Ga naar inhoud

Redhotchiliprepper

Lid
 • Aantal items

  173
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Redhotchiliprepper

 1. He leuk Krav Maga! Wil ik ook al heel lang gaan doen, maar helaas gaat dat er waarschijnlijk niet meer van komen omdat ik het afgelopen jaar blijvend lichamelijk letsel heb opgelopen aan mijn nek waardoor de technieken uitvoeren niet meer gaan lukken. Wel is onze jongste van bijna 3 nu net gestart met een voorloper van de kinder krav maga lessen die hier in de buurt gegeven worden. De lessen heten tigers: life skills education. Er worden wel wat krav maga technieken verwerkt in de lessen op een speelse manier. Is een erg leuk en leerzaam trainingsprogramma om de kleintjes kennis te laten maken met gevaar, sociale vaardigheden en zelfverdediging: http://www.tigers-lse.com/page/about-tigers-lse Onze uk is in ieder geval helemaal fan:D
 2. Ok dat wist ik niet. Heb zelf geen Facebook en wil er ook niets mee te maken hebben, maar kwam de link tegen via een andere site.....storm in een glas water hopelijk:rolleyes:
 3. Als dit echt is, is dit misschien een mooi moment om in opstand te komen: https://www.facebook.com/IslamitischeStaatInSchilderswijkII/timeline Ben benieuwd of het echt is en ondersteunt wordt door een groep mensen , of het gewoon een enkel iemand die de verhoudingen nog verder op scherp wil zetten.
 4. Zover ik tot nu toe heb kunnen lezen is die mrsjones zo gek nog niet hoor;) Wat een prachtige omgeving is dat ook Oregon! Fijn dat daar zoveel gelijkgestemden wonen:D
 5. Ik heb volgens mij nergens gezegd dat ik vind dat iemand geen Nederlands hoeft te spreken, dus snap deze reactie niet helemaal. Als ik kijk naar de demografische indeling van mijn wijk en hoe " goed" hier Nederlands gesproken wordt is Arabisch toch echt geen overbodige luxe. Aangezien ik de kans groot acht dat ik bij een SHTF situatie in eerste instantie te maken krijg met de mensen hier in de wijk, speel ik daar op in. In een SHTF situatie zal ik alles voor de overleving van mijn gezin en dus ook daarvoor Arabisch leren, ongeacht hoe ik mij hier daadwerkelijk bij voel. Geen kwestie van politieke correctheid dus, maar van logica. Ik moet inspelen op de situatie waar ik in woon en in moet zien te overleven. Hoe ik daar invulling aan geef is aan mij en wat een ander daarvan vind interesseert me eerlijk gezegd niet zoveel. De vraag was welke taal je handig lijkt voor een SHTF situatie en ik heb vanuit mijn situatie gesproken.
 6. Ik heb de ervaring dat het in noodgevallen best wel eens tegenvalt om precies te achterhalen wat iemand die in paniek is en de taal niet machtig is precies bedoelt. Vanuit die ervaring komt in ieder geval mijn voornemen. Geen probleem als een nader daar anders over denkt toch?
 7. Ik ben voornemens om Arabisch te gaan leren. Dit omdat we in Nederlandse multiculturele samenleving veel mensen hebben die Arabisch in ieder geval kunnen lezen, ook al is het hun moedertaal niet, aangezien de Koran in het Arabisch geschreven is. Het wordt van alle moslims ( ongeacht nationaliteit) verwacht dat zij Arabisch leren om de Koran onvertaald te kunnen lezen. In een SHTF situatie lijkt het me toch erg prettig om ook met mensen te kunnen communiceren die onze taal ( nog) niet machtig zijn.
 8. Veel D.I.Y informatie op allerlei verschillende gebieden: http://www.fastonline.org/CD3WD_40/CD3WD/INDEX.HTM
 9. Graag gedaan! Ik was zelf ook aangenaam verrast door de inhoud. Grappig dat je soms door naar andere dingen te zoeken ineens weer op nieuwe bronnen stuit.
