Ga naar inhoud

Josd

Lid
 • Aantal items

  65
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Josd

 1. pas je op "kans" ook hier zitten politiefunctionarissen........de wet weet je nog!!, je hebt nog geen naam gemaakt als zware crimineel. je mag uit luisteren maar niet bedienen. maar eenmaal begint de rotzooi en dan op pad is een bakkie geen overbodige luxe als je nog kan rijden met de auto, marifoon bij t varen en als je in de buurt gaat stropen is een portofoon toch een handig instrument voor diegene die t paleis verdedigen en zo nu en dan willen weten of je nog rondrent in je berenvel, koppel en speer op jacht naar het beetje voedsel dat er nog is.
 2. het geluk is dat varkens alles eten in brazilië gebruiken de drugsfiguren ze als opruimers voor tegenstanders, je vindt geen botje meer terug....... maar slagroom wowww zijn straks goed vet gemest........
 3. kies een gebied uit waar de winter niet langer duurt dan 2,5 maand, vruchtbare grond, stromend water in de vorm van beekjes en kleine riviertjes, niet teveel mensen, we hebben allemaal mogen meemaken hoe het joegoslavië verging, de mensen trokken veelal de bergen in waar men groente konden verbouwen, dit doen de koerden al eeuwen, de armenieërs die het overleefde in 1900 idem dito anders was dit volk compleet uitgeroeit. de aggressors gaan de bergen niet in want dan is er weinig tot geen dekking. nederland is plat, onder de zeespiegel, de landbouwgronden zijn geminialiseerd door woning- en wegenbouw, kijk een naar de veluwe jaren 70/80 en de veluwe nu anno 2012 je zou bijna zeggen welk bos op de paar campings na. ik kwam uit op duitsland (vruchtbare grond, bergen en stromend water), alles zuidelijker heeft men een mentaliteit die niet bij mij past en de grond is niet echt optimaal buiten de balkangebieden en noordelijk is de winter te lang.
 4. de media bagataliseert, oordeelt en geeft een soort van mening, stuurt het gros van de grijze massa 1 kant op en de makke schapen rennen ze achterna. prepper zijn is bovenal een hobby, een gevoel van veilig willen zijn en voorbereid. de mensen die de 2e wereldoorlog hebben mogen mee maken wat deden die na de oorlog!! hamsteren, in elk kastje stond wel wat en ze hadden minimaal voor 1 week eten in huis, mijn grootouders in monikkendam voor 2 weken, mijn opa was een bekwaam visser, want vis was zo te vangen. het feit is zo dat velen waarschijnlijk meelezen en preppen, maar er niet voor uit durven komen omdat de grijze massa oordeeld. maar een sekte of groep? neen we zijn allemaal individuutjes die op eigen wijze iets doen om voorbereid zijn op wat komen gaat dit omdat de meeste van binnen het gevoel hebben dat er wat te gebeuren staat, 6e zintuig?, dat er al jaren wat gebeurt is wel zeker, crisis, oorlogen, paus in discrediet. en dit forum helpt elkaar om elkaar te verbeteren, om elkaar te leren om beter voorbereid te mogen zijn en ik weet dat ik nooit te oud ben om te leren dat bewijst dit forum wel.
 5. staat in de politieverordening het COM (schietvereniging contactgroep oud mariniers) was daar strict in overigens en hing compleet aan de muur in adam-noord Een sportschutter die een wapenvergunning wil moet minstens 1 jaar lid zijn van de KNSA. moet minimaal 18 keer per jaar daadwerkelijk schieten op de baan van de vereniging. moet zijn wapen als hij dit thuis bewaart in een kluis doen die aan de muur verankerd is. moet de munitie apart en niet in de buurt van de wapens bewaren. krijgt ieder jaar onaangekondigde controle op bovengenoemde zaken door de politie. heb gezocht maar kan t niet vinden in mn map kom daar op terug greener want ik moet t nog ergens hebben liggen. dit is t stukje waar ik nog steeds kippevel van krijg: http://zembla.vara.nl/De-schietclub.10247.0.html
 6. terugslag viel wel mee een speldenprikker maar ik wilde iets raken waar ik mn dubbeltje tussen kon plaatsen.............. en niet met een stoere 9 mm waar de meeste na 6 x schieten een hoekje van t bord af wisten te schieten en geen arm meer overhielden en 3 weken niet kwamen omdat die terugslag net iets teveel was. en kogels kosten toch steeds meer geld hoe vaker je op de baan stond. ik heb n tijdje ook met de clock geschoten, maar beviel me toch niet. weleens een 22 mm ingekerft............ maar de meeste hebben een goed bereik op 20 á 25 meter, daarna mag je alvast het geweer uit de kast gaan halen. nu met de handboog schiet ik op 30, 60 en 90 meter en op de vlag 135 meter hier moet ik mij nog meer op bekwamen echter in nederland regent t in de zomer steeds vaker dus minder buiten oefenen en met de hand kruisboog op 25 meter dat gaat redelijk. http://www.smith-wesson.com/webapp/wcs/stores/servlet/CustomContentDisplay?langId=-1&storeId=750001&catalogId=750051&content=11001
 7. zoveel mogelijk mijden daar heeft JohnM gelijk in
