Ga naar inhoud

Niless

Lid niveau 2
 • Items

  109
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Niless's prestaties

Survivor

Survivor (4/11)

65

Reputatie

 1. Dat kan zeker! Onderdeel van ontstekingen is oedeemvorming, waarbij wondvocht wordt aangemaakt. Dit mengt zich veelal ook met talgproductie, zeker in het gezicht.
 2. Steriele ontstekingen bestaan (ontsteking is niks anders dan weefselschade) maar wanneer pus in het spel is, zijn er bacteriën. Ik heb nog nooit patiënten gezien of erover gehoord die een steriele ontsteking met pus hebben...
 3. Ik had het over je opmerking dat als iemand weer wakker wordt na een reanimatie controle achteraf niet noodzakelijk hoeft te zijn.... je krijgt niet zomaar een hartstilstand, dit moet áltijd gecheckt worden... áltijd... En dat je hart het weer goed doet op dát moment.... zegt enkel iets over dát moment. Maar een defibrillator, legt juist even je hart stil... omdat je hart fibrilleerde en daardoor geen pulsies meer kon maken... Het ritme moet dmv massage er weer ingebracht worden. Je hart wordt dus ff lekker geelektektrokuteerd, lijkt me op zichzelf staand al een reden voor controle achteraf. Om nog maar te zwijgen over de gevolgen voor hersenen, bloedwaarden (respiratoire acidose),herhaling van de daadwerkelijke oorzaak van de hartstilstand.. Sorry dat ik er even fel op reageerde, maar deze verpleegkundige kreeg er even jeuk van
 4. Niet noodzakelijk???????? Wel potjandosie nog an toe.... Dat is nogal een linke uitspraak om te doen, wat overigens echt een foute opmerking is... Wat nou als iemand dit van je aanneemt? Als er geen controle kán zijn, betekend dit níet dat dit niet nodig is...
 5. Ik heb een EHBO cursus gedaan en doe al twee jaar m'n herhalingslessen hiervoor. Heb ook de SIGMA opleiding gedaan. Ik sta ook regelmatig op een evenement op de eerste hulp post. Ik kan het sterk aanraden oom een cursus te doen, ik geloof niet dat je een "praktijkvak" kunt leren uit een boekje of door een e-cursus....Gewoon lekker door een ervaren iemand aangeleerd krijgen hoe je een slachtoffer benaderd, het slimste verbanden aanlegt en welke spulletjes wel en niet handig zijn om te hebben/gebruiken. Door op evenementen aan hulpverlening te doen ben ik ervaren geworden en schrik eigenlijk nergens meer van, wat prettig is, dan kan je makkelijker handelen. Ik doe dit natuurlijk wel uit een stukje hobbyisme. Ik kom ook veel op sportverenigingen en daar ben ik best handig geworden in het uitsluiten van breuken bijvoorbeeld.
 6. Wat een onzinnigheid... Als je eens even kritisch leest... allemaal klachten en later candida ontdekt.... Een candida infectie kan je krijgen door een verminderde weerstand (die je kan krijgen door de genoemde klachten) en welke er eerder was, is niet bekend. En 't is geen wetenschapper maar een "ervaringsdeskundige".... en om nou op 1 persoon een "waarheid" te baseren... wat een onzin! "Dokter Tullio Simoncini is een oncoloog uit Italië. tullio simonciniEen oncoloog is een Dokter gespecialiseerd in de behandeling van kanker. 