Ga naar inhoud

aardbewoner

Lid niveau 2
 • Aantal items

  68
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door aardbewoner

 1. Hoewel er vaak gezegd word niet gebruiken er zijn betere middelen vraag ik mij af hoelang kan je die bewaren ? Wat als preppen survival wordt. De poeders bederven volgens mij niet. Er is zoveel slechte informatie en de genoemde professionals blaten vaak alleen wat hun baas-universiteit voorschrijft. Wat zijn de ervaringen in oorlogs gebieden waar altijd gebrek aan moderne artikelen is ? Kan mij voorstellen dat degene die het wel weet terughoudend is Er zijn altijd idioten die het zomaar proberen, denk aan trump zijn bleekwater.Andere kant zolang het not made in china is!
 2. Verdunde natriumhypochloriet is gewoon verdund bleekwater. Je kan het masker zelf daar in reinigen, nooit de filters ! Houd er ook rekening mee dat je na enige tijd de klep(pen) moet vervangen ! staat in de gebruiks aanwijzing van het masker, verschilt per type en fabrikant. Als al jaren oud is vernieuwen. Dit masker de 3m 4255+ is een weggooi masker ! Dus de kleppen zijn zeker niet gemaakt om weken mee te gaan ook al zou je het filter vervangen.
 3. Altijd interessant hoewel ik het grootste probleem altijd vind dat elk toestel een andere versie nodig heeft :( En alternatieve roms nog steeds vol staan met voor mij rotzooi.We zijn nog ver weg van een kaal OS waar je zelf gewenste aps op kan zetten. PS met al die camera's hebben ze je phone niet eens meer zo nodig.
 4. LOL mijn pensioen is E 17 per jaar bruto Ik waarschuw mijn kinderen juist NOOIT ons in huis nemen.Dan worden inkomens bij elkaar geteld en stop pa/ma bijstand omdat te veel verdient ! ALLE inkomens telt men gewoon op, dus dag huursubsidie van de kinderen enz. En wettelijk heeft een rare smaak bij mij omdat in 1940 zekere ambtenaren rare wetten maakte ! Men maakt ook nu wetten en denkt nooit aan degene die tussen wal en schip (kunnen) raken en maakt daar oplossingen voor.Dus daarom ben ik er tegen.
 5. @lewieke ja ja JA JA je vrouw maar op zich wel een moraal booster , en een persoon die je vertrouwd. @prepass verstandig antwoord , mee eens. Over de uitrusting hoeven we niets te zeggen want die had je al voor die week bij je. Tenzij het zo,n luie stoel vakantiereis was, en je alleen je creditcard bij je had.Dan ben je zoals de amerikanen zeggen "your screwed".
 6. Vergeet niet dat met een inktjet geprint materiaal niet water bestendig is! Zelf zet ik al mijn files elke 5 jaar om in de dan geldende norm, nu odt. Want inderdaad het niet meer kunnen lezen van oude formaten IS een steeds groter wordend probleem.loop zelf nog te twijfelen om er ook ascii kopieën van te maken ,die worden tot nu toe altijd gelezen. Boeken zou het mooiste zijn maar helaas gebrek aan ruimte verhinderd dat.Zou geen verkeerd idee zijn om preppers bibliotheken te hebben op centrale plaatsen.
 7. Vertrouwen in mensen heb ik weinig, nul voor regeringen , ambtenaren, goeroes , geloof voorzeggers en journalisten .Het is altijd zo geweest dat de hardst schreeuwende gehoord en geloofd word ,vandaar dat ik altijd zeg in ongeluk situaties , wie hard kan roepen heeft de minste hulp nodig.
 8. Is prima hulpmiddel, maar bedenk ook wat te doen zonder stroom !
 9. Heel interessant en nuttig om te weten . Urine altijd voorhanden Maar houd het wel bij rode kool.
 10. aardbewoner