 10. Het boekje zelf ken ik niet, maar omdat je beschrijving mij intrigeerde ben ik op zoek gegaan. Ik heb het helaas niet kunnen vinden, wel heb ik via deze site: http://www.lowtechmagazine.com Een link gevonden naar een site waar ook hele interessante documenten op staan die mogelijk bruikbaar voor u zijn. Ik was er in ieder geval enthousiast over: http://www.fastonline.org/CD3WD_40/CD3WD/INDEX.HTM
 11. Ik heb inmiddels drie starters in ontwikkeling: De eerste is een speltstarter. Deze starter staat inu 16 dagen en is vol levend. De starter is begonnen met roggemeel en op dag 4 ben ik begonnen met het voeden met spelt. Sinds 6 dagen heb ik nu ook een volkoren tarwe starter en een volledige roggestarter staan die beide al hard aan het rijzen zijn. Ik laat het alleen nog wel 4 dagen staan voor gebruik, zodat de juiste bacterien zich kunnen ontwikkelen. Ik heb ook het plan om een keer een boekweitstarter te gaan maken omdat ik benieuwd ben of dit ook werkt. Vanavond ga ik het eerste deeg met de speltstarter maken. Ben benieuwd wat het wordt! Voor degene die geinterreseerd is in zuurdesem en broodbakken is er recentelijk een boek uitgekomen wat interessant zou kunnen zijn. Ik heb het nog niet gelezen, maar ik ben wel bekend met ander werk van de schrijfster en daar was ik erg enthousiast over. Het gast om het boek " nachtbrood" van Ineke Berentschot. Hier een link naar haar eigen site: http://www.wiebaktmee.nl/index.html
 12. Ik heb zelf nu een zuurdesemstarter in de maak. Ik heb het recept van de site voedzo gebruikt: http://voedzo.nl/recepten/zelf-zuurdesem-maken-een-zuurdesem-starter/ Inmiddels ben ik 10 dagen bezig en begint het inderdaad te rijzen met bubbels. De meest opvallende verandering die met de bubbels en het rijzen ontstaat is een verandering in geur. Van doordringend zuur, naar aangenaam zachtzuur. De volgende keer wil ik proberen om het met een niet te warme kruik in mijn " hooikist" te laten fermenteren, omdat ik verwacht dat het proces dan iets sneller gaat.
 13. Ik moest pas erg lachen om een stukje dubieuze marketing. Tegenwoordig kun je bij de Plus ook vleesvervangers gemaakt van lupine kopen. Erg lekker, maar ontwikkeld in een laboratorium. Slogan op de verpakking: we love nature!
 14. Grappig. Had ik nog nooit van gehoord. Leuk om te lezen!
 15. Ik zit er zelf aan te denken om zo min mogelijk soja meer te gebruiken. De soja- industrie ( uitzonderingen daargelaten) is tegenwoordig net zo erg als de bio- industrie. Er zijn genoeg andere alternatieven te vinden. Ik vond dit item van Kassa groen over vleesvervangers ook wel interessant. Helaas was het niet zo uitgebreid als ik gehoopt had, maar toch wel informatief: http://kassa.vara.nl/tv/afspeelpagina/fragment/verbeter-het-milieu-eet-vleesvervangers/speel/1/
 16. Hallo, Ik ben Redhotchiliprepper en sinds kort pescotarier. Ben 16 jaar lang streng lacto-ovovegetraier geweest met hier en daar een veganistische periode. Het veganisme bleek echter niet geschikt te zijn voor mijn lijf. In mijn laatste zwangerschap kreeg ik een enorme behoefte aan vis. Dit was voor mij vreemd aangezien ik het 16 jaar niet gegeten had en het voorheen ook smerig vond. Doordat de drang zo groot was heb ik besloten om toch toe te geven en ben ik weer vis gaan eten. Waarschijnlijk heeft dit ertoe bijgedragen dat ik mijn zwangerschap volledig voldragen heb aangezien er vanaf week 19 een vroeggeboorte dreigde vanwege een placentascheuring. Inmiddels is de jongste nu 3 maanden en ik heb tot nu toe nog steeds vis gegeten omdat ik er behoefte aan had vanwege borstvoeding......Echter ik merk nu weer dat het me steeds meer gaat tegen staan en ik wil er weer vanaf. Leuk detail is dat nu ook mijn cyclus voor het eerst weer normaal is (ondanks de borstvoeding)dus