Ga naar inhoud

Bugger

Lid
 • Aantal items

  75
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  1

Alles dat geplaatst werd door Bugger

 1. Hopelijk is het inderdaad spierballen rollen. Ik ben nog niet zo ver om een nucleare oorlog te overleven met de spullen die ik nu heb, en ik denk dat niemand dat is.
 2. Ziet er heel mooi uit, @APNL. Mooi gemaakt. Nu nog rood maken en een radioactief logo erop zetten en je hebt een D.R.O.P. voor een nucleare oorlog.
 3. Ik denk niet dat het een goed idee ik om zo'n zelf te bouwen. Bovendien kost dat ook nog veel geld en heb je misschien nog niet eens een die betrouwbaar is. Dus ik zou er gewoon een kopen.
 4. Die zien er echt veel belovend uit, zeer handig voor in een INCH of in een BOL. Ik ga er misschien ook wel een kopen want heb nog geen grote zonnepanelen met accu alleen op huis.
 5. Waarvan is dat plastic gemaakt? Dit is wel echt extreem moet ik zeggen. Gelukkig is het hier in Oostenrijk nog niet zo erg. Wel raar voor e verkering, ja. Hoe zal dat gesprek gaan? "Wat is uw probleem meneer?" "Nou... Mijn auto is gesmolten..." "Ehh... Ik bel u zo terug".
 6. Dat is inderdaad ook een fantastisch mes, heb hem zelf ook. Het enige nadeel vindt ik toch wel dat de functies wel erg limiet zijn. Verder is het mes zeer handig. Inderdaad om de rede dat @AWOL zij. Ook vanwege de vorm en de winkel waar ik hem had gekocht ze de Huntsman niet hadden.
 7. Hallo Preppers, Vandaag ga ik een review maken over de Victorninox Hunter, het is een 7-delig, 13 funties zakmes gemaakt van roestvrij staal. Hij is 11.1 CM lang, 3.15 CM breed en 1.85 CM hoog. Degene die ik heb gekocht was mat-rood met een hert aan de voorkant. Ook is hij verkrijgbaar in olijfgroen. Het mes is niet met een hand open te maken maar het heeft wel een locking mechanisme. Het mes was redelijk scherp toen ik hem kocht maar niet scherp genoeg om papier mee door te snijden. Niet dat dat nodig is, maar toch. De tools die erop zitten zijn een mes, zaag, platte schroevendraaier, twijgjeszaag, gaatjes maker, blikopener, kurkentrekker, tandenstoker en een o-rin om hem aan je broek, hand of rugzak vast te maken. Er zit geen touwtje bij. Het design is handig om vast te houden en heeft inkepingen om je vingers in te houden. Het logo zit erop gedrukt, en niet in gegraveerd. Er zit geen schaar of tang op en heeft niet extreem veel functies. Het mes is redelijk licht met 109 gram. Voor/Nadelen: Voordelen: - Genoeg functies - Scherp mes en zaag - Past gemakkelijk in de hand - Mooi design Nadelen: - Geen schaar of tang - Logo niet ingegraveerd De prijs van het mes €44,95 op Sportler.com wat ik een goede prijs vindt voor dit mes. Mvg, Bugger.
 8. Dit is zeer fasineerend en ook wel een beetje eng om eerlijk te zijn. Mooie post @Tom . En ookal gaat het ons lukken om weer stroom te krijgen om die dingen te vervoeren. Het zal ook dan na een EMP nog wel even zijn voordat men weer stroom heeft. Misschien wel nooit meer.
 9. Zelf gebruik ik al jaren Ubuntu op mijn laptop, en ben er zeer tevreden mee. De lay-out is makkelijk te leren. Er zijn bijna geen virussen of malware. Ubuntu komt geleverd met LibreOffice, wat een kloon van Microsoft Office is maar dan gratis. Ook is Firefox inplaats van Internet Explorer de standaard browser. Er zijn wel enkele nadelen zoals weinig compatibiliteit met programma's en de moeilijke installatie van programma's. Je hebt nu voortaan het Ubuntu appcenter. Waar je bijna alles wat je nodig hebt kunt downloaden. Maar zoniet moet je op internet opzoek gaan. Als je dan iets gevonden hebt is het hoogstwaarschijnlijk een .tar.gz bestand en om dat te 'installeren' gebruik je je terminal en typ je verschillende commando's in die daar bij hoort. Dit was voor mij nog wel wennen. Het installatie proces van het besturingssysteem zelf is redelijk makkelijk en lukte mij wel. Je moet wel goed uitkijken dat je 32 bit neemt als je een 32 bit computer hebt, en 64 bit als je een 64 bit computer hebt. 32 bit werkt wel op 64 bit maar andersom niet.
 10. Natuurlijk is 40 meter wel leefbaar voor een korte tijd, en als je efficiënt gebruik maakt van de ruimte zal het ook zeker wel lukken, maar bedenk dat je daar wel een tijdje kan zitten als een ernstige SHTF uitbreekt of misschien een TEOTWAWKI. Ook heb je nog andere survival spullen nodig zoals een BOB, INCH, Gereedshap etc... wat ook nog allemaal ruimte kost. Ik zou er goed over nadenken, want 40 vierkante meter is niet al te veel.
