Ga naar inhoud

Shadow

Lid niveau 2
 • Items

  482
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Shadow

 1. Bedankt voor je link. Probleem is dat dat verkooppraatjes zijn, persoonlijk kan ik meer met gebruikerservaring.
 2. @ ScarletPimpernel: Zoals al meerderen aangegeven hebben: Een topic om jezelf voor te stellen (zoals je inmiddels al geplaatst hebt) wordt ten zeerste op prijs gesteld. Evenals de tip om eens rustig het forum door te lezen (met name de recente topics, niemand gaat van je verwachten dat je de tig-duizend posts vanaf het begin van A tot Z door gaat lezen), zodat je een algemeen beeld krijgt van wat de verschillende leden aan skills in huis hebben. Waar @Lindaja "dag buurman" zegt, zeg ik "Welkom Landgenoot" (als in landgenoot in het Brabantse Land ).
 3. @f150: Die satelliet-oplossing lijkt me wel heel interessant, zeker omdat satellieten semi-zelfstandig opereren vanuit de ruimte, in plaats van afhankelijk te zijn van stroomtoevoer en accu's en kabelnetwerken op de grond. Heb je daar ervaring mee?
 4. @FincaInSpanje: USB kabel van enkele tientallen meters? En daarmee de wifi-stick op diezelfde afstand van de van de G3/G4 module plaatsen? Heb je het bereik tot die G3/G4 module vergroot... Dat je het feitelijk verplaatst hebt, is bijzaak...
 5. Jij hebt alle tijd om te internetten, te twitteren over wat al die vrijgezellige preppers met die MILF doen wat jij niet mag doen...
 6. Wellicht lang genoeg om wakker te worden van het geblaf van de honden en om de nodige speeltjes te pakken?
 7. @FincaInSpanje: Ik zit met hetzelfde probleem, even die bezem erdoorheen halen dus.
 8. Van mij mag alles ook over naar gelijkspanning, als ik op zonne-energie zou zitten. Volgens mij worden omzetverliezen juist vergroot, als mensen massaal overstappen naar zonnepanelen op het dak.
 9. Wat zouden ze hier nu mee willen zeggen? Iets van: "Schiet jij één van ons neer, dan zullen we het zuurverdiende geld dat je landgenoten aan belasting afdragen over de balk smijten". Misschien dat daarmee dreigen wel werkt, in tegenstelling tot de doodstraf (al dan niet met voorafgaand proces).
 10. Ach, niets wat niet met een stevige regenbui doorheen te prikken is.
 11. En daar zijn @sunnysuzanna en consorten nu net experts in...
 12. Dàt!!! En: - Trangia alcohol stove kit - Paar losse trangia achtige brandertjes om een camp kitchen omheen te bouwen - GSI camp fire percolator - Inspiratie
 13. Ook ik heb een voorkeur voor monokijkers. Ik heb zelf de Brunton Eterna 6x30 en ben daar uitermate tevreden over.
 14. Shadow

  Ideale BOL

  Dus in een groot stuk bos in Zweden een langdurige SC houden in zelf gebouwde blokhutten?
 15. Zie ik nu nog een nieuw topic verschijnen? (hint, hint )
 16. Hmm... Die hebben dan even gemist, ofwel omdat ik toen nog niet in de waterfilter-fase zat, of omdat ik me nog teveel een newbie voelde om aan te schuiven bij een verloting. Misschien bestaat er op dit moment op het forum, in het licht van de huidige ontwikkelingen in de wereld, een zekere vraag naar dit soort filters?
 17. Klopt helemaal, daarom heb ik voor de eerste periode ook twee Sawyers, één Squeeze en één Pocket. Geeft me tijd om te settelen en een eigen filtratiesysteem te bouwen.
 18. @Geert: Schaam je!!! @Changing the mindset: Mooie lamp! Zo'n glaasje moet nog wel redelijk makkelijk aan te komen zijn. Ik moet voor m'n staande olielamp ook nog een nieuw glaasje bestellen, is een keer kapot gevallen. (Lees: één is geen, et cetera)
 19. Daarom zou voor de langere termijn mijn voorkeur ook uitgaan naar het zelf kunnen bouwen van basale filters, en vervolgens het water te koken. Producten gaan op den duur kapot, of je nu hoog of laag springt, en dan heb ik liever iets in gebruik dat ik zelf heb gemaakt (en derhalve opnieuw kan maken) dan iets wat in Verweggistan gemaakt door een producent die op het moment dat je aanspraak moet maken op de garantie (i.e. langdurige SHTF) niet meer bestaat.
 20. Oeps... Was ik jou helemaal vergeten... @Maria: Volgens mij heb je hier je kandidaat, @Greener met gasmasker
 21. Ik zou zeggen, doe als Robert De Niro die een dag als zwerver door het leven ging om zijn rol in een nieuwe film in te studeren. Dus: Loop een tijdje mee op dit forum, begin zelf met kleine stapjes met preppen, voorraadje van dit, voorraadje van dat. Eigenlijk zoals de oudere generatie doet die "de oorlog" nog heeft meegemaakt. Met gasmasker op op de foto schept niet bepaald het beeld dat wij uit willen dragen als preppers. Maar daar zul je vanzelf achter komen als je je wat inleeft hier op het forum.
 22. Van kattenverjagers weet ik het niet, maar muggenverjagers hoorde ik wel goed. Of dat nog zo is weet ik niet, aangezien er in huis geen één meer in het stopcontact zit. Maar het geluid is wel behoorlijk irritant, dat hield me soms gewoon uit m'n slaap.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...