Jester Geplaatst: 16 mei 2012 Delen Geplaatst: 16 mei 2012 In mijn prepvoorraad zit nog vrij weinig vlees (paar blikken corned beef) dus ging vandaag maar eens kijken bij de Lidl. Daar kost een blik (ongeveer 800 gram) met Rundvlees in jus maar liefst 5,99 euro. Ik schrok daar eigenlijk wel van, behoorlijk aan de prijs! Ging vervolgens even googelen en zag dat er veel slagers zijn die (hun eigen) vlees in blik verkopen, zoals deze Keurslager, deze slager en deze. Maar op deze manier loopt het aardig in de papieren als je pakkumbeet een kilo of 25 ingeblikt vlees wilt. Hoe doen jullie dit? Of beter om vlees te laten staan en meer op de peulvruchten, pasta, rijst en groente in blik te richten? Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Gast oliestel Geplaatst: 16 mei 2012 Delen Geplaatst: 16 mei 2012 Mijn idee is om tekijken waar vlees uit bestaat. ik gok dat de belangrijkste stoffen eiwitten en vetten zijn. dit kan ook uit vis. (als dit goedkoper is) vlees heb ik eerlijk gezegd ook niet omdat dat zo "duur" is. wel vis/bonen/groenten/fruit in blik. sardientjes in olie zijn best goedkoop, misschien kun je in die olie ook nog je rijst wokken. dit weekend eens proberen. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Simurgh Geplaatst: 16 mei 2012 Delen Geplaatst: 16 mei 2012 Bij de lidl heb je blikken ham, die zijn niet duur dat is wat ik aan vlees heb. Verder veel zout om vlees te conserveren als de vriezer stopt met werken. Verstuurd van mijn GT-I9100 met Tapatalk Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
odessa1944 Geplaatst: 16 mei 2012 Delen Geplaatst: 16 mei 2012 wat dacht je van knakworsten. niet zo duur, en lang houdbaar. verder heb ik veel sardines (van de aldi) en blikken goulash en hachee (ideaal voor door de rijst) Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Dr.Prepper Geplaatst: 16 mei 2012 Delen Geplaatst: 16 mei 2012 Welkom op het Preppers.nl forum, Odessa1944! Knakworsten is een goeie tip, separatorvlees is ook vlees! En nog lekker ook Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
12gauge Geplaatst: 17 mei 2012 Delen Geplaatst: 17 mei 2012 wat dacht je van knakworsten. niet zo duur, en lang houdbaar. verder heb ik veel sardines (van de aldi) en blikken goulash en hachee (ideaal voor door de rijst) huismerk knakworsten inderdaad 30 potten aan deze kant verder blikken goulash hachee soepballetjes corned beef etc Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Scavenger Geplaatst: 19 mei 2012 Delen Geplaatst: 19 mei 2012 Ik schrok ook van dat vlees van €5,99 haha. Ik koop ook gewoon hachee en goulash, knakworst en ham van de Aldi, lekker lang houdbaar! Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
medan Geplaatst: 19 mei 2012 Delen Geplaatst: 19 mei 2012 ik heb nog nooit hachee in blik gezien bij de aldi.. volgende keer toch beter opletten. verder koop ik vaak die pakjes van lupack bij de plus in 1 pakje zitten 2 hamburgers of kipburgers. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Rothbard Geplaatst: 19 mei 2012 Delen Geplaatst: 19 mei 2012 Een paar van die hele dure blikken vlees zijn wel fijn voor de afwisseling. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Cyberbeer Geplaatst: 19 mei 2012 Delen Geplaatst: 19 mei 2012 Vlees in blik:o http://www.dijkstra.keurslager.nl/Vlees-in-blik Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Zanshin Geplaatst: 19 mei 2012 Delen Geplaatst: 19 mei 2012 Wat een prijzen zeg. Het is wel weer eens wat anders dan knakworst, ham of smac, maar wel duur. Enig idee wat de tht-datum is? Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Cyberbeer Geplaatst: 19 mei 2012 Delen Geplaatst: 19 mei 2012 Geen flauw idee Zanshin. Ik moet morgen toch even naar mijn eigen keurslager voor beleg, en zal het gelijk even vragen:p Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Cyberbeer Geplaatst: 19 mei 2012 Delen Geplaatst: 19 mei 2012 Sorry, ik bedoel dinsdag:rolleyes: Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Gast urbanprepper Geplaatst: 19 mei 2012 Delen Geplaatst: 19 mei 2012 Opende gister blikjes tonijn tijdens het vissen( voor in het grondvoer). Tot 2015 goed. Ga ik maar meer van halen want ik vind tonijn zelf ook erg lekker. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Johnny BravoNL Geplaatst: 19 mei 2012 Delen Geplaatst: 19 mei 2012 Komt 'ie weer: 454 gram, 2,95 Lang houdbaar! Blik of 10 hier... http://www.appiehein.com/nl/conserven/2252-jamon.html Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Cyberbeer Geplaatst: 19 mei 2012 Delen Geplaatst: 19 mei 2012 http://www.smulweb.nl/artikelen/179883/Eten-uit-blik-plus-50-recepten Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Scavenger Geplaatst: 20 mei 2012 Delen Geplaatst: 20 mei 2012 ik heb nog nooit hachee in blik gezien bij de aldi.. volgende keer toch beter opletten. verder koop ik vaak die pakjes van lupack bij de plus in 1 pakje zitten 2 hamburgers of kipburgers. Die zijn er volgens mij ook nog niet zo heel lang, had ze ook nog niet eerder gezien. Die Lupack hamburgers gebruik ik over 2 week met een festival weer, heel handig! Ga er direct wat extra's van meenemen. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Freddy Geplaatst: 20 mei 2012 Delen Geplaatst: 20 mei 2012 Die lupack zooi heb ik ook. Is niet heel erg lang houdbaar. Jaartje of 1-2 dacht ik. Maar een paar van die pakjes per jaar gebruik je vast wel. Verder valt me de prijs van vlees in blik wel mee hoor. Gehaktballen, hachee, ham etc zijn niet erg duur. En altijd even op de aanbiedingen letten. Soms heb je zelfs 2 voor de prijs van 1 Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Daryl Dixon Geplaatst: 20 mei 2012 Delen Geplaatst: 20 mei 2012 Vanaf vrijdag bij de aldi, bolognese saus met gehakt in blik, als dat een beetje te nassen is, en de THT datum is gunstig, ga ik daar eens een voorraad van inslaan! http://aldi.nl/aldi_vanaf_vrijdag_25052012_53_215_2304_15.html Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Jester Geplaatst: 21 mei 2012 Auteur Delen Geplaatst: 21 mei 2012 Van het weekend heb ik bij de AH ook wat blikken van Struik met vlees gekocht om uit te proberen. Qua prijs viel het me mee (1,74 per blik), maar het vleespercentage is ook redelijk mager: Struik Hollandse Hachee 400 gram Waarvan 20% gekookt rundvlees (en bijna evenveel uienringen, verder tomatenpuree, bloem, e.v.a.) Energie 85 kcal per 100 gram dus 340 kcal in totaal per blik Struik Vlaams Stoofvlees 400 gram Waarvan 35% paardenvlees (verder ook weer uitstukjes, tomatenpuree, etc en natuurlijk veel water) Energie 78 kcal per 100 gram, dus 312 kcal in totaal per blik Dit blik wat overigens wel paar duppies duurder, ik neem aan omdat er meer vlees in zit Struik Indonesische Kip Sate 400 gram Waarvan 22% gekookte kip (verder ook 16% pindapasta, 15% groenten, suiker, sojasaus, u.v.a.) Energie 170 kcal per 100 gram dus 860 kcal per blik Tsja, meeste vlees voor je geld krijg je bij Struik dus als je van paardenvlees houdt. Dan moet je het Vlaams Stoofvlees nemen. Maar voor de calorieën ben je dus het beste af met de Kip Sate. Binnenkort ook maar eens de smaaktest doen Ter vergelijking, hier de specs van een blikje corned beef: Princes Corned Beef Gewicht 340 gram 96% rundvlees ("Made with 100g of raw beef for every 100g of product") 220 kcal per 100 gram, dus 748 kcal per blik Shit, begin weer honger te krijgen als ik dit soort dingen van de blikjes