Ga naar inhoud

justincase

Lid
 • Aantal items

  74
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

justincase's Achievements

Adventurer

Adventurer (3/11)

60

Community reputatie

 1. Ik heb van meer mensen gehoord dat ze problemen hebben met die website van Spa. Anderen komen er gewoon probleemloos doorheen. Misschien even via een andere browser proberen?? Instellingen in je privacy/cookies? Heb nog wel moeten zoeken waar ze de 1 liter flessen verkopen, moest ervoor naar AH.
 2. Het is vast een goed boek maar inderdaad erg duur, 145 euro. Je kunt ook eens bij de Slegte kijken. Ik heb toevallig een ander (oud) boek gekregen waar ook heel veel in staat. En vergeet internet niet.
 3. Je kunt nu bij Spa gratis 5 flessen water krijgen. Altijd handig. http://www.spaophetwerk.nl
 4. justincase

  Digid

  RFID wordt gebruikt in: - de OV-chipkaart - dieren "chips" - in producten als diefstalpreventie of logistieke redenen (zag deze week nog dat modeketen Weber ze gebruikt) - in het nieuwe paspoort - etc.? RF = Radio Frequency is met de juiste apparatuur gewoon uit te lezen op meters afstand, al zou de beveiliging beter worden. Moet kunnen lijkt me. Ik weet uit logistieke situaties van vele, vele meters afstand (twee magazijnen naast elkaar, beide gebruikmakend van RF, die last hadden van elkaar op de plek dat ze het dichtst bij elkaar stonden). Probleem is dus al wel jaren bekend. Om ervoor te zorgen dat de chip niet antwoord, kun je een "kooi van Faraday" gebruiken. Dat is gewoon een (zelfgemaakt) hoesje voor je OV-chip en paspoort, zoals eerder beschreven. Er zijn ook portemonnees voor.
 5. Klopt Nature, daar bestel of koop ik ook wel eens wat maar ik heb voorlopig even niks nodig.
 6. Zandzakken en apparatuur kunnen ook kogels afremmen. Verder hier ook een betonvloer, het was een hele toer toen het trapgat gemaakt moest worden. Inbrekers zoeken juist makkelijke klussen en manieren, anders gaan ze op een ander. Ik denk niet dat ze heel lang blijven hangen, ze gaan het wel elders proberen. Blijven proberen is zonde van de tijd met een hele woonwijk verder nog te beroven.
 7. justincase

