Ga naar inhoud

carsten888

Lid
 • Aantal items

  103
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

carsten888's Achievements

Survivor

Survivor (4/11)

42

Community reputatie

 1. Heeft iemand al geprobeert om dit ding in de vensterbank te zetten en elke avond smartphone mee op te laden gedurende een paar weken? Lukt dat met bewolkt weer?
 2. Dat klinkt als de symptomen die ik met deze dingen had. Alleen met laden op de zon alleen, werd hij nooit echt vol. Stond ie op 3/4 streepjes, zet uit zet aan, staat ie op 1 streepje. Dat soort rare dingen. Het is me nooit gelukt om met die stomme dingen met alleen zonne-energie ook maar zover geladen te krijgen dat ie een paar aa-baterijtjes kon laden met de usb aansluiting (dus vergeet het maar om er een laptop mee te laden). Dat vind ik diep triest. De power gorilla heeft hier geen problemen mee. En laadt met veel minder zonlicht af. Super ding. Helaas wel prijzig.
 3. Die heb ik ook. Ik heb m 3 keer teruggestuurd omdat het ding niet vanaf het paneel oplaadt. Steeds kreeg ik een nieuwe van A-Solar met de uitslag van de reparatie-test. Elke keer was het ding defect gebleken. Ik heb m nog niet op marktplaats gezet. Maar wie wil kan m voor 50 euro hebben. PM me maar. Solargorilla rules.
 4. Om eendenkroos te kweken moet je steeds nitraat bijvullen. Voor zover ik kan vinden zit dat alleen in mest. Ik zie een beeld voor me van een aquarium met poep waar dan eendekroos op drijft.
 5. ach ja! duckweed. dat zat ook in Doomsday Preppers seizoen 1. Die familie met dat zwembad met tilapia en met die kippen boven het water. jammer dat dat niet zo goed spul is als spirulina, maar wel te doen in ons klimaat.
 6. ja, die aflevering wekte ook mijn interesse. Ik ben aan het googlen en youtuben geslagen en dit is de beste info die ik vond over zelf kweken: http://www.algaeindustrymagazine.com/growing-spirulina-at-home/ ik zit nog met deze vragen: - iedere keer dat je oogst, je ook weer voedingsstoffen en mineralen in het water moet doen. Ik vraag me af of als je grondwater toe zou voegen, of daar dan genoeg mineralen in zitten. - ik lees dat het water boven de 25 graden moet blijven, maar dat het ook werkt bij lagere temperaturen, maar dan langzamer. Ben benieuwd hoe dat bij Nederlandse kamertemperatuur is. - waar koop je levende spirulina om te kweken? Lijkt me geweldig voor iedereen die met zelfvoorziening bezig is.
 7. @Riesie dank je wel voor die link. Dat is een ongelooflijk verhaal zeg. Maar daar in Siberie hadden ze vast meer dan 1 vierkante kilometer tot hun beschikking
 8. Dit is een van de beste moestuinboeken die ik heb. Als je al iets weet over zelfvoorzienend groenten verbouwen, maar meer wil weten over hoe je de winter door kunt komen is dit HET boek. Bob Flowerdew (alleen die naam al: bloemendauw!) is een zeer bekende Engelse moestuinier. Heeft veel boeken geschreven, vol mijn zijn eigen ervaringen en experimenten van 25 jaar zelfvoorzienend ecologies tuinieren in Norfolk. Ook wat smakelijke recepten en wat algemenere tuintips. Maar vooral bevat dit boek een schat aan tuinwijsheid over eerder oogsten in de lente, en later oogsten in de herfst en zeer gedetaileerde bewaartips over hoe je die tussentijd kan overbruggen.
 9. Ik heb inmiddels een A-Solar Solarbooster 4 W paneeltje, daarmee gaat het een stuk beter.
 10. Hilaries! usb generator draaiding. Ben heel benieuwd of iemand ooit een telefoon hiermee helemaal heeft opgeladen. En dan vooral hoeveel uur je daarmee bezig was Zelf heb ik daar een klein portable zonnepaneeltje voor, met usb uitgang. A-Solar Solarbooster 4 W. Voor 50 euro. Gewoon ergens op de vensterbank zetten om dingen op te laden.
 11. Dat boek kost 29,95 http://www.bol.com/nl/p/overleven-op-je-eigen-km2/1001004011502020/
 12. Echt een superboek voor iedereen die iets met zelfvoorziening wil doen. Misschien heb je Dick Strawbridge ('kolonel Dick') wel eens op tv gezien. Als knutselaar op Discovery bij 'Scrapheap Chalenge'. En op de BBC is de serie 'it's not easy being green' uitgezonden. Waarin te zien was hoe de gepensioneerde kolonel met zijn gezin verhuist naar het landhuis in Cornwall (Engeland) om zelfvoorzienend te gaan leven. De hele serie van 3 seizoenen is nog online te vinden ook! Tig jaar geleden was 'The complete book of self-sufficiency' van John Seymour HET boek om kennis te maken met zelfvoorziening (ook in pdf). Inmiddels is er wel een nieuwere uitgave uitgebracht, maar het doet nog heel oudbollig aan. Inmiddels zijn er andere technieken, permacultuur, hoe je biodiesel maakt, zonnepanelen en veel meer. Dit boek toont allerlei technieken en ambachten voor zelfvoorziening. Het boek is groot en dik, en geeft een mooi overzicht van allerlei facetten die met zelfvoorziening te maken hebben, maar gaat daarbij niet heel erg de diepte in. Voor veel onderwerpen is dat genoeg. Zoals hoe je een voedseldroger maakt. Maar verwacht niet dat als je het hoofdstuk over je eigen groenten verbouwen hebt gelezen, dat je dat dan ook helemaal kunt. Daarvoor moet je echt nog een paar boeken bij kopen en het vooral zelf doen. Schitterend boek, mooie foto's, met veel humor geschreven. Af en toe slordig vertaalt. Alle projecten in het boek hebben ze dus ook echt zelf gedaan getuige de vele foto's en de serie.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...