Ga naar inhoud

marjolijntje

Lid
 • Items

  5
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Persoonlijke Informatie

 • Nieuwsbrief
  Nee

marjolijntje's prestaties

Jr. prepper

Jr. prepper (1/11)

10

Reputatie

 1. Oei, dat wist ik niet. Overigens heeft de politiek zich hier wel mee bemoeit? Misschien dat dit wel raakvlakken met elkaar heeft? http://rotterdam.groenlinks.nl/node/111206 https://utrechtstad.partijvoordedieren.nl/recent/news/i/8479/stop-verkoop-kattenverjagers http://paulusjansen.sp.nl/weblog/2014/02/12/mosquito-ii/ Wel zeer bedankt voor deze waardevolle link!
 2. Ik vraag me af waarom marters of andere dieren vluchten van het geluid net als de mensen. Is dat omdat zij het geluid zo prettig vinden? Voor dieren zal het geluid nog veel harder ervaren worden omdat dieren nog een veel gevoeliger gehoor hebben dan mensen. Verder geeft het mij oorpijn klachten. Ik heb gelezen dat geluiden vanaf 80 decibel schadelijk zijn. Bij elke 3dB wordt het geluid verdubbeld. 140dB is dan 20 keer zo hard dan toegestaan is?
 3. Met de gezondheid van je oren omdat het oorsuizingen veroorzaakt?
 4. Kattenverjagers ook mensonvriendelijk Apparaatjes die met een schel geluid katten uit de tuin verjagen, blijken niet alleen katten op afstand te houden, maar ook mensen die gevoelige oren hebben. Er zijn steeds meer klachten te horen over de apparaten die 140 decibel geluid produceren en een bereik van wel 200 meter kunnen hebben. Of het schadelijk is voor de katten- en mensenoren is niet bewezen, hoewel sommige mensen er hoofdpijn, oorsuizen of andere forse klachten van krijgen. In Belgiƫ zijn de apparaten inmiddels verboden, in Nederland helaas nog niet. Hebben je buren zo'n apparaat en worden jij en je kat er gillend gek van? Probeer het dan maar met een goed gesprek op te lossen. Helaas lukt dat niet altijd. Zijn er meer mensen die het geluid niet kunnen uitstaan?
 5. Ik word ziek door een luidspreker die hoogfrequente geluidsgolven voortbrengt. Deze piepkastje is ingezet omdat hier veel overlast was van jeugd die daar bij elkaar hokten. Als voorbijganger hoor ik dat geluid en het doet wat met mijn gezondheid. Ik kan niet goed beschrijven wat het precies is, wel weet ik dat ik hiervan fluitende oren van krijg. Alsof je een schok krijgt zodra je het geluid hoort. Vandaar deze oproep: Ik zoek mensen die dezelfde soort ervaringen hebben als die van mij? Bij elk mens kan dat natuurlijk weer anders zijn of dat je er helemaal niet gevoelig voor bent kan ook natuurlijk. Een foto van deze piepkastje:
×
×
 • Nieuwe aanmaken...