Ga naar inhoud

Enigma13

Lid
 • Aantal items

  543
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  1

Alles dat geplaatst werd door Enigma13

 1. Met gemengde gevoelens las ik dat dit forum binnenkort zal worden opgeheven. Gezien de omstandigheden begrijp ik deze ongetwijfeld moeilijke beslissing. Hierbij bedank ik alle forumleden van wie ik nuttige dingen heb geleerd. Ik dank ook de forumbeheerders voor de tijd en moeite die zij in dit forum hebben gestoken. Voor wat betreft het forum zelf zou ik dringend adviseren alleen de kennisrubrieken Survival en Survival Uitrusting inzichtelijk online te zetten. Alle overige rubrieken en persoonsprofielen verwijderen en weggooien. Jullie weten zelf wel waarom. Ik wens iedereen het allerbeste toe. Wellicht tot ziens.
 2. In theorie zou ik al 10 keer dood moeten zijn. Maar ik leef nog steeds.
 3. Eerlijk antwoord? Een boel onzin. Er worden dingen beweerd die aantoonbaar onjuist zijn. Alles om te "bewijzen" dat Amerika achter IS zit. Straks komt er vast een andere idioot die beweert dat Putin een CIA-agent is met de opdracht Rusland kapot te maken. En zo lusten we er nog wel een paar...
 4. Enigma13

  Huisuitzetting

  In Nederland zijn huurders tot op grote hoogte beschermd. Voordat je je huurwoning wordt uitgezet moet er eerst heel veel zijn gebeurd. Als je een half jaar de huur niet betaalt en ook geen afbetalingsregeling treft, ja, wat verwacht je dan? Maar je hebt gelijk. Soms gebeuren er rare dingen. Er zijn altijd gevallen dat je er echt niets aan kunt doen omdat instanties (deurwaarder, verhuurder, curator, sociale dienst) langs elkaar heen werken en dingen doen die volgens de wet eigenlijk niet mogen. Als je geen geld hebt en weinig praktische mogelijkheden is het heel moeilijk om je daar tegen te verzetten.
 5. Het is een kwestie van geestelijke gesteldheid. Het glas is halfvol of halfleeg. Persoonlijk denk ik dat doemdenkers, al dan niet religieus, deze wereld met hun bangmakerij meer kwaad hebben gedaan dan wetenschappers.
 6. Zonder stroom is lastig maar het is te doen. Zonder water is lastiger weet ik uit ervaring. Een weekje zonder TV, computer en mobiele telefoon is heel gezond. Ik mis dan vooral het leeslampje want ik ben dol op lezen. Lezen bij het licht van een waxinelichtje is niet handig en het licht is te zwak daarvoor. De zaklamp bewaar ik liever voor dringender zaken. Nachtelijk toiletbezoek om een voorbeeld te noemen.
 7. Dit is typerend voor veel preppers hier. Meteen doemdenken en overal beren op de weg zien. Als dat niet erg genoeg is verzinnen we er een ongeloofwaardige complottheorie achteraan waarvoor geen spatje bewijs is. En dan vinden we het gek dat buitenstaanders denken dat er aan preppers een steekje los zit. De zon schijnt. Het leven is zo kwaad nog niet. De kat spint en de koffie pruttelt in de keuken. Ik weiger toe te geven aan ongefundeerd negativisme. Cheer up allemaal.
 8. Niet alles geloven wat je op televisie ziet. Vooral niet als het uit Amerika komt.
 9. Laat ik het zo zeggen: als honden echt zo geweldig zijn in extreme situaties dan zouden alle sniper- en commandoteams er wel een paar bij zich hebben. Er is een goede reden waarom dat niet het geval is.
 10. Ik heb er geen verstand van. Ik heb er daarom ook geen oordeel over. De kans is groot dat de wetenschappers heel goed weten waar ze mee bezig zijn en dat niet voor niets doen. Misschien ontdekken ze wel iets belangrijks waar de mensheid iets aan heeft. Hoe dan ook, het is tamelijk stupide om meteen moord en brand te roepen terwijl we er geen flauw benul van hebben wat er aan de hand is.
 11. In overlevingssituaties zijn huisdieren vooral heel erg lastig. Als er al voordelen zijn wegen deze niet op tegen de enorme hoeveelheid nadelen.
 12. En wie zijn "wij" dan wel? De enige die wat te beslissen heeft is de eigenaar van dit forum. En dat ben jij bij mijn weten niet.
 13. Zo lang die behoefte binnen het kader van preppen, suvival en bushcraft valt is dat prima. Voor behoeften die daar buiten vallen is dit forum niet bedoeld lijkt mij.
 14. Dat is niet nodig want dat doen de media wel. We worden overspoeld met berichten die er stuk voor stuk op wijzen dat het de verkeerde kant op gaat met Nederland en de rest van Europa. In sneltreintempo nog wel. Als er dan nog steeds wereldvreemde figuren zijn die denken dat het allemaal wel meevalt, tja, dan moeten ze het zelf maar weten.
 15. Dan zou ik beginnen met het weghalen van alle ongefundeerde doemdenkerijen en achterlijke complottheorieën. Dat loopt het meest in het oog namelijk.
 16. Haha, ik geloof het niet. Jouw reactie vind ik humor. Ik zit hier met een big smile.
 17. Enigma13

  Echt vs namaak

  Kan me voorstellen. Het is eigenlijk een non-discussie. Wat ik wilde aantonen is dat doelmatig preppen niet noodzakelijkerwijs duur hoeft te zijn. En ja, ik vind fancy survival gadgets ook leuk hoor.
 18. Enigma13

  Echt vs namaak

  Nee hoor. Ik had het over een doodgewoon keukenmes en daar gaat het filmpje dat ik aandroeg ook over. Niet over een slagersmes want die moeten aan andere specificaties voldoen.
 19. Het zou fijn zijn als feiten en meningen van elkaar onderscheiden zouden worden. Ik zie dat deze dingen op dit forum regelmatig met elkaar worden verward. Dan benoemt iemand een feit ("gras is groen") en dan reageert iemand anders met "daar ben ik het niet mee eens". Dat slaat nergens op. Oh ja, en de bal spelen en niet de man. Niet beginnen met persoonlijke beledigingen maar kom met argumenten.
 20. Enigma13

  Echt vs namaak

  Het zal in de praktijk niet veel uitmaken. In Nederland hebben we geen uitgestrekte bossen of echte wildernis meer. De kans dat je tijdens een SHTF-situatie te maken krijgt met een hongerig Marokkaans straatschoffie met een pipa is vele malen groter en dan begin je zelfs met een supermes van 1000 euro niets.
 21. Enigma13

  Echt vs namaak

  Ah, gevonden. Kijk en huiver. https://www.youtube.com/watch?v=KmhUCA03Qps
 22. Het zou mij niet verbazen als binnenkort ook kruisbogen en zware luchtbuksen verboden zullen worden. Een katapult is reeds verboden.
 23. Hoewel niet mijn favoriete informatiebron vanwege de uitgesproken pro-Israëlische vooringenomenheid van E.J. Bron vind ik deze column van H. Numan amusant, Asielzoekersproblematiek in Jip-en Janneketaal. https://ejbron.wordpress.com/2015/09/06/vanuit-de-ivoren-toren/
×
×
 • Nieuwe aanmaken...