10 jaar geleden heeft hij een revolutionaire ontdekking gedaan die de hele Kankerindustrie compleet op zijn kop kan zetten en vervolgens een behandel methode ontwikkeld die 99% van alle tumoren binnen weken laat verdwijnen, nee het is geen wonder. Aan het eind van dit artikel zullen alle stukjes van de puzzel ook voor jou op zijn plaats vallen. Wanneer je de oorzaak van de vorming van tumoren erkent, blijkt de oplossing van het elimineren van tumoren veel makkelijker dan gedacht" Dit soort quotes.... Ik werk op een afdeling met flink wat oncologische patiënten.... kan hier pisnijdig van worden! En dat er dan mensen zijn die dit soort geschreven artikelen als een waarheid aannemen.... Terwijl de complete sfeer en inhoud nog minder dan het tell-sell niveau is! Lees is later dat hij voor "uiterst geringe vergoedingen" mensen nog ff van allerhande klachten afhelpt, paranormaal begaafd is en de oorzaak en oplossing van adhd en autisme heeft ontdekt... door een paar boekjes te lezen... De eerste de beste universiteit doet z'n best dit nog ff uit te zoeken... maar meneer de led-lampen verkoper heeft het ergens in een boekje gevonden, dus: we worden dom gehouden! Wat een gel*l! Ik snap dat mensen graag een oplossing of een verklaring willen horen voor 't een en ander, maar laten we alsjeblieft toch even logisch na blijven denken! (goed, ben weer nu weer relaxt )
 7. De sterkte van een pijnstiller heeft niet direct iets te maken met het voorschrijven van maagbeschermers. Diclofenac en ibuprofen zijn allebei NSAID's, dit heeft daar weer wel mee te maken. Dit heeft te maken met de invloed van een bepaald stofje op het maagslijmvlies. Oxycodon (in welke vorm dan ook) heeft niet direct een maagbeschermer nodig bijvoorbeeld.
 8. Ketamine is een uitzonderlijke pijnstiller.... wordt in zeldzame gevallen in 't ziekenhuis gebruikt IV als niks anders werkt. Ik heb eens gezien dat iemand 1 doses (!) teveel kreeg door een foutje in de infuuspomp..... het geeft een gevoel van wegvallen in je eigen lichaam en daarna van uittreding, terwijl je iedereen galmend hoort praten, de patiënt was doods en doodsbang. Dus.... stop maar niet in je bob:P Voor degene die diclofenac adviseren of zelf graag willen.... dit is slecht spul voor je maag. Het kan een bloeding veroorzaken die je niet voelt, zelfs als het langere tijd goed gaat. of je dit nog nooit eerder hebt gehad. Tijdje slecht en anders dan normaal gegeten? (shtf-situatie) > vragen om gedonder. Het werkt wel goed, het versterkt de paracetamol. Probeer er een maagbeschermer bij te gebruiken, dan is er niks aan de hand. Paracetamol is de veiligste pijnstiller die er is. Heeft vrij weinig bijwerkingen. Gebruik 4 maal daags 1000mg om een spiegel op te bouwen. "een paracetamolletje" nemen als je hoofdpijn hebt, is onzin. Het verhoogd de pijngrens en dit gaat het beste als je het zo gestructureerd mogelijk gebruikt, bij pijn of koorts.... niet bij jeuk. Voor de geïnteresseerden; http://www.fk.cvz.nl zoek hier maar eens naar medicijnen en niet op google of welke andere site dan ook..... uitleg, werking, bijwerkingen en waarschuwingen. Ketamine staat er niet meer in.... met een reden;)
 9. Morfine klinkt als handig, maar als je er geen verstand van hebt... hoeveel gebruik je? Vanaf wanneer is de pijn van dermate niveau dat dit de voorkeur heeft boven paracetamol of diclofenac? Is de vorm die je hebt een kortwerkende variant of een langwerkende? Hoeveel tijd moet je minimaal tussen de doses hebben? En de dosering.... X milligram... totaal, per kilogram lichaamsgewicht? Het is niet voor niets de laatste stap in de pijnprotocollen in het ziekenhuis. Wat mij (als verpleegkundige) altijd opvalt, is dat een groot aantal van de patiënten die aan de stevige pijnstillers zijn, vrijwel allemaal laxeermedicatie gebruiken, omdat het je darmstelsel sterk beïnvloed. Ik raad je aan om eens in het faramaceutisch kompas te neuzen, dit wordt door artsen en verpleegkundigen gebruikt en is betrouwbaar. ALLE medicatie kun je hierin vinden (soms niet op merknaam, dan wel weer op stofnaam) Let ook goed op de