Ga naar inhoud

Lekker

Lid
 • Aantal items

  1211
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  10

Alles dat geplaatst werd door Lekker

 1. Ik wil hier graag wat moois typen maar ik heb er simpelweg de woorden niet voor. Missen, ik ga het echt. Voor iedereen, veel geluk en ik hoop dat we nooit onze prepspullen nodig hebben. Dikke knuffel voor iedereen!
 2. Wat een kansloze opmerking. Misschien is bovenstaande de reden dat ze de handdoek in de ring gooien? Denk daar eens over na. En alsof of zij in een opwelling de boel opheffen, schijnbaar heb je de afgelopen 4 jaar niet opgelet om in de gaten te hebben uit wat voor hout mr.gold en dr.Prepper gesneden zijn.
 3. Preppers Zone mag ik niet komen, als ik het zo lees wat een groot deel van de leden tegen hebben op dit forum voel ik mij als "linkse boomknuffel-laar" niet welkom.
 4. Nog als aanvulling op mijn vorige post, als er gelijkgestemde preppers in postcode 9203 zitten, als er wat leuks is te doen of we hebben elkaar nodig, mijn mail adres staat hier 5 posts boven. Lekker. Damm, ik moet dit echt even verwerken.....!
 5. Iedereen ontzettend bedankt! Ik zal dit forum en de leden ontzettend missen. voor wie contact met mij wil houden: deruzichebaarch (ad) hotmail.com Ik kijk niet dagelijks op deze mail, maar wees welkom.
 6. IDD Raptor, dat nu ook net wat ik aangeef, je hebt de dienstplicht absoluut niet nodig voor de genoemde vaardigheden. Dat is precies wat ik aangeef. Dus of het wat zegt over mij, dat ik daar weinig tot niets nuttigs heb gevonden of geleerd, zegt niets over mij alswel over de dienstplicht. Slap ouwehoeren kon ik ook al voor mijn dienstlpicht, maar om dat nou nuttig te noemen... En zolang er de romantisering van dienstplicht en de zoveel unieke geleerde en nuttige vaardigheden van de dienstplicht voorbij komt blijf ik (weer) kritiek leveren. Feit blijft dat je jongere ongewild voor een langere periode uit de maatschappij haalt voor iets waar ze niet om gevraagd hebben, of je er nu wel iets leert is dan niet relevant. Dat is mijn grootste weerstand tegen dienstplicht. ***EDIT*** Dat je er "van alles" kunt doen tijdens je dienstplicht. dat is nou net het vervelende, dan zit je er al in! En dat is nou precies niet de bedoeling, vanuit mijn optiek.
 7. En wie zegt jou dat je dat alleen maar tijdens dienstplicht kan leren? Waar haal jij die wijsheid vandaan? - Samenwerken? Ik deed teamsport, waterpolo. Teamsport werkt alleen met samenwerken. - Verantwoordelijkheden? Had ik al, voelde ik al. - Opdrachten? Ik werkte al. - EHBO, ok, had ik niet. ZHKH was nog wat, maar niet echt nieuws. - Activiteiten/hobbyclubjes/sporten? Man, voor de dienstPLICHT trainde ik me suf, had allerlei clubjes en door die dienstPLICHT kon ik dat niet meer volhouden of bezoeken!! Koste mij mijn positie in het eerste. - Rijbewijzen? Kreeg je niet, moest je wel voor in aanmerking komen. niet iedereen "kreeg" zo maar een rijtje rijbewijzen. Willem Holleeder, de Neus, heeft in dienst gezetten, goed argument!
