Ga naar inhoud

Driesje

Lid
 • Aantal items

  14
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Persoonlijke Informatie

 • Locatie
  Hoogeveen
 • Nieuwsbrief
  Ja

Driesje's Achievements

Jr. prepper

Jr. prepper (1/11)

10

Community reputatie

 1. Dag allemaal, Ik dacht ik wacht even want zou misschien niet zo heel veel reageren maar mensen...dit had ik niet verwacht! Super bedankt voor de reacties. Inmiddels weet ik wat meer. De site dii (dus waar je land in Duitsland) kunt kopen werkt, is legaal en heb inmiddels contact kunnen krijgen. Ik had verkeerd nummer gedraaid en eindelijk de goede...helaas is mijn Duits niet al te super maar in het Engels ben ik wat meer te weten gekomen. Je hebt zover ik weet jaarlijkse kosten maar weet niet of dat ook echt zo is. Daarnaast zei de persoon dat er meer land door Hollanders gekocht worden dus waarom er staat dat het niet kan op de site begrijp ik niet helemaal. Daarnaast, Tom....ik reageer even persoonlijk naar je want jij komt met info aan zetten waar ik groot kans meer mee kan. Dat ik geen land kan kopen van €60.000,- bijv. ik zit in de WIA en heb een laag inkomen. Ik mag al blij zijn dat ik een eigen koopwoning heb en niet eruit hoef....
 2. Het om op meerdere plekken land te hebben om verschillende redenen. Dat het verkocht is weet ik, het was als voorbeeld. En er zijn meerdere mogelijkheden voor water, bijv. een filter? Water zelf vinden, koken. En heb zelf een houtkachel, als je je eigen land hebt waar je bomen kunt kappen en jezelf kunt voorzien van hout......de rest gaat vanzelf, je kunt het ook zo bekijken. Waarom land kopen van bijv. €60.000,- en dat je niks meer hebt voor de rest...of je begint bij €1000,-? Wie zegt dat ik een huis wil zetten? In tijden van nood...ik vraag me af of er dan überhaupt aan regels worden gehouden? Denk als je moet vluchten uit Nederland als het moet een Duitser zich niet druk maakt of je op je eigen grond een dagje meer of minder slaapt. Maar dat terzijde, ik ben op zoek naar dergelijke stukken grond, sites e.d., of iemand wat weet over de site die ik heb weergegeven en waarom het zo goedkoop is.
 3. Nou, dat dacht ik ook. Dat er niks is. Maar het is een link die lang geleden geplaatst is en er staat veel op. Het is te lang geleden en te veel aanbod dat het om een schandaal gaat. Er gaat iets fout denk ik meer. Maar dan daarnaast, waar zou je voor een paar honderd tot paar duizend euro land/grond kunnen kopen waar je bijv. mag kamperen e.d. Dit ook, 1122m2 voor €1000,- met een kleine kot erop ook. https://diia.de/?thema=objekt_detail&sortier=13&start=1&id=5377&list=1&PHPSESSID=nhsdtfd0q0iqcsbudmufdu7vs0 Dat zijn nog eens bedragen die ik i.i.g. kan betalen. Waar vind je dit meer? Dus landen waar je dit kunt kopen. Heeft iemand betrouwbare sites waar je voor vrij weinig je eigen land kunt kopen.
 4. Hallo allemaal, Via prepperforum ben ik op de site https://diia.de terecht gekomen. Echter, ik probeer ze te bellen, krijg geen gehoor. Heb gemaild, geen reacties. Het is Duitsland, dichtbij makkelijk, is er internationaal wat aan de hand dan wat minder maar de prijzen liegen er niet om! Als je voor een paar honderd euro een mooi stukje land hebt dan kun je ook op verschillende plekken land kopen. Nu had ik wat vragen erover. Weten meer leden waar je dergelijke goedkope stukken land kunt kopen. Waarom zijn ze zo goedkoop en bovenal, zitter er haken en ogen aan? De bekende addertje onder het gras zoals belasting e.d. Ik kan geen land kopen van bijv. €60.000,- in Spanje... Wie kan me tevens meer info geven over de site https://diia.de als die het kent? Ik zie jullie reactie graag tegemoet.
 5. Nou, als je ziet hoeveel er voor gevraagd wordt op marktplaats voor munitiekisten......gezien het de enige was op marktplaats vond ik de €25,- wel waard. De andere die in betere conditie is (en met gevarensticker) heb ik voor €10,- mee kunnen nemen. Je mag mij per mail wel het emailadres geven, heb zeker belang bij nog een paar van dit soort kistjes ;-) Je zegt ook dat ze verschroot worden...betekend dat er dus amper tot geen munitiekisten meer vanuit het leger komen en er dus minder van komen in de loop der tijd?
 6. Geweldig dat ik op zoek ben naar een kistje en dat die er allemaal achteraan komt........heb er i.i.g. 1 kunnen vinden en kunnen bemachtigen voor €25,-. Heb er nu 2 (1e gekocht voor een tientje...KOOPJE!). We zoeken verder maar dumpshops is geen succes...marktplaats afzoeken is het beste toe nu toe in mijn ogen. Zit flink te denken wat nou wijsheid is (is wel een ander onderwerp)....kijk...ik begin te prepperen maar wat moet je doen en hoe? Je kunt dit bijv. meenemen in de auto e.d. maar als er nou echt wat mis is?...we zien wel...we doen ons best
 7. Het gaat om deze kist, afm. 61 cm lang, 35 cm breed en 25,5 cm hoog. Smoke pot staat erop. Heb me alsnog voorgesteld op het forum....snap er niks van, heb idd. 1 bericht ipv. 2.... Ben wezen zoeken en op marktplaats heb ik nu 1 gevonden, nu nog kijken of ik het bij een handelaar kan vinden die er meer van heeft. Amerikaans stockhuis LIER ga ik eens opzoeken op google en rondneuzen, bedankt voor de tip!
 8. Hallo allemaal, 1e bericht na mijn voorstelling...ben al wat aan het verzamelen en gaat rustig maar gestaag. Heb echter een vraag waar ik een poosje mee loop en dacht waarom het prepperforum niet..die weten denk ik nog wel wat. Ik heb thuis een munitiekist (voor rookgranaten) die enorm handig is. Is van ijzer, waterdicht, goede sluiting en met fijne handvatten. Nu de vraag, ik zoek precies dezelfde gezien je ze kunt stapelen. Als ik verschillende soorten heb dan wordt het (in mijn ogen) een zooitje...wie weet waar je die dingen kunt krijgen en dan alle soorten? Ik heb google al afgezocht maar kan nergens een 2e vinden. Groetjes Driesje
×
×
 • Nieuwe aanmaken...