Ga naar inhoud
GENEGEERD

Hoe lang blijft Barleduc bronwater goed (na de THT datum)


Jester

Aanbevolen berichten

Eindelijk heb ik het eens aangedurfd om de proef op de som te nemen. Van mijn allereerste preps uit 2006 heb ik nog een paar dozen Barleduc pakken bronwater staan met een THT van maart 2008. En vroeg mij vaak af hoe lang bronwater (zoals hier in pakken) nog houdbaar is na de THT datum.

 

photo-1-small.jpg.e23e0c0f3aaa7b1be44d9e04e305d9cf.jpg

 

Gisteren eind van de middag een pak open gemaakt, er in gekeken en de conclusie getrokken dat het er nog prachtig uitzag en bovendien compleet reukloos was. Goed teken dus!

 

photo-2-small.jpg.78715d30505d6baa90f71b36cdf42c39.jpg

 

Vervolgens aan de mond gezet en 3 grote slokken uit het pak genomen. Smaakte prima. Uur gewacht: niks aan de hand. Volgende morgen (vanmorgen dus) ook prima, niks op aan te merken. Vervolgens begin van de middag vandaag 2 grote glazen achter elkaar ervan opgedronken en ook dat heeft geen enkele bijwerking opgeleverd.

 

Conclusie: Mijn pakken Barleduc bronwater zijn ruim 6 jaar na aankoop, waarvan ruim 4 jaar na aflopen THT datum nog perfect te consumeren!

[disclaimer] ik geef er uiteraard geen garanties op, slechts eigen waarneming en ervaring waarbij n=1. Altijd eigen risico [/einde disclaimer]

Link naar reactie
Delen op andere sites

Begin nu je eigen moestuin. Bekijk de zadenpakketten Op zoek naar waterfilters, messen, tools of lang houdbaar eten? Ga dan naar www.prepshop.nl!

Wow, dappere poging!

Ik denk dat ik het toch gauw even door mijn (inmiddels aangeschafte) waterfilter had gehaald :D.

 

Maar goed om te horen dat gebotteld water dus eigenlijk niet bederft. Met onze voorraad aan flessen (mineraal)water was dat toch een geringe bron van zorg.

Link naar reactie
Delen op andere sites

De tht staat volgens mij op de pakken/blikken en potten om de consument de producten zo snel mogenlijk alles te laten consumeren zodat ze snel weer nieuwe producten kopen en zo meer verdienen.

Ik heb ook op ww2 sites gelezen dat personen emergency rations heben gegeten van 70 jaar geleden en die typten er een dag later ook nog berichten over van hoe het was en alleen de smaak was iets minder. (ik heb zelf ook een emergency ration type 'S' geprobeerd en ben er ook nog).

Link naar reactie
Delen op andere sites

Met onze voorraad aan flessen (mineraal)water was dat toch een geringe bron van zorg.

 

Had ik ook, dus dit is hele geruststelling voor mezelf. Volgende partij Spa Blauw verloopt pas in 2014, dus voordat ik die 4 jaar na THT datum hoef te testen is in 2018 - benieuwd hoe de wereld (of TEOTWAWKI ;)) er dan voor staat ...

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast Dick Berts

Dank je Jester. Dit is een van die top draadjes, die deze site zo waardevol maken. Over het algemeen doen fabrikanten maar wat met hun tht datum. Er wordt niks getest op houdbaarheid. Het is dus een slag in de lucht met twee bedoelingen; tamelijk snel van hun productaansprakelijkheid af zijn, en hopen dat jij het product geheel nodeloos weggooit om nieuwe producten te kopen. Na de crisis ga ik met jullie een preppers vereniging oprichten. Daarmee gaan we langdurige tests doen op dit gebied.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Bert, niks na de crisis, nu of nooit..

 

(sorrie is mijn motto):rolleyes:

 

Wat heeft het trouwens voor nut om na de crisis een preppers club op te richten?

Dan zitten we in de overlevings mode toch?

Ga je dan preppen voor nog meer shit? ( zou niet onverstandig zijn als het kan).

 

Het zou wel menselijk zijn we willen eerst bewijzen zien, en als het zover is diegenen die waarschuwden aanvallen dat ze niet hard genoeg hun best hebben gedaan om de niet gelovers te overtuigen dat het echt kon gebeuren, dus het is de schuld van zij die waarschuwde dat zij zelf niet zijn voorbereid.....

 

( en dus kunnen ze op zijn minst alles eerljjk delen..... NOU MOOI NIET !)

 

Grt

Kans

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast Dick Berts

@ Kans. Natuurlijk is het nu of nooit! Want er komt wat op ons af. Maar alles komt en gaat. Dat geldt ook voor een crisis. Die verdwijnt ook weer. Kijk eens hoe snel ze Dresden weer opgebouwd hebben nadat het in puin was gebombardeerd. Toch zullen er altijd weer nieuwe crises komen. De geschiedenisboekjes tonen dat aan.

