FincaInSpanje Geplaatst: 28 januari 2014 Delen Geplaatst: 28 januari 2014 Omdat de mensen van alles eten (nog erger dan varkens), is mensenvlees niet erg geliefd bij roofdieren (en gelukkig maar). Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Stuudje Geplaatst: 28 januari 2014 Delen Geplaatst: 28 januari 2014 Wacht maar tot ze de vegetariërs proeven Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
FincaInSpanje Geplaatst: 28 januari 2014 Delen Geplaatst: 28 januari 2014 Wacht maar tot ze de vegetariërs proeven  Hahaha, lekker doorgerookt, gedrenkt in rode wijn en vol met THC zeker. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Stuudje Geplaatst: 28 januari 2014 Delen Geplaatst: 28 januari 2014 Stuudje gaat met tegenzin ook maar aan de rode(en witte en rose) wijn en THC, als dat voorkomt dat ik door de leeuwen gegeten wordt, ik MOET dat wel om te overleven toch? Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
FincaInSpanje Geplaatst: 28 januari 2014 Delen Geplaatst: 28 januari 2014 Stuudje gaat met tegenzin ook maar aan de rode(en witte en rose) wijn en THC, als dat voorkomt dat ik door de leeuwen gegeten wordt, ik MOET dat wel om te overleven toch?  Ik vraag me af in deze dol dwaze wereld of we allemaal wel weten wat we te eten krijgen. Misschien hebben we allemaal wel eens een stukje "mens" of ander dier gegeten, terwijl je een pondje gehakt denkt te kopen. Misschien zijn de zgn. biologische producten stiekem toch bewerkt met gif of genetisch gemanipuleerd. Ik denk dat je er niet bij na moet denken, althans niet al te veel.  http://www.nu.nl/buitenland/3687009/chinees-slachthuis-verwerkt-jaarlijks-600-walvishaaien.html  Weer een klap voor dier, mens en milieu. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Raycoupe Geplaatst: 28 januari 2014 Delen Geplaatst: 28 januari 2014 Je kunt in ieder geval bewerkt voedsel laten staan, dus niet de worsten uit de supermarkt, niet de koekjes en kant en klare spullen. Bovendien hou ik wel van een beetje hak en snijwerk. Â Hoe smaakt een zombie? Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Stuudje Geplaatst: 28 januari 2014 Delen Geplaatst: 28 januari 2014 Hoe smaakt een zombie?E zijn verschillende soorten he. Dus het smaakt naar lurven en kladden, maar dan wat slijmeriger. Of als een ontwikkelde mummy, beetje droog. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Raycoupe Geplaatst: 28 januari 2014 Delen Geplaatst: 28 januari 2014 E zijn verschillende soorten he. Dus het smaakt naar lurven en kladden, maar dan wat slijmeriger. Of als een ontwikkelde mummy, beetje droog. Â Mummies dien je eerst 12 uur te weken in water alvorens te nuttigen. Net als stokvis. Gezien de houdbaarheid uitstekend prepvoer. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Stuudje Geplaatst: 28 januari 2014 Delen Geplaatst: 28 januari 2014 Soort beef turkey..nou ja, beef mummy dus. (niet te verwarren met beef mammie) Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Renanim Geplaatst: 31 januari 2014 Delen Geplaatst: 31 januari 2014 @Castaway dan doen we dit weekendje gewoon nog eens over . En deze keer ook met kippen . @FincaInSpanje weet jij een geslacht konijn en een geslachte kat van elkaar te onderscheiden als de koppen en de staarten er niet bij zijn ? Geert Simpel trucje, bij een konijn zitten de nieren a-symetrisch, bij een kat niet. Daarom laat een goede poelier de nieren bij een geslacht konijn gewoon zitten Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Flos Geplaatst: 31 januari 2014 Delen Geplaatst: 31 januari 2014 Simpel trucje, bij een konijn zitten de nieren a-symetrisch, bij een kat niet. Daarom laat een goede poelier de nieren bij een geslacht konijn gewoon zitten  Snap niet wat je bedoeld met a-symetrisch . Maar de nieren zitten in het niervet en blijven sowieso aan de karkas hangen zolang die niet versneden is . Maar als de karkas versneden is , hoe kan men dan het onderscheid maken .  Geert Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Renanim Geplaatst: 31 januari 2014 Delen Geplaatst: 31 januari 2014 Kijk even naar dit filmpje: Op 6:00 leggen ze het uit. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
