Ga naar inhoud

Zanshin

Lid
 • Aantal items

  855
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  1

Alles dat geplaatst werd door Zanshin

 1. @Roel, heb je het boek van @DickBerts al gelezen? http://www.bol.com/nl/p/hoe-overleef-ik-een-crisis/1001004011814344/ Daar staat het ook allemaal goed in beschreven. Desalniettemin heb je helemaal gelijk!
 2. Nope, ik bedoel gestarts onderwerpen, zie mijn 1e post in dit topic Daarbij komt dat het snelmenu nog lege plekken heeft, dus ik zou denken dat er nog wat bij kan. Is zoiets mogelijk @Dr.Prepper ?
 3. Oké mods als @netuyas , wat vinden jullie ervan?
 4. Het klinkt als een bestelling bij de chinees ("willumenu? nee, eerst eten!"), maar ik zou graag een toevoeging op het snelmenu willen zien. Als ik in een topic op de naam van een forumlid klik, zou het prettig zijn als er ook de optie "bekijk alle gestarte onderwerpen" bij stond. Nu is dat niet het geval, en moet ik eerst naar iemands profiel gaan om dat te kunnen doen. Dat zou toch sneller moeten kunnen? De reden hierachter is dat ik soms iemand verrassend uit de hoek vind komen, en dan is het leuk om te lezen in welke denkrichting iemand zit met zijn topics.
 5. Voor alle anderen; ik wil dit geen discussietopic laten worden, maar een infotopic wat je wèl kan doen. Want 99% van de mensen komt in de door mij genoemde situaties terecht. De aanwijzingen gelden al in stadium 0 (uitleg hierover in @Keyser Suze zijn post: http://preppers.nl/forum/threads/10406-Ebola-Virus?p=295271&viewfull=1#post295271
 6. Ons ebola-topic kent inmiddels 177 pagina's. Daarin staan nieuws, discussies, hersenspinsels en adviezen. Voor ons als preppers zijn adviezen van levensbelang. Om die te clusteren heb ik dit topic geopend. (indien de mods dit niet willen, dan leg ik mij daarbij neer) Met 1 of 2 pagina's kunnen we er wel zijn: -hoe kun je een besmetting voorkomen? (in de trein, bij de bakker, bij de AH, in de wachtkamer, op je werk, in contact met klanten/collega's/patiënten) -wat doe je na contact met risicovolle personen? (handen ontsmetten voldoende? of ook de deurkruk? thuis douchen?) You name it!
 7. een anti-spat-bril? Geen idee trouwens of deze zaken afdoende zijn, en de hamvraag is ook wel: wanneer gebruik je het? Als je in de trein zit en er 3 mensen hard aan het zweten zijn? Als je in een taxi stapt?
 8. Ik raad je aan een youtube-review te zoeken, maar dit zijn mijn bevindingen... Positief: -werkt op gangbare AA. -lichtgewicht -aan/uitknop aan achterzijde waardoor je hem makkelijk met je duim gebruikt -1 lowlight functie voor simpel gebruik, de overige voor veraf en die zijn bijzonder fel -als kobutan te gebruiken Negatief: -stroboscoopfunctie is in te schakelen dmv ingedrukt houden van de lichtstandkeuzeknop Bij knivesandtools €55 (uit Europa) en €50 bij nkon (uit China).
 9. Hulde voor jouw brief @Keyser Suze , maar zou het niet veel meer impact hebben dat jij dit in een verkorte variant in de Telegraaf laat verschijnen? Daarmee bereik je een miljoenenpubliek, en mensen vertrouwen een huisarts zonder meer. Dan is jouw opsec wel naar de Filistijnen, maar je doet jouw status als orakel wel eer aan...
 10. Hier ook een Fenix-fan. Ik edc de E05, die zit aan mijn sleutelbos en daardoor draag ik hem altijd bij mij. In de auto ligt de LD10, en in huis 2x de LD22. Ik heb bewust voor deze maten gekozen, omdat AA en AAA altijd wel verkrijgbaar zijn. De LD22 zou als kobutan gebruikt kunnen worden. De stroboscoopfunctie vind ik onhandig aan te zetten, dus die zou ik in geval van nood niet snel gebruiken. Verder heb ik ook nog een hoofdband, wel zo handig om beide handen te kunnen gebruiken.
 11. Zo ongeveer iedereen hier heeft een voorraad. Wat is de minimum intake per kg lichaamsgewicht om redelijk te kunnen blijven functioneren? Qua kcal als qua vocht? En qua voedingsstoffen? Dan bedoel ik dus niet wat wenselijk is, maar wat je nodig hebt om overeind te blijven.
 12. When the shit hits the fan, kan ik 1 week naadloos overgaan tot het consumeren van mijn voorraad. Na die week is mijn zuivel op en wordt het eten iets eenzijdiger. Na 3 maanden ben ik overal doorheen. Dit gegeven deed mij realiseren of het wijsheid is (of niet) om vanaf dag 1 mijn voorraad te rantsoeneren? Wie is dat van plan en waarom?
 13. Vandaag online: http://www.overstroomik.nl Goede, informatieve site voor mensen die nog niet preppen. En voor iedereen die wil weten hoe hoog het water komt. Eindelijk wordt verticaal evacueren aangeraden!
 14. Er zijn hier vast enkele airsofters die mij kunnen vertellen welke spullen handig zijn om als prepper te hebben. Ik zou zeggen: brand los! En als het even kan, waarom juist dat item, en waar is het te koop?
 15. Ik zou een FFP2-masker, dextro energy (ivm de deelbaarheid itt de energy bar) en een nooddeken toevoegen. Die kaartjes zijn een goed idee - waar heb je ze vandaan?
 16. Dit zou ik ook willen. Gewoon een envelopje naar het geregistreerde adres van de prepshop?
 17. Als het gebeurt, gaan de kerncentrales eraan, en dan hebben we allemaal pech...dacht ik.
 18. En dan nog zijn er mensen die niet gaan preppen. Onbegrijpelijk.
 19. Is er eigenlijk een mirror van het forum? Een backup? Voor het geval een server crasht?
 20. @Nonkel Jones ga je ook bijhouden of de kamertemperatuur stijgt en zo ja, hoeveel? Jammer dat de Foetsie nauwelijks stralingswarmte afgeeft. Fijn dat je al deze moeite voor ons neemt!!
 21. Dit lijkt een vlammend betoog tegen excessen, maar toch lees ik tussen de regels door dat jij het hele geloof afkeurt. Als dat zo is, ga je voorbij aan het goeds van wat de islam te bieden heeft. En natuurlijk ageer jij tegen de slappe aanpak, maar ik kan mij niet aan de gedachte onttrekken dat je nu een hele groep over 1 kam scheert. En dat keur ik af. Correct me if I'm wrong!
×
×
 • Nieuwe aanmaken...