Ga naar inhoud
GENEGEERD

Hoe (en waarom) om zwangerschap te voorkomen tijdens en na de SHTF


Tom

Aanbevolen berichten

Bijna iedereen kent wel een vrouw, vriendin, moeder, dochter of kleindochter die in de vruchtbare leeftijd (laten we zeggen 13 tot 50 jaar oud) is. Zelfs als ze geen bekende is kan ze deel uitmaken van uw survival groep. Vergeet niet dat, zelfs als ze nu nog een klein meisje is van 5 jaar oud, ze op een dag in de vruchtbare leeftijd zal komen.

 

In een lange-termijn overleving situatie, zal bij een ineenstorting van de maatschappij de georganiseerde medische zorg slecht zijn op zijn best en helemaal niet-bestaan in het slechtste geval. Als we het op het punt zijn van alle zeilen bijzetten om te overleven een van de minst welkomme gebeurtenissen is er een die voor veel gezinnen, gewoonlijk wordt beschouwd als een zegen, een zwangerschap. Verder op de weg, wanneer de samenleving zich herstelt, hebben we de verantwoordelijkheid om de wereld opnieuw te bevolken. Tot die tijd, echter, zal een zwangerschap en de mogelijke complicaties die daarmee gepaard gaan een zware last blijken.

 

Dus waarom is het belangrijk om zwangerschappen te voorkomen in het begin van een maatschappelijke ineenstorting? Nou, we weten dat het sterftecijfer onder zwangere vrouwen (ook wel bekend als de moedersterfte) op het moment van de Amerikaanse Revolutie was ongeveer 2-4% per zwangerschap. Gezien het feit dat de gemiddelde vrouw in het jaar 1800 een gemiddelde van 6-10 zwangerschappen in de loop van haar productieve leven kan verwachten, is de te verwachten moedersterfte gemakkelijk te berekenen; 25 procent.

Dat betekent dat 1 op de 4 vrouwen zal overlijden als gevolg van complicaties van zwangerschap, hetzij vroeg, tijdens de bevalling, of zelfs kort na een succesvolle bevalling.

 

Als er een maatschappelijke instorting (SHTF) zich voordoet, kunnen we geconfronteerd worden met onaanvaardbare risico's voor onze vrouwen, omdat we niet hebben ofwel geneeskunde of medische voorraden, waarbij de behandeling van de zwangerschap en de eventule complicaties kunnen worden behandeld

Er zullen vrouwen sterven, omdat er geen bloed kan worden gegeven of medicatie om het bloeden te stoppen of een eventuele infectie te behandelen.

Dit zal dan gebeuren op een moment dat we elk lid van onze overleving groep nodig hebben en elk persoon maximale inzet zal moeten leveren

Het kweken van voedsel, het beheren van vee, bewaking en de zorg voor kinderen zal de inzet alle betrokkenen vereisen.

Wanneer een zwangerschap mis gaat, het mist een waardevolle bijdrage van de personen in kwestie die anders de groep hadden kunnen ondersteunen. Let wel dit is soms blijvend en geeft een extra belasting van middelen en man(vrouw)kracht.

 

Nu, zeg ik niet dat alle vrouwen zullen sterven tijdens hun zwangerschap. Wat ik wil zeggen is dat niet alle survival groepen de kennis, middelen, en het vermogen hebben om om te gaan met de complicaties die zich kunnen voordoen tijdens de zwangerschap.

Elke Prepper moet eerst nadenken over het gevaar waaraan je mevrouw Prepper blootstelt.

Ook als er zijn rellen in de straten en uw tuin is nog niet volgroeid dan is wel het laatste van je nodig hebt is een ​​pasgeboren baby.

 

Preppers hebben niet veel tijd besteed om uit te zoeken welke anticonceptie methode zij zullen gebruiken in een SHTF situatie. Heeft u condooms in de bug-out tassen? De meerderheid heeft dit niet, dus gefeliciteerd als je dat al hebt.

Dat betekent dat je hebt nagedacht over meer dan alleen maar bonen en filters.

 

Het is belangrijk om condooms op voorraad te hebben, maar condooms kunnen lekken, zelfs als ze dat niet doen, zullen ze niet eeuwig goed blijven. Met zaaddodend middel, condooms vervallen en worden broos na 2 jaar, zonder zaaddodend middel, misschien gaan ze hooguit 5 jaar mee. Sommige vrouwen gebruiken spiraaltje om zwangerschap te voorkomen.

 

De anticonceptiepil is nuttig, maar zijn moeilijk te verkrijgen na enige maanden (ruilmiddel).

 

Nu we dit weten is het verstandig om terug te gaan naar een natuurlijke vorm van anticonceptie: Natural Family Planning (de moderne versie van de Rhythm Method). Hoewel niet zo effectief in het voorkomen van een zwangerschap als de pil, het is 90% effectief mits goed uitgevoerd. Er is geen noodzaak om de pil te nemen en er zijn geen bijwerkingen. Natural Family Planning is een aloude strategie om zwangerschap die goed past bij eventuele instorting van de maatschappij te voorkomen.