 11. 40m2 is zowat onmogelijk om in te leven. Wil je daar 4 kamers in maken zouden ze allemaal 3x3 meter moeten zijn. Dus het hele complex is maar 6x6 meter. Wat bijna onmogelijk is om fatsoenlijk in te leven. Laat staan een voedselvooraad in te hebben.
 12. Het is niet alleen een rocketstove, ik heb heb vooral gemaakt om ijzer mee te smeden, maar heb het zo gedaan dat hij ook gebruikt kan worden als een rocketstove
 13. Heb er zelf nu ook een gemaakt, had er al een maarja, 2 is altijd beter dan 1 Ik heb vuurvast mortel gebruikt en hij ziet er nu al zeker goed uit. De PVC buis wordt er later uit gehaald.
 14. Heb net op mijn eigen pak zout gekeken, staat wel een houdbaarheidsdatum op. Heb ook even bij de ingrediënten gekeken en er zat, zat troep in. Anti Verdikkingsmiddel, Anti Klontermiddel etc...
 15. Ergens staat het er wel op gedrukt, kijk maar naar je eigen zoutpak...
 16. Staat er gewoon op omdat het verplicht is. Zout is kan niet over de datum gaan. Of tenminste dat duurt heel, heel lang.
 17. Zeer mooie forge/rocket stove. Zelf heb ik er ook ooit zo een gemaakt met deze tutorial. Wel deels angepast zodat het als bijde kan dienen.
 18. Deur blijkt dus een ladder te zijn... Lijkt zoveel op elkaar ook... . Ik had zelf ook een theorie, weet niet of dit al besproken is want ik heb niet het volledige topic gelezen, maar dat de Canbus, of tewel het centrum van het vliegtuig, die er overing meerdere zijn maar als je de CAN Bus van het radiocontact en van de motoren hackt, zodat je deze kan besturen. Kun je radiocontact volledig verbreken en kun je de motoren zelf besturen.
 19. Dit topic, wow... Maar als jullie dit interessant vinden, misschien is de Walking Dead iets voor jullie?
 20. Ducttape Vitamine pillen Voedsel Drinken Brandstof (Kolen, ethanol etc...) Gereedschap
 21. Ik heb zelf nog extra batterijen en weet ook hoe ik deze erin moet zetten. Dus dat is geen probleem. Die heeft mijn juwelier erin laten zetten, ik weet niet waar hij hem vandaan heeft maar dit is de juwelier waar ik naartoe ben gegaan. (http://www.juwelierdriesser.nl/) Ik heb hem vanwege de kans op radiatie na bijvoorbeeld een nucleare explosie.
 22. Ik heb een G-Shock AW-591, ik heb de geigerteller er later door een juwelier in laten zetten.
 23. Ik ga vandaag een review geven over de Fenix UC30 zaklamp. Als eerste kan de levering beter, het is een redelijk lage kwaliteit verpakking maar voor de rest zit er wel alles bij wat je nodig hebt. Oplader, zaklamp zelf , houder, extra USB-afdekrubber. Verder is er nog een hadleiding en wat ander papierwerk in de doos. Zo kwam hij geleverd. En dit zat in de doos. De oplader werkt via Micro-USB en is waterdicht door een klepje dat je erover kan doen. Het opladen van een volledig lege zaklamp naar een volle kan 3 uur duren, wat ik aan de lange kant vindt. De zaklamp komt geleverd met een Li-Ion batterij. Als de batterij bijna leeg is gaat het aan/uit knopje rood branden. Terwijl hij aan het laden is zal hij constant rood braden tot hij vol is dan wordt het lampje groen. De zaklamp is redelijk klein voor hoeveel licht hij kan leveren en past met gemak in je EDC of gewoon in je broekzak. (2.5CMx13CM) Hij is makkelijk mee te nemen en weegt maar 100g met batterij. Er zijn 5 standen, eco (10 lumen), laag (110 lumen), middel (400 lumen) en hoog/turbo (960 lumen), de hoogste stand kan branden voor 1 uur en 10 minuten maar schakelt na 5 minuten een stand terug om oververhitting te voorkomen. De laagste stand brand voor 120 uur en is vooral voor het zoeken van kleine dingen in bijvoorbeeld een rugzak. De stand Laag brand voor 11 uur en middel brand voor 3 uur. De zaklamp heeft een bereik van 204 meter. De led die wordt gebruikt is een Cree XM-L2 (U2) led en kan 50.000 uur branden. De lamp heeft een led en de lichtkleur is wit. Hij is gemaakt van aluminium en is dus ook daardoor zo licht. Je kan er ook 2 CR123A batterijen in doen al zijn deze niet oplaadbaar. Eco stand (10 Lumen) Laag stand (110 Lumen) Middel stand (400 Lumen) Hoogste stand (960 Lumen) Voor slechts €60,- is dit een zeer hoogwaardige zaklamp en vindt ik hem zeker waard om hem te kopen. Ik geef hem persoonlijk een 8.5/10. Zeker een aanrader! - Bugger
 24. - Papieren (Paspoort, ID Kaart etc...) - Zakmes (12-Delig) - Gewoon mes - Horloge met wereldklok, compas, geigerteller en barometer - Zaklamp
×
×
 • Nieuwe aanmaken...