Keturah Geplaatst: 9 februari 2015 Delen Geplaatst: 9 februari 2015 Volgens mij eet ik vaker yoghurt die over datum is dan binnen de opgegeven datum op de verpakking. En dan niet een paar dagen, met gemak 2 a 3 weken, geopend, zonder paddenstoelen. Ik let ook niet zo op de houdbaarheidsdatum behalve bij vlees daar ben ik wel wat voorzichtiger mee. Kijken, ruiken, proeven is mijn motto. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
culza Geplaatst: 9 februari 2015 Delen Geplaatst: 9 februari 2015 Vandaag tijdens een demonstratie rib-eye gekregen van mijn slager in de originele vacuumverpakking welke erg ver "doorgerijpt" was. Slachtdatum was 22/11/14, heb nog steeds een vieze eiersmaak in m'n mond... Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
culza Geplaatst: 9 februari 2015 Delen Geplaatst: 9 februari 2015 Volgens mij eet ik vaker yoghurt die over datum is dan binnen de opgegeven datum op de verpakking. En dan niet een paar dagen, met gemak 2 a 3 weken, geopend, zonder paddenstoelen. Ik let ook niet zo op de houdbaarheidsdatum behalve bij vlees daar ben ik wel wat voorzichtiger mee. Kijken, ruiken, proeven is mijn motto. Yoghurt is leuk, het is al "gecontroleerd" bedorven en gaat daardoor minder snel kapot... Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Keturah Geplaatst: 9 februari 2015 Delen Geplaatst: 9 februari 2015 Yoghurt is leuk, het is al "gecontroleerd" bedorven en gaat daardoor minder snel kapot... True! De houdbare melk van de Lidl blijft na opening trouwens ook een paar weken goed. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
popeye Geplaatst: 10 februari 2015 Delen Geplaatst: 10 februari 2015 Zojuist een LIGA EVERGREEN Bosvruchten gegeten met ten minste houdbaar tot: 30-09-2014. Niets mis mee;) Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Schatkist Geplaatst: 10 februari 2015 Delen Geplaatst: 10 februari 2015 @Keturah, melk zou ik nooit te lang laten staan, melk is een ideale voedingsbodem voor micro-organisme dus dat het een keer goed gaat, betekend niet dat het niet fout kan gaan. Is natuurlijk een risicospreiding, want hoe veel micro-organisme vallen in het schenktuitje als je de melk uit het pak schenkt, maar een gewaarschuwd mens telt voor dos. Alle gesteriliseerde dingen die goed verpakt zijn kan je makkelijk lang na het verstrijken van de houdbaarheid nog eten, net als voedingsmiddelen met een lage wateractiviteit ( Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Keturah Geplaatst: 10 februari 2015 Delen Geplaatst: 10 februari 2015 @Keturah, melk zou ik nooit te lang laten staan, melk is een ideale voedingsbodem voor micro-organisme dus dat het een keer goed gaat, betekend niet dat het niet fout kan gaan. Is natuurlijk een risicospreiding, want hoe veel micro-organisme vallen in het schenktuitje als je de melk uit het pak schenkt, maar een gewaarschuwd mens telt voor dos. Alle gesteriliseerde dingen die goed verpakt zijn kan je makkelijk lang na het verstrijken van de houdbaarheid nog eten, net als voedingsmiddelen met een lage wateractiviteit ( Ik gebruik alleen houdbare melk, want drinken doe ik het niet, maar voor koken af en toe nodig. Het viel me op dat het lang goed blijft na opening, niet één keer maar meerdere keren Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Ronin Kogaratsu Geplaatst: 10 februari 2015 Delen Geplaatst: 10 februari 2015 Ik gebruik alleen houdbare melk, want drinken doe ik het niet, maar voor koken af en toe nodig. Het viel me op dat het lang goed blijft na opening, niet één keer maar meerdere keren Of lekkere choco he?! Met slagroom natuurlijk Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Keturah Geplaatst: 10 februari 2015 Delen Geplaatst: 10 februari 2015 Of lekkere choco he?! Met slagroom natuurlijk Jaaa! Dan krijgt de melk de kans niet om over datum te gaan haha. 1 Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Schatkist Geplaatst: 10 februari 2015 Delen Geplaatst: 10 februari 2015 Ik gebruik alleen houdbare melk, want drinken doe ik het niet, maar voor koken af en toe nodig. Het viel me op dat het lang goed blijft na opening, niet één keer maar meerdere keren Houdbare melk is melk die gesteriliseerd