Erelijst
Populaire inhoud
Toont inhoud met de hoogste reputatie op 11/06/12 in alle zones
-
Inleiding Na veel verschillende dingen uitgeprobeerd te hebben, en vooral genoten (daar gaat de objectiviteit al...) is hij er dan de review van van de Envirofit G3300 aangeboden door Robert Kattenberg van http://www.envirofit.nl , http://www.hetbrugwachtershuis.nl en http://www.bonfirebuitenkeuken.nl. Verpakking [ATTACH=CONFIG]1410[/ATTACH] Zo kwam hij binnen, in de originele doos, goed dicht getaped. Naast een standaard limonade fles om een idee van de grote te krijgen. In de doos zaten de volgende dingen. De papieren inhoud: - Gebruiksaanwijzing (geprint A4, was gescheurd) - Garantieformulier vanuit de fabriek (geprint A4, was gescheurd) - Flyer van het brugwachtershuis.nl en van bonfirekeuken.nl - Flyer Envirofit - Visite kaartje van Envirofit/Rober Kattenberg De fysieke inhoud: - De stove - Een grate (deze zit in de stove om het hout van de bodem te houden) - Een rack (deze zet je voor de stove om het hout in te voeren en ook van de grond te houden) [ATTACH=CONFIG]1411[/ATTACH] Een valse start - Zoals hierboven al genoemd was een deel van de papieren inhoud gescheurd, tevens vind ik losse velletjes A4 uit de printer niet heel veel goeds voorspellen. - Er bleek er een deuk in de achterkant te zitten. - En de steen in de stove was erg gekarteld aan de randen, dit kan natuurlijk zijn ivm de steen soort, het kan ook een voorbode zijn voor het scheuren van een sommige steensoorten. [ATTACH=CONFIG]1412[/ATTACH] Even een belletje naar Robert Kattenberg. Dit was een relaxt en fijn gesprek, waarin hij liet weten dat hij verschillende manieren van verzenden had geprobeerd en waarin hij openstond voor ideeën (deze komen hieronder). De gebruiksaanwijzing, had ik binnen het uur al digitaal in mijn mailbox en ook werd me verzekerd dat de deuk en de kartels het functioneren niet zou moeten beïnvloeden. Al met al een goed gesprek en tijd voor wat tips. - Gebruiksaanwijzing en garantieformulier op een beter kwalitatief papier, vergelijkbaar met de flyers, een soort foto papier. - Alle papieren inhoud in een envelop met Envirofit logo, zodat het niet door de doos zit en beschadiging voorkomen word. - Ondanks dat ik geen oorzaak heb gevonden voor de deuk (de doos was nog zonder schade aan het karton), zou ik willen aanraden om toch nog een extra doos te gebruiken, niet alle pakket bezorgers zijn even zorgvuldig. Maar dan nu, de fik er in! Een goede doorstart [ATTACH=CONFIG]1414[/ATTACH] Met het uitpakken valt me vooral op dat hij veel lichter is dan dat hij er uit ziet. Echter heeft hij voldoende massa om stevig op zijn plek te staan tijdens het koken (wel zo veilig). Hij voelt erg solide, maar blijft door het gewicht erg handzaam. De materialen: - De cilinder(orange) lijkt alluminium. - De zwarte accenten en de handvatten zijn van kunstof. - De top/kookplaat is lijkt van gietijzer. - De bodem in de stove is van natuursteen. - De roosters voor het hout zijn van ijzer. Qua gewicht erg handzaam en makkelijk blijkt later om even leeg te gooien, maar tegelijkertijd er stevig. Een goede eerst indruk. De fik er in zei ik...., oke, vrouw en kinderen naar buiten om takken te verzamelen zodat er vanavond gegeten kan worden. De eerste keer heb ik niet moeilijk gedaan en heb ik een aanmaakblokje aangestoken met een aansteker. Later op de avond met pluis uit de droger, firesteel. Beide manieren werkt. De tweede manier, het was winderig, koude handen, als je het nog niet blind kan, mensen blijf oefenen. [ATTACH=CONFIG]1415[/ATTACH] Maar hij brand, en het werkt heel gemakkelijk, de takken die niet volledig droog waren branden goed. Als hij net aanstaat met vochtig hout, dan rookt hij wel. Als hij echter op temperatuur is, is dit zelfs met nat hout niet meer het geval. Tijd voor deel twee ivm de foto limiet6 punten
