Ga naar inhoud

Chinook

Lid niveau 2
 • Items

  893
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  3

Alles dat geplaatst werd door Chinook

 1. Haha. Ik zal mijn mond maar even houden over de ingrediënten. Ik gebruik liever iets natuurlijkers :-). En mensen met droge huid, zoek eerst naar een dieperliggende oorzaak.... (Ik heb recht van spreken toch @wodan )
 2. Bij deze een slotje
 3. Zonder alle pagina's gelezen te hebben; ja ik denk wel aan paarden als "BOV". Denk dat een paard je naar je BOL kan brengen (ligt er natuurlijk aan waar die is ) maar als je 'm hier in de stal laat staan gaat het denk ik niet werken. Liefst dan een BOL waar je je paard onbeperkt kan laten grazen natuurlijk. Tja.. alles is denk ik afhankelijk van de situatie. Anyways; de paardenkennis heb ik in huis dus dat is het probleem niet .
 4. Heb er inmiddels weer een stuk of 4 kruiden boeken bij. Zucht.. is toch een soort verslaving ;-).
 5. Geef mezelf ook 1 ster. Bij Bug In moeten we het wel even kunnen volhouden. Brandstof/water/voedsel redelijk op orde. Basisvoorzieningen zijn in orde. Maar geen BOL. Tja.. droom toch wel van een mooi plekje met ruime voedselvoorziening, maar zolang dat nog niet zo is richt ik me voornamelijk op meer kennis. Prep ook niet voor een typisch doemscenario maar probeer wel zo puur en bewust mogelijk te leven. Iedere keer als er een ramp voorvalt (zoals Nepal) dan maakt het me weer bewust van wat je zo'n beetje nodig hebt om te overleven. En niet alleen dat, ik denk ook aan anderen en eerste hulp verlenen e.d. Ben ik klaar met preppen? Nee hoor. Nooit ;-).
 6. Wat een leuke revieuw @Simurgh, en wel erg handig bedacht die aandrijving. Daar zou ik dan weer niet op komen :-). Wel een erg mooi ding, ben nu ook wel benieuwd naar de kosten! (En wanneer staat die in de prepshop? lol)
 7. En verder; Welcome back DB! ;-) Ik moet mijn paspoort nodig verlengen, mijn ID-kaart is al verlopen. Omdat per 1 januari alles voor 10 jaar geldig gaat zijn lijkt me het beter nog eventjes te wachten.. Ik vind het meer dan ideaal om beide te hebben!
 8. [MOD] Opnieuw geopend. Verzoek aan allen om ontopic te blijven en het bij tips & tricks te houden! Andere onderwerpen > gaarne in de koffiecorner! Dank.
 9. Bedankt voor deze leuke review, het lijkt me een zeer nuttig ding met veel functies. Altijd goed om ervaringen van mensen te lezen!
 10. Dank!! Heb het met plezier gelezen!!
 11. Leuke en nuttige review, bedankt! Het lijkt erop dat het niet ongevaarlijk is zo dicht bij je voedsel,, nou zoiets hoef ik niet :-)
 12. Sure! Doe gerust.. het is alleen nog lang niet compleet natuurlijk :-). Heb weer nieuwe boeken erbij gekocht dus nog meer informatie.. Belangrijkste van een boek (had je vorige tekst al gelezen..) - vind ik - dat de inhoudsstoffen er ook bij staan. Dit is namelijk vaak niet het geval! En als je een puur regulier boek hebt beschrijven ze het wel maar vervolgens ook alle mogelijke complicaties en dat het nooit bewezen is etc. etc. (zulke boeken heb ik ook..). Ik vind dat je aan dat laatste niet zoveel hebt, dus eerst je boek goed bekijken voordat je het koopt. Natuurlijk is bereidingswijze ook best belangrijk want dat verschilt per plant.
 13. Wat een heerlijkheid, die lente!!! Ga naar buiten mensen, en zie wat er allemaal al groeit en bloeit Hondsdraf, Paardenbloem, Madeliefjes, en ook Weegbree en Duizendblad is alweer te vinden. Is het niet heerlijk? Aangezien ik nu weer helemaal geïnspireerd ben door de natuur zal ik hier ook weer eens wat gaan schrijven :-) Promise!
