Ga naar inhoud

Erelijst

Populaire inhoud

Toont inhoud met de hoogste reputatie op 11/14/12 in alle zones

  1. Ik kwam een site tegen met recepten met onkruid! Lijkt mij echt super handig wanneer je door je voedsel heen begint te raken! http://eten-en-drinken.infonu.nl/diversen/84071-onkruid-eten-eetbare-onkruiden-uit-de-tuin-en-moestuin.html weet iemand nog een leuk recept met iets wat we langs de spreekwoordelijke kant van de weg of in de achtertuin kunnen vinden? zo schijnt karper en snoekbaars ook heerlijk te smaken.... groeten X-11
    2 punten
  2. Exact en dan is een korte duidelijke boodschap belangrijker dan het puntje op de i. Dat 'gebeterweet' achteraf van niet-deelnemers...
    2 punten
  3. Morgen ochtend zo rond de klok van half 5 in de uitzending "Vroeg of Laat Perez" Met Ingrid Perez op 3FM in de nacht 04:00-5:59 kunnen jullie naar Prepper Bert luisteren die zijn verhaal mag doen. Uiteraard zal ik de website pluggen
    2 punten
  4. Thx voor de link x-11. Maar let wel op met zevenblad want er zijn er 2 planten van die er heel veel op lijken en die zijn dodelijk, bv. de gevlekte scheerling en de water scheeling.
    2 punten
  5. Jammer, dat je feedback zo interpreteert, ik was al gewaarschuwd, dat je slecht met feedback kan omgaan.. hiermee bewijs je dat nogmaals. Hou toch op met doomscenario's preken en te roepen of liegende overheid, dat doet afbreuk aan je verhaal, dat komt bij het grote publiek niet aan, niemand in het grote publiek, zit te wachten op jouw persoonlijke mening, wat er gebeurd als de economie crashed.. Daar zijn anderen ook nederlandse economen goed en andere bewegingen voor, verwijs daar naar.. Dat is veel krachtiger dan jij jouw mening verkondigd, want dan blijft een zweem van "dwaasheid" aan je kleven.. Geheel onterrecht, maar dat blijft hangen.. Verwijs daar naar, en doe nu gewoon nou waar jij echt goed in bent.. namelijk geeft praktische tips voor preppen...., Dat is veel krachtiger en kan je in 5 minuten nog helderder overkomen, dan dat je nu doet.. Maar doe met feedback wat je wilt.,, dat is aan jou..
    2 punten
  6. Op http://preppers.nl/2012/11/review-goud-en-het-geheim-van-geld-van-willem-middelkoop/ staat een review van het deze week verschenen boek van Willem Middelkoop "Goud en het geheim van geld". Erop reageren en erover discussieren kan in deze thread! En uiteraard hoop ik ook meer lezers van dit boek die hier hun mening erover willen plaatsen.
    1 punt
  7. Ik ben zelf altijd een groot fan geweest van Willem Middelkoop en zijn eerdere 2 boeken "Als de dollar valt" en "Overleef de kredietcrisis" pak ik er nog regelmatig bij. Ben zo benieuwd naar dit boek en heb hem meteen besteld bij Bol. Als ik hem uit heb zal ik ook mijn gedachten over zijn nieuwste boek "Goud en het geheim van geld".op schrijven.
    1 punt
  8. @Johnny BravoNL volgende keer even afmelden hè?
    1 punt
  9. Misschien geen echte ramp, maar wel degelijk een tijdelijke SHTF situatie meegemaakt. Overstroming van de maas in 1995, ik was toen 9 jaar, en weet het nog goed. Heeft veel indruk gemaakt. Bij ons geen wateroverlast gelukkig, maar 400 meter verderop stonden straten en huizen blank. We konden niet naar de winkel, of naar school... (woonden in omgeving Venlo toen). De plaatselijke buurtsuper (woonde nogal achteraf) stond onder water. Als 9 jarig meisje stond ik ook de hele avond mee zandzakken te vullen. Ook sliep onze oude kraamverzorgster (waar mijn moeder toen altijd contact mee had gehouden) bij ons in huis omdat haar huis blank stond. Er was echt angst, ook bij mijn ouders, dat t water verder zou stijgen, en ik denk dat dat vooral indruk heeft gemaakt op mij. Kortom, ook een "kleine" overstroming kan, al is het tijdelijk, een behoorlijke shtf situatie kan zijn, zeker als je niets op voorraad hebt!
