Ga naar inhoud

frank1964

Lid niveau 2
 • Items

  1996
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  11

Alles dat geplaatst werd door frank1964

 1. Heel graag ! Dit gaat nergens over @Raycoupe Mod: idd. graag on-topic blijven. Draadje opgeschoond van +30 post off-topic berichten.
 2. Gisteren liep ik in een Zweeds warenhuis op de keuken afdeling. Plots had ik een helder moment. Zoals velen hier, heb ik een behoorlijke ijzeren voorraad, maar ook potten en allerlei andere verpakkingen. Met blikken is het zo, dat wanneer ze eenmaal open zijn, het voedsel er niet in bewaard kan worden. In tijden van nood is het misschien wel noodzakelijk om te gaan portioneren met voedsel. Bewaren in de originele verpakking is vaak geen optie. Ik heb een partij kunststof voorraaddozen/ bewaardozen aangeschaft. Misschien niet de meest gouden tip, maar eigenlijk had ik er nooit echt over nagedacht en er ook niet veel over gelezen hier. ( correct me if I'm wrong) Wilde ik even delen met jullie als mogelijke tip.
 3. Er is veel over te vinden op het net. Er zijn diverse inbouw en ombouw mogelijkheden voor de handige klusser, maar het blijft de vraag of op de wat langere termijn de nieuwe diesels dit gaan trekken. Voor zover ik het gelezen heb, heeft dit te maken met de enorme hoge druk, waaronder de nieuwe systemen werken, waardoor een te hoge viscositeit van de olie funest kan zijn. OOk schijnt plantaardige olie niet voldoende gezuiverd te zijn en kunnen er waterresten inzitten, ( dat laatste bij normale diesel helaas ook) Ikzelf heb gereden met een golf TDI uit 2004, met daarin 15 % toegevoegde slaolie. Dit in de zomer. Ik heb geen enkel verschil gemerkt, maar werd achteraf met klem gewaarschuwd door de garage dat dit de dieselpomp kan slopen. Kortom, wil volledig op plantaardige olie rijden, dan denk ik dat je toch bij de oude diesels uitkomt. Overigens is er erg veel over te vinden als je even zoekt, ook al is veel daarvan reeds een jaar of 10 oud.....dat zegt ook wel iets lijkt mij.
 4. Helaas, ik sla over. Zit voor werk volgende week in Zuid-Frankrijk en kan pas vakantie opnemen in september.
 5. Hier wordt een mens blij van een hele terechte mijlpaal, waarvoor zoals al gezegd, hard gewerkt is! Mooi om te zien hoe een een bedrijf gecombineerd kan worden met oprechte interesse voor de inhoud en bezieling........ik vergeet nooit meer de review van de Life Straw
 6. Je kunt ze gebruiken om een nood shelter te maken met een lijn en plastic zeil. Je kunt ze uit elkaar halen en als aanmaak houtjes gebruiken. Je kunt ze slijpen tot gemene punten. Het metaal kun je bewerken wanneer je bijv een Leatherman bij je hebt. Er is een leuk haakje uit te maken. Je kunt er een kaart mee vastleggen op een vlakke houtplaat. Enz enz De was is eerlijk gezegd het laatste waar ik aan dacht
 7. @lonewalker Het antwoord hierop is zowel lastig te geven, als ook eenvoudig. Feitelijk weet je nooit precies wat er gaat gebeuren, op welke wijze en in welk tempo. Daarom hebben veel mensen hier dan ook een bepaalde basis geprept. Dat is m.i dan ook wel het minimale wat je zult moeten hebben. Er is voldoende info op het forum over wat dat in zou moeten houden, maar voor een paar weken voedsel, water en mogelijk een waterfilter is een goed begin. Natuurlijk is dat verre van toereikend bij een langdurig conflict,maar ik denk dat er hier niet veel mensen zijn die voor jaren voorraad hebben.......
 8. Super! Maar met dat DNA is bijna altijd raak. Er zit zoveel inteelt in die familie.......