 14. Harstikke leuk natuurlijk! Uberhaupt, maar daar moeten we natuurlijk niet voor afhankelijk zijn van de woensdag :-). Enne, thee van braambladeren is heerlijk, maar niet als je zwanger bent - het wekt weeen op - dan moet je sowieso erg uitkijken met dingen die je niet kent. Het resultaat heb ik onlangs nog mogen aanschouwen. Hoe dan ook wel een leuk initiatief. Mensen zouden uberhaupt meer de natuur in moeten gaan. Maar let wel op met zomaar iets te gaan eten / waar je het plukt. Misschien zal ik weer eens wat schrijven binnenkort in het kruiden-draadje..
 15. Grappig dat dit topic zo nu en dan weer eens oplaait. Zelf heb ik in mijn omgeving en bij mezelf te goede resultaten gezien waardoor je mij niet meer ompraat wat (voornamelijk) E621 en aspartaam betreft. Wil iedereen volledig vrij laten in zijn of haar keuze, maar mijn eigen keuze is duidelijk. Zelfonderzoek is wat dat betreft erg nuttig. Net zoals mijn buurvrouw die een drukke week had en om de dag Chinees at. En aan mij vroeg waarom ze zo vreselijk zweette 's nachts. Nou dat van het eten wist ik op dat moment nog niet maar daar kwam ik snel achter. Er zijn ook mensen die nergens last van hebben natuurlijk, maar ik hoor zulke dingen toch wel iets te vaak. Hoe dan ook - zelf let ik er op en ik sla dan ook geen voorraad in met E621 of aspartaam. Ook tijdens crisis wil ik dat niet eten - waardoor ik veel goede stoffen zou verliezen .
 16. Diep respect @Simurgh!! hahahahaaaaaa zie dit nu pas, geweldig dit, echt, wat een held.
 17. Als je op Firesteel zoekt zul je nog meer vinden! Kijk ook eens bij de reviews daar staan leuke dingen tussen over dit onderwerp
 18. @Redhotchiliprepper : misschien een idee voor een apart draadje? Ik vind zelf dat het niet onder homeopathie valt en echt een 'apart vak' is. Heb er overigens ook goede ervaringen mee en gebruik het regelmatig. Kreeg je Magnesium?
 19. Zoals met alles draait het om de individuele mens. In de natuurgeneeskunde kijk je altijd naar de hele mens, het totaalplaatje. Veel klachten m.b.t. allergie ontstaan uit een slecht functionerend darmstelsel.. Er bestaat geen homeopathisch pilletje dat iedereen beter maakt, zou heel leuk zijn maar helaas Ik zou zeggen probeer eerst Pro-biotica of voor mijn part zuurdesem brood met biogarde. (hmm.. weet niet of die er zijn zonder tarwe..) LOL. Ik ben niet zo van één therapie en kijk altijd eerst naar andere dingen
 20. Homeopathie heeft mij van mijn Tarwe allergie afgeholpen. En is iets wat ik zeker niet links laat liggen als ik ziek ben. Ofschoon ik wel vind dat je een goede homeopaat moet opzoeken, diegene moet weten wat hij doet en je niet zomaar iets mee naar huis geven. Ik heb met bepaalde artsen goede en 'slechte' ervaringen; ik denk dan ook dat je als je niet verder komt bij een bepaalde arts je het beste een andere kunt zoeken met een andere insteek/visie.
 21. Op deze site gaan ze er niet vanuit dat het opstapelt in het lichaam, wat volgens mijn informatie wel het geval is. Dan wordt het op den duur dus wel een vergiftiging, het is maar hoe je het ziet...
 22. Dat is niet correct. Er zijn tabellen van, van hoeveel een bepaalde hond (qua kilo's hond) kan hebben aan chocolade. Er zit een stof in die de hond niet kan afbreken, en die dus opstapelt in het lichaam (de lever). Wat betekent dat, als je hond een keer een stukje chocolade eet er niet meteen dood aan gaat, maar dat wel z'n hele leven meedraagt. Als er dus elke keer een stuk chocola bij komt stapelt de gifstof zich op en kan het in één keer gebeurd zijn met je viervoeter. Je hebt dus geluk als je dier veel chocola gegeten heeft en nog leeft, zorg maar beter dat er niet nog meer bij komt.. Chocoladeletters dus opruimen in de kast en niet op tafeltje laten liggen (bij ons is er ook een keer een paashaas teruggevonden in de mand, althans, de verpakking.. )
×
×
 • Nieuwe aanmaken...