Ga naar inhoud

Het forum is weer online!

Welkom mede-preppers, zoals jullie zien is het forum na 4 jaar weer online. Tijd voor een feestje! Je kunt met je oude gebruikersnaam en wachtwoord inloggen. Als dit is gelukt, pas dan gelijk je e-mailadres aan. Deze klopt namelijk niet meer omdat we die 4 jaar geleden hebben verwijderd.

Weet je je wachtwoord niet meer? Dan kan je de wachtwoord vergeten functie NIET gebruiken, omdat we je e-mailadres dus niet meer hebben. Mail in dat geval naar forum@preppers.nl en noem je gebruikersnaam en voeg een notificatiemail bij van het oude forum als je die nog hebt.

Mocht je echt niks hebben mail ons dan sowieso je gebruikersnaam, we zullen je dan verdere instructies geven!

odessa1944

Lid
 • Aantal items

  168
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  1

Alles dat geplaatst werd door odessa1944

 1. odessa1944

  Muizen

  mijn kat vangt buiten muizen die ze vervolgens mee naar binnen neemt om mee te spelen. de muis glipt dan onder de koelkast o.i.d en daar kan de kat er niet meer bij. dus katten zorgen er ook voor dat je juist muizen in huis krijgt.
 2. net even het filmpje gekeken. jee, dit is echt walgelijk hoor ! slakken in bier. welke gek gooit die heerlijke slakken in dat vieze bocht !
 3. ik vind dit erg vreemd want ik kan mij herinneren dat we allemaal erg rijk zouden worden. dat was ons beloofd. dus jullie moeten het wel fout hebben, toch ?
 4. de fire steels liggen bij ons achter de kassa, dus misschien is dat de plek waar ze vaker liggen. het zaagblad is geverfd, dat moet je er wel eerst vanaf schuren want anders doet hij niets
 5. ik werk al 25 jaar bij de landmacht en vroeger rook het leger ook echt naar die lucht. helaas ruik je bij het leger die lucht nergens meer. alleen inderdaad bij de dump. jammer, ik vind het geweldig lekker ruiken. die dumplucht zouden ze in spuitbussen moeten doen en verkopen.
 6. natuurlijk kan je in onze maatschappij beter verbandmiddelen kopen die "vers"zijn, maar voor de prepvoorraad maakt het mij niets uit dat verbandmiddelen en zelfs sommige medicijnen over datum zijn. in geval van een WTSHTF gebruik je liever iets wat over datum is dan niets . in oorlogstijd werd verband gewoon hergebruikt door het uit te koken. dan liever schoon verband wat een paar jaar over datum is.
 7. Ok, alles even doorgelezen en ik zal wat onduidelijkheden proberen weg te nemen. mijn olielamp heb ik gekocht bij een kringloopwinkel en is gewoon een hele oude messing lamp waarbij het brandstof reservoir gemaakt is van rond gebogen messing plaat met een bodem en bovenkant erop gesoldeerd met daar bovenop de brander. die ronde messing buitenkant heeft in de loop der jaren kleine scheurtjes gekregen waardoor de brandstof naar buiten vloeide. waterglas of natriumsilicaat gaat niet alleen een reactie aan met bepaalde metalen maar het vormt ook een soort laklaag die dus nu aan de binnenkan
 8. solderen had ik al geprobeerd met een andere olielamp maar hij is nog steeds niet dicht en het ziet er niet mooi uit aan de buitenkant. dan is waterglas zekerder en je ziet er niets van.
 9. Ik had pas geleden voor 6,50 euro een hele mooie koperen olielamp gekocht maar helaas lekte hij lampolie. bij de schilderswinkel gevraagd voor een oplossing en dat bleek Waterglas te zijn. dit is een vloeistof in een halve liter fles voor 1,70 euro die uithardt als je het in het brandstofreservoir gooit nadat je deze eerst ontvet hebt met thinner. het waterglas in het reservoir gooien, een paar keer goed rond draaien zodat alle naden en kieren bedekt zijn en dan gooi je de rest er weer uit. na een paar dagen goed drogen heeft zich aan de binnenkant van het brandstofreservoir een v
 10. eergisteren mosselen in het zuur gegeten, pot van de aldi, hoeft niet in de koelkast. 1 jaar over datum, geen probleem.
 11. Ikea heeft aardige bakken in verschillende formaten, inclusief deksels. geloof dat de grootste rond de 8 euro kosten. kijk eens op hun website. hans
 12. ja , je hebt gelijk dat de deksels maar een aantal keren meegaan, maar omdat je natuurlijk aan vrienden en familie kan vragen of zij de deksels willen bewaren voor je, kan je een voorraad opbouwen.