blijkbaar vind mijn lijf het ook niet meer nodig( behoefte is weg).....mooi toch dat de natuur het zo regelt?! Mijn man en mijn kinderen zijn overigens niet vegetarisch. Ik wil graag dat mijn kinderen later zelf bewust de keuze kunnen maken of ze wel of niet vegetarisch willen leven. De laatste tijd ben ik veel met voeding bezig. Ik heb namelijk altijd al veel gezondheidsklachten gehad en ben daarom ook altijd erg " boos" geweest op mijn lijf. In mijn zwangerschap heb ik gemerkt dat mijn lijf het dus eigenlijk wel goed doet, als ik er maar naar luister. Dat heb ik niet genoeg gedaan. Zo heb ik mezelf over een melkallergie heen gedronken als kind. Ik gebruikte de laatste jaren zeer veel zuivel en dat ga ik nu minderen aangezien het toch eigenlijk gekkenwerk is om je lijf bloot te stellen aan iets waar het in oorsprong niet tegen kan? Verder ben ik zo goed als gestopt met geraffineerde suiker eten ( alleen chocolade van 85% of hoger eet ik nog wel.....ik blijf vrouw:p). Ook vind im het belangrijk dat mijn kinderen leren wat goed eten is en dan kun je zelf toch het beste voorbeeld zijn! Ik kookte sowieso al nooit uit pakjes en wil nu ook mijn eigen brood etc gaan bakken( sowieso gebruiken we nu altijd al alleen volkorenproducten)....de visie is er al, nu nog de tijd om het uit te voeren:p Het grootste deel van onze maaltijden bestaat nu sowieso ook altijd al uit groenten en fruit en dat zal dus ook zo blijven.
 17. Ik maak voor mijn gezin, maar ook voor mijn vleesetende gasten toch wel altijd vlees klaar.( terwijl ik toch echt heel streng ben met alles gescheiden klaar maken en ook absoluut niet dezelfde lepels etc zal gebruiken. ) Dit omdat ik mijn leefwijze niet aan anderen op wil dringen en ervan uitga dat wanneer ik rekening houd met hen, zij ook met mij rekening zullen houden. Ik heb dit ook nooit als probleem ervaren, en wanneer ik bij anderen eet staat er ook altijd netjes iets vegetarisch voor mij klaar.( Heb er ook nooit gezeur over gehad).Wel grappig om te lezen dat ieder er op zijn eigen manier mee om gaat.
 18. Wow, daar mag je jezelf ook behoorlijk berierd van voelen zeg! Heel veel beterschap!
 19. De enige toepassingen die ik zo kan bedenken zijn ook voedsel gerelateerd: - marmelade van maken - confijten en dan met chocolade bedekken - in wodka o.i.d. laten trekken met suiker voor een likeur - in olie laten trekken voor over de salade....en misschien zelfs als masageolie.
 20. Bedankt voor deze tip! Dar ga ik zeker uitproberen. Ik zat me namelijk, naar aanleiding van dit topic, af te vragen hoeveel vitamine c er in gedroogde citrusschil zit. Ik kwam namelijk dit recept tegen voor citroenpoeder:http://www.inmaak.nl/Uitleg_werkwijze/Drogen_van_voedsel/Citroenpoeder_maken/citroenpoeder_maken.html Als het werkt zou je er zelfs capsules mee kunnen vullen om het makkelijk in te nemen.... Ga ik eens proberen als ik wat meer tijd heb:rolleyes:
 21. De kokosolie die wij hier in huis hebben is 1 jaar houdbaar volgens het potje. We halen deze overigens gewoon bij de plaatselijke toko......scheelt €11 met dezelfde hoeveelheid kokosolie van deTuinen!
 22. De documentaire heet "eeuwig moes". Hij is nog te zien op Holland doc: http://www.hollanddoc.nl/kijk-luister/documentaire/e/eeuwige-moes-ode-aan-het-gewas.html Idd zonde dat hij gestopt is, maar helaas wel begrijpelijk Hier nog een link naar een boek over het vergaren en conserveren van zaden uit groentengewassen. Deze staat nog steeds hoog op mijn wishlist: http://www.amazon.com/Seed-Growing-Techniques-Vegetable-Gardeners/dp/1882424581
 23. Gefeliciteerd met het eenjarig bestaan van de site! Net als bij een echte dreumes van 1 gaat het hier soms ook met vallen en opstaan, maar de groei van een prachtig forum is er zeker!
×
×
 • Nieuwe aanmaken...