Ga naar inhoud

Vlinder

Lid
 • Aantal items

  551
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  1

Alles dat geplaatst werd door Vlinder

 1. Lieve allemaal, ik lees verschillende keren het verzoek aan Dr. P en mr. G. om te heroverwegen, dat doen ze al maanden. Er is nagedacht, gesproken en meer nagedacht hoe het forum bestaansrecht te geven, zonder dat het de beide mannen zoveel kost. En dan heb ik het over alles behalve euro's... Want een forum draaiende houden kost meer dan alleen euro's, ruimte op een server of technische kennis. Het vraagt werkelijk commitment om er energie en heel veel tijd in te stoppen. Het vraagt de verantwoordelijkheid nemen om in te grijpen waar nodig, wijs te zijn het goede te doen en te slikken als dat slimmer is. Het forum kan alleen voortbestaan, als je het mij vraagt, als een groep opstaat, de schouders er onder zet om het forum echt te dragen. En om te zorgen dat ieders gegevens veilig zijn, zal de vorm moeten kloppen. Dr. P. schreef al iets over een vereniging, dat zou een goed idee kunnen zijn.
 2. Lieve mr. Gold, lieve dr. Prepper. Al vanaf het begin betrokken, echt betrokken, bij dit forum en al snel bij jullie zelf. Mooie herinneringen, meetings, gesprekken. Jammer dat dit forum stopt, ook ik, wij (simurgh en ik), hebben veel gehad aan dit forum en het heeft ons leven verrijkt. Ik ben jullie dankbaar voor dit initiatief! We houden contact! Dikke knuffel
 3. @martin de kern van de zaak is overeind gebleven, je hebt zodoende niets gemist.
 4. Zoals jullie wellicht opvalt heb ik als moderator dit draadje opgeschoond. In sfeer van het wk, speel op de bal, niet op de man, anders riskeer je een gele of zelfs rode kaart. :-)
 5. Daar had natuurlijk moeten staan: Nog een reden om een BOB te hebben!
 6. Een dagje eerder, maar aangezien de 24 ste een richting is. Ben benieuwd, ga toch even naar boven kijken! http://earthsky.org/tonight/is-biggest-and-closest-full-moon-on-june-23-2013-a-supermoon
 7. Wat een mooie! Dank je wel! Volgens mij gaat deze transitie juist over het mentale stuk waar het leven ons naar dwingt te kijken. Alles wat eigenlijk gebakken lucht is, systemen waar we in vast zitten, etc. dat valt weg. Heel fijn als je het mij vraagt. Maar dat gaat ook pijn doen, banen kosten (in eerste instantie), mensen moeten hun huis uit, etc. We gaan het, sámen, anders doen, vanuit ons hart, met liefde voor onszelf en de ander. Juist voor die periode dat onze wereld op z'n kop staat, is het goed om te preppen in de praktische zin. Maar ik denk dat het minstens zo belangrijk is om bij jezelf te zoeken naar waar je hart ligt, te doen waar je echt blij van wordt, het juiste te doen, je inspiratie te volgen; goed voor jezelf, de ander en het grote geheel. Het gaat om dat wat echt is! Die houding gaat ons helpen de transitie goed door te komen.
 8. Nee, mijn datum wil ik niet weten... Wat die transitie betreft: Jan Rotmans, transitie professor, zei in Tegenlicht eea over de naderende veranderingen, vergelijkbaar met wat jij schrijft. Ook de astroloog vertelde hierover in de lezing en schreef erover in haar boek: 'Pluto, planeet van de tijdgeest', maar ook de Hopi indianen verhalen er over en dat al begin vorige eeuw! Allerlei stromingen zijn het wat deze verandering betreft in ieder geval eens. Eens over de richting en eens over de periode!
 9. @Richa, die behoefte aan verdieping en echt contact voel ik bij mezelf een gelukkig ook in mijn omgeving! Helemaal mee eens dus! Mr. Gold, dank voor je inspiratie en verbindende woorden hier op het forum! Vind je een kanjer!
 10. Je kunt prepshop.nl en preppers.nl volgen via twitter!
 11. Prepshop.nl is nu ook te volgen op facebook (https://www.facebook.com/prepshop.nl). Like de pagina en blijf op de hoogte van acties en nieuwtjes van prepshop.nl.
 12. Dank voor jullie super leuke reacties en jullie meedenken, nu al! Top! Op naar een goed lopende shop...
 13. Vlinder

