb geen geduld voor kaas te maken. Het maken zelf is geen probleem, maar het lange wachten tot je het mag consumeren is niet leuk. :-) Je kan wel de thermometer en kaasdoeken gebruiken om platte kaas te maken.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...