Ga naar inhoud
GENEGEERD

Wat als je dakloos wordt?


Cyberbeer

Aanbevolen berichten

Een idee waar je niet aan moet denken, maar toch iets wat je in je achterhoofd moet houden. Want wat vroeger ondenkbaar was, is nu denkbaar. Dakloos worden kan iedereen overkomen, denk aan jongeren met een thuissituatie, als je uit de gevangenis komt, het verliezen van je baan, huisuitzetting door schulden, een scheiding, huurstijging enz. Waar ik naartoe wil zijn eigenlijk twee situaties. Dakloos worden door een SHTF of door een economische crisis. Ondanks dat deze twee situaties erg van elkaar verschillen, blijft het idee hetzelfde. Je huis verlaten, achterlaten of huisuitzetting. Dit laatste komt steeds vaker voor in Nederland, maar ook in de rest van de wereld zoals Europa en Amerika(tentenkampen). Ondanks dat ik over dit onderwerp al veel heb gemeld, ben ik toch nieuwsgierig hoe jullie hierover denken. Mijn vraag aan jullie is eigenlijk:

 

• Heb je er wel eens over nagedacht als je dakloos zou worden?

• Wat zou je doen in zo’n situatie?

• Waar ga je naartoe (BOL, familie, vrienden, kennissen)?

• Wat kan jou BOB/BOL/BOV voor je betekenen in zo’n situatie?

 

dakloos.jpg.b1c5afe7eedc7ca6a5ab18b86c319f18.jpg

 

 

Gezinnen sneller en vaker dakloos

http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2686/Binnenland/article/detail/3339276/2012/10/29/Gezinnen-sneller-en-vaker-dakloos.dhtml

 

Steeds meer daklozen in Nederland

http://www.oogtv.nl/2012/11/aantal-daklozen-gestegen/

http://www.spitsnieuws.nl/archives/binnenland/2013/12/steeds-meer-daklozen-in-nederland

https://www.movisie.nl/artikel/groeiend-aantal-daklozen-verandert-opvang-nu

 

30.000 daklozen in Nederland

http://www.schooltv.nl/weekjournaal/onderwerpen/item/2651099/daklozen-in-nederland/

 

Binnen 10 jaar zijn er 1 miljoen daklozen in Nederland

http://anaconda15.files.wordpress.com/2013/04/dakloosartikel.pdf

 

VAN DE STRAAT - Documentaire over Daklozen

 

Beantwoording Kamervragen over het bericht dat het aantal daklozen stijgt

http://www.rijksoverheid.nl/documenten-en-publicaties/kamerstukken/2015/01/26/beantwoording-kamervragen-over-het-bericht-dat-het-aantal-daklozen-stijgt.html

------------------------------------------------------------------------------------

Info:

 

De 10 meest gestelde vragen en de antwoorden over dakloosheid

http://www.praatjevaneendakloze.nl/de_10_meest_gestelde_vragen.html

 

Dakloze

http://nl.wikipedia.org/wiki/Dakloze

 

Dakloos, wat nu?

http://mens-en-samenleving.infonu.nl/sociaal/33611-dakloos-wat-nu.html

http://www.rechtopbijstand.nl/?pid=8

 

Help de dakloze.nl

http://daklozenhelpen.nl/Hulp-Locaties

 

Straatadvocaten

http://www.motiva.nl/

 

Federatie opvang

http://www.opvang.nl/

  • Leuk 2
Link naar reactie
Delen op andere sites

Begin nu je eigen moestuin. Bekijk de zadenpakketten Op zoek naar waterfilters, messen, tools of lang houdbaar eten? Ga dan naar www.prepshop.nl!

Er zijn in België een aantal campings die illegaal gebruikt worden voor permanente bewoning. Je zou kunnen kiezen voor een gebruikte stacaravan en van daaruit low profile verder bouwen. Er zijn wel meer mensen die dat doen. Er zijn ook recreatiegebieden waarin chalets geplaatst worden. Wil je in Vlaanderen helemaal niet genieten van enige vorm van steun, dan is er nog meer kans in Wallonië omdat je daar meer en goedkopere chalets vindt. Het is een illegale maar anderzijds in mijn ogen ook een van de meer menswaardige oplossingen. Er is sinds deze week zelfs een officieel standpunt, zo zie je hoe erg het gesteld is.

 

 

http://www.gva.be/archief/guid/landuyt-gaat-verbod-op-permanente-bewoning-campings-versoepelen.aspx?artikel=ec656c55-dce8-4957-958e-f2de28a6b9f0

http://www.samenlevingsopbouw.be/site/images/PDF/publicatie_campingwonen2012_Riso.pdf

http://www.vlaamsbrabant.be/binaries/prup-permanent-wonen-deelrup4-baarbeek-berkenhof_tcm5-9752.pdf

 

Er zijn wel meer mogelijkheden. Je hebt een plekje, je leeft niet op straat, dat lijkt me het voorlaatste stadium van dakloos zijn.

