Ga naar inhoud

Het forum is weer online!

Welkom mede-preppers, zoals jullie zien is het forum na 4 jaar weer online. Tijd voor een feestje! Je kunt met je oude gebruikersnaam en wachtwoord inloggen. Als dit is gelukt, pas dan gelijk je e-mailadres aan. Deze klopt namelijk niet meer omdat we die 4 jaar geleden hebben verwijderd.

Weet je je wachtwoord niet meer? Dan kan je de wachtwoord vergeten functie NIET gebruiken, omdat we je e-mailadres dus niet meer hebben. Mail in dat geval naar forum@preppers.nl en noem je gebruikersnaam en voeg een notificatiemail bij van het oude forum als je die nog hebt.

Mocht je echt niks hebben mail ons dan sowieso je gebruikersnaam, we zullen je dan verdere instructies geven!

justincase

Lid
 • Aantal items

  74
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Community reputatie

60 Uitstekend

Over justincase

 • Titel
  Adventurer
 1. Ik heb van meer mensen gehoord dat ze problemen hebben met die website van Spa. Anderen komen er gewoon probleemloos doorheen. Misschien even via een andere browser proberen?? Instellingen in je privacy/cookies? Heb nog wel moeten zoeken waar ze de 1 liter flessen verkopen, moest ervoor naar AH.
 2. Het is vast een goed boek maar inderdaad erg duur, 145 euro. Je kunt ook eens bij de Slegte kijken. Ik heb toevallig een ander (oud) boek gekregen waar ook heel veel in staat. En vergeet internet niet.
 3. Je kunt nu bij Spa gratis 5 flessen water krijgen. Altijd handig. http://www.spaophetwerk.nl
 4. justincase

  Digid

  RFID wordt gebruikt in: - de OV-chipkaart - dieren "chips" - in producten als diefstalpreventie of logistieke redenen (zag deze week nog dat modeketen Weber ze gebruikt) - in het nieuwe paspoort - etc.? RF = Radio Frequency is met de juiste apparatuur gewoon uit te lezen op meters afstand, al zou de beveiliging beter worden. Moet kunnen lijkt me. Ik weet uit logistieke situaties van vele, vele meters afstand (twee magazijnen naast elkaar, beide gebruikmakend van RF, die last hadden van elkaar op de plek dat ze het dichtst bij elkaar stonden). Probleem is dus al wel jaren bek
 5. Klopt Nature, daar bestel of koop ik ook wel eens wat maar ik heb voorlopig even niks nodig.
 6. Zandzakken en apparatuur kunnen ook kogels afremmen. Verder hier ook een betonvloer, het was een hele toer toen het trapgat gemaakt moest worden. Inbrekers zoeken juist makkelijke klussen en manieren, anders gaan ze op een ander. Ik denk niet dat ze heel lang blijven hangen, ze gaan het wel elders proberen. Blijven proberen is zonde van de tijd met een hele woonwijk verder nog te beroven.
 7. justincase

