Ga naar inhoud

odessa1944

Lid niveau 2
 • Aantal items

  168
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  1

odessa1944 won de laatste dag op 17 december 2015

odessa1944 had de meest gelikete inhoud!

Persoonlijke Informatie

 • Locatie
  gelderland
 • Beroep
  landmacht- chauffeur

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

odessa1944's Achievements

Survivor

Survivor (4/11)

131

Community reputatie

 1. mijn kat vangt buiten muizen die ze vervolgens mee naar binnen neemt om mee te spelen. de muis glipt dan onder de koelkast o.i.d en daar kan de kat er niet meer bij. dus katten zorgen er ook voor dat je juist muizen in huis krijgt.
 2. net even het filmpje gekeken. jee, dit is echt walgelijk hoor ! slakken in bier. welke gek gooit die heerlijke slakken in dat vieze bocht !
 3. de fire steels liggen bij ons achter de kassa, dus misschien is dat de plek waar ze vaker liggen. het zaagblad is geverfd, dat moet je er wel eerst vanaf schuren want anders doet hij niets
 4. ik werk al 25 jaar bij de landmacht en vroeger rook het leger ook echt naar die lucht. helaas ruik je bij het leger die lucht nergens meer. alleen inderdaad bij de dump. jammer, ik vind het geweldig lekker ruiken. die dumplucht zouden ze in spuitbussen moeten doen en verkopen.
 5. natuurlijk kan je in onze maatschappij beter verbandmiddelen kopen die "vers"zijn, maar voor de prepvoorraad maakt het mij niets uit dat verbandmiddelen en zelfs sommige medicijnen over datum zijn. in geval van een WTSHTF gebruik je liever iets wat over datum is dan niets . in oorlogstijd werd verband gewoon hergebruikt door het uit te koken. dan liever schoon verband wat een paar jaar over datum is.
 6. Ok, alles even doorgelezen en ik zal wat onduidelijkheden proberen weg te nemen. mijn olielamp heb ik gekocht bij een kringloopwinkel en is gewoon een hele oude messing lamp waarbij het brandstof reservoir gemaakt is van rond gebogen messing plaat met een bodem en bovenkant erop gesoldeerd met daar bovenop de brander. die ronde messing buitenkant heeft in de loop der jaren kleine scheurtjes gekregen waardoor de brandstof naar buiten vloeide. waterglas of natriumsilicaat gaat niet alleen een reactie aan met bepaalde metalen maar het vormt ook een soort laklaag die dus nu aan de binnenkant van mijn lamp zit en daardoor de zaak weer waterdicht maakt. ik heb het er puur ingegoten en rondgedraaid en daarna de rest er weer uitgegoten. niet alles kon ik eruit gooien, dus alles wat er in bleef staan heb ik om de zoveel uur weer rond gedraaid in alle hoeken en kieren zodat er dus steeds een nieuw "lak"laagje gevormd werd. nu is de lamp perfect waterdicht. ik heb er lampolie ingegooid en nu lekt hij dus niet meer. omdat ik benieuwd was ,heb ik ook een reep papier in het waterglas gedoopt en laten drogen. het papier werd na het drogen bedekt door een doorzichtige laag alsof het geplastificeerd was. wel brak de "lak"laag toen ik het papier boog. maar in het olielamp-reservoir werkt het goed en het spul is erg goedkoop. dit spul verkopen ze natuurlijk niet bij een gewone bouwmarkt, je moet echt naar een klein schilderswinkeltje of het bestellen op internet,zoals op deze link die ik even snel heb opgezocht. http://www.verfbestelsite.nl/specials/waterglas.html groeten, odessa
 7. solderen had ik al geprobeerd met een andere olielamp maar hij is nog steeds niet dicht en het ziet er niet mooi uit aan de buitenkant. dan is waterglas zekerder en je ziet er niets van.
 8. Ik had pas geleden voor 6,50 euro een hele mooie koperen olielamp gekocht maar helaas lekte hij lampolie. bij de schilderswinkel gevraagd voor een oplossing en dat bleek Waterglas te zijn. dit is een vloeistof in een halve liter fles voor 1,70 euro die uithardt als je het in het brandstofreservoir gooit nadat je deze eerst ontvet hebt met thinner. het waterglas in het reservoir gooien, een paar keer goed rond draaien zodat alle naden en kieren bedekt zijn en dan gooi je de rest er weer uit. na een paar dagen goed drogen heeft zich aan de binnenkant van het brandstofreservoir een vloeistofdichte laag gevormd. waterglas wordt onder meer gebruikt om muren en vloeren van baksteen of beton waterdicht te maken. waterglas niet mengen met water want bepaalde metalen kunnen dan oplossen. gewoon de vloeistof direct uit de fles gebruiken. groeten, odessa
 9. eergisteren mosselen in het zuur gegeten, pot van de aldi, hoeft niet in de koelkast. 1 jaar over datum, geen probleem.
 10. Ikea heeft aardige bakken in verschillende formaten, inclusief deksels. geloof dat de grootste rond de 8 euro kosten. kijk eens op hun website. hans
 11. ja , je hebt gelijk dat de deksels maar een aantal keren meegaan, maar omdat je natuurlijk aan vrienden en familie kan vragen of zij de deksels willen bewaren voor je, kan je een voorraad opbouwen.
 12. sinds ik hier de tip heb gelezen om te wecken in lege HAK-potjes, heb ik dit een paar keer geprobeerd. dit bevalt mij beter dan in de gewone weck-potten. geen gezeik met rubberen ringen, gewoon het product met water en zout in een goed schoon gemaakt HAK-potje. deksel dicht draaien en in een pan water op het vuur zetten. uurtje laten koken, potjes uit de pan halen met weck-tang, op aanrecht op theedoek zetten en laten afkoelen. na 20-30 minuten hoor je een klik-geluid, dan is het vacuum getrokken. je zou verwachten dat door het verhitten het potje uit elkaar klapt omdat het deksel is dichtgedraaid. dit gebeurt niet. de druk perst zichzelf langs het schroefdraad. bij het afkoelen kan de buitendruk echter niet langs het schroefdraad omdat de buitendruk maar 1 bar is. sindsdien bewaar ik alle lege HAK-potjes voor het wecken. dit is echt kinderspel om te doen. probeer het zelf eens. nog leuk ook.
 13. ja, je leert wat op deze website. in het prep-begin dacht ik dat ik alle blikken en potten voor de datum moest opeten maar nu weet ik dat blikken en potten gewoon tientallen jaren goed blijven. ik vertel dit ook vaak aan mensen en bijna niemand weet dit.
 14. dat weet ik niet. nu gaan er waarschijnlijk meer mun.kisten verkocht worden door mensen die bij de KL werken en er dus makkelijker aan kunnen komen en er zullen nog steeds handelaren zijn die die dingen opkopen. het verschroten gebeurd niet door het leger zelf, dus het bedrijf die dit doet zal ook wel een aantal kisten verkopen aan dumphandels of handelaren, denk ik.
 15. oeps, dit moet natuurlijk zijn .338 munitie voor het SLA geweer.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...