 8. schreef al dat is per gemeente verschillend dat zou je moeten informeren. maar tja hoeveel controles voert men uit op diegene met een wapenvergunning? ik heb ze in de tijd dat ik een revolver had 2 keer gezien en na de koffie waren ze weer vertrokken............., welke controle?, ik schoot met een s & w 22 mm vanaf 1982 tot 2004. ik wil op dit ogenblik keurig conform de wetgeving leven omdat ze dat eist en als men gaat eisen worden de lijntjes dat je iets mag steeds dunner en steeds scherper aangescherpt en als die nieuwe wet komt dat je de patronen en magazijnen in de club moet gaan bewaren dan stoppen er een hoop. en mijn keuze is de handboog handteren en dan heb ik geen vergunning nodig en ik kan 7 dagen in de week schieten en ruim een jaar met mijn 35 pijlen doen, want dan steevast neem ik dan nieuwe carbon met een vikingpijlpunt, de wat oudere pijlen gaan in de koker.
 9. Josd

  Zaden infobank

  lezen is leuk voor de open haard:) maar probeer t eens uit straks in de tuin of in potten en dan kokerellen en kijken wat je lekker vindt daar schaf je gewoon meer van aan. oudere rassen zijn wel minder resistent tegen ziekten, dus ik gebruik de aardappelen niet, ik neem daarvoor chorizorijstplantjes, dit omdat ik meer hecht aan de vochtopnemers en afgevers in t lichaam en aardappelen ontrekken vocht aan t lichaam.
 10. hoeveel ga jij er inleveren? je weet toch qua patet penis............ zo wijd de wereld strekt altijd de lul
 11. als marinier in 1984 schotland was mijn buddy een arts die de basic artic training moest ondergaan..................een novice dus, tja tent in de fik, vaak pilletje tegen hoofdpijn, neusspray, ik was t zat heb alles afgepakt en afgegeven bij de hospik, 3 weken lang had hij een hekel aan me, december naar noorwegen de arts smeekte om te ruilen met de legerpriester en jawel ik weet heeeeeeeeeeeeeeeeeel veel over de bijbel en hij slaagde met trots droeg hij zijn speld, de arts heeft nooit zijn koudweerspeld behaald. omdat hij de natuur om zich heen niet respecteerde en alles toch niet zo leuk vond. de legerpriester weet nu wel de toepassing van rendiermos:), waterzuiveren en t leuke is we hebben nog steeds contact is bezig met t preppen en er zijn ontzettend veel millitairen en ex millitairen die zich bezig houden met het prepper zijn. vandaar dat ik blij ben met deze site want heel veel zaken worden besproken en iedereen heeft zijn eigen mening waardoor ook ik heel veel weer van leer.
 12. om antibiotica te maken heb je grondstoffen nodig. een arts schrijft t voor de apotheker mengt de juiste hoeveel heden grondstoffen. de arts weet ongeveer wat een persoon nodig heeft en schrijft op een briefje wat en hoelang je iets mag gebruiken. wat is er gebeurt met de apotheker in los angelos toen er rellen kwamen? die was leeg en de huisartsen aldaar konden niet veel meer dan wachten tot er weer grondstoffen in de apotheek waren dit duurde 4 volle weken. de orkaan katrina spoelde 4 apotheken weg................weken tot zelfs maanden duurde t voordat de apotheker weer aan t werk kon. veel mensen die dus hartkwalen hadden werden naar ver gelegen ziekenhuizen gebracht. overigens de huisartsen zaten meteen 500 km verder op gebracht door hun dure auto's om hun zelf als eerste in veiligheid te brengen. de wijze vrouwen in het gebied hadden t druk met hun tincturen en hun kruidjes en vreemd genoeg zijn er heel veel mensen bij die wijze vrouwen gebleven. hoeveel wijze en afgestudeerde ziekenhuisartsen en huisartsen zijn zich niet gaan verdiepen in de kruidenleer en homeopathie, enkele zijn cum laude afgestudeert in belgië, dit notebene op latere leeftijd omdat zij in sommige medicijnen van chemische kom af geen heil meer zagen. tegenwoordig heb je resistente bacterieën, schimmels en ziekten waar geen medicijn meer tegen helpt. sceptische mensen hou je altijd maar je moet wat en ook de arts zal gaan zoeken en snuffelen in de natuur om te genezen, nu niet want er zijn zoveel tabletjes en poedertjes voor handen om voor te schrijven.................... de vraag is wat doet de arts als hij/zij geen medicamenten voor handen heeft?, ik hoop niet naar t plavond kijken............. maar elk medicijn die nu er is komt tenslotte ooit voort uit onze natuur, volgens mij is men, dat vergeten en daar hebben ze iets chemisch van gemaakt en versterkt, daarom zoeken biologen in de braziliaanse wouden naar nog niet ontdekte plantjes die een ziekte kunnen tegenhouden of genezen. zeg t me als ik t mis heb...........want dan moet ik mijn geschiedenisboeken in t vuur gooien. maar goed laatst sprak ik een jonge timmerman en die vertelde mij dat t hout uit de fabriek kwam want ze maakte dat daar...........volgens mij begint alles bij dat zaadje dat 100 jaar mag groeien en dan om gehakt wordt..............de jongen lachte en zei tegen mij dat ik maar eens opnieuw naar school moest gaan.