 

Het lijkt mij zinvol -zie ook mijn column daarover op de homepage, preppers gaan BB heroprichten- om na de crisis met jullie een soort Rode Kruis achtige prepper organisatie op te richten. Allereerst om met alle ervaring die we op hebben gedaan tot een preppershandboek te komen. Maar als je dankzij hopelijk een flink aantal leden, wat meer budget hebt, dan is het wat eenvoudiger om bijvoorbeeld lange termijn onderzoek te doen naar de houdbaarheid van levensmiddelen, dan dit voor een individuele prepper is.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hoi Bert,

 

Je haalt een goed punt aan.

Hoe gaan we mensen overtuigen dat de financiele crisis die potentieel staat te gebeuren een veel grotere impact kan hebben dan een grote oorlog?

Het is bijna niet voor te stellen, toch is het zo.

Een systeem dat van binnen uit vernietigd wordt is wat betreft uitwerking veel effectiever dan dat die van buiten af wordt afgebroken.

Onze generatie heeft er geen ervaring mee, we moeten terug in de tijd dat een hele cultuur vernietigd werd en wie wil daar nu aan?

Dat zal ons toch niet overkomen?

Toch staan we aan zo'n aardverschuiving te snuffelen, alleen bijna niemand wil het horen en nog minder mensen kunnen de impact enigzins overzien ( als er al iemand is die dat kan).

 

Even heel cynisch:

Tegen de tijd dat we een Rode Kruis achtige prepper organisatie gaan oprichten... Is er of geen echte crisis geweest of is hij alweer voorbij.

Kijk naar alle crisisgebieden, dan komen die organisaties van buiten af van plekken waar geen crisis is.

Als ons globake systeem omvalt dan zijn er geen machten meer die de meerderheid van de bevolking kunnen helpen ondersteunen.

Dan is het eigen leven eerst, dan die van je familie, dan die van de gemeenschap, dan die van het land, en dan heel veel verder de rest....

Link naar reactie
Delen op andere sites

Wat een goed en belangrijke post is dit. Ik ben nieuw hier en behoorlijk actief aan het preppen. Aangenaam allen.

 

Voor wat de Bar le duc betreft: dat is goed om te weten. Ik heb ongeveer een half jaar geleden ruim 408 liter gekocht (dat zijn dus 34 dozen van 6 x 2 liter pakken) in de veronderstelling dat het erg lang goed zou blijven (veel langer dan de THT inderdaad).

 

Overigens, formeel hebben ze gelijk met de THT datum: het is tenminste houdbaar tot die datum. Maar het is goed om te weten dat het waarschijnlijk minstens 2 x zo lang houdbaar is, en vermoedelijk nog veel langer.

 

Groet,

 

-Preppah

Link naar reactie
Delen op andere sites

Wat een goed en belangrijke post is dit. Ik ben nieuw hier en behoorlijk actief aan het preppen. Aangenaam allen.

 

Welkom hier Preppah, wow wat een hoop dozen Barleduc heb jij! Wil ik ook :) Fijn om te lezen dat ik voor zoveel mensen deze kennis heb kunnen delen, ik liep er zelf ook al enige jaren mee rond.

 

Trouwens, niet vergeten: bovenaan elke thread kan je klikken op 'Beoordeel dit onderwerp' en de thread als geheel een waardering geven. Ik doe dit zelf regelmatig als ik een thread een must-see voor anderen vind (dan geef ik 5 sterren) maar een lage rating kan ook om aan te geven dat het van wat minder belang is. Daarmee helpen we zelf alle andere mensen in de community, met het cherry picking van de beste info.

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 5 weken later...
  • 3 weken later...
Ik ga ook een vooraad barleduc aanleggen waarnaast ik een handpomp ga plaatsen in mijn tuin zodat ik ook de mogelijkheid houd om water zelf op te pompen en evt filteren.

 

iemand toevallig ervaring met grondwater oppompen?

 

http://preppers.nl/forum/threads/322-waterput-boren?highlight=waterput check dit topic, info over putten enzo :)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hebben jullie nog een tip qua merk of verpakking bronwater ?

 

Die pakken in dozen zijn makkelijk stapelbaar, plastic flessen zijn doorzichtig. Ik zou de goedkoopste kopen, water is water (mits schoon). Het is ook handig om limonade flessen te vullen met water ipv inleveren of weggooien. Beter dan regen- of slootwater mijns inziens, en haal je het eerst door een filter: hoe schoner het water hoe kleiner de aanslag op je filter (dus langere levensduur van je filter).

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 3 weken later...

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...