Ga naar inhoud

BSTS

Lid
 • Aantal items

  188
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  1

Alles dat geplaatst werd door BSTS

 1. Volgens mij werkt het als volgt voor de 800 pixel : http://imergis.nl/asp/opentoponl.asp daar zoek je het nummer op de kaart. Het nummer is verdeeld in Oost en West, Oost is A tot en met D West is E tot en met H op het eerste gezicht lijkt het zo te zijn, Heb er een paar gecheckt niet allemaal mvg
 2. http://www.nu.nl/binnenland/3579248/verzekeraars-schenden-privacy-werknemers.html Verzekeraars die medische gegevens eisen ??? Enkel om te controleren en vooral niet om daar in de toekomst iets mee te gaan doen ?!? * sarcasme aan* Wow die had ik niet aanzien komen.. *sarcasme uit*
 3. Een te hoge is ook slecht voor je, kans op schimmel ect. Maar niet weg dat als de lucht kurk droog is 20 graden koud aan kan voelen. En als het erg vochtig is voelt 20 kalm/warm aan. Verschilt per persoon wat ie prettig vind, maar sinds ik een bevochtiger heb merk ik wel verschil.
 4. Zelf woon ik niet al te groot en is mijn huis erg goed geïsoleerd. Als ik het koud heb, doe ik vier waxine lichtjes aan en ik zie de temp met een graad of 2-3 oplopen. Vaak is dat het verschil, waar je ook naar moet/kunt kijken is de luchtvochtigheid. Veel huizen zijn te droog in de winter, door niet te ventileren en het stoken. Hoe hoger de luchtvochtigheid hoe hoger de gevoelstemperatuur.
 5. BSTS

