Ga naar inhoud

Enigma13

Lid niveau 2
 • Items

  543
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  1

Enigma13 won de laatste dag op 31 januari 2015

Enigma13 had de meest gelikete inhoud!

Persoonlijke Informatie

 • Nieuwsbrief
  Ja

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

Enigma13's prestaties

Specialist

Specialist (6/11)

361

Reputatie

 1. In theorie zou ik al 10 keer dood moeten zijn. Maar ik leef nog steeds.
 2. Zonder stroom is lastig maar het is te doen. Zonder water is lastiger weet ik uit ervaring. Een weekje zonder TV, computer en mobiele telefoon is heel gezond. Ik mis dan vooral het leeslampje want ik ben dol op lezen. Lezen bij het licht van een waxinelichtje is niet handig en het licht is te zwak daarvoor. De zaklamp bewaar ik liever voor dringender zaken. Nachtelijk toiletbezoek om een voorbeeld te noemen.
 3. Niet alles geloven wat je op televisie ziet. Vooral niet als het uit Amerika komt.
 4. Laat ik het zo zeggen: als honden echt zo geweldig zijn in extreme situaties dan zouden alle sniper- en commandoteams er wel een paar bij zich hebben. Er is een goede reden waarom dat niet het geval is.
 5. In overlevingssituaties zijn huisdieren vooral heel erg lastig. Als er al voordelen zijn wegen deze niet op tegen de enorme hoeveelheid nadelen.
 6. En wie zijn "wij" dan wel? De enige die wat te beslissen heeft is de eigenaar van dit forum. En dat ben jij bij mijn weten niet.
 7. Zo lang die behoefte binnen het kader van preppen, suvival en bushcraft valt is dat prima. Voor behoeften die daar buiten vallen is dit forum niet bedoeld lijkt mij.
 8. Dat is niet nodig want dat doen de media wel. We worden overspoeld met berichten die er stuk voor stuk op wijzen dat het de verkeerde kant op gaat met Nederland en de rest van Europa. In sneltreintempo nog wel. Als er dan nog steeds wereldvreemde figuren zijn die denken dat het allemaal wel meevalt, tja, dan moeten ze het zelf maar weten.
 9. Dan zou ik beginnen met het weghalen van alle ongefundeerde doemdenkerijen en achterlijke complottheorie├źn. Dat loopt het meest in het oog namelijk.
 10. Haha, ik geloof het niet. Jouw reactie vind ik humor. Ik zit hier met een big smile.
 11. Enigma13

  Echt vs namaak

  Kan me voorstellen. Het is eigenlijk een non-discussie. Wat ik wilde aantonen is dat doelmatig preppen niet noodzakelijkerwijs duur hoeft te zijn. En ja, ik vind fancy survival gadgets ook leuk hoor.
 12. Enigma13

  Echt vs namaak

  Nee hoor. Ik had het over een doodgewoon keukenmes en daar gaat het filmpje dat ik aandroeg ook over. Niet over een slagersmes want die moeten aan andere specificaties voldoen.
 13. Enigma13

  Echt vs namaak

  Het zal in de praktijk niet veel uitmaken. In Nederland hebben we geen uitgestrekte bossen of echte wildernis meer. De kans dat je tijdens een SHTF-situatie te maken krijgt met een hongerig Marokkaans straatschoffie met een pipa is vele malen groter en dan begin je zelfs met een supermes van 1000 euro niets.
 14. Enigma13

  Echt vs namaak

  Ah, gevonden. Kijk en huiver. https://www.youtube.com/watch?v=KmhUCA03Qps
×
×
 • Nieuwe aanmaken...