Ga naar inhoud

Josd

Lid
 • Items

  65
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Persoonlijke Informatie

 • Locatie
  noord-holland
 • Interesses
  duiven en tuinieren op een 4-kante meter, krav maga en middeleeuws one to one combat
 • Beroep
  waterbeheer

Josd's prestaties

Adventurer

Adventurer (3/11)

10

Reputatie

 1. pasja

  hoi hoe is het nu?

 2. pas je op "kans" ook hier zitten politiefunctionarissen........de wet weet je nog!!, je hebt nog geen naam gemaakt als zware crimineel. je mag uit luisteren maar niet bedienen. maar eenmaal begint de rotzooi en dan op pad is een bakkie geen overbodige luxe als je nog kan rijden met de auto, marifoon bij t varen en als je in de buurt gaat stropen is een portofoon toch een handig instrument voor diegene die t paleis verdedigen en zo nu en dan willen weten of je nog rondrent in je berenvel, koppel en speer op jacht naar het beetje voedsel dat er nog is.
 3. het geluk is dat varkens alles eten in brazilië gebruiken de drugsfiguren ze als opruimers voor tegenstanders, je vindt geen botje meer terug....... maar slagroom wowww zijn straks goed vet gemest........
 4. kies een gebied uit waar de winter niet langer duurt dan 2,5 maand, vruchtbare grond, stromend water in de vorm van beekjes en kleine riviertjes, niet teveel mensen, we hebben allemaal mogen meemaken hoe het joegoslavië verging, de mensen trokken veelal de bergen in waar men groente konden verbouwen, dit doen de koerden al eeuwen, de armenieërs die het overleefde in 1900 idem dito anders was dit volk compleet uitgeroeit. de aggressors gaan de bergen niet in want dan is er weinig tot geen dekking. nederland is plat, onder de zeespiegel, de landbouwgronden zijn geminialiseerd door woning- en wegenbouw, kijk een naar de veluwe jaren 70/80 en de veluwe nu anno 2012 je zou bijna zeggen welk bos op de paar campings na. ik kwam uit op duitsland (vruchtbare grond, bergen en stromend water), alles zuidelijker heeft men een mentaliteit die niet bij mij past en de grond is niet echt optimaal buiten de balkangebieden en noordelijk is de winter te lang.
 5. de media bagataliseert, oordeelt en geeft een soort van mening, stuurt het gros van de grijze massa 1 kant op en de makke schapen rennen ze achterna. prepper zijn is bovenal een hobby, een gevoel van veilig willen zijn en voorbereid. de mensen die de 2e wereldoorlog hebben mogen mee maken wat deden die na de oorlog!! hamsteren, in elk kastje stond wel wat en ze hadden minimaal voor 1 week eten in huis, mijn grootouders in monikkendam voor 2 weken, mijn opa was een bekwaam visser, want vis was zo te vangen. het feit is zo dat velen waarschijnlijk meelezen en preppen, maar er niet voor uit durven komen omdat de grijze massa oordeeld. maar een sekte of groep? neen we zijn allemaal individuutjes die op eigen wijze iets doen om voorbereid zijn op wat komen gaat dit omdat de meeste van binnen het gevoel hebben dat er wat te gebeuren staat, 6e zintuig?, dat er al jaren wat gebeurt is wel zeker, crisis, oorlogen, paus in discrediet. en dit forum helpt elkaar om elkaar te verbeteren, om elkaar te leren om beter voorbereid te mogen zijn en ik weet dat ik nooit te oud ben om te leren dat bewijst dit forum wel.