 

Nu kunt u de engelse tekst verder lezen op de link die hier wordt vermeld,

LEES VERDER OP DE LINK VAN DR.BONES EN NURSE AMY (KLIK)

 

Ik neem nu een nederlandse uitleg.

Men gaat dus uit van een berekening van de meeste kans op zwangerschap, maar in dit scenario nemen we dus de andere tijden

 

Ovulatie berekenen. Online ovulatie-calculator.Sensitest online ovulatietest en zwangerschapstest calculator

 

Als je graag zwanger wilt worden is het handig om uit te rekenen wanneer je meest vruchtbare dagen zijn. Met deze rekenmodule kun je het globaal vaststellen. Het exacte moment waarop je de grootste kans hebt om zwanger te worden kun je vaststellen met ovulatietesten. Met deze rekenmodule kun je de datum berekenen wanneer je kunt beginnen met het gebruiken van ovulatietesten om je meest vruchtbare dag te vinden. Tevens kun je de dag uitrekenen wanneer je kunt beginnen met het gebruiken van zwangerschapstesten om te zien of je zwanger bent geworden. Indien je een zeer onregelmatige cyclus hebt, neem je het gemiddelde van de afgelopen 6 maanden. Als je geen idee hebt van de lengte van je cyclus kies dan voor een gemiddelde lengte van 28 dagen.

Wanneer kan ik zwanger worden?Wat was de eerste dag van je laatste menstruatie?

 

LEES HIER VERDER OP DE LINK (KLIK)

 

Nu is dit onderwerp enigzins omstreden en zeker niet volledig, maar het is toch iets om over na te denken en zal ook wel ongewenste reacties uitlokken, het zij zo, maar dit is zeker niet de bedoeling. Je moet er niet aan denken dat hierdoor je partner of leden/familie van je groep zullen sterven.

 

In oude tijden was er nog het begrip voor het zingen de kerk uit, maar dat is meer uit mijn regio, weet ook niet of dit een goede manier is van Anticonceptie.

 

en dan is er nog de site http://www.anticonceptie.nl

 

Ben geen arts dus topic is zeker niet volledig, en van de site van Dr Bones overgenomen

  • Leuk 2
Link naar reactie
Delen op andere sites

Begin nu je eigen moestuin. Bekijk de zadenpakketten Op zoek naar waterfilters, messen, tools of lang houdbaar eten? Ga dan naar www.prepshop.nl!
  • Reacties 57
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

Een pessarium is ook envoudig en bij je berekening van moeder steerfde hoe je geen rekening met de huidige kennis van hygiene.Dus geen bloedperfusie maar wel mogelijkheid tot handen wassen.Maar anticonspetiva is een belangrijke punt,Er zijn ook methode met de ph waarde in de vagina te veranderen door middel van sponsje in azijn ed.Mai bon ,lang leve oraal sex.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Erg belangrijk: zeker in de eerste fase van SHTF.

Je wilt dan liever geen kinderen de wereld in zetten, en zeker niet moeten bevallen.

Ik wil liever niet denken aan de complicaties die (zeker tijdens een eerst-geborene) kunnen optreden.

 

In het geval dat er geen condooms, spiraal, pil, pessarium oid voorhanden zijn, is (naar mijn bescheiden mening) de enige voorhanden zijnde mogeljkeheid: orale sex

Geen risico's maar wel het plezier.

Misschien platvloers, maar wel reeel.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hmmm.....de eerste die aan:mad: mijn dochters komt... Maar ff serieus, is wel een probleem als shtf. Condooms raken.ook op (zeer snel.;) ) en dan hebben we toch een.probleem. Heb drie fantastisch mooie kids, maar wil het ook bij die drie houden. Is een vraagstuk waar ik al langer mee zit. Alhoewel orale sex fantastisch is :) geloof ik nooit het alleen daarbij te kunnen houden. Wat dan???

Link naar reactie
Delen op andere sites

Laat je nu alvast helpen, als je geen kinderen meer wilt.

 

Tja wil ook graag een hond,.maar volgens mijn vrouw ben ik die hond al in huis:p Een hond is geen hond meer als ze geholpen zijn. Wat nu?:rolleyes:

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hmmm.....de eerste die aan:mad: mijn dochters komt... Maar ff serieus, is wel een probleem als shtf. Condooms raken.ook op (zeer snel.;) ) en dan hebben we toch een.probleem. Heb drie fantastisch mooie kids, maar wil het ook bij die drie houden. Is een vraagstuk waar ik al langer mee zit. Alhoewel orale sex fantastisch is :) geloof ik nooit het alleen daarbij te kunnen houden. Wat dan???

