Ga naar inhoud
GENEGEERD

Wat heb jij gegeten dat over de datum was?


Dreutel

Aanbevolen berichten

Volgens mij eet ik vaker yoghurt die over datum is dan binnen de opgegeven datum op de verpakking.

En dan niet een paar dagen, met gemak 2 a 3 weken, geopend, zonder paddenstoelen.

Ik let ook niet zo op de houdbaarheidsdatum behalve bij vlees daar ben ik wel wat voorzichtiger mee.

 

Kijken, ruiken, proeven is mijn motto.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Begin nu je eigen moestuin. Bekijk de zadenpakketten Op zoek naar waterfilters, messen, tools of lang houdbaar eten? Ga dan naar www.prepshop.nl!
Volgens mij eet ik vaker yoghurt die over datum is dan binnen de opgegeven datum op de verpakking.

En dan niet een paar dagen, met gemak 2 a 3 weken, geopend, zonder paddenstoelen.

Ik let ook niet zo op de houdbaarheidsdatum behalve bij vlees daar ben ik wel wat voorzichtiger mee.

 

Kijken, ruiken, proeven is mijn motto.

 

Yoghurt is leuk, het is al "gecontroleerd" bedorven en gaat daardoor minder snel kapot...

Link naar reactie
Delen op andere sites

@Keturah, melk zou ik nooit te lang laten staan, melk is een ideale voedingsbodem voor micro-organisme dus dat het een keer goed gaat, betekend niet dat het niet fout kan gaan. Is natuurlijk een risicospreiding, want hoe veel micro-organisme vallen in het schenktuitje als je de melk uit het pak schenkt, maar een gewaarschuwd mens telt voor dos.:o

 

Alle gesteriliseerde dingen die goed verpakt zijn kan je makkelijk lang na het verstrijken van de houdbaarheid nog eten, net als voedingsmiddelen met een lage wateractiviteit (

Link naar reactie
Delen op andere sites

@Keturah, melk zou ik nooit te lang laten staan, melk is een ideale voedingsbodem voor micro-organisme dus dat het een keer goed gaat, betekend niet dat het niet fout kan gaan. Is natuurlijk een risicospreiding, want hoe veel micro-organisme vallen in het schenktuitje als je de melk uit het pak schenkt, maar een gewaarschuwd mens telt voor dos.:o

 

Alle gesteriliseerde dingen die goed verpakt zijn kan je makkelijk lang na het verstrijken van de houdbaarheid nog eten, net als voedingsmiddelen met een lage wateractiviteit (

 

Ik gebruik alleen houdbare melk, want drinken doe ik het niet, maar voor koken af en toe nodig.

Het viel me op dat het lang goed blijft na opening, niet één keer maar meerdere keren :)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik gebruik alleen houdbare melk, want drinken doe ik het niet, maar voor koken af en toe nodig.

Het viel me op dat het lang goed blijft na opening, niet één keer maar meerdere keren :)

 

Houdbare melk is melk die gesteriliseerd is, hierdoor zijn ALLE organisme in de melk afgedood en daardoor kan het ook bij kamertemperatuur bewaard worden.

De koelvak melk is gepasteuriseerd wat een lagere verhittingstemperatuur is en daardoor kunnen sporen van bacterien het overleven en groeien deze uit tijdens de koelperiode. Alle niet sporenvormende organisme worden door pasteurisatie wel afgedood en deze groep groeit 95% van de tijd ook veel sneller uit als sporen bij een lage temperatuur.

 

zodra je houdbare melk opent kan je het beschouwen als koelvak melk dat nog enkele dagen gegarandeerd goed is, daarna wordt het twijfelachtig. Het kan goed gaan, maar gaat het fout, dan kan het heel goed fout gaan.

 

ps. de kans dat een ziekteverwekkend organisme in de lucht hangt en dan in je melkpak valt is klein, maar ik sluit het liever niet uit.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Houdbare melk is melk die gesteriliseerd is, hierdoor zijn ALLE organisme in de melk afgedood en daardoor kan het ook bij kamertemperatuur bewaard worden.

De koelvak melk is gepasteuriseerd wat een lagere verhittingstemperatuur is en daardoor kunnen sporen van bacterien het overleven en groeien deze uit tijdens de koelperiode. Alle niet sporenvormende organisme worden door pasteurisatie wel afgedood en deze groep groeit 95% van de tijd ook veel sneller uit als sporen bij een lage temperatuur.

 

zodra je houdbare melk opent kan je het beschouwen als koelvak melk dat nog enkele dagen gegarandeerd goed is, daarna wordt het twijfelachtig. Het kan goed gaan, maar gaat het fout, dan kan het heel goed fout gaan.

 

ps. de kans dat een ziekteverwekkend organisme in de lucht hangt en dan in je melkpak valt is klein, maar ik sluit het liever niet uit.

 

En je kan ook over een stoeptegel struikelen en je nek breken ;)

Volgens mij bevat het doekje op mijn aanrecht meer micro-organismen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

En je kan ook over een stoeptegel struikelen en je nek breken ;)

Volgens mij bevat het doekje op mijn aanrecht meer micro-organismen.

