Ga naar inhoud

Redhotchiliprepper

Lid
 • Aantal items

  173
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

1 Volger

Redhotchiliprepper's Achievements

Survivor

Survivor (4/11)

71

Community reputatie

 1. He leuk Krav Maga! Wil ik ook al heel lang gaan doen, maar helaas gaat dat er waarschijnlijk niet meer van komen omdat ik het afgelopen jaar blijvend lichamelijk letsel heb opgelopen aan mijn nek waardoor de technieken uitvoeren niet meer gaan lukken. Wel is onze jongste van bijna 3 nu net gestart met een voorloper van de kinder krav maga lessen die hier in de buurt gegeven worden. De lessen heten tigers: life skills education. Er worden wel wat krav maga technieken verwerkt in de lessen op een speelse manier. Is een erg leuk en leerzaam trainingsprogramma om de kleintjes kennis te laten maken met gevaar, sociale vaardigheden en zelfverdediging: http://www.tigers-lse.com/page/about-tigers-lse Onze uk is in ieder geval helemaal fan:D
 2. Ok dat wist ik niet. Heb zelf geen Facebook en wil er ook niets mee te maken hebben, maar kwam de link tegen via een andere site.....storm in een glas water hopelijk:rolleyes:
 3. Als dit echt is, is dit misschien een mooi moment om in opstand te komen: https://www.facebook.com/IslamitischeStaatInSchilderswijkII/timeline Ben benieuwd of het echt is en ondersteunt wordt door een groep mensen , of het gewoon een enkel iemand die de verhoudingen nog verder op scherp wil zetten.
 4. Zover ik tot nu toe heb kunnen lezen is die mrsjones zo gek nog niet hoor;) Wat een prachtige omgeving is dat ook Oregon! Fijn dat daar zoveel gelijkgestemden wonen:D
 5. Ik heb volgens mij nergens gezegd dat ik vind dat iemand geen Nederlands hoeft te spreken, dus snap deze reactie niet helemaal. Als ik kijk naar de demografische indeling van mijn wijk en hoe " goed" hier Nederlands gesproken wordt is Arabisch toch echt geen overbodige luxe. Aangezien ik de kans groot acht dat ik bij een SHTF situatie in eerste instantie te maken krijg met de mensen hier in de wijk, speel ik daar op in. In een SHTF situatie zal ik alles voor de overleving van mijn gezin en dus ook daarvoor Arabisch leren, ongeacht hoe ik mij hier daadwerkelijk bij voel. Geen kwestie van politieke correctheid dus, maar van logica. Ik moet inspelen op de situatie waar ik in woon en in moet zien te overleven. Hoe ik daar invulling aan geef is aan mij en wat een ander daarvan vind interesseert me eerlijk gezegd niet zoveel. De vraag was welke taal je handig lijkt voor een SHTF situatie en ik heb vanuit mijn situatie gesproken.
 6. Ik heb de ervaring dat het in noodgevallen best wel eens tegenvalt om precies te achterhalen wat iemand die in paniek is en de taal niet machtig is precies bedoelt. Vanuit die ervaring komt in ieder geval mijn voornemen. Geen probleem als een nader daar anders over denkt toch?
 7. Ik ben voornemens om Arabisch te gaan leren. Dit omdat we in Nederlandse multiculturele samenleving veel mensen hebben die Arabisch in ieder geval kunnen lezen, ook al is het hun moedertaal niet, aangezien de Koran in het Arabisch geschreven is. Het wordt van alle moslims ( ongeacht nationaliteit) verwacht dat zij Arabisch leren om de Koran onvertaald te kunnen lezen. In een SHTF situatie lijkt het me toch erg prettig om ook met mensen te kunnen communiceren die onze taal ( nog) niet machtig zijn.
 8. Veel D.I.Y informatie op allerlei verschillende gebieden: http://www.fastonline.org/CD3WD_40/CD3WD/INDEX.HTM
 9. Graag gedaan! Ik was zelf ook aangenaam verrast door de inhoud. Grappig dat je soms door naar andere dingen te zoeken ineens weer op nieuwe bronnen stuit.
 10. Het boekje zelf ken ik niet, maar omdat je beschrijving mij intrigeerde ben ik op zoek gegaan. Ik heb het helaas niet kunnen vinden, wel heb ik via deze site: http://www.lowtechmagazine.com Een link gevonden naar een site waar ook hele interessante documenten op staan die mogelijk bruikbaar voor u zijn. Ik was er in ieder geval enthousiast over: http://www.fastonline.org/CD3WD_40/CD3WD/INDEX.HTM
 11. Ik heb inmiddels drie starters in ontwikkeling: De eerste is een speltstarter. Deze starter staat inu 16 dagen en is vol levend. De starter is begonnen met roggemeel en op dag 4 ben ik begonnen met het voeden met spelt. Sinds 6 dagen heb ik nu ook een volkoren tarwe starter en een volledige roggestarter staan die beide al hard aan het rijzen zijn. Ik laat het alleen nog wel 4 dagen staan voor gebruik, zodat de juiste bacterien zich kunnen ontwikkelen. Ik heb ook het plan om een keer een boekweitstarter te gaan maken omdat ik benieuwd ben of dit ook werkt. Vanavond ga ik het eerste deeg met de speltstarter maken. Ben benieuwd wat het wordt! Voor degene die geinterreseerd is in zuurdesem en broodbakken is er recentelijk een boek uitgekomen wat interessant zou kunnen zijn. Ik heb het nog niet gelezen, maar ik ben wel bekend met ander werk van de schrijfster en daar was ik erg enthousiast over. Het gast om het boek " nachtbrood" van Ineke Berentschot. Hier een link naar haar eigen site: http://www.wiebaktmee.nl/index.html
 12. Ik heb zelf nu een zuurdesemstarter in de maak. Ik heb het recept van de site voedzo gebruikt: http://voedzo.nl/recepten/zelf-zuurdesem-maken-een-zuurdesem-starter/ Inmiddels ben ik 10 dagen bezig en begint het inderdaad te rijzen met bubbels. De meest opvallende verandering die met de bubbels en het rijzen ontstaat is een verandering in geur. Van doordringend zuur, naar aangenaam zachtzuur. De volgende keer wil ik proberen om het met een niet te warme kruik in mijn " hooikist" te laten fermenteren, omdat ik verwacht dat het proces dan iets sneller gaat.
 13. Ik moest pas erg lachen om een stukje dubieuze marketing. Tegenwoordig kun je bij de Plus ook vleesvervangers gemaakt van lupine kopen. Erg lekker, maar ontwikkeld in een laboratorium. Slogan op de verpakking: we love nature!
 14. Grappig. Had ik nog nooit van gehoord. Leuk om te lezen!
×
×
 • Nieuwe aanmaken...