    1 punt
  10. Aah jij hebt het over de Grote wegslak, nee volgens mij waren dit Grote aardslakken oftewel Tijgerslakken.
    1 punt
  11. Ik kan jullie verdorie ook geen drie dagen alleen laten hè?! Ben ik even weg, barst er een enorme discussie los! En dat nog wel zonder mij! En nu allemaal lief doen tegen elkaar, anders ga ik me er mee bemoeien, en dan is het niet best... JB P.S.:
    1 punt
  12. @JohnVonSchutz Jij bent vanaf nu mijn held! +1 Geweldige review! Ik heb met een mix van afgrijzen, fascinatie en een enorme glimlach je review gelezen en de foto's daarbij (mensen, reviews met foto's zijn zooo veel leuker! ). Wist niet dat "onze" tuinslakken eetbaar waren. Overigens siert het je dat de eerste serie slakken een waardige crematie hebben gekregen! Ik ben benieuwd naar je volgende review! Grt., JB
    1 punt
  13. Het einde van de beschaving? Ga eens kijken bij een voetbalwedstrijd, reizen met de tram in Den Haag, pinnen in Utrecht of lopen door een "krachtwijk" in Nederland met je vriendin. Dan, Joost, kom je tot de conclusie dat "de beschaving", al lang ten einde is...
    1 punt
  14. Die komt er zeker, kan ik hem ook terug luisteren. Je denkt toch niet dat ik mij om half 5 laat wakker bellen :-)
    1 punt
  15. kijk ben morgen om 4 uur toch mn nest uit,bakkie pleur, peuk en DB op de radio kan mn dag nog beter beginnen?
    1 punt
  16. aardappelen ben je nu te laat voor, gaat niet meer goedkomen denk ik, maar door te proberen kun je leren! Prei is ook heel eenvoudig te zaaien, en als je voor winterprei gaat, kun je die ook goed bewaren (gewoon in de grond waar ie staat ) Ik gebruik altijd alleen het witte van de prei, van de restjes groen trek ik bouillon. Wortelschillen, uienschillen, vetrandjes vlees, en als je hebt lavas (maggiplant, winterhard) erbij, wat zout en eventueel laurierblad of kruidnadel, laten koken en lekker laten trekken. Afgieten en je hebt een mooie, smaakvolle, eigengemaakt gemaakte bouillon! (en je hebt geen restjes weggegooid!) Nog even een on-topic tip trouwens! Vruchtenthee... (bramen, frambozen, aardbeien) droog het blad van deze planten en je drinkt de hele winter lekkere vruchtenthee!
    1 punt
  17. Ik denk dat ik dit hier al ergens heb geplaatst maar eikels zijn ook eetbaar als je weet hoe je ze moet bereiden. In tijden van SHTF gaan we niet al te kieskeurig doen neem ik aan. http://plazilla.com/eetbare-eikels-lekkere-recepten-en-weetjes
    1 punt
  18. Zevenblad ruikt peterselie achtig als je blad tussen je vingers wrijft. Als je dit niet ruikt, of het ruikt gewoon "groen" dan heb je géén zevenblad te pakken!
    1 punt
  19. Als we pech hebben ontspoord die hele zooi tussen Israël en Hamas en schieten de brandstof prijzen als een raket omhoog....
