Ga naar inhoud

Enigma13

Lid niveau 2
 • Items

  543
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  1

Alles dat geplaatst werd door Enigma13

 1. In theorie zou ik al 10 keer dood moeten zijn. Maar ik leef nog steeds.
 2. Zonder stroom is lastig maar het is te doen. Zonder water is lastiger weet ik uit ervaring. Een weekje zonder TV, computer en mobiele telefoon is heel gezond. Ik mis dan vooral het leeslampje want ik ben dol op lezen. Lezen bij het licht van een waxinelichtje is niet handig en het licht is te zwak daarvoor. De zaklamp bewaar ik liever voor dringender zaken. Nachtelijk toiletbezoek om een voorbeeld te noemen.
 3. Niet alles geloven wat je op televisie ziet. Vooral niet als het uit Amerika komt.
 4. Laat ik het zo zeggen: als honden echt zo geweldig zijn in extreme situaties dan zouden alle sniper- en commandoteams er wel een paar bij zich hebben. Er is een goede reden waarom dat niet het geval is.
 5. In overlevingssituaties zijn huisdieren vooral heel erg lastig. Als er al voordelen zijn wegen deze niet op tegen de enorme hoeveelheid nadelen.
 6. En wie zijn "wij" dan wel? De enige die wat te beslissen heeft is de eigenaar van dit forum. En dat ben jij bij mijn weten niet.
 7. Zo lang die behoefte binnen het kader van preppen, suvival en bushcraft valt is dat prima. Voor behoeften die daar buiten vallen is dit forum niet bedoeld lijkt mij.
 8. Dat is niet nodig want dat doen de media wel. We worden overspoeld met berichten die er stuk voor stuk op wijzen dat het de verkeerde kant op gaat met Nederland en de rest van Europa. In sneltreintempo nog wel. Als er dan nog steeds wereldvreemde figuren zijn die denken dat het allemaal wel meevalt, tja, dan moeten ze het zelf maar weten.
 9. Dan zou ik beginnen met het weghalen van alle ongefundeerde doemdenkerijen en achterlijke complottheorie├źn. Dat loopt het meest in het oog namelijk.
 10. Haha, ik geloof het niet. Jouw reactie vind ik humor. Ik zit hier met een big smile.
 11. Enigma13

  Echt vs namaak

  Kan me voorstellen. Het is eigenlijk een non-discussie. Wat ik wilde aantonen is dat doelmatig preppen niet noodzakelijkerwijs duur hoeft te zijn. En ja, ik vind fancy survival gadgets ook leuk hoor.
 12. Enigma13

  Echt vs namaak

  Nee hoor. Ik had het over een doodgewoon keukenmes en daar gaat het filmpje dat ik aandroeg ook over. Niet over een slagersmes want die moeten aan andere specificaties voldoen.
 13. Enigma13

  Echt vs namaak

  Het zal in de praktijk niet veel uitmaken. In Nederland hebben we geen uitgestrekte bossen of echte wildernis meer. De kans dat je tijdens een SHTF-situatie te maken krijgt met een hongerig Marokkaans straatschoffie met een pipa is vele malen groter en dan begin je zelfs met een supermes van 1000 euro niets.
 14. Enigma13

  Echt vs namaak

  Ah, gevonden. Kijk en huiver. https://www.youtube.com/watch?v=KmhUCA03Qps
 15. Het zou mij niet verbazen als binnenkort ook kruisbogen en zware luchtbuksen verboden zullen worden. Een katapult is reeds verboden.
 16. Gewone kruisboog. Een lange boog vergt veel training en een compoundconstructie is kwetsbaar en gevoelig voor slijtage.
 17. Enigma13

  Echt vs namaak

  Dan komen we al snel uit op de EDC-set. Knipmes, zaklampje, aansteker, touwtjes, dat soort dingetjes. Ik ken niemand die altijd een groot mes bij zich draagt, ongeacht welk soort. Dat is gewoon niet handig. Een grabbag in de kofferbak van de auto kan natuurlijk wel en is een stuk realistischer. En dan maar hopen dat je niet wordt aangehouden voor controle want grote messen mogen lang niet overal direct voorhanden zijn zoals dat in de wet wordt omschreven. Bij mij deden ze in Duitsland al moeilijk over een klein zakmesje dat in het handschoenenkastje lag.
 18. Geinige oplossing. Maar waar laat ik mijn hoofd en voeten dan?
 19. Enigma13

  Echt vs namaak

  Daar is een bijl voor uitgevonden. Heel handig. Ik geloof niet in het onnodig mishandelen van messen. Elk stuk gereedschap heeft mogelijkheden en beperkingen. Een Leatherman ga je ook niet als hamer gebruiken.
 20. Enigma13

  Echt vs namaak

  De vergelijkende test is lang geleden al uitgevoerd. Doorgewinterde praktijkmensen. Ik begrijp dat hun bevindingen niet bevredigend zijn voor liefhebbers van (veel te) dure messen. Laten we niet vergeten dat survival en bushcraft een hype is waar de marketing handig op inspringt.
 21. Enigma13

  Echt vs namaak

  Snijden, steken, priemen, kerven. Een stevig keukenmes breekt echt niet snel als je er geen idiote dingen mee doet. En een echte survivalist doet geen idiote dingen, toch? Natuurlijk is een dik mes steviger dan een normaal mes maar daar hangt dan meestal een stevig prijskaartje aan.
 22. Enigma13

  Echt vs namaak

  Haha, daar gaan we weer.....
 23. Enigma13

  Echt vs namaak

  Het zal hier vast een soort heiligschennis zijn maar met een ordinair keukenmes van hooguit twee tientjes kom je in survivalsituaties heel ver. Een officieel bushcraftmes van 200 euro is zeker niet tien keer beter. Het verschil zit dan grotendeels tussen de oren.
 24. Mee eens. Ik zie mijzelf nog niet aan een touw aan een brug hangen. Dan maar wat omlopen of een bootje zoeken. Is een stuk veiliger. Survival betekent ook geen onnodige risico's nemen.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...