 

Officieel standpunt :

http://bouwinfo.be/forum/threads/137598-hoe-een-recreatiewoning-tot-enige-vaste-woonplaats-maken

  • Leuk 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb eens drie dagen dakloos gespeeld . Wat oude kleren aan en wat rond dwalen in de stad en met een bekertje geld bedelen . En ik zeg u het is geen pretje . Als je niet weg gejaagd word door de blauwe petten wordt je uitgescholden door echte bedelaars . Omdat je hun stekje in neemt . Blij dat ik weer thuis was .

 

Geert

  • Leuk 3
Link naar reactie
Delen op andere sites

Op tijd een trekker en een pipo wagen kopen?

IBC met water, compost toilet

En dan op zijn Roma door het land bewegen, gewoon een stukje grond "kraken"

 

In de VS en GB zie je gekraakte veldjes met tenten etc van nieuwe daklozen.

Je zou denken dat onze ®overheid voor deze burgers toch iets zal moeten betekenen? anders dan alleen maar weg sturen???

Link naar reactie
Delen op andere sites

't Geeft een hoop ellende als het je overkomt en dan moet ik er niet aan denken dat je ook nog een heel gezin hebt.

 

In NL heb je namelijk geen 'recht' op woonruimte. Als je bv je koophuis uitgeschopt wordt, zit je ook nog eens met al je inboedel en spullen. Daar moet je razendsnel een opslag voor vinden, die bij voorkeur niets kost, want geld heb je dan niet meer. Acuut ben je afhankelijk van anderen, familie en vrienden. Als die niet kunnen bijspringen dan heb je pech, want de opvang van het Leger des Heils zit meestal al vol.

 

Waarschijnlijk heb je dan ook geen werk meer en als je afhankelijk bent van een uitkering heb je vaak een inschrijvingsadres nodig. Heb je dat niet, krijg je een daklozen uitkering en die is weer te weinig om in aanmerking te komen voor een huurwoning. Zo is het kringetje van de ellende rond.

 

Als je dan nog kinderen hebt en bivakkeert in je auto oid, krijg je nog te maken met jeugdzorg.

  • Leuk 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb eens drie dagen dakloos gespeeld . Wat oude kleren aan en wat rond dwalen in de stad en met een bekertje geld bedelen . En ik zeg u het is geen pretje . Als je niet weg gejaagd word door de blauwe petten wordt je uitgescholden door echte bedelaars . Omdat je hun stekje in neemt . Blij dat ik weer thuis was .

 

Geert

 

En de mensen die op je spuwen, je verwijten, je spullen wegtrappen. Of stond je recht? Ni doen, zittend verdien je meer.

 

Wat tips voor wie het ooit nodig heeft:

Zigeuners wegjagen is heel makkelijk. Van het begin tot het einde van de straat lopen en bij elke zigeuner 'polies' zeggen. Goodbye, paatsen vrij in sneltempo. Ni schuldig over voelen, die wonen in dure caravans en rijden met dikke auto's.

Alcoholiekers/verslaafden in de buurt aan het bedelen? Zoek een andere plaats, je zal niks verdienen want zij klampen mensen aan waardoor die niemand nog iets geven. Daarbij die hebben zo hun eigen plaatsen, dat kan je ruiken, en daar hangen ze dag en nacht rond. Wegblijven, kan je niks gaan doen dan hun armtierige centen afpakken (ja het leven op straat is hard, de wet van de sterkste hé)

Vergeet winkelingangen, die zijn al lang ingenomen.

Winkelstraten, aan kerken, zeker de markten en toeristische trekpleisters zijn het best. Je word constant weggejaagd maar je verdient daar het meest.

Best is in groep bedelen. Als er ene lastiggevallen word zit er 50m verder nog ene, en nog ene, en nog ene ... En uurafspraken maken. De laatste die erbij komt heeft de rotste uren. Jammer, staat het u ni aan zoek dan een ander plaats.

Klamp de mensen niet aan! Ge zet u gewoon op u knieën op de grond met een kartonneke met wat opgeschreven.

Hangt ge vol piercings, doe die dan maar uit. Dreadlocks steekt men onder een muts. Dat brengt meer op.

Men roept geen schunnigheden naar mensen die u uitmaken. Daarachter loopt misschien iemand die u wat wil geven en zich bedenkt.

