Ga naar inhoud
GENEGEERD

Verharding van de maatschappij in mijn eigen leefomgeving.


lewieke

Aanbevolen berichten

Dat ik niet de gemakkelijkste ben in de omgang, dat is iets waar een aantal mensen uit mijn omgeving het allicht mee eens zullen zijn. Anderzijds leef ik al ongeveer 45 jaar in redelijke harmonie met mijn omgeving. Ik kom dan wel op voor mijn rechten, durf wel eens een grote bek op te zetten maar anderzijds ben ik van het principe leven en laten leven. Ruzie maken zal ik niet snel doen, iemand benadelen ook niet.

 

Toch werd ik de laatste maanden in mijn omgeving geconfronteerd met diverse vormen van agressie en criminaliteit.

 

- In één week tijd 3 aanvaringen met allochtone jongeren die het nodig vonden zich tegenover mij te profileren en die zich ronduit onbeschoft gedroegen. Eentje had het geluk bij mij op school te zitten en dankzij wat lobbywerk is ie er in geslaagd om van school geschopt te worden.

 

- Een drugspand in onze wijk op minder dan 100 m van mijn woning. Ik wandel er regelmatig langs, de wijkagent houdt het zaakje in de gaten en er werden al wat razzia's gehouden. Toeval of niet maar het betreft nog-niet-helemaal-geassimileerde-nieuwe-Vlamingen die gelijk misbruik maken van de gastvrijheid die hen geboden wordt. Momenteel lijkt dat min of meer onder controle. De junks die zich kwamen bevoorraden werden door mij en andere omwonenden beleefd gevraagd om zich te identificeren. Bij weigering werden ze opgepakt en afgevoerd door de lokale politiediensten en mochten ze een praatje maken met de dienstdoende commissaris.

 

- Diverse inbraken in onze buurt. Ik heb me voorgenomen bijkomende verlichting met bewegingssensoren te plaatsen, extra camera's te voorzien en een alarmsysteem te plaatsen in onze woning. 's Nachts zorg ik er voor dat ik mijn huisgenoten -indien nodig- snel, goed en efficiënt kan verdedigen. In afwachting van betere beveiliging wil ik mobiele bewegingsdetectoren annex alarmsirene plaatsen.

 

- Deze week werd de fiets van mijn zoon gestolen. Nog nooit meegemaakt in onze (kleine) stad. De fiets stond nota bene op 2 m van een politiecamera. Bij het doen van de aangifte kregen we het laconieke antwoord dat het niet zeker was dat de dader herkend zou worden. Hoezo gezichtsherkenningssoftware ? Wat is het nut van camera's dan ? De maatregelen die we hiervoor nemen is het gebruik van een ART4 motorslot, het vervangen van de nieuwe pendelfiets door een wrak, het aanbrengen van een niet verwijderbaar label zodat identificatie achteraf gemakkelijker wordt. Dit grapje kost mij 500€ voor het aankopen van een nieuwe fiets, bijhorend slot en uitrusting. Dan rekening ik mijn werkuren voor het afstellen en monteren van de fiets nog niet.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Begin nu je eigen moestuin. Bekijk de zadenpakketten Op zoek naar waterfilters, messen, tools of lang houdbaar eten? Ga dan naar www.prepshop.nl!
  • Reacties 64
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

Populaire dagen

Beste reacties in dit topic

De samenleving gaat er echt op achteruit. Op de meeste plekken word je al vreemd aangekeken als je iemand gewoon begroet met Hallo,. Fietsen worden hier in de buurt ook aan de lopende band gestolen politie doet er niks aan. Ook is er laatst in een stad hier in de buurt een groep Polen geweest die alle duure elektrische fietse gewoon achterin het bekende witte busje gooiden en hop weer inderweg naar Polen. In grote steden zijn het toch vooral junkies die andermans fiets beschouwen als hun eigendom.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ja je merkt het overal en aan van alles. Het moraal is er uit en mensen zijn" van god los". Niet allemaal natuurlijk. Maar die groep die het wel is wordt steeds groter en meedogenlozer.

 

Vorige week is er bij mij in de beurt een 96-jarige!!! Mevrouw zwaar mishandelt door een 24 jarige kerel. Het grootste schorem haalde dat vroeger niet in hun hoofd!!!!

