Ga naar inhoud

Het forum is weer online!

Welkom mede-preppers, zoals jullie zien is het forum na 4 jaar weer online. Tijd voor een feestje! Je kunt met je oude gebruikersnaam en wachtwoord inloggen. Als dit is gelukt, pas dan gelijk je e-mailadres aan. Deze klopt namelijk niet meer omdat we die 4 jaar geleden hebben verwijderd.

Weet je je wachtwoord niet meer? Dan kan je de wachtwoord vergeten functie NIET gebruiken, omdat we je e-mailadres dus niet meer hebben. Mail in dat geval naar forum@preppers.nl en noem je gebruikersnaam en voeg een notificatiemail bij van het oude forum als je die nog hebt.

Mocht je echt niks hebben mail ons dan sowieso je gebruikersnaam, we zullen je dan verdere instructies geven!

odessa1944

Lid
 • Aantal items

  168
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  1

odessa1944 won de laatste dag op 17 december 2015

odessa1944 had de meest gelikete inhoud!

Community reputatie

128 Uitstekend

Over odessa1944

 • Titel
  Survivor

Persoonlijke Informatie

 • Locatie
  gelderland
 • Beroep
  landmacht- chauffeur

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

 1. odessa1944

  Muizen

  mijn kat vangt buiten muizen die ze vervolgens mee naar binnen neemt om mee te spelen. de muis glipt dan onder de koelkast o.i.d en daar kan de kat er niet meer bij. dus katten zorgen er ook voor dat je juist muizen in huis krijgt.
 2. net even het filmpje gekeken. jee, dit is echt walgelijk hoor ! slakken in bier. welke gek gooit die heerlijke slakken in dat vieze bocht !
 3. ik vind dit erg vreemd want ik kan mij herinneren dat we allemaal erg rijk zouden worden. dat was ons beloofd. dus jullie moeten het wel fout hebben, toch ?
 4. de fire steels liggen bij ons achter de kassa, dus misschien is dat de plek waar ze vaker liggen. het zaagblad is geverfd, dat moet je er wel eerst vanaf schuren want anders doet hij niets
 5. ik werk al 25 jaar bij de landmacht en vroeger rook het leger ook echt naar die lucht. helaas ruik je bij het leger die lucht nergens meer. alleen inderdaad bij de dump. jammer, ik vind het geweldig lekker ruiken. die dumplucht zouden ze in spuitbussen moeten doen en verkopen.
 6. natuurlijk kan je in onze maatschappij beter verbandmiddelen kopen die "vers"zijn, maar voor de prepvoorraad maakt het mij niets uit dat verbandmiddelen en zelfs sommige medicijnen over datum zijn. in geval van een WTSHTF gebruik je liever iets wat over datum is dan niets . in oorlogstijd werd verband gewoon hergebruikt door het uit te koken. dan liever schoon verband wat een paar jaar over datum is.
 7. Ok, alles even doorgelezen en ik zal wat onduidelijkheden proberen weg te nemen. mijn olielamp heb ik gekocht bij een kringloopwinkel en is gewoon een hele oude messing lamp waarbij het brandstof reservoir gemaakt is van rond gebogen messing plaat met een bodem en bovenkant erop gesoldeerd met daar bovenop de brander. die ronde messing buitenkant heeft in de loop der jaren kleine scheurtjes gekregen waardoor de brandstof naar buiten vloeide. waterglas of natriumsilicaat gaat niet alleen een reactie aan met bepaalde metalen maar het vormt ook een soort laklaag die dus nu aan de binnenkan
 8. solderen had ik al geprobeerd met een andere olielamp maar hij is nog steeds niet dicht en het ziet er niet mooi uit aan de buitenkant. dan is waterglas zekerder en je ziet er niets van.
 9. Ik had pas geleden voor 6,50 euro een hele mooie koperen olielamp gekocht maar helaas lekte hij lampolie. bij de schilderswinkel gevraagd voor een oplossing en dat bleek Waterglas te zijn. dit is een vloeistof in een halve liter fles voor 1,70 euro die uithardt als je het in het brandstofreservoir gooit nadat je deze eerst ontvet hebt met thinner. het waterglas in het reservoir gooien, een paar keer goed rond draaien zodat alle naden en kieren bedekt zijn en dan gooi je de rest er weer uit. na een paar dagen goed drogen heeft zich aan de binnenkant van het brandstofreservoir een v
 10. eergisteren mosselen in het zuur gegeten, pot van de aldi, hoeft niet in de koelkast. 1 jaar over datum, geen probleem.
 11. Ikea heeft aardige bakken in verschillende formaten, inclusief deksels. geloof dat de grootste rond de 8 euro kosten. kijk eens op hun website. hans
 12. ja , je hebt gelijk dat de deksels maar een aantal keren meegaan, maar omdat je natuurlijk aan vrienden en familie kan vragen of zij de deksels willen bewaren voor je, kan je een voorraad opbouwen.
 13. sinds ik hier de tip heb gelezen om te wecken in lege HAK-potjes, heb ik dit een paar keer geprobeerd. dit bevalt mij beter dan in de gewone weck-potten. geen gezeik met rubberen ringen, gewoon het product met water en zout in een goed schoon gemaakt HAK-potje. deksel dicht draaien en in een pan water op het vuur zetten. uurtje laten koken, potjes uit de pan halen met weck-tang, op aanrecht op theedoek zetten en laten afkoelen. na 20-30 minuten hoor je een klik-geluid, dan is het vacuum getrokken. je zou verwachten dat door het verhitten het potje uit elkaar klapt omdat het deksel is
 14. ja, je leert wat op deze website. in het prep-begin dacht ik dat ik alle blikken en potten voor de datum moest opeten maar nu weet ik dat blikken en potten gewoon tientallen jaren goed blijven. ik vertel dit ook vaak aan mensen en bijna niemand weet dit.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...