Ga naar inhoud

Jacob

Lid
 • Aantal items

  1404
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  2

Alles dat geplaatst werd door Jacob

 1. Beste Tom, Helaas is jouw verhaal heel herkenbaar. Ik wil jouw topic niet kapen maar zit in een soortgelijke situatie. Werk weliswaar op kantoor maar moet een enorme hoeveelheid werk verstouwen. Vrees bovendien dat ik het over mezelf heb afgeroepen. Begon een paar jaar geleden bij mijn huidige werkgever en "dacht ik zal ze een poepie laten ruiken". Volgas en continu met een vast contract tot gevolg. Nu is er geen weg meer terug. Alles komt naar mij en het houdt nooit op. Ik leer veel van de inbreng hier. Men heeft gelijk. We hebben maar 1 lijf Tom. En de waardering blijft toch uit. We moeten terugschakelen van 5 naar 4. Dat trekt ook beter. Hoop dat je snel weer aansterkt.
 2. Tuurlijk klopt het, kom niet met lulkoek;) Idd landelijke formele wetgeving die aan gemeentes veel ruimte geeft om naar believen in te vullen.
 3. Ik snap werkelijk niet dat iemand niet ziet dat dit alles onze, toch al broze welvaart de das omdoet. Toelichten? Ik zou niet eens weten waar te beginnen?! Het is voor mij dusdanig vanzelfsprekend is dat het geen motivatie behoeft (geen onwil). Begrijp me niet verkeerd, een ieder wil het beste uit z' n leven halen dus dat men op de boot hiernaar toe komt begrijp ik wel. Maar dit is financieel niet op te brengen. Dat kan een kind nog bedenken.
 4. Nederland is een gedecentraliseerde eenheidsstaat. Op provinciaal en gemeentelijk niveau zijn er zat gebieden waar rechts de afgelopen dertig jaar nauwelijks aan de macht is geweest.
 5. Met alle respect maar als je de vraagt stelt denk ik niet dat je mijn antwoord zult begrijpen. Trouwens, wellicht zie jij het niet als een probleem. Dat kan ook. Agree to disagree.
 6. We kunnen er lang en breed over praten maar dit is "het einde" van Europa. De linkse kliek is de afgelopen 30 jaar al "goed op weg" maar ondanks alles had ik nog hoop dat ooit het tij zou keren. Echter de stortvloed aan vluchtelingen is van dien aard dat Europa dat sociaal, economisch, demografisch niet te boven komt. Einde verhaal.
 7. Het probleem is dat bij veel mensen het geld in hun zak brandt. Hebben ze het, dan moeten ze het uitgeven. Een beter loon betekent bij deze mensen automatisch meer uitgeven. Wat wat er inkomt, gaat er ook weer uit is hun credo. Het staat een ieder vrij omzet zo te doen maar dan blij je ook de rest van je leven een pakezel. Schuldslaven zijn het.
 8. Ben je het met mij eens of juist niet? Cynisme of juist niet? Kun je een toelichting geven?
 9. Dat je het "goedkoop" in handen probeert te krijgen is op zich logisch. Echter niemand weet echter Wat de goudprijs gaat doen. He-le-maal nie-mand! Wanneer je goud koopt als verzekering koop je het en " wacht" je niet omdat je denkt dat het goedkoper kan worden. Je koopt hoogstens bij wanneer het het daadwerkelijk goedkoper wordt. Wil je daarentegen wat verdienen door te kopen en te verkopen dan ben je aan het speculeren en niet eens aan het investeren (op zich al iets totaal anders dan het kopen dan een verzekering). Heb sowieso niet zoveel met speculeren maar als ik het dan toch deed dan niet met goud.
 10. Nee, je begrijpt me niet.
 11. Treffend dat iedereen een mening heeft over de goudprijs. Wachten met kopen, nu kopen, straks kopen etc...... Met goud moet je niet willen speculeren. Goud is een verzekering en die koop je niet om geld mee te verdienen.
 12. jij zult nog moeten lezen wat ik heb gelezen op dit vlak. Maar boeit verder niet. Jij denkt te weten hoe het zit. Daar laten we het bij.
 13. Banken nemen geen beslissingen, dat doen mensen. Banken handelen niet, dat doen mensen. Gaat het goed dan is het de verdienste vna het individu. Gaat het mis, dan is het de schuld van de bank. En nee, ik werk niet bij een bank. En nee, ik verdedig ze niet. Maar je zou eens verder moeten kijken dan je neus lang is. En niet zo dom "zwetsen over het tuig" bij de banken. Tuurlijk zitten die er tussen maar het leeuwendeel zijn mensen zoals jij en ik.
 14. Vooral de laatste zin is "prachtig". Jij en ik schuldig aan de crisis?! Welnee, joh. Weet je wie schuldig zijn?! De banken. Natuurlijk is uiteindelijk het individu (de een meer dan de ander) aan deze crisis debet. We hebben jaren lang boven onze stand geleefd en de welvaart "van morgen" reeds vandaag opgesoupeerd. Dab is het wel vervelend wanneer deze uitblijft. Gaat het goed dan is het de verdienste van het individu en gaat het mis dan is het de schuld van de bank. Je kunt niet naar entiteiten wijzen zonder daarmee te wijzen naar de mensen die er achter zitten. Ik heb "nergens gesteld dat het alleen de schuld van de gemiddelde Griek is" maar het is zeker ook niet alleen de schuld van de troijka. Jij hebt geen idee hoe het er daar aan toegaat.
 15. Het volk aldaar moet zich realiseren dat men jaren lang ver boven hun stand heeft geleefd, zich een welvaart heeft aangemeten die niet door de economie wordt gedragen. En nee, natuurlijk geldt dat voor een groot deel van de Grieken niet. Dat spreekt voor zich. Geld opnemen?! Zonder liquiditeit-injectie was waren die banken al bezweken. Bij een op handen zijnde bankrun gaat de deur dicht, zo werkt dat. De gemiddelde Griek dient in eerste instantie te kijken naar de politici en puissant rijke belastingontwijkers in het land zelf alvorens te fulmineren op het Westen. Je kunt geen referendum uitschrijven om vervolgens te denken dat de uitkomst bepaalt dat jij kunt bepalen dat je geld zonder de bijbehorende voorwaarden krijgt. Het verhaal dat het geld naar de West-Europese banken gaat heeft een baard van hier tot aan de hoek. Denk jij nu werkelijk dat de banken in de afgelopen vier jaar niet hun exposure hebben afgebouwd?! Hun blootstelling aan Griekenland is veel geringer dan destijds. Beggers aren't choosers! Niet leuk maar zo is het wel. Maar linksom of rechtsom, uiteindelijk draaien jij en ik er voor op.
 16. Referendum was nergens goed voor. Maar het alternatief was dat ze de euro werden uitgeduwd. Hoewel dat wellicht op termijn beter eas geweest, was de overgang een nog groter drama geweest. Het volk wilde een zak geld maar de bezuinigingen daar voelde ze niets voor. Tja die vlieger ging niet op.
 17. Geld wint helaas altijd van "het recht". Dat kan ik je als jurist wel vertellen. Sterker nog; geld dat stom is maakt recht wat krom is. Ware integriteit en " onkreukbaarheid" is uitzonderlijk.
 18. Je hebt gelijk. Helaas zou ik zeggen. Aan de andere kant is en blijft integriteit een individuele zaak. Dat ben je of juist niet. Het "niet zijn" is en blijft de keuze van het individu.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...