 6. staat in de politieverordening het COM (schietvereniging contactgroep oud mariniers) was daar strict in overigens en hing compleet aan de muur in adam-noord Een sportschutter die een wapenvergunning wil moet minstens 1 jaar lid zijn van de KNSA. moet minimaal 18 keer per jaar daadwerkelijk schieten op de baan van de vereniging. moet zijn wapen als hij dit thuis bewaart in een kluis doen die aan de muur verankerd is. moet de munitie apart en niet in de buurt van de wapens bewaren. krijgt ieder jaar onaangekondigde controle op bovengenoemde zaken door de politie. heb gezocht maar kan t niet vinden in mn map kom daar op terug greener want ik moet t nog ergens hebben liggen. dit is t stukje waar ik nog steeds kippevel van krijg: http://zembla.vara.nl/De-schietclub.10247.0.html
 7. terugslag viel wel mee een speldenprikker maar ik wilde iets raken waar ik mn dubbeltje tussen kon plaatsen.............. en niet met een stoere 9 mm waar de meeste na 6 x schieten een hoekje van t bord af wisten te schieten en geen arm meer overhielden en 3 weken niet kwamen omdat die terugslag net iets teveel was. en kogels kosten toch steeds meer geld hoe vaker je op de baan stond. ik heb n tijdje ook met de clock geschoten, maar beviel me toch niet. weleens een 22 mm ingekerft............ maar de meeste hebben een goed bereik op 20 á 25 meter, daarna mag je alvast het geweer uit de kast gaan halen. nu met de handboog schiet ik op 30, 60 en 90 meter en op de vlag 135 meter hier moet ik mij nog meer op bekwamen echter in nederland regent t in de zomer steeds vaker dus minder buiten oefenen en met de hand kruisboog op 25 meter dat gaat redelijk. http://www.smith-wesson.com/webapp/wcs/stores/servlet/CustomContentDisplay?langId=-1&storeId=750001&catalogId=750051&content=11001
 8. zoveel mogelijk mijden daar heeft JohnM gelijk in
 9. schreef al dat is per gemeente verschillend dat zou je moeten informeren. maar tja hoeveel controles voert men uit op diegene met een wapenvergunning? ik heb ze in de tijd dat ik een revolver had 2 keer gezien en na de koffie waren ze weer vertrokken............., welke controle?, ik schoot met een s & w 22 mm vanaf 1982 tot 2004. ik wil op dit ogenblik keurig conform de wetgeving leven omdat ze dat eist en als men gaat eisen worden de lijntjes dat je iets mag steeds dunner en steeds scherper aangescherpt en als die nieuwe wet komt dat je de patronen en magazijnen in de club moet gaan bewaren dan stoppen er een hoop. en mijn keuze is de handboog handteren en dan heb ik geen vergunning nodig en ik kan 7 dagen in de week schieten en ruim een jaar met mijn 35 pijlen doen, want dan steevast neem ik dan nieuwe carbon met een vikingpijlpunt, de wat oudere pijlen gaan in de koker.
 10. Josd

