Ga naar inhoud

Enigma13

Lid
 • Aantal items

  543
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  1

Enigma13 won de laatste dag op 31 januari 2015

Enigma13 had de meest gelikete inhoud!

Persoonlijke Informatie

 • Nieuwsbrief
  Ja

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

Enigma13's Achievements

Specialist

Specialist (6/11)

360

Community reputatie

 1. Met gemengde gevoelens las ik dat dit forum binnenkort zal worden opgeheven. Gezien de omstandigheden begrijp ik deze ongetwijfeld moeilijke beslissing. Hierbij bedank ik alle forumleden van wie ik nuttige dingen heb geleerd. Ik dank ook de forumbeheerders voor de tijd en moeite die zij in dit forum hebben gestoken. Voor wat betreft het forum zelf zou ik dringend adviseren alleen de kennisrubrieken Survival en Survival Uitrusting inzichtelijk online te zetten. Alle overige rubrieken en persoonsprofielen verwijderen en weggooien. Jullie weten zelf wel waarom. Ik wens iedereen het allerbeste toe. Wellicht tot ziens.
 2. In theorie zou ik al 10 keer dood moeten zijn. Maar ik leef nog steeds.
 3. Eerlijk antwoord? Een boel onzin. Er worden dingen beweerd die aantoonbaar onjuist zijn. Alles om te "bewijzen" dat Amerika achter IS zit. Straks komt er vast een andere idioot die beweert dat Putin een CIA-agent is met de opdracht Rusland kapot te maken. En zo lusten we er nog wel een paar...
 4. In de grote steden is dat sinds mensenheugenis langer dan 12 jaar. Binnenkort zal dat langer zijn want er komen meer dan 7000 asielzoekers extra en die krijgen voorrang bij huurwoningen. Niet eerlijk? Nee, maar zo gaat het wel. Al jaren.
 5. De huur van een woning breng je elke maand weg en je ziet er niets meer van terug. Een hypotheek betekent dat je van de bank geld leent waarmee je vervolgens in onroerend goed speculeert, namelijk je eigen huis. Velen zijn er slapend rijk mee geworden de afgelopen halve eeuw. Puur financieel gezien is kopen daarom aantrekkelijker dan huren. De ironie is dat huurders met een relatief laag inkomen tegenwoordig vaak een hypotheek niet rondkrijgen terwijl ze uiteindelijk meer aan huur dan aan de hypotheekafdracht kwijt zouden zijn.
 6. Enigma13

  Huisuitzetting

  In Nederland zijn huurders tot op grote hoogte beschermd. Voordat je je huurwoning wordt uitgezet moet er eerst heel veel zijn gebeurd. Als je een half jaar de huur niet betaalt en ook geen afbetalingsregeling treft, ja, wat verwacht je dan? Maar je hebt gelijk. Soms gebeuren er rare dingen. Er zijn altijd gevallen dat je er echt niets aan kunt doen omdat instanties (deurwaarder, verhuurder, curator, sociale dienst) langs elkaar heen werken en dingen doen die volgens de wet eigenlijk niet mogen. Als je geen geld hebt en weinig praktische mogelijkheden is het heel moeilijk om je daar tegen te verzetten.
 7. Het is een kwestie van geestelijke gesteldheid. Het glas is halfvol of halfleeg. Persoonlijk denk ik dat doemdenkers, al dan niet religieus, deze wereld met hun bangmakerij meer kwaad hebben gedaan dan wetenschappers.
 8. Zonder stroom is lastig maar het is te doen. Zonder water is lastiger weet ik uit ervaring. Een weekje zonder TV, computer en mobiele telefoon is heel gezond. Ik mis dan vooral het leeslampje want ik ben dol op lezen. Lezen bij het licht van een waxinelichtje is niet handig en het licht is te zwak daarvoor. De zaklamp bewaar ik liever voor dringender zaken. Nachtelijk toiletbezoek om een voorbeeld te noemen.
 9. Dit is typerend voor veel preppers hier. Meteen doemdenken en overal beren op de weg zien. Als dat niet erg genoeg is verzinnen we er een ongeloofwaardige complottheorie achteraan waarvoor geen spatje bewijs is. En dan vinden we het gek dat buitenstaanders denken dat er aan preppers een steekje los zit. De zon schijnt. Het leven is zo kwaad nog niet. De kat spint en de koffie pruttelt in de keuken. Ik weiger toe te geven aan ongefundeerd negativisme. Cheer up allemaal.
 10. Niet alles geloven wat je op televisie ziet. Vooral niet als het uit Amerika komt.
 11. Laat ik het zo zeggen: als honden echt zo geweldig zijn in extreme situaties dan zouden alle sniper- en commandoteams er wel een paar bij zich hebben. Er is een goede reden waarom dat niet het geval is.
 12. Ik heb er geen verstand van. Ik heb er daarom ook geen oordeel over. De kans is groot dat de wetenschappers heel goed weten waar ze mee bezig zijn en dat niet voor niets doen. Misschien ontdekken ze wel iets belangrijks waar de mensheid iets aan heeft. Hoe dan ook, het is tamelijk stupide om meteen moord en brand te roepen terwijl we er geen flauw benul van hebben wat er aan de hand is.
 13. In overlevingssituaties zijn huisdieren vooral heel erg lastig. Als er al voordelen zijn wegen deze niet op tegen de enorme hoeveelheid nadelen.
 14. En wie zijn "wij" dan wel? De enige die wat te beslissen heeft is de eigenaar van dit forum. En dat ben jij bij mijn weten niet.
 15. Zo lang die behoefte binnen het kader van preppen, suvival en bushcraft valt is dat prima. Voor behoeften die daar buiten vallen is dit forum niet bedoeld lijkt mij.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...