  Digid

  Mijn man heeft laatst gepind in Shanghai ofzoiets zonder dat hij daar was. We kregen alles terug van de bank, de afschrijving is ook een tijd tegen gehouden gelukkig. Niets is waterdicht helaas. OV-chip passen, kunnen vanaf een kleine afstand ook uitgelezen worden en misbruikt. Sommige (buitenlandse?) creditcards ook schijnt het. Mijn OV-chip zit daarom in een alu hoesje (gemaakt van een chipszak, je kunt een chipszak testen op geschiktheid door je mobiel erin te leggen, als ie niet meer afgaat als je je eigen nummer belt, is ie goed en kun je er een hoesje van vouwen en plakken). Ik heb ook alerts ingesteld op mijn creditcard, als er gebruik van wordt gemaakt, krijg ik een sms'je. Ook heb ik een slimme meter opgelegd gekregen, is ook vast niet waterdicht. Mijn punt: je ontkomt er niet aan eigenlijk. Ik weet niet, of je belasting en uitkering ook vergoed krijgt, als je Digid misbruikt is?
 8. Ik heb hier ook over gedacht, eigenlijk vooral om de zolder af te sluiten en warmte op de zolder te houden. Voor de veiligheid zou ik denk ik , de droger en wasmachine bovenop het luik zou zetten als er plunderaars actief zouden zijn. Dan hebben we ook meteen iets meer ruimte. Hang- en sluitwerk houdt het kort, onze wasmachine krijg je echt niet makkelijk omhoog geduwd. De dakramen zouden we idd ook moeten beveiligen.
 9. Coco: ik gebruik al jaren dezelfde glazen neusdruppelflesjes en maak zelf een zoutoplossing als er iemand verkouden is. Eentje heeft een plastic druppelaar, let op dat je die korter meekookt met steriliseren anders wordt het plastic week en dat is niet goed voor de vorm maar ook niet gezond. Ben nog op zoek naar twee nieuwe flesjes helemaal uit glas, die kan ik beter uitkoken. Misschien toch eens vragen bij de apotheek. Verder recycle ik oude kleding; ik maak en vermaak er baby en kinderkleertjes van soms. Veel bakjes en potten kun je hergebruiken; om iets op te ruimen/ organiseren of om dingen in in te vriezen. Veel potten zijn geschikt om mee te wecken. Plastic flesjes kun je ook nog vaak opnieuw gebruiken maar het liefst koop ik die helemaal niet meer en neem ik drinken in een stevige fles, bidon of beker mee, die jarenlang mee kan. Ik geloof dat veel plastic flessen ook geschikt zijn om voedsel in te bewaren, ooit gehoord dat FEMA dit ook een goed idee zou vinden? Van plastic flessen kun je ook mini-kweekkastjes maken (open snijden (niet helemaal), closetrol met grond en zaadje erin, dicht klappen). Dozen zijn natuurlijk ook handig om allerlei dingen in op te slaan. En hersluitbare plastic zakjes (van rozijnen of nootjes etc.) om kleine spulletjes waterdicht in op te slaan. Ik koop er ook wel eens een doosje van en als het even kan, worden ze dan ook vaak opnieuw gebruikt. Broodzakken was ik uit, om zelfgebakken brood in te bewaren/ invriezen. Melkpakken kun je gebruiken om dingen in in te vriezen, als kraag om jonge plantjes of om bakjes of opslag van te maken. Bij de kringloop of in je omgeving kun je soms nog fijne prepspulletjes vinden, gebruikt. Pas nog een goede watertank met kraantje gekregen van mijn vader, die hij niet meer hoefde aangezien hij niet meer gaat kamperen. Ook kun je stukjes kaarsvet bewaren en er een nieuwe van maken etc. Wij scheiden verder al het afval wat we kunnen scheiden en brengen bruikbare spulen weg naar een goed doel, kringloopwinkel etc.
 10. Leuk onderwerp. Ik heb er meerdere boeken over. Dit weekend weer een nieuw gekregen (juist een oud boek, heel goed boek). In mijn eigen tuin wil ik nog verschillende kruiden gaan kweken. Tot nu toe heb ik nog niet zo heel veel dingen gemaakt. Ik maak wel zelf crèmes, zalven en lipbalsem met etherische olie of zelf gemaakte olie (niet gedestileerd, alleen laten trekken). Ook leuk en lekker toegankelijk zijn "grow your own drugs" van James Wong of "oma weet raad".
 11. Ik was van plan om nog eens van die pakjes instant noodles te kopen maar ik bedacht me, dat het nog goedkoper kan. Voor 52 cent kun je een verpakking Chinese mie kopen, daar zit 250 gr in (349 cal p. 100 gr). Dat maak je ook zonder koken klaar met warm water. Wat zit er nog meer in zo'n zakje instant noodles? Bouillonpoeder en kruiden. Daar kun je ook zelf een voorraadje van aanleggen en je hebt precies hetzelfde.
 12. Ga even niet in op alle reacties en ik heb ook niet alles gelezen maar ik wilde jullie bedanken voor deze beslissing. Respect hiervoor. Ik vind het een hele goede beslissing om meerdere redenen. Imago van preppers maar ook niet iedereen zit te wachten op discussies en uitspraken over wapens en geweld.
 13. Ik kijk liever naar het positieve, hoe lang de crisis nog duurt en wat er nou het best kan gebeuren is toch glazen bol-werk. Dat ik het wel kan redden door te besparen en een stukje zelfvoorzienend, daar kan ik beter tijd in steken.
 14. Er is ook een "Story of broke" , "story of cosmetics", "bottled water", "electronics", "cap and trade" en "citizens unite". Voor hulp bij reparatie van spullen ipv weggooien kun je terecht bij een repair café bij jou in de buurt http://www.repaircafe.nl. Over de bankencrisis; ik zag deze docu "Het brein van de bankier" deze week, interessant. http://tegenlicht.vpro.nl/afleveringen/2012-2013/Joris.html Tegenlicht heeft wel vaker erg goede docu's. Over voedselspeculanten bijvoorbeeld http://tegenlicht.vpro.nl/afleveringen/2011-2012/speculeren-met-voedsel-en-land/de-voedselspeculant.html maar er is nog veel meer. Deze docu vond ik ook indrukwekkend, deze gaat over de Indiase landbouw, het hoge zelfmoord percentage onder de boeren daar door Monsanto, die de boeren in grote schulden steekt door hun zaden. In India is men daarom een eigen zadenbank/ educatiecentrum begonnen, voor behoud en als oplossing op termijn http://www.ohmnet.nl/tv/web-of-life-1/
 15. Bedankt voor de tip! Was al eens vaker de titel tegen gekomen maar wist niet dat het door Dick S geschreven was. Meteen mijn openstaande bon bij Bol.com omgezet in dit nuttige boek. Het boek is hier verslonden door zowel mijzelf als mijn man. Ik vind de hoofdstukken over tuinieren wel zeer nuttig, er staat een handig en simpel systeem in voor wisselteelt (met tips voor voeding van de groep groenten), een zaai- en oogstkalender met voor het fruit meteen erbij wanneer het gesnoeid moet worden. Zeker goed voor de beginner. Meestal moet je toch maar ergens beginnen met "trail and error". Ik ga zeker de methode van de grond afdekken met karton uitproberen, dat scheelt onkruid wieden en water. Ook de andere hoofdstukken waren zeker interessant en nuttig. Vertaalfouten vond ik inderdaad ook wel een paar. Iemand enig idee bijvoorbeeld hoe je aan 600 gram geperste vlierbloesems komt (vooral terwijl er op het plaatje gewone plukken vlierbloesem in een kan gaan ;-) ? De mede en vlierbloesem champagne lijkt me erg lekker, nu nog ergens een grote metalen kan vinden (hmm... wacht, kan natuurlijk ook in kleinere hoeveelheden gewoon in een metalen thermosfles, opgelost!).
×
×
 • Nieuwe aanmaken...