 13. de meeste eten aardappels, vervang dit voor rijst, minder water nodig, een zak van 5 kilo blijft rond de 6 maanden tot zelfs een jaar goed. 2 liter water per persoon per dag (als ik mijn tekening klaar heb, ik heb een simpele waterzuiveringinstallatie ontwikkelt op basis van pvc pijp met koolstoffilter, kippegrit en kleine kiezel, water daarna koken en laten afkoelen en je hebt drinkbaar water). potjes zijn minder lang houdbaar dan blikvoer (deze kun je in blik gaar koken) soep een goed voedingssuplement. meelsoorten kun je minder lang bewaren zet maar eens een pak een langere tijd weg en de meeltorretjes komen je pak uit lopen. verstandigste is aan millitaire maaltijden te komen en dan t is 1 pakket per persoon voor een week, keuze: witte bonen in tomatensaus, bruine bonen, macaroni, eentonig maar wel voedzaam, engelse basispakketen nieuw zijn 10 jaar houdbaar. deze nemen ook niet al teveel ruimte in beslag. mits je niet op pad gaat naar een ander gebied, dan kun je niet veel meenemen in je bepakking. voor de rest is de aldi en de lidle echt een aanrader, alleen geen zalm kopen.............. dan heb je brood in blik blijft 2 tot 3 jaar goed.
 14. nou doe maar navraag bij de politie die leggen je haarfijn uit dat de wet niet overeenkomt met de gemeentelijke wet en die wet die de gemeente naleeft echt zegt dat wapen en minutie gescheiden dient te worden. daarnaast is er een wet in de maak dat men alleen minutie op de club mag houden en niet meer in eigen bezit. het is hier 13meter en 65 cm en als je in een flat woont mag je dus alleen je wapen zonder magazijn in bezit hebben. niet elke politie verordening blijkt het zelfde te zijn maar deze geldt bij ons, dus ik heb er een alternatief gezocht en ik moet zeggen t is geruisloos en doeltreffend:)
 15. begin bij een ehbo cursus:) is 80 euro bij het rode kruis
 16. we hebben t toch over jurridische zaken? lala en consorten bedenken dit.............om gestoorde idioten van de straat te houden en terecht, maar de politie gaf wel de benodigde documenten aan deze schietgrage lui. uiteindelijk als je iets thuis hebt, behalve dan die figuren die een arsenaal er op na houden, dat het zover men het ook binnensmuren heeft en laat dat je niets strafbaars doet dan mag dat. ik heb de wet nageplozen en wat je gewoon mag hebben is een handboog en een kruisboog, je kan hiermee oefenen bij diverse vereniging, mits je deze in een hoes of tas vervoert, weleenswaar ontmantelt en op de vereniging weer schietklaar te maken. ga je bij een schietclub met je magnum dan mag je wapen (zodra je een wapenvergunning hebt) mag je pistool niet bij je magazijnen in de buurt liggen moet zo een 13 meter tussen zitten. mijn boog en kruisboog, staan naast mn bed en schietklaar binnen 4,5 seconde met getrokken pijl en rennen naar t magazijn en kluis openen duurt minimaal een kwartier. prepper zijn hoort zich in vredestijd aan de wet te houden, in tijden van verval dan wil jij je wel kunnen verdedigen en de wet dat zijn een hoop regels en advocaten die zich er op specialiseren en verdienen er een hoop geld aan, ik neem nota van die regels, maar een advocaat kan jouw vrij proberen te pleiten daar zijn ze voor. maar jurridisch of niet ik wil mijn bezittingen verdedigen in tijd van nood.
 17. die porto's komen tot 2 km bereik al zeggen ze 5 tot 10 km. daar ben ik ook nog mee bezig en ik heb er twee gevonden voor 17,00 op marktplaats. ben alleen bang dat ik zo door de aa en de aaa baterijen heen ben, dus zuinig zijn ben ik bang.