  • Leuk 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

@lewieke jammer dat ook in een kleine stad dit plaatsvindt...

 

Ikzelf woon in een dorp dat regelmatig wordt bezocht door schimmige figuren die zachtjes met een auto door de straten rijden... gelukkig hebben we buurtlink dus worden we als iemand of zijzelf dit ziet, gealarmeerd via deze app. Heus, het werkt echt en ook goed. De veldwachter die bij ons in het dorp nog op een varken rijdt, wordt hiermee ook geïnformeerd en koppelt zijn acties of advies ook terug aan de deelnemers aan deze app. Hiermee hebben we al menig maal kunnen voorkomen dat ongure types onze huizen leegroven. Bij verdachte activiteiten wordt er meteen gemeld... Soms onterecht maar dat is zo opgelost, want iemand met een schoon geweten vind het meestal niet erg als die wordt aangesproken...

 

Verder heb ik twee IP camera's geplaatst, een aan de onbebouwde zijkant van de woning waarbij ik achter, naast en op de toegangsweg kan kijken. De ander staat gericht op de voorgevel. Een van de camera's maakt vijf foto's bij beweging (gevoeligheid is in te stellen) en mailt deze naar mijn mailadres. Waar ik ook ben,krijg ik deze melding en kan kijken of ik de persoon kan herkennen of niet en vervolgens actie ondernemen. Overigens is het beeld van de camera live te zien en is de camera ook te bewegen (360 graden rond)

 

Binnen heb ik eveneens een alarminstallatie (met o.a. bewegingsmelders) die ieder raam en ook de voor en achterdeur bewaakt....

 

Afkloppen, maar we hebben gelukkig nog nooit een inbreker binnen gehad en we hopen dat dat ook zo zal blijven...

 

Hopelijk heb je wat aan mijn tips, wil je meer weten over de camera's kun je me altijd PMmen

 

grts Wisks

 

C904IP_3-600x521.jpg

  • Leuk 2
Link naar reactie
Delen op andere sites

@lewieke,

 

Wat je net beschreef is van alle tijden en niets nieuws onder de zon. En om dat nu een verharding van de maatschappij te noemen, nou nee.

Wat jij nu roept kun je in elk ingezonden stuk van de krant vinden, alle jaargangen!

Niet dat het wenselijk is, maar niets nieuws.

 

Wat hij beschrijft is "an sich" helaas niets bijzonders en idd van alle tijden. Er is echter wel het een en ander veranderd, zie mijn voorbeeld. Er zijn nog wel meer excessen te noemen die vroeger niet/minder aan de orde waren.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Toch werd ik de laatste maanden in mijn omgeving geconfronteerd met diverse vormen van agressie en criminaliteit.

 

Natuurlijk is de maatschappij aan het verharden. Dat is geen nieuws, iedereen weet het. En iedereen weet wie daar in hoge mate voor verantwoordelijk zijn.

 

In Nederland zijn politie en politiek enthousiast omdat de criminaliteitscijfers zijn gedaald. Dat is een leugen. De werkelijkheid is dat veel slachtoffers geen aangifte meer doen omdat ze weten dat de politie toch niets doet.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Het zal waarschijnlijk alleen maar erger worden. Ik prijs me gelukkig op een plek te wonen waar we de deur niet op slot hoeven doen en de auto eigenlijk permanent open staat, sleutel er in. Ik weet dat dit vroeg of laat misschien mis gaat, maar tot die tijd wil ik me geen zorgen hoeven maken over wat er kan gebeuren....

Link naar reactie
Delen op andere sites

Politie is leuk maar ook dat zijn maar mensen. Zelf je verdediging verzorgen is nog altijd het snelste. Al is het maar een hond die de dief bij de kladden pakt.

 

Naast het feit dat mensen met een schoon geweten het vaak niet erg vinden om aangesproken te worden heb je (als je daar op bezoekt bent niet werk gerelateerde vaak wel een telefoon nummer van wie je gaat bezoeken)

Link naar reactie
Delen op andere sites

kan dat ook in een stad @wiskers?

