Ga naar inhoud

Freddy

Lid
 • Aantal items

  357
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Freddy

 1. Kleine update: Zoals hier boven te lezen is geef ik 3 lifestraws weg naar aanleiding van dit topic. Iemand die dit niet zelf kan betalen of daar moeite mee zou hebben. Op dit moment is er 1 gegadigde. Er zijn er nog 2 weg te geven. Eerste 2 die PMen krijgen er een. Edit: Alle 3 zijn nu vergeven.
 2. Budget preppers, check even mijn post in dit draadje: http://preppers.nl/forum/threads/2360-Lifestraw-voor-10-euro!!?p=57081#post57081
 3. Doe mij maar 3 lifestraws en nog een extra 3 die ik weg ga geven aan mensen die het niet kunnen betalen. Dus bij deze, de eerste 3 budgetpreppers die mij PMen die het zelf niet kunnen betalen (ga ervan uit dat je eerlijk bent hier in) krijgen er ter zijner tijd een op gestuurd via mij of misschien @Mr. Gold als dat handiger is. Edit: Tot nu toe 1 weggegeven. 2 te gaan.
 4. Bedoel je van die ziplock zakjes? Gewoon bij de albert heijn. Blokker zal ze ook wel hebben. Die zakjes zijn best sterk en hebben we gebruikt voor voedselpakketjes per dag in de BOB.
 5. schoonmaak, winter, leren en operatie handschoenen. Sanitaire vuilniszakjes (met extra stevige bodem), Misschien met oud en nieuw wat buskruit in huis halen?
 6. Inderdaad Frank. Denk niet dat ik er goedkoper aan kan komen. Ik werk in een enorm bedrijf waar ze niet doen aan doorverkopen aan werknemers... Als ik het aardig vraag mag ik vast wel een rolletje hebben, maar stuk of 10 rollen kopen of krijgen gaat niet lukken...
 7. Hallo, Op het werk zijn we sinds kort rescue tape gaan gebruiken. Is een extreem goed soort tape die veel toepassingen heeft. Kan ze wel opnoemen, maar op de site van de fabrikant staat het mooi uitgelegd; http://www.rescuetape.nl Lijkt me echt ideaal spul om in je voorraad te hebben. Het is alleen wel vrij duur. Zag een site met 22 euro voor bijna 4 meter... Gr, Freddy
 8. Hallo, Niet 100% zeker of ik hem onder de jusite noemer heb geplaatst. Hij zou wellicht ook kunnen onder voertuigen. Enfin, hebben jullie er wel eens over gedacht om een reddingsvlot aan te schaffen? Zat met de gedachte te spelen om zo iets op zolder te zetten en bij een overstroming (als het huis niet is weggevaagd natuurlijk) die dan in het water te gooien. Je hebt ze in verschillende maten en de keuze uit een vlot in zak of koffer. Die koffer kan je geloof ik zo het water in gooien, je trekt aan een koord en je hebt een vlot. Ook zijn ze te bestellen met verschillende zaken: http://www.reddingsvlot.nl/page.php?id=5823 Toch iets leuks om over na te denken dacht ik zo. Die website waar ik hierboven naar link die verkoopt ze trouwens, maar geen idee of dat de goedkoopste of beste is.
 9. Ik zou dat toch niet 1 op 1 door trekken naar andere producten. Producten waar eieren, melk, vlees of iets van vetten in zitten kunnen snel een ranzige smaak geven. Volgens mij word je bij de juiste bewaring niet ziek van, maar smaakt het niet goed meer.
 10. Zwarte markt in beverwijk heeft zakken van 20-25 kilo. Albert heijn heeft op sommige locaties zakken met 4,5 kilo. Waarschijnlijk alleen op locaties waar rijst goed verkoopt.
 11. Kijk ook naar wat je precies wilt. Wil je in je huis blijven of naar famlilie 200 meter verder op? Dan voor bug in materiaal kiezen (Waterflessen/blikvoer/vriesdroog voer). Als je echter van plan bent om naar zweden te gaan of iets dergelijks (je moet wel een bug out locatie hebben, anders ben je gewoon een vluchteling), dan is een bug out bag met waterfilter en andere gear heel makkelijk. In de bug out bag dan ook voldoende eten om de reis te overbruggen. En ongeveer 1/2 liter water. Rest van het water kan je filteren.
 12. Behalve natuurlijk als je je ammokisten gebruikt waarvoor ze gebruikt horen te worden Maar dat zal niemand hebben gok ik.