is, hierdoor zijn ALLE organisme in de melk afgedood en daardoor kan het ook bij kamertemperatuur bewaard worden. De koelvak melk is gepasteuriseerd wat een lagere verhittingstemperatuur is en daardoor kunnen sporen van bacterien het overleven en groeien deze uit tijdens de koelperiode. Alle niet sporenvormende organisme worden door pasteurisatie wel afgedood en deze groep groeit 95% van de tijd ook veel sneller uit als sporen bij een lage temperatuur. zodra je houdbare melk opent kan je het beschouwen als koelvak melk dat nog enkele dagen gegarandeerd goed is, daarna wordt het twijfelachtig. Het kan goed gaan, maar gaat het fout, dan kan het heel goed fout gaan. ps. de kans dat een ziekteverwekkend organisme in de lucht hangt en dan in je melkpak valt is klein, maar ik sluit het liever niet uit. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Keturah Geplaatst: 10 februari 2015 Delen Geplaatst: 10 februari 2015 Houdbare melk is melk die gesteriliseerd is, hierdoor zijn ALLE organisme in de melk afgedood en daardoor kan het ook bij kamertemperatuur bewaard worden. De koelvak melk is gepasteuriseerd wat een lagere verhittingstemperatuur is en daardoor kunnen sporen van bacterien het overleven en groeien deze uit tijdens de koelperiode. Alle niet sporenvormende organisme worden door pasteurisatie wel afgedood en deze groep groeit 95% van de tijd ook veel sneller uit als sporen bij een lage temperatuur. zodra je houdbare melk opent kan je het beschouwen als koelvak melk dat nog enkele dagen gegarandeerd goed is, daarna wordt het twijfelachtig. Het kan goed gaan, maar gaat het fout, dan kan het heel goed fout gaan. ps. de kans dat een ziekteverwekkend organisme in de lucht hangt en dan in je melkpak valt is klein, maar ik sluit het liever niet uit. En je kan ook over een stoeptegel struikelen en je nek breken Volgens mij bevat het doekje op mijn aanrecht meer micro-organismen. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Schatkist Geplaatst: 10 februari 2015 Delen Geplaatst: 10 februari 2015 En je kan ook over een stoeptegel struikelen en je nek breken Volgens mij bevat het doekje op mijn aanrecht meer micro-organismen. Dat klopt, die zijn erg vies en daarmee ga je over je werkblad heen Ik wilde alleen zeggen dat het niet 100% veilig is, niets meer niets minder. Als iets bedorven is, so be it, je spoegt het uit en voelt je een uurtje "ziek" van de vieze smaak, maar als er pathogenen in zitten wordt je goed ziek of erger. Wat een ander er mee doet moet hij zelf weten maar om te stellen dat houdbare melk lang houdbaar is na opening vond ik wat te voorbarig, vandaar mijn reactie. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Keturah Geplaatst: 10 februari 2015 Delen Geplaatst: 10 februari 2015 Dat klopt, die zijn erg vies en daarmee ga je over je werkblad heen Ik wilde alleen zeggen dat het niet 100% veilig is, niets meer niets minder. Als iets bedorven is, so be it, je spoegt het uit en voelt je een uurtje "ziek" van de vieze smaak, maar als er pathogenen in zitten wordt je goed ziek of erger. Wat een ander er mee doet moet hij zelf weten maar om te stellen dat houdbare melk lang houdbaar is na opening vond ik wat te voorbarig, vandaar mijn reactie. Ja en van dat doekje ben ik ook nog niet ziek geworden. Ik deelde slechts mijn ervaring als het om de melk gaat, wat een ander daar mee doet moet hij/zij inderdaad zelf weten Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Tanfana Geplaatst: 10 februari 2015 Delen Geplaatst: 10 februari 2015 Vandaag tijdens een demonstratie rib-eye gekregen van mijn slager in de originele vacuumverpakking welke erg ver "doorgerijpt" was. Slachtdatum was 22/11/14, heb nog steeds een vieze eiersmaak in m'n mond... Hoe lang is vacuum verpakt vlees houdbaar? Ingevroren is het een jaar houdbaar. Ik weet niet of het nu nog zo is maar een paar jaar geleden werd bij de AH vers vlees verkocht wat al een jaar in de vriezer had gezeten. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Schatkist Geplaatst: 10 februari 2015 Delen Geplaatst: 10 februari 2015 Vacuum verpakken verlengt de houdbaarheid wel iets, door het verwijderen van het meeste zuurstof doen bacterien er langer over om te groeien, maar ik zou het niet veel langer als normaal vlees willen bewaren. Ik zie het meer als qualiteits dingetje (minder zuurstof dus minder oxidatie) en iets verlengde houdbaarheid (+ ~3 dagen). Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Floshtf Geplaatst: 10 februari 2015 Delen Geplaatst: 10 februari 2015 Pas een paar pakjes kipburgers van Kips (die per 2 in een zakje, smakelijk geperste burgertjes) opgemaakt. Waren 2 maanden over datum en was nog prima in orde. Melkpoeder van TwoCows half jaar over de datum, ging prima. Ik heb nog een blikje Spam van 7 jaar uit wat nu over de datum is, die ga ik nog proberen. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
odessa1944 Geplaatst: 11 februari 2015 Delen Geplaatst: 11 februari 2015 eergisteren mosselen in het zuur gegeten, pot van de aldi, hoeft niet in de koelkast. 1 jaar over datum, geen probleem. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
SuzieQ Geplaatst: 11 februari 2015 Delen Geplaatst: 11 februari 2015 Ik ben best wel een tut wat dat betreft, vooral met zuivel.. Zo vaak dat ik weet dat iets best nog wel goed is maar dat ik het toch weggooi omdat ik weet dat ik t toch niet meer ga pakken. Laatst zag ik m'n moeder Het laatste melk uit t pak nemen..kwam er een brok mee hahaha.. Dan vlucht ik echt kokhalzend naar buiten, daar kan ik echt niet tegen! Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
calimero Geplaatst: 12 februari 2015 Delen Geplaatst: 12 februari 2015 Hier gaat bijna niets in de container, dat krijg je gauw als je weet hoeveel moeite het kost om je groenten ed te kweken. Mijn man had vroeger regelmatig iets op brood wat bedorven rook/was, en omdat ze niet veel geld hadden werd het gewoon opgegeten! Het was dat of niets. Als er maar nood aan de man/vrouw is eet je alles op, nou ja bijna alles je moet er natuurlijk niet gestrekt van gaan. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
peter_begeman Geplaatst: 12 februari 2015 Delen Geplaatst: 12 februari 2015 Ik zou aan de mosterd van 2 jaar over datum. In een glazen pot kerstpakket. Klein likje gehad. Dit was helaas geen succes. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Maan Geplaatst: 13 februari 2015 Delen Geplaatst: 13 februari 2015 Van de week, Zwitserse strooikaas uit zo'n geel busje, tht tot 12-2012. Ruim twee jaar over datum. Het busje was aangebroken en stond gewoon in de kast. De smaak was nog prima, niet muf of ranzig. Ik heb meteen twee busjes met een droog patroon en zuurstof adsorber in de prep voorraad gestoken. Eindelijk kaas in de voorraad! 1 Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Dreutel Geplaatst: 1 maart 2015 Auteur Delen Geplaatst: 1 maart 2015 Van de week, Zwitserse strooikaas uit zo'n geel busje, tht tot 12-2012. Ruim twee jaar over datum. Het busje was aangebroken en stond gewoon in de kast. De smaak was nog prima, niet muf of ranzig. Ik heb meteen twee busjes met een droog patroon en zuurstof adsorber in de prep voorraad gestoken. Eindelijk kaas in de voorraad! Ja die Zwitserse strooikaas heb ik ook altijd op voorraad. Prima over de macaroni! En goed houdbaar! Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
netuyas Geplaatst: 1 maart 2015 Delen Geplaatst: 1 maart 2015 Appelsientje zwarte bessen, tht 15 jan 2015 Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
larik Geplaatst: 1 maart 2015 Delen Geplaatst: 1 maart 2015 Sambal net op de bami gedaan, 2 weken over datum maar prima te doen. Wel in koelkast bewaar ik het trouwens. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Wafels Geplaatst: 2 maart 2015 Delen Geplaatst: 2 maart 2015 Een ponds pak roodmerk koffie van Appie , het was dicht en stond koel en donker en was van 2011 dus ruim over de datum ik heb de koffie eerst zelf geprobeerd en de smaak was iets minder , maar niet verkeerd . Nadat ik het eerst zelf een aantal dagen gedronken had heb ik ook andere laten proeven en ook die vonden het prima te drinken . Normaal rouleert dit soort dingen bij me , maar dit pak was ertussen doorgeglipt . gr will Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Aanbevolen berichten
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.