Ga niet bedelen gehuld in een wolk van duur parfum maar ook niet in een alcoholische bepiste geurwolk. Levert niks op.

U zal lastiggevalen worden door andere bedelaars die uw geld willen afpakken. Hou daar rekening mee. Meestal de Albanezen, Polen, alcoliekers en drogees. Die laatste 2 klop je gewoon bijeen. Voor de eersten geef je u geld af. Ge kunt ook heel hard weglopen maar weet dat ze wapens dragen en gespecialiseerd zijn in bedelaars overvallen.

Tenminste dat was jaaaaren geleden zo. Nu zijn er veel meer bedelaars, minder plaatsen om te bedelen en er is veel meer agressie onder bedelaars.

 

Succes! Het is niet voor zwakke zieltjes weggelegd. U zal bespuwd worden!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb het bijna meegemaakt en zag toen als enigste optie om weer bij mijn moeder te gaan wonen.

Gelukkig kon ik alles weer ( met veel hulp ) regelen.

Dat is een van de redenen waarom ik begonnen ben met breder preppen.

 

Mijn ervaringen in het verleden mbt tot dit onderwerp en hoe snel je van je maatschappelijke laddertje af kan pleuren is voor een van de redenen om te preppen.

'k Wou dat ik toen de kast vol voer had liggen! :p

Link naar reactie
Delen op andere sites

ik heb ook al bijna 1 jaar zonder huis gezeten dit was vrijwillig maar toen was ik alleen nu heb ik een vrouwtje die dat zeker niet ziet zitten haha.

 

het is te doen.. ik zou alleen niet in de stad blijven... oké qua geld zit je goed maar qua veiligheid (en voor mijn gemoedstoestand) zou ik lekker de bossen intrekken waar je niemand tot last bent.

Link naar reactie
Delen op andere sites

tip van flip koop een tuinhuisje,vanaf 1500 heb je er al een,ik zit op een prachtig complex met kantine,voetbalveld,wifi,en je mag bijbouwen en in je tuin plaatsen wat je wilt,bv groot zwembad.betaal per jaar 700 voor de huur van de grond,en het ophalen van het vuil,en me riolering.daarnaast 30 euro voor me gasflessen en 100 voor de verzekering van het huisje,en voor de energie zo rond de 300.In de winter mag je er niet slapen,maar geen hond die daar op let.Heb het gekocht om vrienden en familie een onderdak te kunnen geven indien nodig.maar ze gebruiken het alleen maar om vreemd te gaan,heb ik weer;)

Link naar reactie
Delen op andere sites

We kunnen ook met 50 man een stichting beginnen,noem het stichting moestuin Spanje,als iedereen dan 500 euro stort kunnen we op zoek naar een stukje land;).voor 25000 euro heb je dan iets van 60000m2 met een hoofdgebouw.Als je de moestuin zo inricht dat je er heel het jaar door van kan eten,komt de rest vanzelf goed.

Link naar reactie
Delen op andere sites

http://nl.kyero.com/property/2061748-landhuis-voor-verkoop-mora-d-ebre zoiets,ken de plek,is 30 minuten rijden naar de kust,wel met een goede auto want je rijd door hoge bergen.en 45 minuten naar het vliegveld.De grond is niet echt vruchtbaar te noemen,maar ik ken tuinders die gewoon op zand kweken,dus daar is wat aan te doen,is wel wat werk:D In de winter valt er zat regen,dus als je dat opvangt,is water ook het probleem niet.Willen we echt 50 man van voedsel en licht ,en energie voorzien,hebben we minstens nog een keer 500 nodig,maar daar zouden we een spaarkas voor kunnen opzetten.
Link naar reactie
Delen op andere sites

vreemd genoeg zie ik het risico om dakloos te worden steeds groter worden door de bezuinigingen van het huidige kabinet, er komt snel een punt waarop ze zullen gaan zeggen: het wordt tijd dat we op de uitkeringen gaan bezuinigen ( zeg nu zelf, het huidige kabinet zal echt niet zeggen we gaan op ons zelf bezuinigen. Die gasten hebben nog geen dag in hun leven echte arbeid gedaan.). Op het moment dat ze uitkeringen van minima gaan intrekken of verlagen zullen veel mensen de huur niet meer kunnen betalen en dakloos worden, soms met het hele gezin.

 

Ik vermoed dat op dat moment er gemeenschappen zullen ontstaan zoals in de VS, de zogenaamde tent-steden. Waarom? nou opvang centra in nederland kunnen de nieuwe stroom van daklozen niet aan, de kans is groot dat deze zullen sluiten doordat ze geen subsidies meer kunnen verwachten van het kabinet. Tent-steden is gewoon een logisch gevolg van de mogelijke stopzetten en bezuinigingen van uitkeringen.

