Ga naar inhoud
GENEGEERD

For all hardcore prepper/ survivalist...


sarge

Aanbevolen berichten

OK voor alle hardcore strijdlustige survival 'experts'... Stel: u gaat voor minimaal en week de jungle in op uwe eentje (of met en vrind)... Wat zou u meenemen? ... Er kan ineens iets misgaan en uwe tocht wordt ineens gratis verlengd...

 

(Ik ben benieuwd waar mensen mee zullen gaan komen)..achtung!! U zult het zelf te voet ook moeten mee slepen!

 

En graag leg uit waarom u juist dat ene product zou willen meenemen. Bon chance...

Link naar reactie
Delen op andere sites

Begin nu je eigen moestuin. Bekijk de zadenpakketten Op zoek naar waterfilters, messen, tools of lang houdbaar eten? Ga dan naar www.prepshop.nl!

Zelf al eens over nagedacht wat je mee zou nemen? Aangezien ik schijnbaar al een week in de jungle zou verblijven, heb ik hoofdzakelijk extra kennis nodig van de lokale flora etc om m''n eten te kunnen vinden. Als ik spullen meeneem voor een weekje eropuit te gaan, dan is de enige beperking m''n voedsel op de lange(re) termijn.......

 

Zomaar even wat links van wat lokale trip aanbieders en andere info bronnen:

http://paddleasia.com/jungle-survival-kits.htm

http://www.junglecraft.com.my/

http://elitesurvivaltraining.com/kit.php

 

Je kan zomaar zelf ook wat opzoeken.

 

Succes

 

OK voor alle hardcore strijdlustige survival 'experts'... Stel: u gaat voor minimaal en week de jungle in op uwe eentje (of met en vrind)... Wat zou u meenemen? ... Er kan ineens iets misgaan en uwe tocht wordt ineens gratis verlengd...

 

(Ik ben benieuwd waar mensen mee zullen gaan komen)..achtung!! U zult het zelf te voet ook moeten mee slepen!

 

En graag leg uit waarom u juist dat ene product zou willen meenemen. Bon chance...

  • Leuk 2
Link naar reactie
Delen op andere sites

@lewieke ja ja JA JA je vrouw :) maar op zich wel een moraal booster , en een persoon die je vertrouwd.

@prepass verstandig antwoord , mee eens.

Over de uitrusting hoeven we niets te zeggen want die had je al voor die week bij je.

Tenzij het zo,n luie stoel vakantiereis was, en je alleen je creditcard bij je had.Dan ben je zoals de amerikanen zeggen "your screwed".

Link naar reactie
Delen op andere sites

De overweging is iets dat je de keuze maakt tussen makkelijk shelter, drinkwater, vuur, eten.... te bekomen. Snelheid tegenover arbeid.

 

- Een kwalitatief tarpje kan je shelter en drinkwater opleveren en geeft je na verloop van tijd een droog plekje om op je gemakje vuur te maken.

- Met een parang maak je wel meer dingen maar je investeert tijd en energie in het bouwen van een shelter waarbij je drinkwater mee verzamelt en iets maakt om vuur mee te - maken maar met een hoge vochtigheidsgraad...

- Met een magnesiumstick of aansteker ga je dan weer makkelijker vuur maken wat je toelaat om sneller drinkbaar water te bekomen en bepaald voedsel veilig maakt om te consumeren.

- Met een rvs container kan je dan weer makkelijker water koken en opslaan...

- En zo zullen nog wel een paar tools zijn die het ene vergemakkelijken maar niet alle factors zullen dekken.

 

Volgens mij is er niet iets als een one tool option en heb je in je meeste moderne foedralen genoeg mogelijkheden om de nodige voorbereidingen te treffen om multi-fuctionaliteit troef te maken.

