Ga naar inhoud

Lekker

Lid niveau 2
 • Aantal items

  1211
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  10

Alles dat geplaatst werd door Lekker

 1. DAMM!! Ik wist niet dat we groepjes moesten vormen!! Ik loop (typ) hier maar wat rond om gewoon lol of ontspanning te hebben en kennis op te doen! Zag ik het even allemaal verkeerd... Het lijkt de gymzaal op de middelbare school wel, daar lette ik ook niet zo op bij het groepjes vormen. Ik ben nu toch hopelijk niet te laat voor een groepje? Ik wil wel graag bij een (populair)groepje horen! (*PLAATST HIER EEN HELE GROTE SMILEY*) Terug on topic, ze zullen er zijn, maar tijdens een SHTF zie ik niet snel iemand uit Rotterdam naar Heerlen rijden/fietsen/lopen voor 3 blikken soep en een gouden munt. Het eventuele gevaar komt denk ik toch uit de directe omgeving/regio, en daar loop ik er niet mee te koop.
 2. Lekker

  Water protocol

  Minstens 20 jaar, heb het zelf getest: http://preppers.nl/forum/threads/11657-THT-*Juni-1994*-Bar-Le-Duc-sodawater?highlight=water
 3. Briljante post!! Ik reageer er verder niet op om het topic niet verder te vervuilen. We hawwe it dêr noch wol ris oer.
 4. Engels is een "probleem " Precies om de reden zoals jij hierboven uitlegt, dat schept verwarring. Daarbijkomend, wat is er mis met jou eigen Nederlandse taal? Is ook een stukje van onze Preppers identiteit, wij zijn Nederlanders (of Fries in mijn geval).
 5. Is Nederlands zo moeilijk? goggles: bril, veiligheidsbril, zwembril. Riot Control Agents: heet in Nederland de M.E.
 6. Je bent beginnend prepper en/of hebt het juiste gevoel hebt om jezelf voor te bereiden, maar je weet niet waar en hoe te beginnen? Onderstaande filmpje is voor de beginnende Prepper. Waar begin je? Hoe begin je? En voor de gevorderde Prepper, even weer terug naar de basis, heb je alles nog goed georganiseerd?
 7. Hoi @Appi Calypso Check deze link eens op het forum, staat aardig wat info in. http://preppers.nl/forum/threads/10758-Eigen-bosperceel En een bosperceel lijkt mij ook wel wat!
 8. Ik loop echt al jááááren op dezelfde paar schoenen, echt vele duizenden kilometers mee gelopen (geen woord gelogen), de Meindel Borneo. Hoge schoen. Volledig leer, geen GoreTex voor mijn voeten. Goede stevige schoen, fijn om mee te lopen als je rugtas op hebt. Schoen goed onderhouden en je kunt er vele kilometers mee lopen. Dit in combinatie met Falke TK2 sokken, nooit blaren. Ook niet na of tijdens echt lange wandeltochten. Maar in alle gevallen, is het toch passen en voelen.
 9. Mijn moeder had een klein emmertje waarin ze de zoute snijbonen onder water hield, dat deed ze met een zelfgemaakte (gekookte) houten "deksel" die op de groente dreef met daarop een grote granieten kei. Genoeg druk om alles onder te houden en de lucht weg te persen. Maar dat werkt niet in een klein potje...
 10. Als het binnen de 8 a 10km is en jij geen (schuil)kelder tot je beschikking hebt, doen wat @Petroman zei en liet zien: kijken naar het schouwspel, je kind nog eens goed knuffelen of die lekkere buurvrouw eens onzedelijk benaderen en dat is het dan wel.
 11. Nee, geen tassen oid. De auto is wel gevuld met een goed gevulde gereedschapskist en een curverbak met van alles, o.a. Water. Fleecetrui. Warmte deken. Sultana achtigen. Blik monster. Spin. Touw. Startkabels. En nog meer, bak is vol. Oh, en een paar goede kaarten. 1x NLD compleet en 1 van het noorden van NLD.
 12. Opel Astra Sedan,1.4 benzine uit '97. Maar wel met een zonnedakje! Meer laat mijn budget op dit moment niet toe.
 13. Ziet en glad uit, maar ik heb er maar 1 ding over te zeggen: Inch maten. (worden maar in 2 of 3 landen gebruikt).
 14. Lekker