 9. Op dat punt ben ik het helemaal met je eens! Maar wat nu wanneer je die mogelijkheid hier niet hebt? Dan zijn het toch redelijke alternatieven voor een hoop mensen. Respect, ik denk er net zo over. Ik kan me enorm kwaad maken over filmpjes waarin dieren met klein kaliber geschoten worden en dan nog een tijd door leven. Waar het mij om gaat is dat we oppassen deze middelen "speelgoed" te noemen, daar de tijd dat je in je achtertuin op kaartjes stond te schieten met je Diana of Gamo op 15 meter zuiver, ver achter ons ligt.
 10. @FincaInSpanje Mag ik je dan uitnodigen om op 100 meter voor een goede PCP buks te komen staan Pas op met wat je zegt, de huidige buksen zijn zeker in de grotere kalibers serieus gevaarlijk geworden. http://www.youtube.com/watch?v=A2SqGcdUJR8 Het 2e filmpje gebruiken ze ballistische gel, dat staat ongeveer gelijk aan ons lichaamsweefsel. Speelgoed? Natuurlijk blijft het vullen lastig en tijdens SHTF misschien een probleem, maar verder.......
 11. thanx voor de info, nog maar even wat inslaan dan
 12. Zeker is dat zo. Ik heb dit verhaal eerder gedeeld, maar zal het nog eens plaatsen, ik heb er destijds veel van geleerd. In de case-load van een collega zat een gezin, waarbij jeugdzorg, de kinderen uit huis wilde halen. dit omdat ouders door geldgebrek afgesloten waren van gas en licht. De kinderen zouden dus (het was winter), onder erbarmelijke omstandigheden moeten leven. Maar wat bleek, de kinderen waren blakend gezond en op school vertelde ze met veel plezier dat papa en mama een heel leuke minivakantie bedacht hadden. Ze hadden in de grootste kamer de tent opgezet en waren met alle campingspullen aan de gang gegaan. De kinderen vonden het geweldig en genoten van het bijzondere moment, luchtbed, slaapzak en alle andere camping dingen. De ouders hebben de kinderen nooit verteld dat er problemen met geld waren, maar hebben het gebracht als een leuk plannetje, waarvoor de kids direct enthousiast waren. Door toedoen van mijn collega zijn deze mensen in de schuldsanering beland en is het uiteindelijk opgelost, maar we hebben moeten knokken om die kinderen thuis te houden, bij deze " slechte" ouders. menigeen kan hier een voorbeeld aan nemen, deze mensen waren ondanks tegenslag oplossingsgericht en creatief.... Ik heb hiervan geleerd en soms vertel ik dit verhaal nog wel eens als voorbeeld bij gezinnen, om ouders ervan te doordringen hoeveel invloed zij hebben op het geestelijk welbevinden van hun kinderen.
 13. Hoi man, Dit onderwerp is inderdaad al eens besproken in een ander draadje. Je slaat de spijker op de kop, wanneer we ons meer over de vaardigheden van de ouders zouden ( kunnen) bekommeren, zal het de kinderen ook anders en beter vergaan..Vanuit mijn ervaring in het werk, kan ik zeggen dat een drama pas echt een drama wordt als ouders dit er van maken. Natuurlijk is een ernstige SHTF voldoende drama op zich, maar een leven ( tijdelijk) zonder gas en licht, hoeft voor een kind geen enkel probleem te zijn...... als pappa en mama zich voorbereid hebben.
 14. Kijk, als dat geen review is..... Leuk dat het zo goed werkt, en allemaal Marseille zeep gaan preppen.
 15. Fuck, je bent me voor Geweldige auto, deze week nog mee rondgereden en goed verkrijgbaar met wat zoeken.
 16. Ik had hem gezien inderdaad. Een confronterende weergave van de realiteit. Misschien schud het mensen wakker, maar ik vrees dat het toch de ver van mijn bed show blijft.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...