-
Kook attributen variatie We hebben er een nieuwe koperen pan voor moeten kopen die beter paste, maar hij past perfect. Voor het idee achter een koperen pan, steamboot, hot pot, chinees fondue en nog veel meer synoniemen. http://en.wikipedia.org/wiki/Hot_pot Het idee is een tulband vorm met boullon waar de warmte doorheen gaat door een schoorsteen. waarboven je vlees/vis etc kunt roosteren. Nogmaals met de volledige(met originele kolen bak er onder) pan op de voorgrond met op de stove een gietijzeren gril Tenslotte een kleinere gietijzeren pan met een stew waarvoor ik het lam eerst gegrild heb. Testjes - Om 1 liter water te koken zonder zo hoog op te stoken dat je pan zwart ziet van roet. Dit duurt vanaf het aansteken tot koken 10 minuten. - Om een maaltijd te koken (30 - 45 min), heb je ongeveer een half blok hout nodig van 30 cm lang en 15 cm doorsnede. Ik heb met twee blokken hout vier keer gekookt. Goed de kinderen roepen om aandacht, vanavond de aanvulling van Vlinder en wellicht nog iets van mijn kant en de spellingscontrole, maar nu roepen de kinders. Tenslotte voor het gevoel, een beetje warmte voor jullie allemaal. [MOD: voor het overzicht bericht van Vlinder hierbij ingevoegd] En hierbij dus het gedeelte van Vlinder: Na 2 weken op en af met de stove, al aantekeningen makend, in de weer te zijn geweest, heeft Simurgh eindelijk de gelegenheid gevonden om eea uit te werken en hoe...! Over die Chinese fonduepan, steamboat, bij ons thuis beter bekend als 'de koperen pan'. Het is een geweldig ding voor de gezelligheid. Kolen in de onderkant, bouillon in de tulband of water en beginnen met er verse spinazie in te doen. Eventueel even de deksel erop, maar vervolgens schept ieder met zijn of haar netje de groente eruit. Belangrijk is wel om 'm echt leeg te scheppen. Als hij leeg is kan er een nieuwe lading groente in. Je kunt er werkelijk alle soorten groente oid in mikken: paprika, taugé, champignons, bloemkool, maar ook stukjes vlees of vis. Een andere optie voor vlees: snijd het vlees of laat het snijden, in mooie dunne plakjes, dit gaat het best als het vlees wat bevroren is. Deze plakjes kun je in de schoorsteen hangen om ze te roken, erg lekker! De bouillon is aan het einde van de maaltijd een geweldige (basis voor) soep voor de volgende dag! De bovenkant van de koperen pan die wij hadden, paste niet geweldig op de rocket stove, maar ik wist vrij zeker dat de koperen pan die wij vroeger hadden, wel zou passen. Lang leve marktplaats, een ongebruikte pan gevonden! En gelukkig, hij past! Perfect zelfs! Stel je voor; gezellig buiten met vrienden, stove aan, pan erop, wijntje erbij, stokbroodje, sausje en smullen maar! En als shtf een super makkelijk manier van koken, die ook dan gezellig blijft Verder een dikke plus aan de stove dat de buitenkant niet heet wordt. Nu is het niet de bedoeling eraan te zitten, maar een ongeluk blijft in een klein hoekje zitten (gelukkig zit geluk dan in de rest). Nog een plus is de kleine hoeveelheid hout die er nodig is om een volledige maaltijd te koken. Daarbij wanneer je klaar bent kunnen de houtjes eruit, uit maken en klaar. De volgende keer kunnen dezelfde houtjes er gewoon weer in. De as die achterblijft door de verbranding is heel simpel te verwijderen door namelijk de stove op te tillen, schuin te houden en leeg te schudden. De stove is klein genoeg, dus handzaam en licht genoeg, maar degelijk. Doordat hij klein, degelijk en licht is, is hij makkelijk mee te nemen. Dus weekendje weg, camperen of een dagje uit, de stove kan zo mee. En minpunten van dit humpje dumpje? Nog niet ontdekt! Ik ben fan!4 punten