 8. Jawel, ik. Ten eerste had ik absoluut niet de behoefte om het leger in te gaan, maar het heet dienstplicht. Ten tweede, ik heb daar, afgezien van een vrachtwagen rijbewijs, echt nul, 0, niets nada extra of nuttigs nuttigs geleerd. Ten derde, voor mijn diensttijd had ik vooruitzicht op een vaste baan na een tijdelijk contract. Let op dat woordje had, ik moest in dienst (want geen vaste baan) en verloor daarbij mijn kansen op een (goed betaalde en leuke)vaste baan. Ten vierde, ik verdiende er aanzienlijk minder als die tijdelijke baan. Ten vijfde, wat kreeg ik daar, nog meer als eerst, een graf-hekel aan autoritair gedrag van "meerdere" en klasse/rangen systemen. En voor de @Mods, IK WIL MIJN ONTVANGEN KUDDO'S TERUG! Door het wissen van mijn berichten loop ik 3! kuddo punten mis, hoe in hemelsnaam moet ik mijn kaart dan ooit vol krijgen voor die felbegeerde handdoekset! (maar ik zal er verder niet over klagen..)
 9. Vechten voor jou land? Of is het vechten voor de politiek? Gewone mensen bij jou en mij op straat beginnen geen oorlog, de politiek, de onderwereld, de mannen achter-de-schermen, die begint een oorlog, en daar wil jij voor vechten? Het heet dienstplicht, plicht, let op dat woordje plicht. Je moet, op het door de overheid bepaalde moment, alles in je leven laten liggen om voor hare majesteit het leger in te gaan. Dat jij op dat moment bezig was aan een vaste baan te bewerkstelligen heeft de overheid geen boodschap, verplicht in dienst. Joepi. En dan het oeroude geneuzel van oudere volwassenen dat "de jeugd" niet deugd... kom op zeg, elke puber deugd niet en is een lamlendeling, daarvoor zijn het pubers. Daarbij, de meeste jongeren doen gewoon hen werk/studie, echt gezeur van oude mensen die zeggen dat het in hun tijd anders was! (vraag je moeder maar). Dan je verhaal over gebrek aan respect en discipline. Heb jij dan als ouder niet ontzettend gefaald? Dat je nu de overheid gaat vragen om je kind op te voeden, verplicht?! :confused: Dat was toch jou taak als opvoeder? Al die zaken door jou genoemd kun je ook prima door andere middelen verkrijgen, sporten (aanrader!), vereniging, scouting enz. En niet je kind dumpen en later weer ophalen, nee, ook langs de kant gaan staan en aanmoedigen! Steun en begeleid je kind/jongere. Mijn haren gaan elke weer overeind staan bij dat soort "de jeugd van tegenwoordig.." & "leren ze discipline en respect" opmerkingen!!
 10. Zullen we maar weer ontoppik? Dienstplicht was het onderwerp.
 11. DAMM!! Ik wist niet dat we groepjes moesten vormen!! Ik loop (typ) hier maar wat rond om gewoon lol of ontspanning te hebben en kennis op te doen! Zag ik het even allemaal verkeerd... Het lijkt de gymzaal op de middelbare school wel, daar lette ik ook niet zo op bij het groepjes vormen. Ik ben nu toch hopelijk niet te laat voor een groepje? Ik wil wel graag bij een (populair)groepje horen! (*PLAATST HIER EEN HELE GROTE SMILEY*) Terug on topic, ze zullen er zijn, maar tijdens een SHTF zie ik niet snel iemand uit Rotterdam naar Heerlen rijden/fietsen/lopen voor 3 blikken soep en een gouden munt. Het eventuele gevaar komt denk ik toch uit de directe omgeving/regio, en daar loop ik er niet mee te koop.
 12. Lekker