contra-indicaties. Als je bijvoorbeeld astma of copd hebt, kun je een ademhalingdepressie krijgen wanneer je morfine gebruikt. De meest voorkomende bijwerkingen van oxycodon (de werkzame stof in oxynorm of oxycontin ) Zeer vaak (> 10%): sedering of sufheid, obstipatie, misselijkheid en braken, hoofdpijn, jeuk Vaak (1–10%): anorexie, diarree, buikpijn, dyspepsie, droge mond, duizeligheid, , tremor, nervositeit, slapeloosheid, angst, verwardheid, abnormale gedachten en dromen depressie, dyspneu, huiduitslag, zweten, asthenie, koorts. Van morfine: Vaak (1-10%): anorexie, droge mond, buikpijn, dyspepsie, obstipatie, misselijkheid en braken (vooral in het begin van de behandeling), verwardheid, slapeloosheid, slaperigheid, gedachtestoornis, hoofdpijn, myoclonus, bronchospasme, verminderde hoestreflex, zweten, huiduitslag, asthenie. Ik hoop dat je hier wat mee kan!
 10. Ik heb niet echt verstand van elk van de materialen, maar ik heb wel het meeste ervaring met RVS pannen in de horeca. Aluminium wordt in de vaatwasser vaak dof en gaat dan afgeven. RVS (zolang je het altijd goed droogt) blijft eeuwig mooi en roestvrij... Ik heb verder geen sterk inhoudelijk onderbouwt verhaal, maar RVS heb ik de beste ervaringen mee (kookte ook het meest fijn vond ik). Tip: goed passende deksels zijn cruciaal! Je kookt met minder vocht, behoud meer smaak en vitaminen (als je je aardappels kookt met de "tot ze net onder water staan"-theorie ben je zo goed als bouillon aan het trekken). Succes!
 11. Top! Nu nog alles even uitprinten en lamineren, kan het mooi in de BOL gelegd worden
 12. http://passie.horeca.nl/video/23131/Konijn_stropen Et voilá! Een doodsimpel eenvoudig filmpje van de koksopleiding over het schoonmaken van een konijn.
 13. Heb een hele tijd les gegeven op een vmbo school.... daar werd het door die kids gebruikt als ontbijt lunch en tussendoortje.... Heb me er toendertijd een beetje in verdiept.... Het grote probleem (even preptechnisch bekeken) is dat het pieken en dalen veroorzaakt. In energie: Opeens veel energie, maar je bent meer moe als de stofjes zijn uitgewerkt. In gemoedstoestand: opgewekt en vrolijk, vervolgens moe en down.... Daarnaast zijn de onderzoeksresultaten voor de gezondheid lichtelijk schokkend te noemen... Kon het artikel dat ik toendertijd gelezen niet meer vinden, maar het was in de trend van dit (maar dan wél betrouwbaar): http://www.metronieuws.nl/plus/jongeren-overschatten-effect-energiedrank/SrZljb!FZrckTqNinQ6I/ Ik kan me voorstellen dat als er SHTF plaatsgevonden heeft, het zaak is goed op je eigen gezondheid te letten. Ik ga er vanuit dat hoe goed voorbereid ook, het waarschijnlijk een stressvolle tijd zal zijn. Zonder gezond lichaam geen gezonde geest. Maar zoals bij alles: af en toe moet best kunnen. groetjes!
 14. Dit heb je absoluut niet fout gedaan!! Wanneer er iets stroperigs (plakkerig) op je hand zit wat de brandwond veroorzaakt eraf veegt, kan je zo je hele vel meetrekken! Ik heb ooit een kloddertje hete saus op m'n vinger gehad, er snel afgeveegd met een theedoek uit reflex en hoppa! mooi stukje afgestroopt. Door het water koelt de olie af, en wordt deze en druppelsgewijs van afgehaald... Dat het niet de meest prettige manier is begrijp ik, maar het is wel de beste. Zeker als je het genezingsproces in gedachten neemt: open brandwonden zijn zeer infectiegevoelig... iets wat je niet wil tijdens shtf. Dus hou je brandwond zo dicht-ass-possible. dikke vloeistoffen niet wrijven, maar spoelen! Edit: afgestroopt is opperhuid he, niet tot aan m'n vlees aan toe;)
×
×
 • Nieuwe aanmaken...