  Portable BOL

  Hier een draagbare BOL, kleiner komen ze opgevouwen niet. http://www.likecool.com/Basic_House_PocketSized_Portable_House--Projects--Gear.html
 6. Is het ook bekend wat een pijl uit een oorlogsboog aanricht?? Wil ik wel een keer proberen maar dan wel zonder mens voor mijn punt. Dit laatste voor de veiligheid want als ik mis dan krijg je shirt wellicht niet meer uit.
 7. Ik ben wel nieuwsgierig naar het jachtmesje. En kun je verklappen wat de filter gaat kosten in de aanbieding weet ik hoeveel cash ik moet meenemen en niet veel meer om mezelf te beschermen
 8. @f150 Gefeliciteerd en nu maar hopen dat je hem nooit nodig hebt. Niet vergeten dat shutters ook kunnen missen (lees onder, boven of ernaast iets raken), dus geen held gaan spellen tenzij het moet. groet,
 9. http://www.ah.nl/appie/producten/conserven/vleesconserven/merk=Struik zijn er 15
 10. http://rokenenkoken.nl/index.php?item=haardhout-_-houtskool-&action=page&group_id=21&lang=nl Is dit wat ? weet niet of de prijs redelijk is. In het verleden een keer geweest om bestelling op te halen. Aardige en correcte kerel.
 11. Die site ken ik maar tussen suiker en kwark zit 8 gram. Dus dacht vraagt het aan de bron i.p.v. zelf conclusies te trekken
 12. Vraagje, kan je vertellen hoeveel gram dat is ? Als ik bij mij in de la kijk heb ik verschillende maten theelepels.
 13. Boeklon werkt inderdaad goed om glas bij elkaar te houden in geval van breuk. Ductape werkt ook en heeft als voordeel dan het licht tegenhoud. Moet je wel meteen er opzetten wat er in zit want dat weet je na een jaar niet meer
 14. zie hier het antwoord http://www.nu.nl/economie/3554188/brits-goud-in-grote-hoeveelheden-azie.html
 15. Verbeter me maar als het niet zo is, maar volgens mij kent Nederland een lager gebruikers percentage drugsgebruik dan bevoorbeeld Frankrijk. Een groter percentage heeft het een keer geprobeerd dat dan weer wel. En het hele gateway drug verhaal, gaat alleen op als je bij je zelfde leverancier verschillende drug kunt scoren.
 16. In de kader van de OSPEC en preppen met gebruik van de auto. Vandaag las ik op http://www.nu.nl/economie/3536238/fiscus-vraagt-kentekens-parkeerders-op.html De Belastingdienst heeft de gegevens opgevraagd van iedereen die vorig jaar bij een parkeerautomaat op kenteken parkeerde. De beheerder van de database belooft de parkeergegevens na acht weken te wissen, maar blijkt de gegevens slechts te versleutelen. Wat een commercieel bedrijf wat een ding zegt en een ander ding bedoelt ??? De fiscus zou met de opgevraagde gegevens willen controleren of leaserijders zich aan de regels voor privékilometers houden. Tja, kan ik niets van zeggen. Dat zijn de regels die we "zelf" maken of laten bestaan. Het blijkt nu te gaan om versleuteling die ongedaan kan worden gemaakt, zodat weer af te leiden is wie wanneer en waar heeft geparkeerd. Gelukkig zullen deze gegevens enorm goed beveiligd zijn en niet aan derden worden gegeven. Kuch Het College Bescherming Persoonsgegevens stelt in de krant niet betrokken te zijn geweest bij de inrichting van de databank met parkeergegevens, waar onder meer gegevens van parkeerders uit Amsterdam, Utrecht en Almere in zitten. Natuurlijk niet, is toch dit soort dingen in het leven geroepen en controleert de overheden en bedrijven om ons tegen misbruik te beschermen Bij het parkeren op kenteken moet het kenteken worden doorgegeven met een mobiele telefoon of worden ingevoerd op een parkeerautomaat. Parkeercontroleurs kunnen vervolgens in de databank nagaan of er betaald is. Een bonnetje achter de voorruit is daarmee niet langer nodig. Weer een mooi voorbeeldje van het is in Uw voordeel en voor Uw gemak. Ok we naaien je er wel weer mee als we kunnen. Tja, ik blijf een beetje een hekel hebben aan databases en registreren van van alles en nog wat. Tuurlijk geloof ik in de goedheid van de mens maar ik kan niet anders dan in de geschiedenis kijken naar allerlei dingen die goed bedoelt waren maar toch niet goed uitpakken.
 17. Ik noemde het ook een kleine mini crisis, maar wellicht heb je gelijk en moet ik het een momentje van reflectie noemen..
 18. Gisteren, een kleine mini crisis... Stroom lag er een uur uit, na een lichte paniek (internet dus ook) een bakje koffie gezet met de fluitketel en filter en gaan zwemmen onder de stralende zon in het water. Bij terugkomst deed het weer. Maar was toch even blij met mijn 'offgrid' koffie benodigdheden.
 19. Heb ik er nog een vraagje aan vast te plakken, cash? wat dan liever munten of biljetten? Volgens mij gebruikt suriname nog steed de munten uit de guldentijd (zover ik weet alleen de centen) Is wel wat lastiger te vervoeren maar is tijden van echte ellende zal er niet zo snel weer iets nieuws geslagen worden. En de munten hebben we toch al, mocht het niet klappen behoud het zijn waarde. En je kan er altijd nog een mailenkolder, gewichtjes, oorbellen of mierverdrijvers van maken.
 20. Blijkbaar worden we toch iets minder slim... duurt nog wel even voor we dat echt gaan merken. http://nl.wikipedia.org/wiki/Dysgenetica is in het kort en in het Nederlands. Voor de liefhebbers kan de uitgebreide wel opsnorren moet ik ook ergen hebben.
 21. Volgens mij is hier al een draadje over. Maar goed toch even het volgende : Goud zilver bederft niet, dus wellicht hebben je kids er wat aan. Goud en zilver is populair als materiaal voor sieraden. Neem maar van mij aan dat het wel een tijdje minder zal zijn na SHTF maar daarna gaat dat echt wel weer komen. Zilver doodt bacteriën, het was niet voor niets dat mensen die tijdens veldtochten uit zilveren bekers dronken minder ziek werden. Goud is te gebruiken ipv chirurgisch staal wat veel moeilijker te bewerken is met simpele gereedschappen. Goud en zilver is in kleine hoeveelheden prima te verruilen, Je moet niet aan komen zetten met een baar goud of zilver. Maar kleine muntjes, plaatjes werken prima. Goud en zilver zijn erg elastisch dus je kunt ze erg goed bewerken om er schalen en andere gebruiksvoorwerpen van te maken die in contact komen met eten. Goud met name is zo elastisch dat je het ongelofelijk dun kunt walsen waarmee je de hoeveelheid die je nodig hebt kunt verkleinen en toch de eigenschappen behoud.
 22. Ik denk dat ik een probleem voor je op kan lossen. Namelijk het mierenprobleem. Wat je nodig hebt is een houten "wiel" te grootte van je kaas (hoeft niet mag ook een vierkant zijn, Maar daar krijg je spijt van nadat je er je enkels, knieen een keer of tich aan gestoten hebt.) let op die moet wel minstens een cm of 6 dik zijn. En een dikke onderplaat. Wat koperen leidingen. Als het een een 4 tal wielen blijven is een maat leiding voldoende. Zo niet moet je twee in elkaar passende maten pakken. En als je voorhanden hebt wat dun plaatmateriaal van koper. Je boort gaten in de onderplaat en op de zelfde plek in het wiel. Je maakt de leidingen even lang (30cm voor de mieren en 60 cm voor eventuele muizen) Met name bij de hoge variant en geld ook voor als je meer wielen wilt bewaren, is het belangrijk dat je twee buizen in elkaar steekt. Zelf vul ik de buizen altijd met heel fijn nat zand (laten drogen daarna) dit voorkomt dat ze knikken. De bovenplaat er op en klaar. Mieren haten koper en als je het hoog genoeg maakt kunnen de muizen er niet bij. Uit extra voorzorg zou ik ook nog een of twee koperen buizen horizontaal tussen de staanders maken gewoon voor de stevigheid. En dan zou je met 4 staanders toe moeten kunnen, maar met meer kaas er op zou ik er meer gebruiken. Maar dat kan je altijd nog aanpassen. voor de sier zou ik de zijkant van het wiel beslaan met koper, zou ik ook met de bovenkant van de onderplaat doen, nergens voor nodig maar staat wel mooi. Hoop dat je er wat aan hebt.
 23. @Simurgh Weet niet of het wellicht interessant kan zijn om wat low tech dingen toe te voegen zoals een "ouderwetse" thermometer (wel zonder kwik, maar vooral zonder batterijen), mechanische weegschaal en dat soort dingen. Ik hoor graag of dat wat is
×
×
 • Nieuwe aanmaken...