  Water protocol

  Minstens 20 jaar, heb het zelf getest: http://preppers.nl/forum/threads/11657-THT-*Juni-1994*-Bar-Le-Duc-sodawater?highlight=water
 13. Briljante post!! Ik reageer er verder niet op om het topic niet verder te vervuilen. We hawwe it dêr noch wol ris oer.
 14. Lekker

  De zaak Demmink

  Ik blijf mij er over verbazen hoever de macht van het Demmink Dossier gaat. Stelsel matig wordt elk bewijs of aanknopingspunt vernietigd en wie er openlijk tegen in gaat krijgt alle tegenwerking die mogelijk is, legaal of illegaal.
 15. Engels is een "probleem " Precies om de reden zoals jij hierboven uitlegt, dat schept verwarring. Daarbijkomend, wat is er mis met jou eigen Nederlandse taal? Is ook een stukje van onze Preppers identiteit, wij zijn Nederlanders (of Fries in mijn geval).
 16. Is Nederlands zo moeilijk? goggles: bril, veiligheidsbril, zwembril. Riot Control Agents: heet in Nederland de M.E.
 17. Moah, alles gaat goed? http://www.volkskrant.nl/economie/bulk-index-bereikt-laagterecord~a4191564/ "De Baltic Dry Index geeft de wereldwijde scheepvaarttarieven weer voor het vervoer van droge bulkgoederen als ijzererts, koper en kolen. Als die dalen, betekent het dat er minder vraag is naar die grondstoffen bij de industrie. Dit zal zich vertalen in een dalende productie en dalende groei. Sinds september is de Baltic Dry Index met meer dan 40 procent in prijs gedaald." "Economen, analisten en vooral ook risicomanagers van financiële instellingen zien de Baltic Dry Index als de beste indicatie voor hoe de wereldeconomie er echt voor staat. Veel andere indices zijn misleidend, omdat ze worden gemanipuleerd door uitspraken van politici of centrale bankiers of bepaald door sentimenten als consumentenvertrouwen of de huizenprijsverwachtingen"
 18. Je bent beginnend prepper en/of hebt het juiste gevoel hebt om jezelf voor te bereiden, maar je weet niet waar en hoe te beginnen? Onderstaande filmpje is voor de beginnende Prepper. Waar begin je? Hoe begin je? En voor de gevorderde Prepper, even weer terug naar de basis, heb je alles nog goed georganiseerd?
 19. Hoi @Appi Calypso Check deze link eens op het forum, staat aardig wat info in. http://preppers.nl/forum/threads/10758-Eigen-bosperceel En een bosperceel lijkt mij ook wel wat!
 20. Ik loop echt al jááááren op dezelfde paar schoenen, echt vele duizenden kilometers mee gelopen (geen woord gelogen), de Meindel Borneo. Hoge schoen. Volledig leer, geen GoreTex voor mijn voeten. Goede stevige schoen, fijn om mee te lopen als je rugtas op hebt. Schoen goed onderhouden en je kunt er vele kilometers mee lopen. Dit in combinatie met Falke TK2 sokken, nooit blaren. Ook niet na of tijdens echt lange wandeltochten. Maar in alle gevallen, is het toch passen en voelen.
 21. Mijn moeder had een klein emmertje waarin ze de zoute snijbonen onder water hield, dat deed ze met een zelfgemaakte (gekookte) houten "deksel" die op de groente dreef met daarop een grote granieten kei. Genoeg druk om alles onder te houden en de lucht weg te persen. Maar dat werkt niet in een klein potje...
 22. Als het binnen de 8 a 10km is en jij geen (schuil)kelder tot je beschikking hebt, doen wat @Petroman zei en liet zien: kijken naar het schouwspel, je kind nog eens goed knuffelen of die lekkere buurvrouw eens onzedelijk benaderen en dat is het dan wel.
 23. Nee, geen tassen oid. De auto is wel gevuld met een goed gevulde gereedschapskist en een curverbak met van alles, o.a. Water. Fleecetrui. Warmte deken. Sultana achtigen. Blik monster. Spin. Touw. Startkabels. En nog meer, bak is vol. Oh, en een paar goede kaarten. 1x NLD compleet en 1 van het noorden van NLD.
 24. Opel Astra Sedan,1.4 benzine uit '97. Maar wel met een zonnedakje! Meer laat mijn budget op dit moment niet toe.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...