-
Ik koop zo veel mogelijk niet elektrische toestellen. Het klinkt misschien stom om hiervoor een nieuw onderwerp te openen maar ik ken mensen die wel een elektrische blikopener hebben maar geen handmatige. Of een elektrische sapmachine maar geen simpele citruspers. Resultaat als er een draadje stuk is of er is geen elektriciteit dan hebben ze geen eten. Dit is niet alleen om te preppen maar ook naar het financiële toe. Steeds meer keuken- en ander huisapparatuur wordt elektrisch en verbruiken dus enorm veel energie. Zo zijn er handmatige keukenrobots dynamo zaklampen dynamo radio (ook handig om gsm mee op te laden) koffiemolens handboren vleesmolens citruspers fluitketel hand wasmachine ... Dit zijn natuurlijk simpele alternatieven maar kijk eens in je keuken en zoek eens alle elektrische apparaten bij elkaar en vraag je af wat je dan zou gebruiken als er geen elektriciteit meer was. En ga dan eens de rest van je huis af. Wie nog ideetjes heeft mag het gerust posten.2 punten
-
Dat is bij de ah, net de eerste maaltijd klaargemaakt2 punten
-
Hallo medepreppers, Is iemand op dit forum bekend met lang houdbare kaasproducten,in blik of iets dergelijks. Ik ls dagelijkse kaaseter zou zoiets graag in mijn prep voorraad hebben. Waar ik wel aan heb zitten denken is van die Zwitserse kaas,maarja probeer dat maar op je brood te krijgen (koud) haha Gr. MP1 punt
-
Ik ben net nieuw op het forum, maar zie nergens een soort van "basis-preppers handleiding". Nu is mijn vraag dus: waar moet ik beginnen? Wat moet ik weten, wat moet ik hebben, wat moet ik kunnen? Waar moet ik op letten? Ik weet het, ik moet niks. Dan alsnog haha. Eten, drinken, non food, wapens (survival tools). Alle tips zijn welkom!1 punt
-
Welke maatregelen hebben jullie getroffen m.b.t. stroomvoorzieningen? Ik heb eens wat rondgekeken en ben tot de volgende mogelijkheden gekomen. Ik ben wel echt een leek op het gebied van elektriciteit, dus verbeter me als ik verkeerd zit. Backup stroom: - Batterijen - Powerpack/powerbank. - Loodaccu's. Al weet ik niet precies hoe je ervoor zorgt dat een accu ook daadwerkelijk stroom (230V) levert. Is een omvormer aansluiten voldoende? Zelf opwekken: - Noodstroomaggregaat - Zonne-energie - Windenergie - Dynamo Ik hoor graag jullie ideeën over dit onderwerp.1 punt
-
1 punt
-
Hoe goed ben jij als prepper? Doe de test! http://channel.nationalgeographic.com/channel/doomsday-preppers/interactives/how-prepped-are-you1/ Greener1 punt
-
Thanks @Chinook voor het verplaatsen van m'n aanvulling. Bij deze tevens een reminder voor diegene die de review reeds gelezen hebben.1 punt
-
1 punt
-
Ik koop sterke drank altijd in Duitsland. Bij de Kaufland. Het scheelt mij altijd een flinke deuk in de portomonee. Daarbij hebben ze daar veel keus in de verschillende kruidenbitters. Voor weinig geld heerlijke smaken!1 punt
-
@Advivo: als je een garagebedrijf binnenloopt, hebben ze het daar dan niet voor jou, zo'n flesje, voor weinig? Daar werken ze tenslotte ook met olie, dat ergens in moet zitten.1 punt
-
Leuk topic! Zelf heb ik pas mijn contract voor een volkstuin ondertekend, dus alle kennis die ik over eetbaar tuinieren kan vergaren is meegenomen. Ik wil ook een stukje permacultuur toepassen met als basis een tamme kastanje, die schijnen door de Romeinen hiernaartoe te zijn meegenomen, evenals zevenblad, die plantten ze dan uit als reservevoedsel (preppen is dus niet alleen van deze tijd).1 punt
