Ga naar inhoud

prepperpappa

Lid
 • Aantal items

  526
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door prepperpappa

 1. Hoe lang is moeilijk te zeggen, hangt ervan af hoe zielig je het begint te vinden. Ik heb er een aantal weer vrij gelaten. In het buitenland, zoals Portugal, koop je ze levend per 50 in een netje en die liggen gewoon opgestapeld in een kratje in de supermarkt of op de markt. En wie weet hoe lang die al zo opgesloten zitten...
 2. Het schijnt van wel ,sommige mensen eten ze maar je leest ook veel dat je dat echt niet moet doen , sommige zeggen zelfs dat ze giftig zijn. ik vind ze zo onsmakelijk eruit zien dat ik het niet ga proberen
 3. Ja eentje in de frituur,wat geen succes was, en eentje heb ik opnieuw gekookt maar dan in een bouillon.
 4. Hey, Ik heb het dan toch maar eens uitgeprobeerd en slakken gegeten uit de tuin... Eigenlijk best goed te doen alleen kost het heel veel werk en tijd als je het goed wilt doen dus in survival situaties zal het iets minder lekker zijn om te eten omdat je de tijd waarschijnlijk niet hebt om ze goed te reinigen.
 5. Ik heb vandaag een oud kookstelletje gekocht. Ben er heel blij mee, zolang ik het niet nodig heb staat het leuk op de bar en als het nodig is kan er wat lampenolie(ofzo) in en kan je er goed mee koken. Deze heeft dubbele verstelbare branders en een kijkglaasje om te zien hoe je vlam is. Ik heb meerdere manieren om te kunnen koken tijdens SHTF zoals een kookkachel met Bograc ketel (heksenketel) maar en dit kookstelletje is gewoon een extra hulpmiddel om te koken als het nodig is. Koste slecht 17.50 op de markt, op internet vind je ze wat goedkoper maar de meeste zijn dan toch wat meer beschadigd of de vlamverstelling werkt niet meer. Heb geprobeerd een foto bij te plaatsen maar dat werkt niet dus niet gelukt.
 6. Ja maar , ja maar , Obama is toch zwart?? Hij is toch gekozen omdat hij anders is dan alle andere presidenten voor hem? Hij ging het toch even allemaal anders aanpakken? Nee, Obama werkt heus niet mee aan dit soort conflicten hoor... Yes, he can.
 7. Het is volgens mij wel een teken op 'iets' dat komen gaat. Vooral nu met de laatste ontwikkelingen en terreurdreiging die zo serieus genomen wordt dat men zegt dat het de ergste dreiging is sinds 9-11 Goede redenen om vooral te preppen. Eén aanslagje zal wel meevallen maar meerdere aanslagen tegelijk en dan ook nog eens op cruciale plekken zal weleens behoorlijk uit de hand kunnen gaan lopen.
 8. En niet te vergeten: De ontspoorde jongeren die nu in Syrië vechten komen ook weer eens terug in Europa.
 9. Ik had aardbeien in de grond staan en toen kwamen her en der door de tuin aardbei plantjes opzetten. Die heb ik in het bosgedeelte gepland (woon met tuin grenzend aan een bos) en daar zie ik ze rustig verder voortplanten. Zijn ook winterhard . Het is een goed idee om wat te planten in de natuur en maar lekker laten gaan, doe ik ook met van alles en nog wat. Wat wel nadeel is , is dat de beestjes het ook erg lekker vinden. Muizen,vossen, mieren, vogels, enz huppelen nu vrolijk rond hier...
 10. @backschless Ok bedankt, de suikerriet in het voorbeeldje is niet te doen in Nederland maar dit plantje wel, hoop alleen dat men nu niet die zaadjes gaat rondstrooien.
 11. Goede info maar inderdaad pas zaaien als het echt nodig is en aub niet eerder. Quote Wikipedia: 'De kudzu is een zeer snel groeiende plant, die 20 meter per seizoen kan groeien met een groeisnelheid van 30 cm per dag. Deze krachtige klimplant kan langer dan 30 meter worden. De stengels zijn 1–10 cm in diameter. De wortels van de kudzu zijn vlezig met massieve penwortels. De penwortels zijn 10–20 cm of meer in diameter en 1–2 m of meer in lengte. Ze kunnen meer dan 180 kg wegen. Meer dan 30 stammen kunnen uit één wortelstelsel groeien. ' @wodan waar heb je het besteld?
 12. Mooi , Ik ben jaloers ! Staat bij mij nog op de To Do lijstje. Welke vissoort heb je?
 13. Ja hoor, en je kan er gewoon legaal mee over straat lopen. http://www.prepwinkel.nl/all-gear/wandelstok/p-1a/