 

Dat klopt, die zijn erg vies en daarmee ga je over je werkblad heen :rolleyes:

 

Ik wilde alleen zeggen dat het niet 100% veilig is, niets meer niets minder. Als iets bedorven is, so be it, je spoegt het uit en voelt je een uurtje "ziek" van de vieze smaak, maar als er pathogenen in zitten wordt je goed ziek of erger.

Wat een ander er mee doet moet hij zelf weten maar om te stellen dat houdbare melk lang houdbaar is na opening vond ik wat te voorbarig, vandaar mijn reactie. :o

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dat klopt, die zijn erg vies en daarmee ga je over je werkblad heen :rolleyes:

 

Ik wilde alleen zeggen dat het niet 100% veilig is, niets meer niets minder. Als iets bedorven is, so be it, je spoegt het uit en voelt je een uurtje "ziek" van de vieze smaak, maar als er pathogenen in zitten wordt je goed ziek of erger.

Wat een ander er mee doet moet hij zelf weten maar om te stellen dat houdbare melk lang houdbaar is na opening vond ik wat te voorbarig, vandaar mijn reactie. :o

 

Ja en van dat doekje ben ik ook nog niet ziek geworden.

 

Ik deelde slechts mijn ervaring als het om de melk gaat, wat een ander daar mee doet moet hij/zij inderdaad zelf weten ;)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Vandaag tijdens een demonstratie rib-eye gekregen van mijn slager in de originele vacuumverpakking welke erg ver "doorgerijpt" was. Slachtdatum was 22/11/14, heb nog steeds een vieze eiersmaak in m'n mond...

 

Hoe lang is vacuum verpakt vlees houdbaar? Ingevroren is het een jaar houdbaar.

 

Ik weet niet of het nu nog zo is maar een paar jaar geleden werd bij de AH vers vlees verkocht wat al een jaar in de vriezer had gezeten.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Vacuum verpakken verlengt de houdbaarheid wel iets, door het verwijderen van het meeste zuurstof doen bacterien er langer over om te groeien, maar ik zou het niet veel langer als normaal vlees willen bewaren.

Ik zie het meer als qualiteits dingetje (minder zuurstof dus minder oxidatie) en iets verlengde houdbaarheid (+ ~3 dagen).

Link naar reactie
Delen op andere sites

Pas een paar pakjes kipburgers van Kips (die per 2 in een zakje, smakelijk :o geperste burgertjes) opgemaakt. Waren 2 maanden over datum en was nog prima in orde.

Melkpoeder van TwoCows half jaar over de datum, ging prima.

 

Ik heb nog een blikje Spam van 7 jaar uit wat nu over de datum is, die ga ik nog proberen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik ben best wel een tut wat dat betreft, vooral met zuivel..

Zo vaak dat ik weet dat iets best nog wel goed is maar dat ik het

toch weggooi omdat ik weet dat ik t toch niet meer ga pakken.

Laatst zag ik m'n moeder Het laatste melk uit t pak nemen..kwam er een brok mee

hahaha.. Dan vlucht ik echt kokhalzend naar buiten, daar kan ik echt niet tegen!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hier gaat bijna niets in de container, dat krijg je gauw als je weet hoeveel moeite het kost om je groenten ed te kweken.

Mijn man had vroeger regelmatig iets op brood wat bedorven rook/was, en omdat ze niet veel geld hadden werd het gewoon opgegeten!

Het was dat of niets.

Als er maar nood aan de man/vrouw is eet je alles op, nou ja bijna alles je moet er natuurlijk niet gestrekt van gaan.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Van de week, Zwitserse strooikaas uit zo'n geel busje, tht tot 12-2012. Ruim twee jaar over datum. Het busje was aangebroken en stond gewoon in de kast.

De smaak was nog prima, niet muf of ranzig.

Ik heb meteen twee busjes met een droog patroon en zuurstof adsorber in de prep voorraad gestoken. :D

Eindelijk kaas in de voorraad!

  • Leuk 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 3 weken later...
Van de week, Zwitserse strooikaas uit zo'n geel busje, tht tot 12-2012. Ruim twee jaar over datum. Het busje was aangebroken en stond gewoon in de kast.

De smaak was nog prima, niet muf of ranzig.

Ik heb meteen twee busjes met een droog patroon en zuurstof adsorber in de prep voorraad gestoken. :D

Eindelijk kaas in de voorraad!

 

Ja die Zwitserse strooikaas heb ik ook altijd op voorraad. Prima over de macaroni! En goed houdbaar!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Een ponds pak roodmerk koffie van Appie , het was dicht en stond koel en donker en was van 2011 dus ruim over de datum :o ik heb de koffie eerst zelf geprobeerd

en de smaak was iets minder , maar niet verkeerd . Nadat ik het eerst zelf een aantal dagen gedronken had heb ik ook andere laten proeven en ook

die vonden het prima te drinken . Normaal rouleert dit soort dingen bij me , maar dit pak was ertussen doorgeglipt .

gr will

Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...