Ga naar inhoud

Preppie

Lid niveau 2
 • Items

  541
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Preppie's prestaties

Specialist

Specialist (6/11)

88

Reputatie

 1. Deze e-mail van Selco zat in m'n mailbox: Thank you all for the questions you submitted. Too many to answer but I picked 5 most popular questions and answered them. 1. What are the 3 most likely scenarios that will bring the collapse? 2. How to stay positive when you face survival situation? 3. How to decide who to trust? 4. How can you be valuable asset for a group even if you are not in perfect health? 5. Did combat services get traded? What services got traded? Answers here: http://shtfschool.com/survival-questions-answers/ Discuss the latest lesson in our forum. http://shtfschool.com/forums/topic/discussion-5-most-popular-survival-questions-answered/ Hope this helps. All the best and stay prepared. Selco De antwoorden op deze 5 vragen staan in de video van 15 minuten op de eerste link hierboven.
 2. Hier de nieuwste (febr 2015) video van Selco: Basic Survival - What is survival about? http://shtfschool.com/basic-survival/
 3. Het is al weer een jaar of twee geleden dat ik een paar keer telepathie heb genoemd als communicatiemiddel tijdens een SHTF. Destijds is er geen enkele reaktie op gekomen. Maakt mij niet uit. Als iemand tijdens een SHTF of vluchtscenario liever wil vertrouwen op apparatuur: mijn zegen heb je. Er zijn heel wat nieuwe leden bijgekomen. Wie weet is er onder hen wel een of een aantal, die de waarde van telepathie inziet. In mijn optiek zijn er alleen maar voordelen aan verbonden: - geen aanschaf van (dure) apparatuur - niet afhankelijk van stroom - geen vergunning nodig - geen gesjouw met apparatuur - geen onderhoudskosten - je kunt t.z.t leren deze vorm van conversatie af te schermen voor anderen - als je elkaar in een noodsituatie kwijtraakt, en ieder lid van je gezin/groep het beheerst, dan kun je met deze vorm van communiceren elkaar weer makkelijk vinden - je kunt het nu al gebruiken met je gezin/groepsleden - enzovoorts Indien je het serieus wil leren, dan kost dat je ongeveer een week of zes. Kinderen leren het vrij snel en vinden het leuk om te doen. Wanneer je er eenmaal bedreven in bent kun je d.m.v. codes zorgen dat anderen je conversatie niet kunnen binnendringen en/of afluisteren. Ik heb geen simpele uitleg ervan gevonden in het Nederlands. Deze is in het Engels:
 4. http://www.geofflawton.com/fe/75375-500-house?r=y Weer een mooie video op de site van Geoff Lawton. Deze gaat over de leefgemeenschap Quail Springs. De huizen zijn van leem, klein zonder keuken. De keuken is de gemeenschappelijke ruimte die in een yurt is ondergebracht. Door hergebruik van materialen, gezamelijk bouwen en gebruik te maken van wat de natuur hen geeft, zijn de kosten van de bouw heel beperkt gebleven.
 5. Hier de nieuwste informatie van Selco: Of course as survivalist main goal is to survive. If you do it right you will still see many people around you dying once SHTF. Today I write about reality of death and dying and how you can better handle it. http://shtfschool.com/basic-survival...lity-of-death/ Wij bespreken dit onderwerp onderling wel eens. o.a. ook: stel je voor dat een van ons niet meer verder kan tijdens bv een vlucht situatie. Erbij blijven? flesje water geven en verder gaan? genade schot? (dat laatste voor ons watjes, die nu nog geen dier zouden kunnen doden (nou ja....... op een nachtrust verstorende mug na dan) en verder geen wapens hebben.....) Ja, hoe zou je reageren en handelen....? Of er mee omgaan wanneer iemand wegvalt? We hebben het nooit meegemaakt en dus geen idee. Maar we zien het erover praten en er over na denken, als onderdeel van preppen/overleven.
 6. Ach, iedere paar dagen of week een serie doen, en 't lukt prima.Of elke keer wanneer je blikken hebt aangeschaft. Hulptroepen inschakelen werkt prima. Vrienden, kennissen en buren weten dat ik verzot ben op kaarsstompen. Dus die verzamelen het voor mij. Vooral na feestdagen (mn kerst) komt er dan veel binnen. Als dank een zelfgebakken taartje, jam of creatief kaarsje en iedereen is tevreden.
 7. Je kunt de blikken ook dompelen in kaarsvet.... zolang er nog geen roest op zit. Oude kaarsstompen verwarmen, eerst de ene kant erin dompelen, laten stollen en dan de andere kant. Niet echt een werkje om binnenshuis te doen (vlakbij open raam, dat kan wel) want niet iedereen kan goed tegen de dampen. Tegen het vocht: katoenen zakjes maken, vullen met kattebakkorrels en in de ruimte leggen. Als de zakjes wat vochtig aanvoelen; drogen op de verwarming en je kunt ze weer gebruiken. Gaan jaren mee.
 8. Ik heb ook een aantal keren gebruik gemaakt van hun diensten. Eén keer had ik een produkt gevonden bij een bedrijf dat alleen binnen de VS verkoopt en verzendt. Ik heb het aankoop bedrag + een betaling voor hun service, naar hun rekening in NL overgemaakt. Zij hebben het produkt daarna in de VS voor mij gekocht, het getest, gecontroleert en goed verpakt verzonden. Een andere keer had ik bij verschillende bedrijven produkten gekocht en naar hun adres in de VS laten versturen. Zij hebben het toen zo gunstig mogelijk verpakt om de verzendkosten zo laag mogelijk te houden. Via de e-mail lieten ze iedere stap die genomen werd meteen weten. Prima service en... inderdaad gezellige mensen; zowel aan de telefoon als via de e-mails.
 9. Oeffff, wat een ervaring zeg! Fijn dat er geen gewonden zijn gevallen, je huis er nog staat, de schade vergoedt wordt en je gezin zich snel aan de afwezigheid van tv e.d. heeft aangepast. Mooi dat je nu bij het doen van vervangende aankopen prep-gerelateerd te werk kunt gaan. .
 10. Ik heb geen interesse om met een groep zoiets op te zetten; Voor mij zitten er te veel haken en ogen aan; zeker om het op korte termijn te realiseren.. Mijn voorkeur gaat uit naar een eigen stukje grond naast, dan wel in de nabijheid van deze groep. . Een combinatie van groep en individuele (familie) grondstukken gaat prima samen.
 11. Preppie