Link naar reactie
Delen op andere sites

hahha :o wat een reacties op zo'n open vraagstelling. geinig. heb in menig situaties gezeten in mijne leven waarop ik dacht 'zal ik mijn laatste minuut geslagen zijn'...mijn trainingen in de jungle van Frans Guyane waren één van de zwaarste die ik gekend heb...maar oohh so mooi. waar menig liever terug wilde...wilde ik meer en meer leren. ik hou van beestjes en planten. leren overleven in verschillende harde klimaten zoals jungle, woestijngebieden, African Bush, artic cold....de mens is gewoonweg niet gemaakt om in zulke haarden te wonen en leven. maar kijk eens around the world..toch gaan mensen 'uit vrije wil'..wonen in gebieden waar 75% van de meeste mensen zich ver van af houdt! respect voor de mensen en volkeren die in de bush wonen.jungles..er zijn nog steeds stammen waar de westerse klote maatschappij niet heerst. waar de sjamanen lekker mogen trippen op de drugs die bij ons bovenaan de opiumlijsten zouden staan! en op 'bare foot' ...schoenen?? daar hebben ze daar nog nooit van gehoord..laatstaan kleding. hele dag een holle tak over uwe piemel ...tja maar te spreken over een 'woody'.

 

menig mens vraagt mij wel eens ...zou je nu zo kunnen wonen en overleven in de jungle bijvoorbeeld? OF ik dat zou willen ...neen tuurlijk niet. net als ieder mens bijna ..ik hou nu ook van luxe en comfortabiliteit.

zelfs de best getrainde 'special forces'...die kunnen ook doodgaan in de natuur. we zijn echt geen rambo's ofzo..maar enige geluk hebben we dat we een gespecialiseerde trainingen hebben gehad in onze legertijd.

 

het mooie van de hedendaagse krijgsmachten is dat we leren van elkander. van elkaar trainings methodes...we rouleren en leren. wie die kans heeft kunnen hebben in haar/ zijn legertijd is blessed. (niet iedereen heeft/ krijgt die kans helaas)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Waterfilter.

 

Eens een stom programma gezien, waarin 2 blote mensen zonder iets in de jungle probeerden te overleven.

Nou, die hadden dus iets aan een goed waterfilter gehad, want dat was dus het grootste probleem, schoon drinkwater.

Het zal daar ook best warm zijn, dus je verliest ook een hoop vocht.

Link naar reactie
Delen op andere sites

ja water, voedsel, onderdak,vuur..de basis elementen voor survival. vervuild water drinken..last thing to do! ja naked and afraid..wie verzint zoiets!

 

wie heeft wel eens in een situatie gezeten waarvan ge dacht 'mijn laatste uren zijn geslagen'? wat denkt ge dat ge gaat doen?

Link naar reactie
Delen op andere sites

@sarge, ik denk dat ik veel van jou kan gaan leren:).

 

Wat ik zou meenemen? Gewoon wat ik altijd bij me heb en wat extra's:

 

-EHBO-kit

-Desinfecterende gel

-Vouwmes

-Multitool

-zaklampje

-firesteel

 

en voor extra:

-Tarpje voor tegen de felle zon en regen

-Waterfilter

-Kapmes (Hmm, meedragen he? Ik ben niet gewend aan een lang stuk staal in een foudraal aan m'n lijf. Zal wennen worden)

-RVS drinkmok

Link naar reactie
Delen op andere sites

Allez..allen toch bedankt om te reageren op de vraagstelling. het idee van mijn erachter was om eens te kijken of de lezers de vraag(en) goed zouden lezen? en/of hoe serieus er gereageerd zou worden.

als ik zo vrij mag zijn varieren de antwoorden nogal qua serieus heid hhaha. ...

 

" Stel: u gaat voor minimaal en week de jungle in op uwe eentje (of met en vrind)... Wat zou u meenemen? ... Er kan ineens iets misgaan en uwe tocht wordt ineens gratis verlengd...

.achtung!! U zult het zelf te voet ook moeten mee slepen!

En graag leg uit waarom u juist dat ene product zou willen meenem

 

stel u eens in..u gaat als prepper alleén of met 1 vriend/vriendin een jungletocht maken...u wordt gesepareerd met de gidsen en komt alleen te staan. het wordt al snel donker..de meeste touristen die een jungle toch ondernemen hebben lachwekkend maar zeer zorgwekkend, niets bij zich wat hen ook maar beetje serieus voorbereid op mindere omstandigheden. U als 'prepper' mag ik toch van verwachten dat u het een stuk beter zou voorbereiden op zo'n tocht??!

 

Lewieke: u zou uwe vrouw meenemen! ok, soit..'wat heeft u eraan' als ik vragen mag.

 

dubbel0..een parang. een uitstekende keuze al. maar is ze net zo messcherp als de vrouwe van Lewieke?

 

Scratch blijft bij de huiselijke schoentjes die in en weer uit getrokken kunnen worden haahhah. een bal in de jungle..ach waarom ook niet? maar bedenk ermee wat ge ermee zou kunnen doen in een serieuze survival situatie!