aan het overtiepen ben Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Dutchprepper Geplaatst: 22 mei 2012 Delen Geplaatst: 22 mei 2012 kopietje uit vis in blik topic. -frankfurters in blik -bockworst in blik -kaasknakworstjes in blik -gehaktballetjes in curry in blik -gehaktballetjes in satesaus in blik -gehaktballen in jus 4 in een blik -smac in blik -schouderham in blik -leverpastei in blik -luncheon meat(boterhamworst)in blik -stoofvlees in blik(merk:coertjens)>bij de plus -droge bifiworstjes in blik(merk:campbells dacht ik)>bij de plus er is genoeg te vinden in blik, alleen je moet ervoor naar verschillende supermarkten. hoop dat iemand wat aan dit lijstje heeft, ik vind het allemaal wel lekker. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Cardhu Geplaatst: 22 mei 2012 Delen Geplaatst: 22 mei 2012 Ik ga ff gezellig met Dutch mee Ik vind dit een razend boeiend onderwerp. Vlees is of beperkt verkrijgbaar of beperkt houdbaar. Ik herinner me nog heel goed een fragment uit een film (i am legend) waarin een vrouwelijke tegenspeelster van Will Smit uitsprak dat ze ergens "Bacon" (ontbijtspek) in zijn vooraad had gevonden. Nou, dat leek me zoiets idioots: dat heb je gewoonweg niet meer voorhanden als er een SHTF scenario heeft plaatsgevonden. Je houdt dat gewoonweg niet meer goed in zo'n situatie. Totdat ik hierop kwam: Ik heb het net zo voorbereid als zij doet, maar heb het zooitje geweckt in plaats van 'pressure canning'. anderhalf uur op 100 graden doodt de bacteriën ook wel. Onlangs een pot geopend die ik ruim 1 jaar geleden heb geweckt: geen smaakverschil, prima en lekkere bacon: gewoonweg heerlijk in de pannenkoek! Naar mijn idee blijft dit ook na een aantal jaren nog goed genoeg om te eten. Ik ga binnenkort dus weer eens flink inslaan. (Kleine tip: de plakjes moeten niet te dun zijn. Indien mogelijk: laat de plakjes wat dikker snijden) Echt een oppepper in een SHTF scenario! (en als je een keer geen bacon in je voorraad(koel)kast hebt) Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
dR3 Geplaatst: 26 mei 2012 Delen Geplaatst: 26 mei 2012 In mijn prepvoorraad zit nog vrij weinig vlees (paar blikken corned beef) dus ging vandaag maar eens kijken bij de Lidl. Daar kost een blik (ongeveer 800 gram) met Rundvlees in jus maar liefst 5,99 euro. Ik schrok daar eigenlijk wel van, behoorlijk aan de prijs! Ging vervolgens even googelen en zag dat er veel slagers zijn die (hun eigen) vlees in blik verkopen, zoals deze Keurslager, deze slager en deze. Maar op deze manier loopt het aardig in de papieren als je pakkumbeet een kilo of 25 ingeblikt vlees wilt. Hoe doen jullie dit? Of beter om vlees te laten staan en meer op de peulvruchten, pasta, rijst en groente in blik te richten? Ham/spam/boterhamworst/corned beef/knakworsten/gehaktballen/hachee/stoofvlees is ingeblikt bij de supermarkt prima betaalbaar, vis ook. Lappen vlees of kip ben ik nog niet tegengekomen, zelf maken en wecken/inblikken is de goedkoopste oplossing denk ik. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Jester Geplaatst: 30 mei 2012 Auteur Delen Geplaatst: 30 mei 2012 Heb zojuist voor de lunch een blikkie Struik Vlaams Stoofvlees opgewarmd, was wel eens benieuwd of dat kon tippen aan mijn eigen kokkerellerij. Nou, dat niet natuurlijk, maar moet zeggen dat het best weg te krijgen is. Paardenvlees, ach best te eten als het moet Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Vlinder Geplaatst: 30 mei 2012 Delen Geplaatst: 30 mei 2012 Zojuist hamburger gegeten van de aldi. Prima te eten! Een pakje van 2, houdbaar tot maart 2014. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Aanbevolen berichten
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.