 13. sinds ik hier de tip heb gelezen om te wecken in lege HAK-potjes, heb ik dit een paar keer geprobeerd. dit bevalt mij beter dan in de gewone weck-potten. geen gezeik met rubberen ringen, gewoon het product met water en zout in een goed schoon gemaakt HAK-potje. deksel dicht draaien en in een pan water op het vuur zetten. uurtje laten koken, potjes uit de pan halen met weck-tang, op aanrecht op theedoek zetten en laten afkoelen. na 20-30 minuten hoor je een klik-geluid, dan is het vacuum getrokken. je zou verwachten dat door het verhitten het potje uit elkaar klapt omdat het deksel is
 14. ja, je leert wat op deze website. in het prep-begin dacht ik dat ik alle blikken en potten voor de datum moest opeten maar nu weet ik dat blikken en potten gewoon tientallen jaren goed blijven. ik vertel dit ook vaak aan mensen en bijna niemand weet dit.
 15. dat weet ik niet. nu gaan er waarschijnlijk meer mun.kisten verkocht worden door mensen die bij de KL werken en er dus makkelijker aan kunnen komen en er zullen nog steeds handelaren zijn die die dingen opkopen. het verschroten gebeurd niet door het leger zelf, dus het bedrijf die dit doet zal ook wel een aantal kisten verkopen aan dumphandels of handelaren, denk ik.
 16. oeps, dit moet natuurlijk zijn .338 munitie voor het SLA geweer.
 17. ja, de europese unie heeft bij ons en onze buren voor een hoop welvaart gezorgd.
 18. jezus, 25 euro voor zo`n kist ! ik werk bij de landmacht en kom elke week wel een paar keer bij het munitiecomplex. de regels zijn verandert. alle metalen munitiekisten worden nu na gebruik ingeleverd bij het munitiecomplex om verschroot te worden. voorheen moesten ze worden ingeleverd voor hergebruik. betekent dat ik nu wel eens vraag of ik er 1 mee kan nemen en dat is vaak geen probleem zolang als dat de gevarensticker er maar af word gehaald. helaas is het type kist wat je op de foto laat zien niet echt vaak meer te vinden. voorheen zat daar b.v. de .223 munitie in voor de SLA-w
 19. [ATTACH=CONFIG]13509[/ATTACH] makkelijke oplossing die wij bij de landmacht gebruiken is een steriel gaasje en dan afdekken met peha-haft. dit is een soort elastisch gaasverband wat kleeft op zichzelf maar niet op de huid. het verschuift niet makkelijk en rekt mee. ideaal spul.
 20. het CDC en AMRIID gebruiken in de luchtsluis naar en van de labs waar gewerkt wordt met virussen onder meer UV-lampen. ultra-violet licht dood namelijk virussen.
 21. vanavond was ik bij de albert heijn en daar waren de foliepakken van kips in de uitverkoop. ze willen ervan af en het schijnt niet meer terug in de schappen te komen. hamburgers en kipburgers 60 cent en kipschnitzels 75 cent. ik weet niet of dit in alle albert heijn`s is. trouwens ook de eigen merk rookworsten gaan eruit en waren de helft van de prijs.
 22. ja, maar ik koop ze over de datum of tegen de datum aan want ik eet ze op, ik heb dan een goedkoop voorraadje voor daadwerkelijk gebruik. voor in de voorraad zou ik ook worsten kopen die "vers" zijn.
 23. pas zag ik op een nederlandse documentaire dat een unox rookworst die al drie jaar over datum was, in een laboratorium geschikt werd bevonden om te eten. geen probleem. een gewone rookworst in die plastic verpakking. nu net bij de albert heijn geweest en een hoop runderrookworsten waren over datum. dus ik heb dat even gemeld en gezegd joh, doe er een kortingssticker op, dan ben je er van af. dan koop ik ze. nee, dat kon absoluut niet, als de chef erachter kwam dan stond hij op straat. hij heeft wel 5 rookworsten met houdbaarheidsdatum die over 1 dag afliepen , voorzien van een
 24. zo`n drukketel heb ik in nederland of duitsland nog nergens te koop gezien. in amerika kan je hem kopen via amazon.com maar dan betaal je waarschijnlijk nog een bedrag voor invoerrechten. hoewel ze in de V.S. onze methode van wecken (dus gewoon tot 100 Graden) levensgevaarlijk vinden, is deze weckmethode al heel lang in gebruik in europa.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...