 

Neoclyps...een rol toiletpapier..wel met eucalyptus hopelijk voor een zeer kontje? stel u had alleen een rol toiletpapier bij u? en dan? tik tik tik..nog maar een uur voordat het donker is en in de jungle gaat ineens de lamp uit he! zit ge met uwe toiletpapier ..zou u uwe broek naar beneden trekken ergens pitch black?

 

heksenboot..ziet er goe uit de site en producten. maar pik eens 1 of 2 producten die u bij u zou willen hebben op dat moment? en dan...

 

Renenim.. uwe glazen..zeer belangrijk idd. niets kunnen zien en zo gedesorienteerd raken..in de jungle lijkt me totaal niet fijn. ikzelf heb altijd lenzen gehad..in mijn legertijd ook een bril gedragen maar lenzen toch fijner. buiten het gezichtsveld..in de jungle is het elke dag vochtig. ..stel u verliest uwe bril in de jungle? wat zou u dan doen?

 

Homerun..een machete..of parang? wat zou uwe keuze zijn? wat nog een ander product misschien? weet dat een machete in een niet geoefende handen zeer gevaarlijk kan zijn! mensen in stress situaties reageren gewoonweg totaal anders dan in een veilige omgeving. ik heb eens meegemaakt dat iemand een takje wilde afhakken..en in de schwung zichzelf en een andere daarbij erg verwondde..een onschuldig iets kan zo in een ernstige situatie veranderen? en dan? stel het zou u of een ander overkomen en u wordt per ongeluk geraakt? wat zou u dan doen? u kent het gevaar...jungle omgeving en een ernstige wond hebben? gangreen? wonden die niet willen helen door de luchtvochtigheid en gaan stinken en rotten. uwe eigen vlees wordt door bacterien kapotgemaakt..

 

prepass....klinkt goed. ikzelf heb voor verschillende scenarios al verschillende survival kits. de beste man van paddleasia Dave heb ik contact mee. helaas doet hij geen jungletochten en overnachtingen in de jungle (meer). wel biedt hij verschillende dagtochten aan en in 'huisjes' in de jungles overnachten dan.

 

wanneer ik terug ga naar Thailand en voor lange tijd daar zal verblijven ga ik ook de jungle in. idd met gidsen die de locale fauna en flora goed kennen, die mijn kunnen laten zien welke planten en dieren (alhoewel ik al een heel gevarieerde maaltijd heb gehad in het verleden) men daar kan eten. iedere jungle is natuurlijk weer anders. ik ga met de beste man zeker de jungle in (en verschillende gidsen van hem). we kijken er al naar uit samen van elkaar te leren en ieders vaardigheden te zien.

 

Dreutel..een sinaasappel en een touwtje...leg eens uit svp! stel u had alleen dat bij u?

aardbewoner?

 

vladimir..een goede keuze idd maar helaas is dat geen 'product'...welk product zou u bij u willen hebben?

 

carismo..tjsaa indeed. er is natuurlijk niet maar eén tool die ge bij u hebt of wilt meenemen. wat is het belangrijkste moet ge bedenken op dat moment voor u om te doen. stel mijn scenario: u loopt met verschillende toeristen een jungletocht maar raakt de weg kwijt en gesepareerd met uwe groep. het wordt snel donker...alles lijkt op elkaar. wat zou u dan willen bij u hebben (max 2 producten)..of wat zou u dan doen? blijven waar u denkt de groep kwijtgeraakt te hebben? of op zoek naar watersource? het wordt snel donker..slapen op de grond zou ik niet zo aanbevelen. in thailand in de jungle zijn er genoeg dieren waar u rekening mee moet houden.

 

Marc76nl..idd ook weer de parang zal u zeker het benodigde geven..wel veel werk in een vochtige omgeving. een omgeving waarbij ge eigenlijk elk uur paar liter water moet nuttigen. en stel u kunt geen water vinden?

 

Phaelin: ...een sateliettelefoon hebt u niet veel aan in de jungle moet ik zeggen. Den DEET..ja mijn persoonlijke ervaring ..het helpt een beetje. maar de muggen die daar rondhangen lijken wel lbestand tegen DEET. dus zou daar maar niet op vertrouwen! althans bij mijn ervaring had ik er weinig aan.