    1 punt
  20. gepofte kastanje's! (lekkerrrr!!!) Een kruisje in de kastanje snijden en recht in hete houtskool, of met wat (room)boter in de pan. En natuurlijk een lekker (en gezonde) brandnetelsoepje! En verder hier
    1 punt
  21. Heb nog geen aantal opgegeven, ik wil er voor ieder één.. dus doe er maar - hmmm - 6 bij voor mij
    1 punt
  22. @Mr. Gold had je er twee voor mij genoteerd! Ik hoop dat het doorgaat! Alvast bedankt voor de moeite. Groetjes Nurse
    1 punt
  23. ik heb me in dit draadje een tijd afzijdig gehouden en alleen mee gelezen maar vind het nu toch te ver gaan, de een denkt het beter te weten dan de ander en gaan daar op door, en ok misschien heeft de 1 wat meer gelijk dan de ander maar waar we volgens mij allemaal over eens zijn is dat je beter een catadyn of ieder ander filter kan hebben (waar jij dan ook de voorkeur aangeeft) dan helemaal niks. misschien had dick berts het iets beter moeten formuleren maar wij weten niet hoe het is om in zon korte tijd veel info te geven aan de eventuele nieuwe preppers. ik geef meteen toe dat ik niet overal verstand van heb en een heleboel nog niet weet misschien een tip dat andere mensen dat ook is gaan doen in plaats van andere te corrigeren die wel degelijk er verstand van hebben
    1 punt
  24. Kritiek blijf je sowieso wel houden beste vriend, echter als ik beredeneer uit jouw oogpunt: jij wilt zoveel mogelijk mensen 'redden' van een SHTF. Dan is het vanuit mijn perspectief het beste als je mensen prepping laat zien als oplossing en dan eentje waar ze niet raar bij aangekeken worden. Voorbereiden op een SHTF is voor idioten en aluhoedjes terwijl streven naar zelfredzaamheid en onafhankelijkheid een zeer gerespecteerd ideaal is. Beide zijn verschillende perspectieven voor dezelfde groep namelijk: preppers. Door welke bril kijkende denk jij dat je de meeste zieltjes wint/redt? Tuurlijk bereidt je je voor op een SHTF maar ik zou dat als achterliggende redenen houden en focussen op hetgeen waar je de meeste mensen mee bereikt.(bereikt in de zin dat ze ook actief overgaan op actie+preppen). Vanuit het perspectief dat preppers zich voorbereiden op een SHTF leidt dat echter wel weer tot extra uitzendingen zoals filamon (die je toch enigzins interviewt vanwege je 'rare' hobby). Ik denk dat je hier linksom en rechtsom kan. Jouw manier lijkt me wel interessanter voor media moet ik eerlijk bekennen.
    1 punt
  25. Bedankt voor de links ik ga ze doorlezen! http://preparedness19.files.wordpress.com/2011/07/75845_essentialhomeprod32288000_pdf.pdf
    1 punt
  26. DAMES EN HEEREN, HOOGGEËERD PUBLIEK (tromgeroffel.....) Binnenkort op radio, teevee en podcast, de nieuwe media goeroe van de Preppers, RRRRRRRescue! Ik ben zo benieuwd hoe hij het allemaal gaat verwoorden, maar zijn briljante commentaar schept hoge verwachtingen! Hopelijk net zo scherp met zijn tong als met zijn pen, en wat een wijsheid beste mensen!
    1 punt
  27. Voor mij is de EDC een Leatherman Wave black oxide (met bitkit) in de broekzak met clip of aan de riem: Vaak ook een Victorinox PSU zakmesje (met markering KL 83) in binnenzak jas of broekzak: Soms de Zero Tolerance half serrated in de rechter broekzak met clip: Verder heb ik voor de BOB en voor bushcraft de Leatherman en ZT (zie plaatjes hierboven) en een USMC KABAR: In Duitsland EDC ik de CRKT Triumph N.E.C.K. (eigenlijk gekocht omdat ik een mooi mesje wilde hebben die ik volledig legaal kon dragen op vakantie in Duitsland): Dit is lang niet alles, maar wel zo'n beetje alles wat ik regelmatig gebruik Edit: 100e bericht, HOERA!