 

Ik zou het nog een keer vragen, misschien heeft ie je nog niet gehoord, en 4x recht is scheepsrecht toch haha ;)

 

Nou zal ik even zo vrij zijn om zelf de vraag te beantwoorden: ja dat kan. Hier loopt nu al een tijd een buurtpreventie-project in de wijk, en ik ken meerdere van die projecten hier in de omgeving en dat werkt goed. Als deel daarvan zijn er wijkbewoners die 's avonds met van die vrolijke reflecterende hesjes rondjes lopen door de wijk. Ik zal niet zeggen dat er niet meer wordt ingebroken, maar de inbraakcijfers zijn wel fors gedaald.

 

Wat die verharding van de maatschappij betreft, voor mij zijn het ook stuk voor stuk dingen waar ik niet echt van opkijk of die enigszins nieuw lijken, maar ik kan me voorstellen dat als het eerst niet zo er aan toe ging in jouw omgeving je baalt dat het nu wel gebeurt. Overigens kan ik me ook voorstellen dat je baalt als het eerst wel gebeurde en nu nog steeds ;) Ik wil maar zeggen dat ik begrijp dat het geen fijne ontwikkeling is.

 

Toen ik de topictitel las moest ik meteen aan mijn eigen omgeving denken. Wat ik vooral op internet om me heen zie, en wat voor mij onder "verharding" valt, is de harde manier waarmee gereageerd wordt op vermeend onrecht. Op fb en diverse andere sites zie ik bij de kleinste vergrijpen al uitspraken staan als "ze moeten hem opknopen", "meteen kapot schieten" etc etc.

 

Dat is dan meer de digitale leefomgeving, in mijn directe omgeving merk ik ook al een tijd een verandering maar ik weet niet of anderen dat herkennen. Voor mijn gevoel ligt de grootste verandering niet eens zozeer bij de gebeurtenissen, maar vooral bij de sfeer. Nou gebeurt het natuurlijk al gauw als je als vrouw alleen over straat loopt dat er vanalles geroepen wordt, dat was bij mij tenminste vroeger al en dat is nog steeds zo. Maar ik heb het gevoel dat de sfeer steeds dreigender wordt. Sowieso worden ook de uitspraken en de handelingen gemiddeld gezien volgens mij ook harder, asocialer en onbeschofter, maar wat mij vooral opvalt is dus de sfeer. Nou had ik uit ervaring geleerd dat gemiddeld gezien gewoon vriendelijk lachen en doorlopen de meest veilige reactie is op allerlei "oneerbare verzoeken", maar de laatste tijd gebeurt het steeds vaker dat vriendelijk lachen gevolgd wordt door opdringerig volgen, handtastelijkheid, schelden en dreigen.

 

Nou heb ik altijd geweigerd me aan te passen aan dit soort dingen. Tuurlijk hou ik wel rekening met mijn eigen veiligheid, ik ga al jaren niet meer met de fiets naar huis toe na een avondje stappen omdat er bijna iedere keer wel weer een incident was, en na wat incidenten met vervelende taxichauffeurs rij ik nu ook alleen nog maar met grotere centrales mee.

Dat zijn echter praktische dingen, en hebben weinig te maken met wie ik ben en hoe ik mij uit. Nu ben ik echter op het punt gekomen dat ik twijfel of ik nog wel in een rokje of jurkje op stap ga. En dat vind ik kut want ik hou van jurkjes en rokjes, en ik haat het om dingen te moeten laten puur om het feit dat anderen zich niet fatsoenlijk kunnen gedragen. Maar ik haat het ook als mensen me ongevraagd in mijn kruis grijpen, in een keer hun hele handel uit hun broek halen en er mee naar me wapperen, grommend tegen me op lopen te rijden terwijl ik meerdere keren heb aangegeven geen interesse te hebben, of me achtervolgen als ik beleefd heb gezegd dat ik niet met ze wil n**ken en zeggen dat ik dat wel wil maar alleen zelf nog niet weet, maar daar nog wel achter ga komen. En ik haat het nog meer als dat allemaal incidenten met verschillende mannen zijn op 1(!!!) dag. En oke, toegegeven, mijn jurkje was echt veel te kort maar persoonlijk vind ik toch echt nog steeds dat dat niemand het recht geeft met zijn poten aan mijn lijf te zitten :mad:

 

Ik ben benieuwd of meer mensen dit herkennen. (voor de zekerheid: ik besef me dat een groot gedeelte van deze community niet in een jurkje op stap gaat, maar heb het dus over die dreigende sfeer, of meer mensen dat herkennen)