 

amazing Dree: ja dat programma..hoog entertaining niveau. zou u in uwe blote gat in een jungle willen staan? alleen of met een vriend? survival is al moeilijk genoeg. misschien dat een cobra jaloers wordt en /of een levenspartner ziet in mijne schwung. (spuugt ook)

 

Changing the mindset: thanx ...ik heb zeker interesse in reisgenoten tegen die tijd als ik afreis naar Thailand. ik heb al met verschillende mensen waaronder Dave van Paddleasia en ex special foreces van Thailand contact gelegd. ik ga zeker met hen de jungle in. helemaal met de special forces van Thailand...ben er nog mee in 'onderhandelingen' ...dus mocht iemand interesse hebben om mee te gaan de jungle in tegen die tijd...

 

op televisie ziet het er allemaal leuk en mooi uit. die survival programma's. wat ze doen. ge ken er zeker iets van opsteken. maar het lijkt mijn ver van de realiteit weg. hun zijn niet alleen, altijd camera ploeg bij zich. en mocht er een noodsituatie opsteken dan kennen ze wat dan ook bellen en regelen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

............

Marc76nl..idd ook weer de parang zal u zeker het benodigde geven..wel veel werk in een vochtige omgeving. een omgeving waarbij ge eigenlijk elk uur paar liter water moet nuttigen. en stel u kunt geen water vinden?

............

:) Je zegt het zelf al, een vochtige omgeving. Veel planten bevatten water. De grond bevat water.

En als er in die jungle bamboe groeit, is het helemaal een paradijs. Zo gek veel werk is het allemaal niet.

Link naar reactie
Delen op andere sites

 

carismo..tjsaa indeed. er is natuurlijk niet maar eén tool die ge bij u hebt of wilt meenemen. wat is het belangrijkste moet ge bedenken op dat moment voor u om te doen. stel mijn scenario: u loopt met verschillende toeristen een jungletocht maar raakt de weg kwijt en gesepareerd met uwe groep. het wordt snel donker...alles lijkt op elkaar. wat zou u dan willen bij u hebben (max 2 producten)..of wat zou u dan doen? blijven waar u denkt de groep kwijtgeraakt te hebben? of op zoek naar watersource? het wordt snel donker..slapen op de grond zou ik niet zo aanbevelen. in thailand in de jungle zijn er genoeg dieren waar u rekening mee moet houden.

 

 

 

Als ik ga voor een parang of een groot mes zal er in de zin van voorbereiding aan het foedraal nog een paar spullen hangen die het mij makkelijker gaan maken en waar ik degelijk mee kan werken. (multitool, paracord, firesteel, fluitje, duct tape, lampje, rangerbands,....) alles samen zie ik persoonlijk als 1 item (ik neem m'n foedraal met m'n parang of groot mes en alles hangt eraan)....met een goede tarp gecombineerd kan je heel wat doen.

 

Bij het afzonderen van een groep zou ik als eerste als een gek sos in morse op dat fluitje gaan blazen (ik zou als groep ook regelmatig ff een peoplecount doen om de 5 minuten --> op 5 minuten wandelen hoor je nog steeds een fluitje) indien geen gehoor ff ga nadenken wat ik ga doen.... ter plekke blijven of zelf sporen zoeken waar mensen zijn gepasseerd en zelf ook indicaties nalaten welke richting ik uitga...

 

Ik heb geen jungle ervaring maar weet wel dat je niet op de grond moet slapen. met een deftige tarp kan je evengoed een gesloten hangmat maken...

 

Uiteindelijk zijn kennis, het aanpassingsvermogen en een goede mindset het belangrijkste om te overleven en dat dragen mensen die beetje voorbereid zijn (of al shit in hun leven hebben moeten verwerken) bij zich.

 

Survival is het grootste deel psychologisch...

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast Heksenboot

Hoi @sarge (kijk, als je die "@" voor een naam zet, zonder spatie, goed spellen, krijg je een melding :) )

 

Ik liet die site van ESEE zien, omdat ze daar trainingen geven in de jungle. Goeie. (Maar dat weet jij wel :p )

 

De ESEE Junglas (spreekt voor zich) lijkt me wel handig en dan nog wat kleiners. Laserstrike, survival mes.

 

Alle andere benodigdheden zijn al genoemd:

 

Multitool

Vuur

Tarp

Touw

Container

 

BOB :p

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 3 weken later...

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...