  Bijensterfte

  Eerder deze week was er een item bij het RTL nieuws over de pesticide imidacloprid. Dit middel zou terecht komen in het oppervlakte water en niet afgebroken kunnen worden. Het dood meer dan waar het voor gebruikt wordt, zo ook de bijen.
 14. Wat leuk! Dank voor het delen! In het artikel wordt preppers.nl volgens mij genoemd. Kijk samen naar het artikel 'mag ik het eens lezen?' Vervolgens kun je haar attenderen op de site.
 15. Vlinder

  Bankrun Cyprus

  De noodzaak van spreiden wordt nu nog duidelijker. Als iedere grote spaarder dat gaat doen, dan valt er dus niets meer te halen bij deze groep...
 16. Vlinder

  Bankrun Cyprus

  Gisteren avond bij het RTL nieuws werd er gesteld dat de aanpak van de Eurogroep als volgt is, de rekening gaat naar aandeelhouders, obligatiehouders én de grote spaarders. http://www.rtl.nl/components/actueel/rtlnieuws/2013/03_maart/26/economie/Dijsselbloem_sprak_niet_van_template.xml Maar als tot een ton dus kennelijk 'veilig' is, dan gaat iedere 'grote spaarder' toch spreiden? Dat betekent al snel dat dat bedrag naar beneden zal moeten worden bijgesteld... Waar is het einde?
 17. Vlinder

  Bankrun Cyprus

  Dijsselbloem zegt in dat artikel: ''De consequentie kan zijn dat het einde verhaal is en dat is een benadering die we volgens mij moeten kiezen, nu het ergste van de crisis voorbij is.''* Nu het ergste van de crisis voorbij is? Wat weet hij dat ik niet weet? Volgens mij moet het ergste nog komen...
 18. Vlinder

  Bankrun Cyprus

  En als alles boven de ton niet genoeg blijkt te zijn om de kosten te dekken? Wat dan? Toch nog een lijk in een kast? Wel raar dat ze trouwens niet zouden weten hoeveel het bedrag boven de ton in totaal zou zijn... Ik zou dagelijks 100,- gaan pinnen... Als ze dat allemaal doen, inderdaad langzame bankrun, dan zal de Cypriotische regering/ euro groep ook wel iets moeten verzinnen. Kan me niet anders voorstellen. Interessante, maar ook enge tijden!
 19. Canis Majoris, top! En als jullie de discussie willen voortzetten, dan kan dat via pm. Verdere berichtten hierover zullen worden verwijderd.
 20. Oei, als hij hierin gelijk heeft gekregen, hoe zit het dan met de rest... Ben erg benieuwd naar de beurzen morgen, waarbij ik het scenario van het filmpje 'de dag dat de dollar valt' in gedachte heb.
 21. Vlinder

  Bankrun Cyprus

  Als ik het goed begrijp is de maatregel zoals die nu getroffen is, de minst slechte van alle opties in de ogen van de ministers van financien. Echter door aan het spaargeld te komen van individuen, daalt of zelfs verdwijnt, het vertrouwen in de overheden en in de euro. De euro is fiat geld en fiat geld kan alleen bestaan met vertrouwen in deze papiertjes en muntjes. Dit besluit lijkt mij in de categorie: wie een kuil graaft voor een ander.... Alle inwoners van de landen die geld geleend/ gekregen hebben van Europa, zullen nu zorg hebben over hun spaargeld. Als zij hun geld massaal van de bank halen, dan is dat het begin van het eind. Ik maak me zorgen!
×
×
 • Nieuwe aanmaken...