verkenner Geplaatst: 31 januari 2014 Delen Geplaatst: 31 januari 2014 Morgen komt mijn wildvarken toe dat ik besteld heb bij de buurman jager. Moet dat de zelfde avond al versneden worden of de dag erna.?? Â grtn verkenner. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Ronin Kogaratsu Geplaatst: 31 januari 2014 Delen Geplaatst: 31 januari 2014 Je kunt in ieder geval bewerkt voedsel laten staan, dus niet de worsten uit de supermarkt, niet de koekjes en kant en klare spullen. Bovendien hou ik wel van een beetje hak en snijwerk. Â Hoe smaakt een zombie? Â Haha, schiet mij ineens te binnen wat zon goofy bodybuilder altijd zei.. If it taste good? Spit it out! en Man made it?? Don t eat it! Haha, zoveel mogelijk puur, geen toevoegingen enz Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Flos Geplaatst: 31 januari 2014 Delen Geplaatst: 31 januari 2014 Morgen komt mijn wildvarken toe dat ik besteld heb bij de buurman jager. Moet dat de zelfde avond al versneden worden of de dag erna.?? Â grtn verkenner. Â Een eerste vraag is uw varken ontwijd of niet . En hoe lang is het reeds dood . A . Als je het varken met huid en ingewanden krijgt moet je dit eerst villen en ontdoen van ingewanden . De binnen zijde droog wrijven met een propere thee doek ( niet met zeep gewassen ) . B . Krijg je het varken zonder huid en ingewanden droog wrijven en ophangen . Kop naar beneden . Zoveel mogelijk vrij . Dus niet tegen een muur . Op een koele plaats . Dit 24 uur . Om het te besterven . Ook voor het gemak van versnijden . Vers vlees snijd slecht . Het bruikbaar slachtafval in de koelkast bewaren . Ps . Als het dier in de ingewanden geschoten is de binnen kant goed uit wassen . Â Geert 2 Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
GuywithAplan Geplaatst: 2 februari 2014 Delen Geplaatst: 2 februari 2014 Morgen komt mijn wildvarken toe dat ik besteld heb bij de buurman jager. Moet dat de zelfde avond al versneden worden of de dag erna.?? Â grtn verkenner. Â Is denk ik ook een beetje persoonlijke voorkeur ik zelf laat me geschoten zwijnen minimaal 2 dagen besterven. maar ik zou zeker zoals @Geert al zei ze 1 dag laten hangen Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Mrsjones Geplaatst: 2 februari 2014 Delen Geplaatst: 2 februari 2014 Hier is alles zelf geslagten of gevis.ik zout ook vis in en droog vlees.Klein vee is geen punt maar een koe Moet je echt met een paar mannen doen. Ik slach kosher ,dus door de luchtpijp en aderen in een haal te snijden, er zijn vaker gespreken geweest over slachten op deze side. Begin met iets klein ,heeft lef en doen het eerst met iemand die kan ingrijpen als het mis ga.houd je mes Scherp en je omgeving schoon. Hoe groter het best hoe langer het hangen Moet. Begin met vissen en dan de vis dood en schoon te makken,bouw het op.het is Niet voor iedereen en dat is Niet erg, je Kunt Niet ieder vaarderheid in je vinger hebben. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Stuudje Geplaatst: 10 februari 2014 Delen Geplaatst: 10 februari 2014 Niet helemaal zelf slachten, maar wel zelf vlees verwerken....    Met een zaag en groot slagersmes gingen cursisten zaterdag een varken te lijf. Tijdens de workshop Van snuit tot staart in kookstudio Heerlijk en Eerlijk in Woudrichem verwerkten ze het dier tot worst en speklappen. 'Leuk om te zien waar je vlees vandaan komt.'  Op het kookeiland ligt de zeug in tweeën. De kop is er al af en ook de organen zijn verwijderd. 'Het is een goed varken,' verzekert gepensioneerd vakslager Kees Janson (70) de dertien cursisten. 'Het vlees is stevig. Er zit veel aan, 120 kilo. En het dier heeft een prachtige bovenbil. Ongeveer 85 kilo kunnen we gebruiken. De workshop 'Van snuit tot staart' gaat zaterdag 8 maart op herhaling. http://www.ad.nl/ad/nl/1100/Consument/article/detail/3593980/2014/02/10/Cursisten-verwerken-zeug-van-120-kilo-van-snuit-tot-staart.dhtml Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