 

Tja oraal niet genoeg, dan heb je nog anaal, en zelfs dan moet je al oppassen met lekkend zaad van de anus naar de vagina. Als je niets hebt aan anticipatie, zou ik gaan voor zo goed mogelijk berekenen. Misschien zo'n spons, werkt dat echt, nog nooit van gehoord. Als een vrouw echter een onregelmatige cyclus heeft, dan kun je rekenen wat je wil, maar dan is het nog Russisch roulette. Zeker in het begin, zou ik het risico niet willen lopen.

  • Leuk 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

Condooms maken van schapendarm, deden ze vroeger ook http://condomerie.com/geschiedenis_condoom.

Anders de dutchwindmill uit de film zack and mirry make a porn http://www.soslang.com/term/Dutch-Windmill

Maar punt twee kan ook slaan op shtf.;)

 

iieksss, ik had nog nooit van de dutchwindmill gehoord, zo leer je nog eens wat :-)

 

Ik doe de opleiding voor kruidengeneeskunst en ik zal eens gaan uitpluizen of er bepaalde kruiden beschikbaar zijn hiervoor.

Er zijn kruiden waarmee je een abortus kunt opwekken, maar kruiden voor anticonceptie lijken me wat zinniger. :rolleyes:

  • Leuk 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

Toch even gegoogled op kruiden en anticonceptie en ik kom gelijk dit tegen:

 

Voordat moderne anticonceptie middelen hun intrede maakten waren vrouwen afhankelijk van kruiden om ongewenste zwangerschappen te voorkomen. Een van de oudst bekende planten die werden ingezet als orale anticonceptie was Silphium, familie van de venkel. Het kruid was zo gewild dat het omstreeks de derde eeuw is uitgestorven. Door de eeuwen heen is men op zoek geweest naar kruiden die een vergelijkbare werking hebben en werden ook als zodanig toegepast. Voorbeelden hiervan zijn Wilde Yam, Katoenplant, Slangenwortel, Peterselie, Bijvoet en Vrouwenwortel. Geen van deze planten geven 100% zekerheid dat een zwangerschap kan worden voorkomen en het gebruik is lang niet altijd zonder risico.

Het meest interessante kruid is echter de Wilde Peen, de wilde variant van de wortel.

Hippocrates beschreef 2000 jaar geleden al de eigenschappen van dit kruid.

De afgelopen decennia hebben er diverse wetenschappelijke studies over Wilde Peen plaatsgevonden.

Lees verder onder kopje: wilde peen

http://www.ezinenieuwemaan.nl/27.html

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik geloof dat periodieke onthouding niet de beste oplossing is. Zoals Herman Finkers ooit zei "je moet ontzettend goed kunnen rekenen en ontzettend gek met kinderen zijn".

Een spiraaltje kun je 5 jaar laten zitten, wil je toch zwanger worden, dan kun je het weer laten verwijderen. Je hebt dus alleen pech als SHTF een paar maanden voor je aan een nieuw spiraaltje toe was. Half jaartje pil op voorraad?

 

Ik ken wel verhalen van het oude Egypte dat er kruiden werden ingebracht maar geen idee welke en hoe betrouwbaar het was.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Even een klein sneetje in de lies, daar waar de balzak begint, zaadleider opzoeken, gloeiende spijker er tegenaan, netjes dichtmaken, klaar....zo, papa is geholpen.

 

Ik ken wel verhalen van het oude Egypte dat er kruiden werden ingebracht maar geen idee welke en hoe betrouwbaar het was. @justincase

 

Dat deden ze met het brandend braambos, je weet wel, die Abraham ook tegenkwam. Met een brandend braambos aan de binnenzijde van de vrouw, vergaat je de lust wel;)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Condooms maken van schapendarm, deden ze vroeger ook http://condomerie.com/geschiedenis_condoom.

Anders de dutchwindmill uit de film zack and mirry make a porn http://www.soslang.com/term/Dutch-Windmill

Maar punt twee kan ook slaan op shtf.;)

 

Niet vergeten die darm eerst uit het schaap te halen, anders krijg je problemen met dierenliefhebbers

  • Leuk 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

Condooms maken van schapendarm, deden ze vroeger ook http://condomerie.com/geschiedenis_condoom.

Anders de dutchwindmill uit de film zack and mirry make a porn http://www.soslang.com/term/Dutch-Windmill

Maar punt twee kan ook slaan op shtf.;)

 

hahahaha nog nooit van een dutch windmill gehoort maar er stonden een paar leuken op die site van je... dit is toch wel mijn favoriet.

 

The act of withdrawl of the penis from the anus of your anal sex partner followed by circular twirling of the penis around the mouth of that person. In extreme cases this may form a fecal goatee.

 

I gave your little sister a Dutch Windmill NOT because I would like it, but because I knew YOU would hate it!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in


×
×
  • Nieuwe aanmaken...