Ga naar inhoud

mr T

Lid
 • Aantal items

  165
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

mr T's Achievements

Survivor

Survivor (4/11)

59

Community reputatie

 1. Kan je meer vertellen over de kweek? wat ervoor nodig is en evt een kostenplaatje? Ik zat te zoeken op internet over insecten kweken, van meelwormen een goede omschrijving gevonden. Als ik het zo las zijn sprinkhanen niet eenvoudig om te kweken, maar dat ging dan wel over exotische. Zouden inheemse sprinkhanen makkelijker te kweken zijn?
 2. Tip: pindakaas in de aanbieding bij Lidl 0,99 Eur per pot (en ik hou van pindakaas, Jummie!)
 3. Het zal zeker belangrijk zijn om niet in de theorie te blijven hangen, maar ook echt te doen. Voordeel is denk ik ook dat als je al enige generaties eetbare planten hebt, dat ze al enigszins "evolueren" naar de omgeving en het plaatselijk klimaat. Voor mij betekent "bostuin" trouwens zoiets als "luie moestuin" dus ik zaai of plant wat aan, zorg voor een eerlijke start (dus b.v. wel regelmatig water geven tot ze gesettelt zijn ) en daarna erop vertrouwen dat ze zichzelf uitzaaien en/of blijven gedijen in de tuin. Ik heb trouwens de laatste tijd maar weinig reeën in de straat gezien, dus daar maak ik me niet zo'n zorgen om Wat betreft notenbomen e.d., inderdaad, daar zal je de komende 10 jaar niet van kunnen eten. Maar preppers denken vooruit toch? Dus over 10 jaar zal er íemand van kunnen eten, misschien jij wel als je nog leeft
 4. Goed stukje, Kans. Wellicht mooie tips voor preppers naar aanleiding hiervan: -Prep geen eten wat je niet gaat eten. -Investeer geen geld wat je niet kunt missen. En mij hoor je niet klagen dat dingen te langzaam gaan, om heel eerlijk te zijn hoop ik nog 10-15 jaar te kunnen, dan zullen wat tamme kastanjes nl pas vrucht gaan geven . (Dat neemt uiteraard niet weg dat ik er rekening mee houdt dat het morgen al "raak" is)
 5. Het schijnt dat 7blad niet groeit in regelmatig omgewoelde grond. Omdat ik zelf nauwelijks mijn tuingrond omwoel zou ik niet weten of dit écht werkt...
 6. @sunnysuzanna Die zevenblad (en ook de paardenbloem) heb ik dan ook niet zelf aangeplant. Ik houdt het een beetje in toom en verborgen onder struiken (ook om klagende buren te voorkomen . En maak je geen zorgen hoor, komend voorjaar komt er ongetwijfeld wel weer wat op in je tuin
 7. Bostuin principe spreekt mij erg aan. van het jaar ben ik bezig geweest met een volkstuintje (druk, druk, druk, vandaar dat ik hier lang niks van mezelf heb laten horen) De volkstuin voor een deel "traditioneel" opgezet en ook een deel perma/bostuin. Ook mijn voortuin ben ik langzaam maar zeker aan het omvormen tot "verborgen moestuin" dus eetbaar maar voor de leek niet als zodanig herkenbaar. Misschien is het leuk om een lijstje met gewassen te maken die geschikt zijn voor deze vormen van tuinieren. wat ik tot nu toe gebruik: -sla -radijs -rucola -Oost-Indische kers -hazelnoot (nog een paar jaar geduld ) -tamme kastanje (idem) -dahlia (eetbare knollen) -snijbiet -knoflook -zevenblad -paardenbloem -braam -framboos -peterselie -bieslook -aardpeer (helaas nog niet opgekomen, maar ga ik nog een tweede poging voor doen)
 8. Een druppeltje secondelijm doet mischien ook al veel. Is er eigenlijk een houdbaarheid aan gebruikte firesteels? ik kan me voorstellen dat ze kunnen oxideren of zo.
 9. Ik moet er eigenlijk wel om lachen, hoewel ik best geloof dat hier kern van waarheid in zit. Maar de natuur laat zich niet beperken door belastingen, boetes en andere ongein. Alternatieven genoeg: guerilla tuinieren, onbekende eetbare gewassen kweken ("nee hoor meneer de belastinginspecteur, die paardebloemen zijn onkruid, die eet ik niet hoor"). Mochten ze écht zo krankzinnig geworden zijn om belasting op moestuinen door te voeren, dan zal ik snel zijn met het claimen van mijn soevereiniteit
 10. ...En natuurlijk wordt "moslimextremisme" gebruikt om dit soor inbreuken op de privacy te rechtvaardigen... Net als in Boston: mensen bang maken voor terrorisme zodat iedereen het normaal vindt dat hun huis doorzocht wordt om "te kijken of de terrorist zich hier misschien verschuilt".
 11. mr T

  Berken sap

  @Chinaka: even wat gegoogled en in elk geval wat gevonden. http://www.brusselnieuws.be/eten-drinken/culinair-ontdekt-esdoornsiroop Ik denk dat je wel gelijk hebt over het suikergehalte Het grote voordeel is natuurlijk dat ze inderdaad overal te pas en te onpas uit de grond schieten.
 12. mr T

  Berken sap

  http://preppers.nl/forum/threads/4586-Berkenwijn?highlight=berk http://preppers.nl/forum/threads/1176-De-Berk-(Betula-Pendula)-Levensboom?highlight=berk @Chinaka: kun je van elke soort esdoorn het sap aftappen of alleen van 1 specifieke soort?
 13. Je kunt je afvragen of er uberhaupt nog wel landen zijn die financiëel gezond zijn, al helemaal in de eurozone.
 14. Gister het laatste deel van tegenlicht gekeken. Een franse dame zette de situatie in cyprus uiteen en kwam tot de conclusie dat met het reddingsplan van cyprus, de belastingbetaler de russische maffia steunt. Twintig minuten later op nieuwsuur een gedupeerde weduwe in cyprus, die voelde zich gestraft omdat ze gespaard had. over perceptie gesproken...
 15. @Raycoupe: klinkt als een goed principe. Aangezien ik een beginner ben is bij mij de "human fail factor" wat groter, ik hoop gewoon heel hard dat van de tuinmelde íets opkomt. Ik moet zeggen dat ik de koolrabi al aan het voorkweken ben, en dit zaad was ook over datum (1 jaar) en daar had ik 100% ontkieming. De tuinmelde heb ik ook al voorgezaaid, maar vooralsnog geen teken van leven, maar ik blijf hopen... Als ik eenmaal het een en ander aan de gang heb, zal ik ook natuurlijke selectie simuleren.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...