Ga naar inhoud

Zanshin

Lid
 • Items

  855
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  1

Alles dat geplaatst werd door Zanshin

 1. @Roel, heb je het boek van @DickBerts al gelezen? http://www.bol.com/nl/p/hoe-overleef-ik-een-crisis/1001004011814344/ Daar staat het ook allemaal goed in beschreven. Desalniettemin heb je helemaal gelijk!
 2. een anti-spat-bril? Geen idee trouwens of deze zaken afdoende zijn, en de hamvraag is ook wel: wanneer gebruik je het? Als je in de trein zit en er 3 mensen hard aan het zweten zijn? Als je in een taxi stapt?
 3. Ik raad je aan een youtube-review te zoeken, maar dit zijn mijn bevindingen... Positief: -werkt op gangbare AA. -lichtgewicht -aan/uitknop aan achterzijde waardoor je hem makkelijk met je duim gebruikt -1 lowlight functie voor simpel gebruik, de overige voor veraf en die zijn bijzonder fel -als kobutan te gebruiken Negatief: -stroboscoopfunctie is in te schakelen dmv ingedrukt houden van de lichtstandkeuzeknop Bij knivesandtools €55 (uit Europa) en €50 bij nkon (uit China).
 4. Hier ook een Fenix-fan. Ik edc de E05, die zit aan mijn sleutelbos en daardoor draag ik hem altijd bij mij. In de auto ligt de LD10, en in huis 2x de LD22. Ik heb bewust voor deze maten gekozen, omdat AA en AAA altijd wel verkrijgbaar zijn. De LD22 zou als kobutan gebruikt kunnen worden. De stroboscoopfunctie vind ik onhandig aan te zetten, dus die zou ik in geval van nood niet snel gebruiken. Verder heb ik ook nog een hoofdband, wel zo handig om beide handen te kunnen gebruiken.
 5. Zo ongeveer iedereen hier heeft een voorraad. Wat is de minimum intake per kg lichaamsgewicht om redelijk te kunnen blijven functioneren? Qua kcal als qua vocht? En qua voedingsstoffen? Dan bedoel ik dus niet wat wenselijk is, maar wat je nodig hebt om overeind te blijven.
 6. When the shit hits the fan, kan ik 1 week naadloos overgaan tot het consumeren van mijn voorraad. Na die week is mijn zuivel op en wordt het eten iets eenzijdiger. Na 3 maanden ben ik overal doorheen. Dit gegeven deed mij realiseren of het wijsheid is (of niet) om vanaf dag 1 mijn voorraad te rantsoeneren? Wie is dat van plan en waarom?
 7. Vandaag online: http://www.overstroomik.nl Goede, informatieve site voor mensen die nog niet preppen. En voor iedereen die wil weten hoe hoog het water komt. Eindelijk wordt verticaal evacueren aangeraden!
 8. Er zijn hier vast enkele airsofters die mij kunnen vertellen welke spullen handig zijn om als prepper te hebben. Ik zou zeggen: brand los! En als het even kan, waarom juist dat item, en waar is het te koop?
 9. Ik zou een FFP2-masker, dextro energy (ivm de deelbaarheid itt de energy bar) en een nooddeken toevoegen. Die kaartjes zijn een goed idee - waar heb je ze vandaan?
 10. @Nonkel Jones ga je ook bijhouden of de kamertemperatuur stijgt en zo ja, hoeveel? Jammer dat de Foetsie nauwelijks stralingswarmte afgeeft. Fijn dat je al deze moeite voor ons neemt!!
 11. In mijn GHB zit nu: rozijnen (van de supermarkt, in doosjes), muesli-repen, hartkeks en dextro energy. Daar moet het mee lukken.
 12. Ik heb inmiddels de Luggable Loo, gekocht bij een campingwinkel. Momenteel gevuld met rollen vuilniszakken. Zak kattegrind ernaast, wc-papier in overvloed. Als alternatief voor het laatste kan ik ook stukjes stof in een bakje bleekwater recyclen.
 13. Dit betreft de "pneumonic plague" en is overdraagbaar via de lucht. Daar komt het via hoesten en niezen.
 14. En blik, geldt het daar ook voor? Die 20-40 jaar? Goed uitzoekwerk!
 15. @Gamble 1 van de beste en meest realistische topics van de afgelopen maanden!!! Eindelijk iemand met verstand van zaken die zegt waar het op staat als het 't romantische idee van terugtrekken in de bossen betreft wtshtf. Bravo!
 16. Goede post @Loreen ! Ik had er nog nooit van gehoord en het dus ook nog niet gekocht, maar dat gaat veranderen. Bedankt voor deze eye-openers!!
 17. @Keyser Suze jij bent echt tè grappig in jouw laatste post - het is dat ik geen kudo's meer uit mag delen. (geen sarcasme)
 18. Lastig zeg! Mijn tips: -vraag een doorverwijzing naar een Slaapcentrum. Daar word je op alle slaapvlakken doorgelicht en daadwerkelijk geholpen. -probeer mindfulness. Je leert jouw gedachten accepteren voor wat ze zijn, dat ze er zijn, en je veroordeelt jezelf niet, waardoor je ze los leert laten. Edel Maex heeft goede cd's gemaakt hiervoor, die zitten bij zijn boekjes. -google eens op slaaphygiene, misschien staat daar nog wat bij.
 19. Goeie reminder. Een spiegel kan je ook helpen op plekken te kijken waar je met je blik niet komt: op je rug, tussen je benen...
 20. Kijk naar mijn avatar. Ik verwacht dat ik er binnen een week zo uitzie. Daar kan geen dagcremetje tegenop hoor! Dus nee, geen beauty-producten in mijn BOB.
 21. Ik zie dat het een heel seizoen is, dus dat vind ik wel weer geinig.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...