    1 punt
  28. Ik reageerde niet eens op jou, Dick. Tevens zei ik niet wat er mistte in je verhaal, maar wat incorrect was in je verhaal. Je kunt in dezelfde tijd wél de juiste informatie geven. 'Houdt onder andere sediment en bacteriën tegen' ipv 'Laat alleen watermoleculen door'. Als jij denkt dat massacommunicatie inhoudt ronduit onjuiste informatie verspreiden ben jij degene die er de ballen verstand van heeft.
    1 punt
  29. gooi eens wat hout op de kachel
    1 punt
  30. Alles kan je in principe wecken in een pan met water. Wij hebben hier nog nooit een hogedrukpan gebruikt. De opa's en oma's weckten hier vroeger ook alles en deze hebben tientallen jaren alles ook altijd in grote ketels met water geweckt. Een echte weckketel hoef je niet perse te gebruiken, dat is enkel handig wanneer je veel potten tegelijk wilt wecken. Weck je snel even een paar potjes kan je gewone pannen gebruiken. Met een losse termometer erbij (tenzij je iets hebt dat op 100 graden moet, dan kun je gewoon kijken wanneer het kookt. Altijd even kijken wat voor temperatuur het recept vereist dus) en een theedoek op de bodem werkt het ook prima in plaats van een rooster. Wanneer je vlees weckt met veel jus erbij is het wel belangrijk om wat op de potten te zetten (hakpot gevuld met water of een steen) voor wat extra gewicht zodat ze op hun plek blijven staan. Vet is lichter dan water en anders gaan de potten drijven en vallen ze om en worden ze niet goed geweckt. Hogedrukpan is dus ook hierbij niet nodig. Verder zijn echte weckpotten wel ietsje veiliger dan hakpotten. Dit omdat het deksel van de echte weckpotten wordt vastgehouden door het vacuum dat ontstaat door het wecken. Wanneer het wecken mislukt doordat er bijvoorbeeld een gisting optreed (bij bonen bijvoorbeeld, leg ik zo verder uit) dan laat het glazen deksel van de echte weckpot een paar weken na het wecken los. Een hakpot blijft netjes dichtzitten. Bij het wecken met hakpotten moet je dus goed opletten of na het wecken het schroefdeksel een plop geluid maakt en naar binnen klapt. Dit doe je door na het koken de hakpotten uit de pan te halen en op het aanrecht op de kop te zetten. Na ongeveer een half uur afkoelen kan je ze omdraaien. Gedurende dit proces hoor je dan dus een plop geluid ten teken dat het deksel naar binnen klapt. Je kan controleren of dit goed gelukt is door zelf even op het deksel te drukken, kan je hem induwen en komt hij weer omhoog is het niet goed gegaan. Af en toe dus na het wecken ook even je ingemaakte voorraad controleren of de deksels van de weckpotten loszitten of niet en of je het deksel van de hak pot in kunt duwen. Verder nog een goeie tip. Als je je eigen dopertjes, boontjes of andere peulvruchten kweekt dit niet op grond te doen welke je bemest hebt met kippenstront. Het beste is om dit te kweken op grond waar het voorgaande jaren een plant gezeten heeft die de grond redelijk heeft uitgeput, bijvoorbeeld aardappelen. Kweek je wel je peulvruchten op met kippenstront bemeste grond zullen de peulvruchten er net zo eruit zien als normaal en net zo smaken maar je kunt ze niet wecken. Door stoffen in de kippenmest zullen ze namelijk doorgaan met gisten in de pot waarbij