-
Bedankt voor de leuke en goede review weer! Staat ook nog op mijn verlanglijst, lijkt mij een behoorlijk handig en ook wel essentieel ding. Dank aan @Simurgh en natuurlijk ook aan @Vlinder1 punt
-
1 punt
-
@atarifreak kijk eens op de rommelmarkt naar een oud petroleumstel, kun je met lampenolie op koken. Of bij de Action zo'n eenpits gasfornuisje in een koffertje, de gasflesjes kosten daar maar 2,- ong.1 punt
-
ben het helemaal met @retgals eens. scouting leert je echt van alles daarnaast zijn er ook vaak groepen voor jongeren met een beperking, doen vaak het zelfde alleen op een rustiger tempo. daarnaast zou scouting ook een mooie gelegenheid zijn om bij je ouders te porren voor een mes..1 punt
-
drankgigant.nl wacht aanbiedingen af Ik heb er laatst 10 liter flessen grouse gekocht voor 16 euro pst inc verzenden1 punt
-
Je kan bij de gemiddelde kookgerei winkel kleine beugelflesjes kopen, van glas... Kan met olie glas aanraden ipv van plastic. Ik heb er ook olie inzitten maar dan voor culinair gebruik... volgens mij moet het wel lukken. Ze kosten een euro per stuk, dus proberen kan geen kwaad! en anders als extra: goed inpakken in plastig oid?1 punt
-
Ik heb een ambivalente relatie met antibiotica. Can't live with them, can't live without them. Ze zijn vaak erg nuttig bij recidiverende ontstekingen en kunnen levensreddend zijn. Aan de andere kant kunnen ze bij onjuist gebruik levensgevaarlijk worden. Daarbij doel ik vooral op het resistent worden van bacterien, niet alleen bedreigent voor jezelf maar ook voor anderen. Wanneer je een smalspectrum antibioticum gebruikt moet je daarnaast goed weten met welke bacterie je te maken hebt anders heb je er niets aan. Wanneer een breedspectrum antibioticum gebruikt sloop me niet alleen de boosdoeners, maar ook andere bacterien die juist wel nuttig kunnen zijn waardoor je weer een hoop vervelende bijwerkingen kunt hebben die ook niet handig zijn tijdens een SHTF situatie. Ben dus geen voorstander van het "hobby-gebruik" van antibiotica, ook niet tijdens een SHTF. Aan de andere kant zal het bezit van bepaalde soorten antibiotica zeker bijdragen aan je eigen overlevingskansen en die van je geliefden. Ik ben dus nog in dubio hierover. Wat betreft de natuurlijke middelen: dat zilverspul innemen vind ik maar eng. Ik zou dan eerder terug grijpen op planten, hoewel je daar ook zeer voorzichtig mee moet zijn.1 punt
-
7 t/m 13 november bij C1000. 3 blikken knakworst à 10 stuks voor 1,59 EUR. 1 KG snelfilterkoffie (rood) voor 5 EUR.1 punt
-
Voor mijn PC en internetmodel heb ik een UPS, dit is een kastje met ingebouwde accu, laadregelaar en omvormer. Zodra de stroom uitvalt zal dit kastje de PC automatisch voor bepaalde tijd van stroom voorzien. Hier kan je verder alle 230v apparatuur op aansluiten zolang ze geen enorme vermogens vragen, dus ook opladers gaat prima. Verder staat er een aggregaat/generator in het schuurtje voor als de stroom langere tijd uitvalt. Hier kan je ook vrijwel alle 230v apparatuur in steken. Binnen enkele weken ga ik nog investeren in een paar grote deep-cycle accu's. Deze ga ik in eerste instantie opladen met een gewone acculader op 230v, later wellicht met zonnepanelen. Om 230v uit een accu te krijgen heb je inderdaad een omvormer nodig. Er zijn goedkope omvormers die een zogeheten bloksinus opleveren, dit kan sommige gevoelige apparatuur beschadigen. Zoek in dat geval liever naar een 'zuivere sinus' omvormer, deze zijn wel flink duurder. Uiteraard ligt er ook nog een flinke hoeveelheid oplaadbare AA, AAA en D batterijen klaar Heb je een auto? Staat die bij je woning? Dan kan je de omvormer ook in de cigarettenaansteker van je auto stoppen en je auto stationair laten lopen, dan heb je ook geen losse accu's nodig.1 punt