  Zaden infobank

  lezen is leuk voor de open haard:) maar probeer t eens uit straks in de tuin of in potten en dan kokerellen en kijken wat je lekker vindt daar schaf je gewoon meer van aan. oudere rassen zijn wel minder resistent tegen ziekten, dus ik gebruik de aardappelen niet, ik neem daarvoor chorizorijstplantjes, dit omdat ik meer hecht aan de vochtopnemers en afgevers in t lichaam en aardappelen ontrekken vocht aan t lichaam.
 11. hoeveel ga jij er inleveren? je weet toch qua patet penis............ zo wijd de wereld strekt altijd de lul
 12. als marinier in 1984 schotland was mijn buddy een arts die de basic artic training moest ondergaan..................een novice dus, tja tent in de fik, vaak pilletje tegen hoofdpijn, neusspray, ik was t zat heb alles afgepakt en afgegeven bij de hospik, 3 weken lang had hij een hekel aan me, december naar noorwegen de arts smeekte om te ruilen met de legerpriester en jawel ik weet heeeeeeeeeeeeeeeeeel veel over de bijbel en hij slaagde met trots droeg hij zijn speld, de arts heeft nooit zijn koudweerspeld behaald. omdat hij de natuur om zich heen niet respecteerde en alles toch niet zo leuk vond. de legerpriester weet nu wel de toepassing van rendiermos:), waterzuiveren en t leuke is we hebben nog steeds contact is bezig met t preppen en er zijn ontzettend veel millitairen en ex millitairen die zich bezig houden met het prepper zijn. vandaar dat ik blij ben met deze site want heel veel zaken worden besproken en iedereen heeft zijn eigen mening waardoor ook ik heel veel weer van leer.
 13. om antibiotica te maken heb je grondstoffen nodig. een arts schrijft t voor de apotheker mengt de juiste hoeveel heden grondstoffen. de arts weet ongeveer wat een persoon nodig heeft en schrijft op een briefje wat en hoelang je iets mag gebruiken. wat is er gebeurt met de apotheker in los angelos toen er rellen kwamen? die was leeg en de huisartsen aldaar konden niet veel meer dan wachten tot er weer grondstoffen in de apotheek waren dit duurde 4 volle weken. de orkaan katrina spoelde 4 apotheken weg................weken tot zelfs maanden duurde t voordat de apotheker weer aan t werk kon. veel mensen die dus hartkwalen hadden werden naar ver gelegen ziekenhuizen gebracht. overigens de huisartsen zaten meteen 500 km verder op gebracht door hun dure auto's om hun zelf als eerste in veiligheid te brengen. de wijze vrouwen in het gebied hadden t druk met hun tincturen en hun kruidjes en vreemd genoeg zijn er heel veel mensen bij die wijze vrouwen gebleven. hoeveel wijze en afgestudeerde ziekenhuisartsen en huisartsen zijn zich niet gaan verdiepen in de kruidenleer en homeopathie, enkele zijn cum laude afgestudeert in belgië, dit notebene op latere leeftijd omdat zij in sommige medicijnen van chemische kom af geen heil meer zagen. tegenwoordig heb je resistente bacterieën, schimmels en ziekten waar geen medicijn meer tegen helpt. sceptische mensen hou je altijd maar je moet wat en ook de arts zal gaan zoeken en snuffelen in de natuur om te genezen, nu niet want er zijn zoveel tabletjes en poedertjes voor handen om voor te schrijven.................... de vraag is wat doet de arts als hij/zij geen medicamenten voor handen heeft?, ik hoop niet naar t plavond kijken............. maar elk medicijn die nu er is komt tenslotte ooit voort uit onze natuur, volgens mij is men, dat vergeten en daar hebben ze iets chemisch van gemaakt en versterkt, daarom zoeken biologen in de braziliaanse wouden naar nog niet ontdekte plantjes die een ziekte kunnen tegenhouden of genezen. zeg t me als ik t mis heb...........want dan moet ik mijn geschiedenisboeken in t vuur gooien. maar goed laatst sprak ik een jonge timmerman en die vertelde mij dat t hout uit de fabriek kwam want ze maakte dat daar...........volgens mij begint alles bij dat zaadje dat 100 jaar mag groeien en dan om gehakt wordt..............de jongen lachte en zei tegen mij dat ik maar eens opnieuw naar school moest gaan.
 14. de meeste eten aardappels, vervang dit voor rijst, minder water nodig, een zak van 5 kilo blijft rond de 6 maanden tot zelfs een jaar goed. 2 liter water per persoon per dag (als ik mijn tekening klaar heb, ik heb een simpele waterzuiveringinstallatie ontwikkelt op basis van pvc pijp met koolstoffilter, kippegrit en kleine kiezel, water daarna koken en laten afkoelen en je hebt drinkbaar water). potjes zijn minder lang houdbaar dan blikvoer (deze kun je in blik gaar koken) soep een goed voedingssuplement. meelsoorten kun je minder lang bewaren zet maar eens een pak een langere tijd weg en de meeltorretjes komen je pak uit lopen. verstandigste is aan millitaire maaltijden te komen en dan t is 1 pakket per persoon voor een week, keuze: witte bonen in tomatensaus, bruine bonen, macaroni, eentonig maar wel voedzaam, engelse basispakketen nieuw zijn 10 jaar houdbaar. deze nemen ook niet al teveel ruimte in beslag. mits je niet op pad gaat naar een ander gebied, dan kun je niet veel meenemen in je bepakking. voor de rest is de aldi en de lidle echt een aanrader, alleen geen zalm kopen.............. dan heb je brood in blik blijft 2 tot 3 jaar goed.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...