gassen vrijkomen en het vacuum verdwijnt. De peulvruchten zullen vervolgens gaan stinken en niet meer lekker smaken. De weckpot deksels zullen dan losgaan zitten en de deksel van de hakpotten zullen bol gaan staan en die kun je dan dus indrukken. Ook worden er veel verschillende dingen verteld over hoeveel water je in de weckketel moet doen. Wij zelf zorgen er altijd voor dat de potten compleet onder water staan. Ik heb al veel water hoogtes gelezen van mensen maar nog geen reden gezien waarom ze 1/4, 1/2 of 2cm onder de rand van de pot boven het water hebben terwijl ze ondertussen ook kleinere potten erbij hebben in de zelfde pan die ze wel compleet onder water hebben. Ik ben dus ook nog geen reden tegengekomen om mijn potten niet compleet onder water te zetten. Je krijgt dan een betere verdeling van de hitte dan wanneer je het deksel boven het water hebt en dus blootsteld aan koudere lucht. Water kan er verder niet in de potten komen want deze zitten of door de klem of door het schroefdeksel compleet dicht. Ze werken vervolgens als stoomkleppen waarbij ze de hete lucht uit de pot laten onder hogedruk maar niks kan er meer bij in. Wij wecken afwisselend in hakpotten en weckpotten. Ligt er net aan hoeveel we van ies weckrn rn hoe zulke porties we willen. In een hakpot past een kleinere portie dan een weckpot. Voor het wecken met hakpotten doen we het volgende: Het in te maken gerecht (of gewoon groente etc.) volgens het recept bereiden. De weckketel of grote pan met water aan de kook brengen en ondertussen (ligt aan de bereidingstijd van het recept wanneer we beginnen met de potjes schoonmaken) de hakpotjes en deksels steriel maken door ze even in een andere pan met kokend water met soda schoon te koken. Vervolgens de potjes en deksels op de kop op een schone theedoek zetten op het aanrecht. Nu het gerecht in de potjes doen, de rand van de pot goed schoonmaken in het geval er wat voedsel op komt, deksel erop vastdraaien en volgens het recept verder koken in de weckketel. Zodra het wecken klaar is de potjes eruithalen en ze op de kop zetten op de theedoek. Nu moet het deksel goed gaan vastzuigen doordat de resterende hete lucht afkoelt en weer inkrimpt en er onderdruk ontstaat. Voor wecken met gewone weckpotten is het bijna hetzelfde: Het in te maken gerecht (of gewoon groente etc.) volgens het recept bereiden. De weckketel of grote pan met water aan de kook brengen en ondertussen (ligt aan de bereidingstijd van het recept wanneer we beginnen met de potjes schoonmaken) de weckpotten, deksels en ringen steriel maken door ze even in een andere pan met kokend water met soda schoon te koken. Vervolgens de potten en deksels op de kop op een schone theedoek zetten op het aanrecht en de ringen in een bakje met schoonwater. Nu het gerecht in de potjes doen, de rand van de pot goed schoonmaken in het geval er wat voedsel op komt, ring erop (de ring moet nat zijn dus niet droogmaken) het deksel erop en de klemmen erop, vervolgens het recept verder koken in de weckketel. Zodra het wecken klaar is de potjes eruithalen en laten afkoelen op een theedoek op het aanrecht. Zodra ze afgekoeld zijn kunnen de klemmen eraf en moet het deksel vastzitten.