-
Als ik dit hier zo lees, zijn er veel soort antibiotica, en is het erg moeilijk om te bepalen welke soort je zou moeten gebruiken. Toch zegt deze bosniese SHTF veteraan (1 jaar in belegerde stad, totale SHTF) dat dit heel erg nodig is en adviseert hij te leren hoe te gebruiken en te preppen. http://sovietoutpost.revdisk.org/?p=72 Een paar jaar geleden heb ik een week lang 39-40 graden gehad van een bijholte ontsteking na een griepje. Ik ben nog nooit zo ziek geweest, dacht dat ik dood ging. Na antibioticakuur in een paar dagen vanaf. Nou heb ik vaker last van die bijholtes, dus lijkt het me handig daarvoor te preppen. Natuurlijk is voorkoming beter dan genezen, maar we weten allemaal dat tijdens een SHTF door alleen de stress alleen al, je weerstand een stuk lager kan zijn, dus lijkt me een kuurtje in huis hebben geen overbodige luxe. Ik heb jarenlang ,als ik tegen een verkoudheid aan zit, dingen als cinuforce en echanicea geprobeert, lijkt niet te helpen.1 punt
-
Bij AH inderdaad. Je kunt de klanten service bellen om te weten waar ze de pannen hebben. 0800-03051 punt
-
1 punt
-
Dan blijf ik thuis en ik hoop dat sommige gezinnen nog iets kunnen krijgen jol1 punt
-
Bij de toko gevonden: zachte kaas in blik, moet volgens de verkoper wel in de koelkast worden bewaard, dus bij stroomuitval wel gaan opeten. Die van mij is houdbaar tot aug 2013 400 gr. 3,95 Beyaz Peynier van SutdiYarI Maar hier (in Ulft) verkopen ze zelfs blikken van 1Kg: http://www.arkadaslarbakkerij.nl/versaanbiedingen.html Bij deze kun je het online bestellen: http://www.altin-basak.com/c-28728/zuivelproducten Wat ook een goede manier is om kaas te preppen is om pakken kant-en-klare kaasfondue in te slaan. Die moet je dan wel op je campinggaz of rocketstove opwarmen, maar heerlijk met een stukje brood. Gooi er een uitje/ preiringetjes/champignons doorheen en blokjes ham/bacon en je hebt bijna een maaltijd.1 punt
-
ik heb 2 ideetjes voor je: heb het zelf nog niet in voorraad. 1 Camembert van "bonjour du france" Deze kleine Camembert is vrij zacht en neutraal van smaak. Door de verpakking in blik is het makkelijk om deze kaas ook mee te nemen, bijvoorbeeld op vakantie. De kaas is hierdoor ook lang houdbaar. Ik wou een plaatje knippen en plakken maar dat lukt me niet. op kaas.nl staat ie. 2 : turkse kaas/ panir moet je van houden, is anders als hollandse kaas maar zit ook in blik. te koop bij turkse winkels en ook bij een supermarkt in een wat grotere stad1 punt
-
Mooie kippies @The_Communicator maar ik zou wel oppassen met dat hooi of is het stro? (kan het niet goed zien op de kleine fototjes). Kippen mogen namelijk geen lang gras hebben (of hooi dus) wat je bij ze in het hok gooit. Ze zullen die lange stukken namelijk in een keer opeten waardoor de krop verstopt kan raken en ze vervolgens niet meer kunnen eten. Wanneer je lang gras in de tuin hebt zullen ze steeds een stukje ervan af trekken en dat opeten maar wanneer het gras/hooi er los ligt kunnen ze er niks afscheuren. Ik heb ook een tijdje een konijn bij ons in het kippenhok gehad en had daarvoor een klein stukje afgeschermd voor het konijn waar zijn hooi en voer stond zodat de kippen er niet bij konden. Misschien ook wat voor jou? Voor