 18. ik heb een marifoonvergunning en daar mag ik niks mee, een vergunning om te mogen zenden en wat kun je er mee weinig breakie break............, ik luister als er storm is er is altijd wel en sukkel die geen weerberichten leest of aanhoort en er midden in belandt, maar naar mijn weten zodra er ellende komt dan is alles geoorloofd, dan gaat het om het willen weten hoe het andere vergaat, schaf meteen een noodradio aan die wordt net zo belangrijk. kijk eens in amerika wat er gebeurde toen de bevolking los ging, hele wijken werden geplunderd, zaken leeg gehaald, onlangs in engeland dan idem dito en de illegale zenders waren voor de bobby's een aangenaam iets want zo werden ze op de hoogte gehouden van de misstanden. de preppers in de usa houden dit goed voor ogen, want als een bevolking los gaat dan houden ze geen rekening met iemand, als ze ruiken dat je wat hebt ze halen echt je huis leeg en jij hangt aan je lamp te bengelen. alles wat je hier in nederland doet is al bijna foutief of strafbaar. ik heb een kenwood marifoon was met versterker 37,50 de jvc 27 mc met versterker was 40,00. gewoon op marktplaats tik maar eens in 27 mc en er komt scala aan nieuwe en gebruikte voorbij. kijk eens ook naar een generator, want zonder stroom kom je nergens, ik heb er 1 voor 75,00 op diesel een kleintje maar 500 watt en 5 jerrycans voor enkele maanden stroomplezier, hoe het daarna moet????????? weet ik nog niet, uiteindelijk zal ik met de tamtam verder moeten...........
 19. in noorwegen gebruikte we enkel een steelpannetje koken en mescans om in te bakken. een thermofles om voor de thee warm te houden en dat was het. vooral veel soepen at je en wat je ving aan hoenen en konijnen. maar een stove werkt perfect, snel heet en door dat je alles in elkaar kunt schuiven betrekkelijk weinig ruimte nodig om t zo mee te nemen.
 20. probleem van nederland is dat het onder de zeespiegel ligt en bij een stijging van t zeewater de duinen oplossen want die worden open getrokken. bij de tsunami heeft men geleerd dat dieren direct t binnenland en de bergen introkken alwaar de mens bleef staan en vele te laat waren. overleven daar hoort ook stelen bij, dus je zoekt gewoon een boot uit mocht het water snel komen, liefst wel een goed geloten boot. waar ik nu woon heeft een persoon drie reddingsboten neem van mij aan dat die persoon van goedde huize moet komen om mij dan tegen te houden en dat weet hij ook want we praten veel met elkaar. daarnaast geloof ik niet in t noorden gezien daar een te lange winter is en je een stevige voorraad nodig hebt voor 5 maanden, het zuiden zijn maar enkele gebieden vruchtbaar.
 21. een solarbag is volgens mij niet onbeperkt houdbaar vandaar dat ik het ook vroeg. UV dood niet alles, dit weet ik omdat in het VU te adam ze een installatie hebben op basis van UV en ook de dialyseafdeling heeft er 1 maar sommige bacterieën zitten in een gastheer die doodleuk niet gedood wordt door UV en iemand die dialyseert heeft echt puur schoon drinkwater nodig daarom werkt men ook met zout en soms met anolyte (sterk chloor) of koper/zilversulfaat.
 22. ja die heb ik ook gezien op marktplaats, daar staan ze ook, maar hoe vaak is die te gebruiken ??
 23. je mag geen wapens hebben dat staat vast daar is de wet heel duidelijk in. we hebben ook al bijna geen leger meer, tanks staan zelfs in de verkoop. we hebben nog wat luchtmobiele brigade, een handje vol commando's en 2500 mariniers, gaan die mij verdedigen als ze straks weer uitgezonden worden door de navo in een eng vreemd land....... en de politie heeft t al moeilijk om een arrestant in de hand te houden, die worden zonder pardon geschopt en geslagen. ik verdedig met wat ik heb en of dat nu niet mag zolang het in de kast staat en hangt doe ik er niets fout mee en een handboog mag je hebben, geen vergunning voor nodig. genoeg ruimte in nederland om mee te oefenen op van die plastic dieren. het valt mij alleen maar dat alles aangescherpt wordt en dat wij nederlanders niets meer mogen alsof we makke lammetjes zijn tussen de regering van teletubbies met lala aan t hoofd.
 24. 27 mc portofoons walkie talkies kijk eens op marktplaats................ je kan ze voor een prikkie kopen, voor thuis, in de auto. misschien een idee maar als een ieder een bakkie heeft kunnen we ook zo met elkaar communiceren.......................in tijd van nood.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...