Ga naar inhoud

Tanfana

Lid niveau 2
 • Aantal items

  1293
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Tanfana

 1. 2tanfana at gmail. com werkt wel zonder spaties en met apenstaart ipv at

 2. 2tanfana@gmail.com werkt wel.

 3. Hoi Greener, Ik zit ondertussen op Preppers-shelter.nl zelfde naam.

 4. Mooi dat werkt dus nog :D

 5. Hoi Ray,

   

  Dit is een test verschijnt er ook een melding in het scherm?

 6. Hoi Greener,

   

  Ik heb geen idee of je bij een ander forum bent aangemeld. Daarom even proberen of ik je zo een bericht kan sturen.

   

  Geld jou aanbod voor broed nog? Ik zou graag als het warmer is wat broed van de stropharia overnemen. Natuurlijk betaal ik de onkosten.

   

  Hartelijke groet,

  Annelies

 7. Ik heb ook een whoopee. Vooral omdat ik hem vorig jaar toen ik op fietsvakantie was miste. We fietste veel in gebieden met lintbebouwing. En het was regelmatig lastig om een rustig plasplekje te vinden. Nu heb ik hem nog weinig gebruikt. Eigenlijk alleen als er alleen een dixie is. Eerder ging ik echt niet in een dixie plassen. Met de whoopee vind ik het geen probleem meer. Dus voor mij een ideaal ding voor festivals :-)
 8. Anders is niet altijd goed of slecht. Jou insteek is vanuit een bos voedsel halen. De insteek van de voedselbos cursus is meer van een stuk grond een soort tuin in lagen maken. Anders dus :-) als je de cursus gedaan hebt kun je mij het verschil vertellen :-) ( wel veel geld voor die cursus )
 9. nog een linkje http://wwwhegenlandschap.nl . Hier is ook een cursus voedselbos. Ik denk dat hier anders naar een voedselbos gekeken wordt dan dat jij doet.
 10. Een heg vlechten is ook leuk. In Nederland is daar zelfs een kampioenschap voor. Het is een mooie manier om een moeilijk doordringbare haag te maken. Op mijn vorige werk ben ik begonnen een vlechtheg aan te laggen vanuit gemengde bosplansoen aanplant. Helaas was mijn contract afgelopen voor de struikjes groot genoeg waren om te vlechten. Ik heb geen idee hoe het met die heg/haag is afgelopen. Wat ik wel merkte was dat de aanplant van onder te weinig vertakking had om konijnen tegen te houden. Nu is dat bij jou in het bos ook niet nodig. Wij hadden dat opgelost door gaas van 50 cm hoogte te plaatsen. Oh nog een linkje http://www.vlechtheggen.nl/
 11. Kijk ook even hier bij de tips van landschap Overijssel Houtwal http://www.landschapoverijssel.nl/plantwijzer-houtwal-en-elzen-singel Takkenril http://www.landschapoverijssel.nl/aanlegwijzer-takkenril
 12. Super girl! Na drie maanden op die berg eindelijk weer in de stad. Als je weer nuchter bent en klaar met spelen , laat je dan weten of we nog wat voor je kunnen doen?
 13. Om sneeuw en een EMP zou ik echt geen bug out doen. Thuis is het droog en warm. We zijn een keer rondom oud en nieuw een weekje naar Frankrijk geweest. Daar was de dag nadat we aankwamen in het oppashuis een zware storm. In een gebied zo groot als Groningen, Friesland en Drenthe bij elkaar was geen electriciteit. Er lag geen sneeuw maar het was rondom het vriespunt. We hebben een leuke week gehad. Er zat water in de regenton. We hadden de open haard en kaarsen aan. S' avonds deden we een uurtje de generator aan om de vriezer koud te houden. De auto deed het nog wel. Dus we konden in de omgeving leuke wandelplekken opzoeken. De musea waren gesloten. Na drie dagen waren er in de winkels geen kaarsen, batterijen en zaklampen te koop. Maar dat was voor ons geen probleem. Drinkwater was volgoende te koop. Het was wel fijn om thuis weer te kunnen douchen en stromend water te hebben.
 14. @Toverlevingsdrang Heb je toevallig ook al gevonden of ze al te koop zijn en waar?
 15. @Toverlevingsdrang Interessant! Maar ivm copywriter mag je max een alinea citeren. Wil je de post aanpassen of zelf een stukje schrijven?
 16. Ik probeer me wel eens voor te stellen hoe die mollen kijken als ze eindelijk voor mijn voorraadkast staan. Geen blikken met kant en klaar maaltijden maar droge linzen, haver en kikkererwten .
 17. Tanfana

  Vitamineboost PrEpStO

  @martin Wat een leuke post! Komend jaar ga ik zeer Oostindische kers pesto maken. Een kudo hou je te goed
 18. Gisteren zag ik Wim Hof bij de wereld draait door. Ik vond zijn verhaal warrig. Ik had het idee dat het verhaal voor Wim zo bekend is dat hij vergeet dat zijn luisteraar het verhaal nog niet kent. Als voorbeeld, Wim had het over verschillende universiteiten. Daarna had hij het over ' bij ons op de universiteit'. Maar het was mij niet duidelijk welke universiteit hij bedoelde. Het verhaal was voor mij te volgen omdat ik de documentaire over het onderzoek van de Win Hof methode gezien heb. Toch blijft Wim voor mij een ambassadeur die ademhaling uit het 'zweverige' wereldje haalt.
 19. Dit komt van Stichting de 12 ambachten. Deze stichting is bezig met het ontwikkelen van alternatieve techneiken. Op hun site is veel informatie te vinden voor off grid leven. Veel technieken die nu als nieuw gepresenteerd worden zijn zij al jaren geleden begonnen met ontwikkelen en verbeteren. Ik ben jarenlang donateur van ze geweest.
 20. Soms zijn artikelen in Nederland niet leverbaar maar in Duitsland wel. Kijk daar eens.
 21. Wat is de grond nat. Is er een sloot of wadi in de buurt waar je het water naar toe kan laten lopen? Er zitten wat stofjes op de lens waarmee je foto's maakt.
 22. simpel! Lees de informatie uit het volgende draadje en koop een bouwsleutel. http://preppers.nl/forum/threads/5353-Vast-in-een-lift-en-dan/page2?highlight=lift
 23. ik bedacht me dat ik al een keer foto's van het kaarsenmaker had gezien. Even gezocht op het forum, blijkt dat ik ze er zelf had opgezet . Hieronder staan ze nog een keer zodat ze ook in dit draadje staan.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...