 14. Klopt, alleen moet je de tekst goed lezen en inderdaad interpreteren. Ik heb het niet over het feit dat je het in je kofferbak legt of naast de voordeur zet .(wat natuurlijk al extra verdacht is wat mij betreft) Ik heb het over het in bezit hebben alleen al is een reden om aan te kunnen nemen dat je het hebt om als wapen te gebruiken. En dat is precies het punt dat je eerder in je argument naar voren bracht en wat ik herhaal. Het is nu eenmaal zo dat een sjambok als wapen gekocht wordt en verder geen ander doel heeft dus moeilijk uit te leggen aan meneer agent.
 15. Velen denken dat het wel meevalt maar het is nu in het Midden Oosten niet goed. Syrië is een 'burgeroorlog' dat uit kan groeien tot een oorlog waar meerdere landen bij betrokken gaan raken en zo als een olievlek uit kan breiden.
 16. Goed punt. Ik vroeg me al af of zo'n sjambok niet gewoon een wapen is. Want laten we eerlijk zijn, wat kan je er verder mee. Enige reden dat je het in bezit hebt, is om het als een wapen te gebruiken. Voor de eerder geopperde sm-spelletjes is natuurlijk onzinnig. Met zo'n sjambok sla je iemand behoorlijk aan gort. Een honkbalknuppel kan je nog enigszins uitleggen aan meneer de agent maar een sjambok wordt toch een moeilijk verhaal. Dus ik denk dat @12gauge hier wel een goed punt heeft. Aan de kopers (EN verkoper) zou ik zeggen: Verzin een goede reden waarom je dit ,als wapen aan te merken, zweep in huis hebt. Veel plezier ermee
 17. Goed om iedereen even nogmaals te laten weten dat preppen echt nodig is en/of gaat zijn want dat er 'dingen' gaan gebeuren voelen we allemaal. Wanneer die 'dingen' gaan gebeuren is niet te zeggen. Morgen,volgende maand,eind van het jaar, over een aantal jaren... niemand die het weet. Dus de datum 24 juni is een beetje een gok datum. Nogmaals: Heel goed om iedereen erop te wijzen dat preppen echt nodig is maar de reden van jouw gekozen datum is me niet helemaal duidelijk.
 18. Er worden wel degelijk tekens gebruikt binnen de inbrekersgroepjes maar dat zijn per groepje verschillende zelf verzonnen tekens. Het zijn tekens die juist niet opvallen , de tekens in bovenstaand voorbeeld zijn wat mij betreft een beetje te opzichtig. De tekens die het meest voorkomen zijn de streepjes/krassen. En nee, ik ben geen inbrekert . Mijn buren werken bij die politzei.
 19. Ik verwacht met 5 man zeker 6 tot 9 maanden door te komen.Ook afhankelijk van het weer en of de plantjes lekker groeien . Op de vraag : Klopt de snerende opmerking van niet-preppers dat wij preppers alleen maar het voordeel hebben dat we wat later in de moeilijkheden komen? Is mijn antwoord : Het voordeel hebben dat we pas later dan de rest in moeilijkheden komen is juist de bedoeling van preppen.. Hoe meer geprept hoe later de moeilijkheden.
 20. Een waadpak. Dat zijn van die dingen die je niet snel koopt maar als je er een hebt , ben je er wel blij mee. het ligt dan waarschijnlijk jaren in de kast te wachten tot je het nodig hebt dus goed (vacuum) verpakken lijkt me. Ik hoorde vandaag dat er in 500 jaar niet zoveel regen is gevallen als op sommige plekken daar in Duitsland dus wie weet wat we de komende jaren nog kunnen verwachten.
 21. Als het je lukt om daar met spionnencamera's , inside hulp, inzzom geluidscamera's, enzo een opname te maken van die besprekingen in de Bilderberg... Ben je gelijk multi miljonair door het te verkopen.
 22. Ik moet nog een paar jaar en dan zit mijn reservist tijd erop. Keuze of ik op kom dagen als ze me oproepen is lastig. Voorheen had ik nog geen kinderen dus was het prima. Als ik dan wordt opgeroepen mogen ze me plaatsen waar ze willen, geen probleem. Nu ik kinderen heb wil ik liever bij hun blijven in crisis situaties. Aan de andere kant. Dat wilt iedereen, en er zijn toch mensen nodig die het leger ingaan in zulke situaties. Als alle (vrijwillige) geallieerden hadden gezegd dat ze niet wilden , hadden we nu Duits gesproken in Nederland
 23. Bakje, bier erin , tussen je plantjes zetten en de volgende dag kijken of de slakken erin zijn gekropen. Ze gaan erin , worden dronken en verzuipen. Ik snap niet hoe het precies gaat maar zoiets zal het zijn want ik vind regelmatig slakken dood in het bakje.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...