  Echt vs namaak

  In deze tijd is vaak "echt" ook rotzooi,gemaakt in dezelfde chinese fabriek. Prijs is allang geen maatstaf meer voor de kwaliteit helaas. En met de huidige internet winkels weet je ook nooit waar die het gekocht hebben. Elk land heeft zijn eigen normen,zelf in europa, meet men met verschillende maten.
 11. Ach alles al in huis als goede prepper Geeft wel aan wat er gebeurd als het eens echt mis gaat,reken er niet op dat er nog wat is. En al je nog wat kan pakken of je er mee thuis komt !
 12. Hoop dat je een bericht hebt gehad,anders zie ik de toekomst somber in rond de hoofdstad.
 13. Wat ik altijd nog mis is informatie om op de prettigste manier eruit te stappen ! Voor als iemand een (straling) ziekte heeft en toch gegarandeerd doodgaat al dan niet na een lange of korte marteling. Of soort gelijke omstandigheden. Persoonlijk heb ik gekozen voor de hypoxie manier in een kleine ruimte met co2 absorber,dit om de adem impuls te onderdrukken die door het co2 gehalte word veroorzaakt. Door het lage co2 gehalte heb je ook het verstikking gevoel niet. En vergeet geen lijkzak als je ergens in een kelder of schuilplaats zit,een lijk lekt aardig en daarmee door de schuilplaats of de trap op moeten is vragen om besmetting. Of je bent zelf te zwak om te dragen en moet het overschot opslaan. Geen prettig onderwerp maar wel nodig om nu al over na te denken.
 14. Deze kisten zijn zelfs goedgekeurd voor gebruik met explosieven in nederland. Ook worden ze wel degelijk gebruikt als munitie kist.
 15. Uitleg simpel : op 5-1-14 zette peter2010 hier een foto en vroeg aan willem 123 of hij belangstelling had. niets meer gelzen en geen reactie op PB. Dus vandaar mijn bericht hier dat ik er wel belangstelling voor heb.
 16. Jan1 wat bedoel je kan je die of raspberrypi programeren als fon modem ?
 17. En natuurlijk kan je aleen een modem kopen als je er kpn abo bij neemt en heet al deels geen fon meer.
 18. Relativerend kan je zeggen dat je jouw huis nooit kan verdedigen ! Enige kans is dat je niet opvalt/men het niet weet .gezien het feit dat we hier over preppen spreken is het laatste twijfelachtig.realistisch bezien is je beste kans nog meedoen met de gewapende meutte.onthoud dat we hier over een eind normen en waarden praten.lees de geschiedenis maar eens van nederland in 1940,wij hebben als ongewapende nog minder kans.
 19. hacatta , het valt mij wel op dat je zo stellig droog tijd noemt.Er is geen vaste tijd te geven ! probeer maar eens bananen tot broos te drogen,en zie het verschil. Ook het luchtdicht bewaren in b.v. een weckpot is een must.Ook lees ik nergens dat je het in dunne plakjes snijd (en daarna in vit.c doopt) dit versneld de droogtijd aanzienlijk.
 20. Zoals al opgemerkt is de dienst plicht NIET afgeschaft! (bijna) Iedere nederlander is eigendom van de staat. Als u zware lectuur wil lezen pak de noodwetten er eens bij (als u ze kan vinden) dan word je wel wakker. Maar men gaat aan het doel van de dienst voorbij in deze discussie,dat is het staats belang proberen te behouden, wat als klein landje al onmogelijk is. Normaal zou ik een voorstander van het zwitserse model zijn iedere burger een geweer , dit verkort de mobilisatie tijd drastisch Een groot probleem waar men maar heel weinig over hoort is onze gemengde samenleving. Als men er over begint word je gesmoord in kreten als racist en erger. In dit kader als voorbeeld het interneren van japaners in de tweede wereld oorlog, vrouwen kinderen alle brr. Cynisch als ik ben roep ik nu, wie/wat is een nederlander ? En gezien hoe ambtenaren problemen oplossen bekruipt mij altijd de vraag is er over na gedacht of is het een beleidsbeslissing ? Als je kennis en zelfredzaamheid wil kweken maak dan een soort padvinders voor iedereen zonder de propaganda.
 21. Ik ben dus een Lacto-ovo-tariër. ,wat een woord. wel ooit gegeten maar is me tegen gaan staan ,en hoe veel eiwitten het kost plus de manier waarop de dieren behandeld worden.
 22. Blijft de vraag wat is het beste om te doen in een shtf situatie. en hoelang koelen/nat houden. Wat is het effect als je water gebruikt met restanten bleek erin,het enige water wat we hebben
×
×
 • Nieuwe aanmaken...