 

De vraag is alleen, hoe gaat het kabinet en gemeentes reageren op deze veranderingen? Tenslotte zal deze nare ontwikkeling snel de media bereiken van binnen en buitenland, niet iets om trots op te zijn. En zeker iets wat je als regering wilt verbergen als je in de EU wilt blijven. Nederland wil tenslotte niet onderdoen aan de andere "rijke" EU landen.

 

Onze toekomst:

 

[ATTACH=CONFIG]4878[/ATTACH]

  • Leuk 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

succes met die moestuin op rotsen en zonder water (geen rivier of regen)...

 

Dat zal wel meevallen...

 

Als de foto's representatief zijn, dan is er nu ook begroeiing en dus moet er water in de grond zitten.

Waarschijnlijk zul je wat moeite moeten doen om een goede bron aan te boren, maar dan heb je ook wat.

 

Daarnaast zal het niet alleen maar rotsen zijn.

 

Overigens wel interessant, zo'n projectje met een man of 40 a 50.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dat zal wel meevallen...

 

Als de foto's representatief zijn, dan is er nu ook begroeiing en dus moet er water in de grond zitten.

Waarschijnlijk zul je wat moeite moeten doen om een goede bron aan te boren, maar dan heb je ook wat.

 

Daarnaast zal het niet alleen maar rotsen zijn.

 

Overigens wel interessant, zo'n projectje met een man of 40 a 50.

 

ok, je snapt me dus niet. Die "begroeiïng" die je daar ziet zijn een soort cactussen en struiken die extreem goed tegen droogte kunnen, en met kun wortels tussen de rotsen kunnen groeien om water uit die rotsen te halen. De grond is duidelijk rotsen, dat is dus overal zo, en als je al een vierkante meter vindt waar wel aarde zit, dan ga je daar zeker niet genoeg opbrengst uit halen om 40 a 50 mensen te voeden... Het regent daar bijna nooit, en als het wel regent is het ook meteen een heel flink onweer. Zonder fatsoenlijk onderkomen blijf je dan zeer waarschijnlijk dood of je raakt alles kwijt. als je daar 50 huizen wil gaan bouwen dan is je plek op en heb je geen ruimte meer voor wat dan ook.

 

Hoe wil je een put gaan graven voor grondwater in rotsen? Daarnaast, als dat er was, en het mogelijk was, dan was dat al lang gedaan en stond er net zo uitdrukkelijk bij dat er geen water is...

 

Heb je eigenlijk enig idee hoeveel 50 mensen eten? Ik heb 30 ha, en daar komen we net van rond met ons gezin... Er moet namelijk ook nog genoeg geld verdiend worden om de lasten te kunnen betalen, zoals belastingen, verzekeringen e.d.

 

Trouwens, kijk alleenal naar de prijs, dan weet je toch genoeg! Als jij voor dat geld ergens, waar ook ter wereld, zo'n lap vruchtbare landbouwgrond denkt te vinden, kun je beter hopen dat er dalijk een ufo je raam binnen komt vliegen om je 50 kilo goud te brengen. Dat zal namelijk eerder gebeuren.

 

Serieus, het is allemaal heel schattig bedacht hoor, maar een van de stomste dingen die ik ooit heb gehoord. Laat dit idee zo snel mogelijk los en ga heel hard werken en sparen om een fatsoenlijk bedrag bij elkaar te krijgen zodat je iets kan beginnen wat wel kans van slagen heeft.

 

Het spijt je als je je hierdoor beledigd voelt, maar ik zeg het je liever nu zodat je kan stoppen met deze rare ideeën en tijd hebt om echt ergens aan te beginnen. Gewoon veel sparen, weinig uitgeven en je doel voor ogen houden. Zorg maar dat je zo'n 200.000 bij elkaar hebt, en ga dan eens kijken voor een leuk plekje om op te knappen. Ik ga er dan wel vanuit dat je heel handig bent, Als je dat niet ben mag je dat bedrag rustig naar 500.000 verhogen. Succes.

  • Leuk 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

@niki: Zo nauwkeurig had ik de foto's ook weer niet bekeken. En over een gebrek aan water had ik niets gelezen in die advertentie, waarschijnlijk vanwege de automagische vertaling.

 

Je hebt inderdaad een hele lap grond nodig, wil je vaste lasten van Nederlandsch niveau betalen. Als ik me niet vergis, is dat in Spanje iets minder.

 

En ach, een mens moet iets te dromen hebben... Als leuke dromen al niet meer mogen, dan blijft er tegenwoordig niets leuks meer over. ;)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...