andere planten met lange sprieten moet je ook oppassen. Wij hadden paarse lelies in de tuin en deze waren favoriet bij de kippen. Het duurde alleen niet lang en ik zag een keer een kip rondlopen met een stukje groene spriet uit de bek. Ik dus naar haar toe en haal het stukje eruit, bleek het geen stukje maar een stuk van zo'n 20cm te zijn, toen de lelies maar verkast naar de voortuin. Voor de vragen in het topic. Een echt kippenras die voor iedereen aan te raden is is er niet. Je hebt krielkippen, lichte rassen, middel zware rassen en zware rassen. Het ene ras is vaak broeds en de andere niet. De hoeveelheid eieren eieren die ze leggen verschilt enorm en het gewicht van de eieren ook. Zelf hebben we Australorps. Een prachtig zwaar ras die ook veel eieren legt, gemiddeld 260 eieren per jaar. Een Australorp heeft zelfs het wereldrecord ei leggen op zijn naam door 364 eieren te leggen in 365 dagen. Wij hebben ze in de zwarte kleurslag (ze zijn er ook in Blauw maar dat is vaak meer blauw/grijs) en over het zwart hebben ze een hele mooie aparte groene glans (valt op de fotos op google niet goed te zien maar in het zonnetje zomers is het een mooi gezicht). Kortwieken kan maar is niet nodig aangezien ze bijna nooit vliegen. Enkel wanneer ze flink schrikken kunnen ze een keer opvliegen en met veel moeite de 2 meter halen maar het hek om de moestuin is 1m hoog en daar gaan ze al niet overheen. Dat ze wel kunnen vliegen maar het normaal niet doen vind ik wel een fijne gedachte met het oog op katten etc. Dan kunnen ze altijd nog ontkomen. Ze worden niet snel broeds maar ze kunnen het wel worden en zijn dan prima broeders (we hadden er laatst nog eentje broeds). Voor je keuze van het ras zul je dus moeten kijken wat je ervan verwacht. Hoeveel kippen wil je en hoeveel eieren. Als je een mooi toompje van 20 kippen hebt maar niet zoveel eieren wil kan je een ras nemen die minder legt en ook de tijd kan nemen om broeds te wezen (veel eieren leggen is vermoeiend voor een kip). Wil je juist veel eieren maar heb je niet de ruimte voor veel kippen dan kan je een ras nemen die niet zo vaak broeds is. Wil je de kippen ook voor het vlees? Dan is een zwaarder kippenras beter. Je kan ook op het uiterlijk afgaan, ze zijn er in vele kleuren en types. Met kale poten en poten die helemaal onder de dons zitten etc. Zo zijn er veel combinaties mogelijk. Wanneer de kippen in de rui zijn of broeds zijn leggen ze geen eieren. Ze hebben af en toe tussen het leggen door ook wel eens een rustdag waarop er niks gelegd wordt. Veel oude rassen leggen in de winter ook zo'n 3 maanden niet maar er zijn genoeg die wel doorleggen. Ze moeten verder genoeg voer krijgen en altijd water beschikbaar hebben (liefst op kophoogte daar ze het water eruit scheppen en als het water wat hoger hangt dit beter wil). Ook is het belangrijk om kiezels en eventueel extra kalk voor ze beschikbaar te hebben. Ze kunnen niet kauwen dus door middel van steentjes in de maag vermalen de kippen hun eten nadat het is voorgeweekt in de krop. Kalk is soms nodig om verenpikken etc. te voorkomen. Wij drogen de lege eierschalen goed en vermalen ze vervolgens in een oude koffiemolen en hebben dit in een bakje in het kippenhok. We hebben echter veel kalk over door dit vermalen en gebruiken dit mooi voor de tuin in het voorjaar. Het is wel goed om te kijken dat de eierschalen goed droog zijn en ze klein vermalen zijn. Anders herkennen de kippen de schalen als eierschaal en kunnen ze hun eigen eieren gaan opeten (gemalen in een koffiemolen wordt het klein genoeg).1 punt
-
1 punt