  Water bewaren?

  Legionella komt komt voor in (leiding)waterinstallaties. Of het voorkomt in pakken bronwater is mij onbekend. De bacterie vermenigvuldigt zich bij temperaturen tussen 25' en 55 'C. Opslaan op zolder?..... hmmm, De bacterie wordt gedood boven 60'C.. Hier staat een watervoorraad in een regenton op een koele en donkere plek. Voor gebruik wordt het of gefiltert of gekookt.
 12. Barrie Trower "retired British military intelligence scientist in microwave and stealth warfare" geeft veel info over de verstorende invloed van deze golven. Ook voor specifieke informatie over de slimme meter/smart meter, kun je veel vinden op o.a. youtube: http://www.youtube.com/results?search_query=barrie+trowers-smart+meters&sm=1 Tevens geeft hij informatie hoe je je tegen deze goven kunt beschermen. Hier de tekst van een interview dat met name over wifi in scholen gaat: http://www.sott.net/article/207247-Electromagnetic-radiation-and-its-effect-on-the-brain-an-insider-speaks-out
 13. Helaas dat draadje over het hoofd gezien. Bedankt voor de tip van dat draadje met link.
 14. "The Prepper Project" geeft een gratis vijfdaagse online soortement cursus. Hieronder de link naar de website alwaar je meer info over deze 5-daagse kunt lezen. http://thesurvivalsummit.com/ Join Us For The SURVIVAL Summit? January 20-26th, 2014 This January, the founders of The Prepper Project will be hosting an exclusive online event that we’re calling ‘The Survival Summit’: It’s going to be a FREE, five-day, online training summit where 25 of the world’s most sought-after experts on Survival and Self Reliance will be teaching online classes, giving you 5 solid days and over 24 hours of training and strategies with the single focus of keeping your family alive, safe, and fed during a triggered societal collapse. http://thesurvivalsummit.com/schedule/
 15. Preppie

  Brand

  Dank voor jullie reakties en mentions. Helaas behoor ik tot de groep digibeten en heb geen idee hoe ik bv. prive op jullie reakties kan reageren. Een bericht hier plaatsen is al heel wat voor me. Af en toe een prive bericht via e-mail lukt nog wel eens (ook niet altijd). Dus een blog: helaas, zit er niet in. De tuin wordt zo veel als mogelijk met gevonden en door anderen afgedankte materialen opgebouwd....... een mooie oefening om met hetgeen voorhanden is wat te maken. Het neemt wel meer tijd dan werken met materialen op maat. Edoch, creativiteit en inventiviteit verder ontwikkelen, staat ons wel aan. "Out of the box" denken en handelen, zal vast van ons gevraagd worden in de nabije toekomst. Helaas gaat het hergebruik niet op voor al de fruitbomen. De meesten zijn te veel verbrand, moeten omgezaagd worden en gaan dan t.z.t. de kachel in. Die bomen moeten vervangen worden. Een paar waren al meer dan tien jaar oud en droegen goed vrucht. Jammer, maar 't is niet anders. Een aantal redden het misschien, dat wordt in het voorjaar pas duidelijk. Mentale weerbaarheid heb ik gelukkig in de loop der jaren wel opgebouwd. Dit voorval was een goede test. Eén dezer dagen wordt al het onbruikbare afgevoerd. Dan zal de tuin er weer wat florisanter uitzien en kan de grond/aarde gekontroleerd worden op mogelijke residuen van blusschuim en en andere chemiecaliën. Na het testen wordt duidelijk of daar een deel van afgegraven en vervangen moet worden of niet. Het eerste deel van het afdak is gebouwd. Nou nog een paar weken mooi weer....haha.... dan schiet het lekker op.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...