  Nieuw speeltje

  Of hij is er gewoon zuinig op?
 15. Ik ken deze handigheid uit de diensttijd (één van de zéér weinige positieve dingen van dienstplicht)
 16. Ik gewoon niet veel bij mij/op mij Telefoon, Beurs, Mes, autosleutels.
 17. Video gezien, mooie plaatjes maar viel mij verder erg tegen. Compleet scripted verhaal, en het "ongeval" in het water was mij wat te nep. Maar zoals ik zei, erg mooie plaatjes!
 18. Dan zou ik daar eerst flink aan werken voor je vertrekt. Je kunt weinig bereiken als de lokale taal niet spreekt, commercieel niet, bij het ambtelijk apparaat niet & sociaal niet. Beetje hetzelfde als wij van buitenlanders ook verlangen dat ze het Nederlands machtig zijn.
 19. Als ik ga lopen met de volle tas, inclusief tent, dan zorg ik dat ik de tent (wat het zwaarst is) in de midden van de tas, rechtop, tegen mijn ruggengraat heb staan. Daarmee heb ik het zware langs de as van mijn lichaam. De slaapzak (dons=lichter) onderin de tas en alles wat enigszins zwaar is zo dicht mogelijk langs je lichaam. Kleding in kleinere pakketjes verdelen en in een plastiek zakken langs/naast de rest in de rugzak, plastiek zakken om de boel droog te houden en om vuil van schoon te scheiden. Als de tas hebt ingepakt, alles lekker strak aansnoeren, je wil niet dat je tas heen en weer schommelt tijdens het wandelen. Trainen werkt idd prima met flessen water, begin met 7,5kg in je tas en vul het op met kleding. Breid dat uit naar meer kilo's. Je tas draag je voor 70% op je heupen, niet alles met je banden op je schouder. En @homerun trainen voor het lopen in de sportschool!!! Serieus?? Ga naar buiten, zoek een leuk wandelpad en ga lopen! Dan train je ook echt. Begin met een 10km en max 7,5kg op je rug, en na een tijdje moet je een 20km kunnen lopen met een 10 tot 12kg tas op je rug. Check: www.wandelnet.nl voor wandelroutes bij jou in de buurt. Succes! ***EDIT** Niet vergeten pauze te nemen en te genieten van het moois om je heen. Wij liepen 2 uur, +/-15 minuten pauze, niet langer want dan willen je benen niet meer Tijdens een lunch pauze kun je lekker met je firesteel een vuurtje maken en wat lekkers uit de natuur zien te vinden.
 20. Een nieuwe serie van mijn grote held Ed Stafford op Discovery Channel. http://www.discovery.nl/programmas/ed-stafford-into-the-unknown/ "Met circa 1200 satellieten in de lucht die duizenden foto’s per dag maken, zou je zeggen dat elke centimeter van onze aarde inmiddels wel bekend is. Maar hoe meer foto’s er worden gemaakt, hoe meer vragen erbij komen. Want ineens worden patronen in landschappen waargenomen die niet eerder gezien zijn, omdat er nog nooit een toerist of ontdekkingsreiziger is geweest. Op zo’n moment gaat het hart van avonturier Ed Stafford harder kloppen" De eerste 5 series zijn neer te laden via de bekende site's waar ik zelf nooit iets van zou neer laden.... - West Papua - Siberië - Ethiopië - Brazilië - Zambia Vanavond zelf even kijken, ik heb het zelf dus nog niet gezien.
 21. Fallkniven F1 of een Mora, zit je altijd goed, folders (knip-mes in het normale Nederlands) zijn om hun constructie geen goede survival messen, wel als backup of dagelijks mes. Ik heb en gebruik beide, F1 en de Mora, F1 superieur in staal kwaliteit, maar daar is de prijs ook naar.
 22. @Simurgh, Ik was laatst weer eens aan het kijken in de sjop, o.a. naar een mooie/goede hoofdlamp, en met wel 2 verschillende types vond ik de keuze niet reuze. Misschien een idee dat eens uit te breiden? De wensen: Meerdere standen licht, dim, middel, hoog (meer standen mag altijd) en kleur ledjes, rood en/of blauw.
 23. Mijn honden hebben zichzelf getraind als wild verzamelaar, laatst nog de kat van de buren "stuk" gebeten...
 24. Met alle plezier! En geef mij mij dezen op. - Doe het vest om, - Draag het, - Film het, - Fotografeer het, - Blog en review het! Mee de kroeg in, op straat, met verschillende soorten kleding, tijdens verschillende activiteiten (hoor ik daar zwemmen met haaien?) en wat al niet meer interessant kan zijn.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...