  Digid

  Mijn man heeft laatst gepind in Shanghai ofzoiets zonder dat hij daar was. We kregen alles terug van de bank, de afschrijving is ook een tijd tegen gehouden gelukkig. Niets is waterdicht helaas. OV-chip passen, kunnen vanaf een kleine afstand ook uitgelezen worden en misbruikt. Sommige (buitenlandse?) creditcards ook schijnt het. Mijn OV-chip zit daarom in een alu hoesje (gemaakt van een chipszak, je kunt een chipszak testen op geschiktheid door je mobiel erin te leggen, als ie niet meer afgaat als je je eigen nummer belt, is ie goed en kun je er een hoesje van vouwen en plakken). Ik h
 8. Ik heb hier ook over gedacht, eigenlijk vooral om de zolder af te sluiten en warmte op de zolder te houden. Voor de veiligheid zou ik denk ik , de droger en wasmachine bovenop het luik zou zetten als er plunderaars actief zouden zijn. Dan hebben we ook meteen iets meer ruimte. Hang- en sluitwerk houdt het kort, onze wasmachine krijg je echt niet makkelijk omhoog geduwd. De dakramen zouden we idd ook moeten beveiligen.
 9. Coco: ik gebruik al jaren dezelfde glazen neusdruppelflesjes en maak zelf een zoutoplossing als er iemand verkouden is. Eentje heeft een plastic druppelaar, let op dat je die korter meekookt met steriliseren anders wordt het plastic week en dat is niet goed voor de vorm maar ook niet gezond. Ben nog op zoek naar twee nieuwe flesjes helemaal uit glas, die kan ik beter uitkoken. Misschien toch eens vragen bij de apotheek. Verder recycle ik oude kleding; ik maak en vermaak er baby en kinderkleertjes van soms. Veel bakjes en potten kun je hergebruiken; om iets op te ruimen/ organiseren of o
 10. Leuk onderwerp. Ik heb er meerdere boeken over. Dit weekend weer een nieuw gekregen (juist een oud boek, heel goed boek). In mijn eigen tuin wil ik nog verschillende kruiden gaan kweken. Tot nu toe heb ik nog niet zo heel veel dingen gemaakt. Ik maak wel zelf crèmes, zalven en lipbalsem met etherische olie of zelf gemaakte olie (niet gedestileerd, alleen laten trekken). Ook leuk en lekker toegankelijk zijn "grow your own drugs" van James Wong of "oma weet raad".
 11. Ik was van plan om nog eens van die pakjes instant noodles te kopen maar ik bedacht me, dat het nog goedkoper kan. Voor 52 cent kun je een verpakking Chinese mie kopen, daar zit 250 gr in (349 cal p. 100 gr). Dat maak je ook zonder koken klaar met warm water. Wat zit er nog meer in zo'n zakje instant noodles? Bouillonpoeder en kruiden. Daar kun je ook zelf een voorraadje van aanleggen en je hebt precies hetzelfde.
 12. Ga even niet in op alle reacties en ik heb ook niet alles gelezen maar ik wilde jullie bedanken voor deze beslissing. Respect hiervoor. Ik vind het een hele goede beslissing om meerdere redenen. Imago van preppers maar ook niet iedereen zit te wachten op discussies en uitspraken over wapens en geweld.
 13. Ik kijk liever naar het positieve, hoe lang de crisis nog duurt en wat er nou het best kan gebeuren is toch glazen bol-werk. Dat ik het wel kan redden door te besparen en een stukje zelfvoorzienend, daar kan ik beter tijd in steken.
 14. Er is ook een "Story of broke" , "story of cosmetics", "bottled water", "electronics", "cap and trade" en "citizens unite". Voor hulp bij reparatie van spullen ipv weggooien kun je terecht bij een repair café bij jou in de buurt http://www.repaircafe.nl. Over de bankencrisis; ik zag deze docu "Het brein van de bankier" deze week, interessant. http://tegenlicht.vpro.nl/afleveringen/2012-2013/Joris.html Tegenlicht heeft wel vaker erg goede docu's. Over voedselspeculanten bijvoorbeeld http://tegenlicht.vpro.nl/afleveringen/2011-2012/speculeren-met-voedsel-en-land/de-voedselspecul
 15. Bedankt voor de tip! Was al eens vaker de titel tegen gekomen maar wist niet dat het door Dick S geschreven was. Meteen mijn openstaande bon bij Bol.com omgezet in dit nuttige boek. Het boek is hier verslonden door zowel mijzelf als mijn man. Ik vind de hoofdstukken over tuinieren wel zeer nuttig, er staat een handig en simpel systeem in voor wisselteelt (met tips voor voeding van de groep groenten), een zaai- en oogstkalender met voor het fruit meteen erbij wanneer het gesnoeid moet worden. Zeker goed voor de beginner. Meestal moet je toch maar ergens beginnen met "trail and error".
×
×
 • Nieuwe aanmaken...