 13. Ik kreeg nog een brief verzonden achter mijn pakketje aan met de paklijst. Wel relevant dus. Helaas wel met een "Church of jesus christ" logo op de voorkant... De oxygen absorber packets zijn geen mylar zakken, die kan je los kopen. (of als je bedoeld, worden ze verpakt in mylar zakken, dan is het antwoord ook nee. gewoon in doorzichtig plastic) Je krijgt inderdaad 100 voor 9 euro. Verpakken is op porties is meer een voorkeur, hoeft niet. Zelf doe ik gewoon die mylar bags vullen met een kilo of 2-3 rijst/pasta/suiker/zout en als je alle zakken hebt gevuld ze bijna dichtsealen. Klein gaatje openlaten waar door je je oxygen absorber kan stoppen. Dan het laatste gaatje ook dichtsealen. Als je oxygen absorbers over hebt, ook weer insealen. Volgende dag zou je een soort vacuum in de zakken moeten zien, als dat niet zo is: opnieuw doen/beter sealen. Zakken inderdaad in iets sterks doen zoals tonnen of bakken. Laatste tip: in je zak met suiker geen oxygen absorber doen. Dan klontert de hele boel samen. Nog wel bruikbaar hoor, gewoon even flink meppen tot het weer los komt. Maar oxygen absorber is ook niet nodig voor suiker.
 14. We kunnen ook allemaal een flinke zak met groente zaden bestellen en random overal strooien in de gemeente tuinen in/rondom je wijk
 15. Die loesje spreuken zijn wel een mooi idee Ook supermarkt leegkopen is een mooi idee. Maar denk dat we dan weg moeten zijn voordat de media er op af komt. Misschien voor eigen voorraad, of alles direct in de container en naar Roemeniƫ oid sturen.
 16. Je zult na een tijdje lezen wel gaan begrijpen dat houdbaarheidsdatums niet kloppen. Rijst misschien voor een jaar houdbaar? doe het goed en het is zo 30 jaar houdbaar.
 17. Alles wat droog (echt droog) is en met name producten met veel zout of suiker zijn heel lang houdbaar. Denk aan rijst, pasta, vriesdroog spul. En vermijdt het spul waar vetten in zitten, zoals eiernoodles of vlees. Als je dit soort zaken in mylar bags stopt met een zuurstofvreter, is het jaren en jaren houdbaar. 30 jaar is haalbaar voor bijvoorbeeld rijst. Ik geloof dat zilvervliesrijst dan weer niet werkt voor extreem lang, maar pandan of basmati wel.
 18. Free energy bestaat niet. Als er energie wordt 'opgewekt' (eigenlijk verkeerde term, het is energie verzameld) moet die ergens vandaan komen. Het wiel beschreven door Vantazzy kan heel lang werken, maar op een gegeven moment moet je weer kracht erin stoppen dmv spierkracht. Als Vantazzy dat tegenspreekt, nodig ik hem graag uit om het te demonstreren. In mijn (nog) jongere jaren was ik gefascineerd door het hele perpetuum mobile concept. Heb talloze manieren bedacht waarop dit zou kunnen werken. Stuk voor stuk werden ze aan gort geslagen door verschillende natuurkundige wetten. Het is gewoon niet mogelijk!
 19. Hey Joost Bos! Daar ik een grote fan van Quest ben (gister nog gekocht ;-)) wil ik je graag helpen. Echter zou ik dit liever anoniem/via de computer willen bewerkstelligen. Als dat een optie is hoor ik het graag. Groet, Freddy Edit: Aangezien de psychologie achter het preppen je benieuwd, komt dit in de normale Quest of de psychologie versie?
 20. Mijn plan is om met een stuk of 15 man/vrouw te verblijven in een huis met grote tuin. Met een beetje schikken passen die 15 mensen ook in het huis trouwens. Dan in shifts van x aantal uur gewoon de wacht houden. Dan werkt het denk ik wel. Als je in je eentje of met zn 2en dat moet doen is het lastiger.
 21. Haha Kans! Was me nog niet opgevallen. Ook handig om in huis te hebben lol. Die 4 gehaktballen in blik is wel een aanrader! Zeker ook om lekker s'avonds voor de TV of computer nog een blikje weg te werken
 22. Er is ook een verschil in houdbaarheid tussen verschillende soorten rijst geloof ik. Maar goed, daar gaat dit topic niet over. Ik kwam een tijdje terug ook een recept tegen voor Quinoa. Op mijn favoriete recepten video-blog foodwishes.com staat deze: http://foodwishes.blogspot.nl/2012/07/pork-fried-quinoa-oh-say-can-you-seed.html
 23. Wel apart he, zoveel aandacht opeens. Radio, eo, bnn... Ben benieuwd wat het allemaal bewerkstelligd! Top dat je het doet en durft Dick!
 24. Dat gasmasker, doet die het ook echt? Of is het meer een decoratief item? Mist nog wel in mijn verzameling
 25. Je kan ook gewoon naar NatGeo kijken
×
×
 • Nieuwe aanmaken...