  • Leuk 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

Als ik met me vrienden buiten ben en eentje gooit afval op straat en ik zeg er wat van kijken ze me gelijk raar aan :(

 

Het erge is dat je als goede burger meer te verliezen hebt (en totaal geen steun krijgt van Politie in een grootstad) als je een of andere pipo op zijn fout wijst ( door rood rijden,

fietsen op het voetpad of tegen de richting waar het NIET mag, honden stront niet opruimen op het voetpad, sluik storten... om van inbraak en erger maar te zwijgen)

maar dat je voornamelijk voor van alles wel boetes kan krijgen die meer verkapte belastingen zijn dan een signaal om iets beter te gaan doen voor de maatschappij.

 

Wat lewieke ervaart, kan ik enkel beamen. Maar ik wil niet meer de eerste zijn om dit luid en duidelijk aan te klagen, want steek je je hoofd uit boven het maaiveld... juist.

 

Maar vaak jeukt het om eentje die een grote bek op zet wanneer ik hem vriendelijk doch kordaat wijs op zijn maatschappelijk onaanvaardbaar gedrag voluit op zijn bakkes te slaan.

Aangezien dit meestal gebeurt tijden het uitlaten van de hond en deze laatste ook wel een duit in het zakje zou doen in de vorm van een hapje met alle nadelige gevolgen,

hou ik me mooi in en beperk me tot verbale communicatie.

Link naar reactie
Delen op andere sites

hihi bedankt @Loreen ik kan het niet beter verwoorden... Behalve dan van de jurk.. daar zul je mij nooit in zien rondstappen..:cool:

Wel is het beeld dat je schetst herkenbaar..

Wat mij vooral opvalt is dat heel veel mensen niet meer tegen het woord "nee" kunnen, analoog aan jouw voorbeeld.... Maakt het er niet gemakkelijker op...

@Moleman hopelijk is je vraag met deze gezamenlijke inspanning beantwoord.. :o

Link naar reactie
Delen op andere sites

@Loreen toch denk ik dat die digitale sfeer steeds meer naar buiten komt, zonet heb ik bijna drie jongens aangereden die op de fiets met zn drietjes over de hele weg fietsten zonder licht aan met donkere kleding. Ik kon net op tijd stoppen anders had ik ze toch met 60km vol van achteren geraakt.

 

Nu ga ik naast ze rijden, doe mn raampje omlaag en zeg jongens, ik had jullie zowat aangereden misschien is het toch handig om wat licht aan te schaffen voordat je op het nieuws komt wegens een aanrijding. Hun reactie: (en ik schat ze op ongeveer 13/14 jaar oud) Rij door kankerleijer of ik stomp je fucking tanden eruit.

 

Nou had ik Emma nog in kofferbak liggen (emma is mn meest vertrouwde bijl http://www.wetterlings.com/scandinavian-forest-axe/ ) dus opzich was ik niet bang voor een partijte knokken maar ik bedoel het toch echt goed en dan dreig jij om met je twee 13jarige vriendjes mij mn tanden eruit te stompen........

 

Nou ga ik niet veel in stap meestal zit ik met een paar vrienden te pokeren met wat jazz muziek op de achtergrond terwijl we het over onze laatste erotische uitspattingen hebben maar ik denk toch zeker dat er wat "verharding van de maatschappij" plaatsvindt.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Het zal nog wel eger worden.

GGZ is bezig met enorm snijden in bedden(opvang) en heeft daar geen vervanging/alternatief voor, dus geen ambulante begeleiding want ook daarin wordt gesneden.

Gemeenten weten zich geen raad met de nieuwe wetgeving zorg,ZIN én PGB...soms moeten artsen dagenlang zeulen met patiënten voor ergens hulp geregeld is.

 

...en al die verwarde typetjes en langer thuiswonende demente mensen lopen dus los, zonder hulp, en soms vanwege hun ziekzijn een kort lontje...Denk bv aan oud-minister Borst en de verwarde man die haar doodde.

 

Er wordt al door verzekeringen meer ongelukken en branden geregistreerd door ziek/zwak/demente/verwarde mensen...tja...het zal nog wel gekker gaan worden.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in


×
×
  • Nieuwe aanmaken...