    1 punt
  31. Dick Berts; De enige kerel op TV die wat zinnigs te vertellen heeft..........
    1 punt
  32. Nu de praktijk test. Hij brand, hoe kun je er dan op koken, te veel vlammen en je hebt een roet zwarte pan, te weinig vlammen en je heb lauwe prut. Eigenlijk is dit verbazend simpel, het is een kwestie van de takken meer of minder in de stove steken. In de breedte van de stove liggen takken en dan is het proberen. Dit is een kwestie van gevoel, maar ik had na een minuut of 2 al door hoe je het vuur hoog of laag zet. Goed wat gaan we eten papa. Deze jonge woudlopers hadden met mama takken verzameld, dan moet ze natuurlijk wel goed kunnen zien wat papa ermee doet en waar het voor is. Oke, de pan op het vuur. Water er is, pasta erbij en koken maar. De pan staat erg stevig op de stove, heel handig zijn de inkepingen in de gietijzeren bovenkant die er voor zorgen dat ieder formaat pak gemakkelijk gecentreerd op de stove komen te staan. De warmte en isolatie Ook viel me al snel op dat de stove erg goed geïsoleerd is. Natuurlijk is dit een deel van het principe van de rocket stove(zie ook dit draadje http://preppers.nl/forum/threads/1911-Rocketstove-(theorie)?highlight=rocket+stove), maar het is wel fijn, zeker met kinderen. Belangrijk om te noemen, de warmte, het is niet warm om er omheen te zitten, alle warmte komt als een kolom uit de stove. Tot wel anderhalve meter boven de stove is het lekker warm, maar als je met je handen naast de opening zit aan de bovenkant voel je haast niets. Houdt hier rekening mee als je kook onder een poncho of tarp. Rood is heet, zwart niet meer (het gietijzer zelf uiteindelijk natuurlijk wel). Het uitzetten van de stove Net zo gemakkelijk als het regelen van hoog of laag vuur, je haalt de takken uit de stove laat deze op het rack liggen en na 10 minuten is alles uit en na een uurtje is alles koud. Aan tafel voor de eerste keer Een eenpansgerecht voor 4 in nog geen half uur op tafel, verwarmt met een paar takken. Heerlijk, zelfs de kritische kinderen vonden het lekker. In het derde deel kook variaties en wat test resultaten.
    1 punt
  33. Dan maar naar nr.2, gewoon koken dus. Na 5 a 6 minuten uit het water gehaald, ik was verbaasd dat er nog zoveel slak in zo'n huisje zit Ik moet eerlijk zeggen dat ze gekookt zonder iets erbij ECHT heel lekker waren. Maar om het toch een beetje culinair te maken heb ik er een geroosterd wit broodje bij gedaan. Overheerlijk en echte aanrader en ga het zeker weer doen. Mocht ik een lekkerder recept vinden laat ik het weten. Eet smakkelijk
    1 punt
  34. het allerbeste mes?? dat bestaat volgens mij niet. ieder mes heeft zijn eigen toepassing, een uitbeen of fileermes een chirurgisch mes, een kapmes, een zakmes het is of te klein,te groot,te bot,te dun,te dik etc etc probeer maar een konijn te villen en te strippen van zijn organen met een rambomes van 40 cm, zal ons zwaar vallen denk ik. er is een set van mesjes wat voor mij in de buurt kwam van wat het beste zou zijn en dat is dit: http://www.dumpstore.nl/index.php?main_page=product_info&products_id=6628 het is eigenlijk een tasje met verschillende messen en artikelen erin met allerlei mogelijkheden erop van fileren tot zagen en van zagen tot splijten. als er iets is wat bij je bug out bag zou moeten horen dan zou dit het moeten zijn denk ik. ikzelf heb hem nog niet maar ik ga er zeker 1 set van aanschaffen, en ik ga het waarschijnlijk combineren met dit ding: http://www.vrsupplies.nl/product/509/Machete-Survival?cid=18 dit ding: http://www.vrsupplies.nl/product/1106/Gerber-Diesel-Black?cid=21 en dit ding: http://www.vrsupplies.nl/product/1189/Gerber-Gator-Exchange-A-Blade?cid=14 en al laatste dit ding: http://www.vrsupplies.nl/product/1186/Gerber-Folding-Spade-E-tool,-serrated-blade?cid=94 dan heb ik eigenlijk alles wat ik maar kan wensen, ja het is voor een paar 100 euro,s aan spullen, maarja het is wel kwaliteit. en ik hoef nergens supervoorzichtig op te zijn want eigenlijk alles is wel een duplicaat van te vinden op een ander stuk gereedschap. ik heb nu dezelfde spullen dubbel maar dan in een mindere goedkopere kwaliteit, dus dit lijkt me dan beter. voor nu heb ik andere dingen die belangerijker zijn om te kopen voor mij, betere waterfilters en zonnepaneel.
    1 punt
×
×
  • Nieuwe aanmaken...