GuywithAplan Geplaatst: 11 februari 2014 Delen Geplaatst: 11 februari 2014 Misschien als meer mensen zoon cursusje meepakken dat er wat meer respect voor vlees komt. En het niet gezien wordt als dat pakje uit de super markt.Maarja zal wel altijd een droom blijven dat mensen misschien is wat minder vlees consumeren. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
FincaInSpanje Geplaatst: 11 februari 2014 Delen Geplaatst: 11 februari 2014 Ik denk dat je als prepper altijd moet leren slachten, zelfs al ben je veggie of dierenliefhebber. Tijdens een shtf situatie moet je alle voedsel tot je nemen om te overleven. Â Ik ben voorstander dat ook kinderen leren waar hun voedsel vandaan komt, dus zowel groente, fruit, noten als vlees. Ze kunnen later zelf de keuze maken, wel of geen vlees te eten en hoe vaak per week. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
dezelfredzamebuitenmens Geplaatst: 13 februari 2014 Delen Geplaatst: 13 februari 2014 Ik heb niet alles gelezen in dit draadje. Misschien is het al langsgekomen. Â Voor wat betreft villen, ontweiden en de slacht kun je oefenen op road kill. Road kill = verkeersslachtoffer. Dit is overigens verboden in NL (volgens de Flora en Faunawet). Aan de andere kant heb je de mogelijkheid om iets exotisch te proberen, bijvoorbeeld marter, eekhoorn of zwaan. Â Ik denk dat er veel meer vegetariers zouden zijn als iedereen zelf z'n vlees zou slachten. Dit geldt natuurlijk alleen in onze huidige manier van leven (overvloed) waarin ook voldoende alternatieven beschikbaar zijn. In tijden van schaarste ben je als de vos; vreten wat je voor de bek komt. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
dutch survival Geplaatst: 1 december 2014 Delen Geplaatst: 1 december 2014 Ik zou slachten ook willen leren, ik heb niks tegen jagers als ze hun geschoten wild maar gebruiken, want het doden voor de "sport/lol" ben ik zwaar tegen, kijk anders een wat filmpjes van MCQBushcraft, heeft een aantal filmpjes op youtube staan over het villen in het veld van konijn,fazant,duif en eekhoorn, zeer nuttig. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
dutch survival Geplaatst: 1 december 2014 Delen Geplaatst: 1 december 2014 En hoe meer je van het dier kan gebruiken, hoe minder er verloren gaat, hoe beter( vlees, vacht, leer enz.) Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Flos Geplaatst: 1 december 2014 Delen Geplaatst: 1 december 2014 Ik zou slachten ook willen leren, ik heb niks tegen jagers als ze hun geschoten wild maar gebruiken, want het doden voor de "sport/lol" ben ik zwaar tegen, kijk anders een wat filmpjes van MCQBushcraft, heeft een aantal filmpjes op youtube staan over het villen in het veld van konijn,fazant,duif en eekhoorn, zeer nuttig. Â Ik heb hier al veel rare filmpje over het schoonmaken van wild zijn voorbij komen . Dus jij zou willen leren slachten . Maar diep in jou hard ben je toch tegen de jacht . Oja. Geschoten wild maak je schoon . Levende dieren slacht je . Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
dubbel0 Geplaatst: 1 december 2014 Delen Geplaatst: 1 december 2014 Ik heb niet alles gelezen in dit draadje. Misschien is het al langsgekomen. Â Voor wat betreft villen, ontweiden en de slacht kun je oefenen op road kill. Road kill = verkeersslachtoffer. Dit is overigens verboden in NL (volgens de Flora en Faunawet). Aan de andere kant heb je de mogelijkheid om iets exotisch te proberen, bijvoorbeeld marter, eekhoorn of zwaan. Â Ik denk dat er veel meer vegetariers zouden zijn als iedereen zelf z'n vlees zou slachten. Dit geldt natuurlijk alleen in onze huidige manier van leven (overvloed) waarin ook voldoende alternatieven beschikbaar zijn. In tijden van schaarste ben je als de vos; vreten wat je voor de bek komt. Â wat is verboden volgens de FFW ? een dier dood rijden? deze mee nemen? deze mee nemen en slachten? en heb je een artikel nummertje? ik ben gewend een dier dat aangereden is mee te nemen als deze niet compleet kapot gereden is. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Aanbevolen berichten
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.