FincaInSpanje Geplaatst: 28 februari 2014 Delen Geplaatst: 28 februari 2014 http://www.telegraaf.nl/dft/nieuws_dft/22342115/__Koffie_en_suiker_wordt_stuk_duurder__.html Er word aangegeven door de slechte oogsten, maar ik denk dat er meer achter zit. Veel grondstoffen zijn de laatste jaren al flink duurder geworden en dat komt niet alleen door slecht weer. Voorraad inkopen dus nu het nog kan. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Dreutel Geplaatst: 28 februari 2014 Delen Geplaatst: 28 februari 2014 Volgens mij heb ik niet eens suiker in huis! Waar gebruik je dat eigenlijk voor? Koffie drinken we hier ook al niet, en met mijn theevoorraad hou ik het zeker een jaar uit, als het niet langer is. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Greener Geplaatst: 28 februari 2014 Delen Geplaatst: 28 februari 2014 Een half kopje voor die leuke buurvrouw moet je minimaal preppen. Greener 1 Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
houthe Geplaatst: 28 februari 2014 Delen Geplaatst: 28 februari 2014 kun je weer zien dat dit niet goed voorbereid is. wie bedenkt er nu om koffie en de suiker in 1 plek te verbouwen, risico spreiden doen ze hier niet aan gelukkig zien wij preppers hoe dit fout kan gaan en slaan we massaal koffie en suiker nu in, dit word het nieuwe goud en zilver vertel ik je helaas lust ik geen koffie, dus heb ik 0 voorraad daar van, suiker wel, snelle energie om bij te tanken als je op de vlucht bent. en ik wil na een SHTF ook nog steeds wel cakes kunnen bakken, zou niet weten hoe je dat anders lekker krijgt zonder suiker. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
f150 Geplaatst: 28 februari 2014 Delen Geplaatst: 28 februari 2014 Voorlopig heb ik een voorraad voor bijna een jaar aan koffie en suiker. Wie weet wordt het een niet onaardige belegging;) En misschien komen er goede tijden voor de Nederlandse Suikerunie, het enige bedrijf in NL dat momenteel nog van suikerbieten suiker maakt. Met CSM goed voor een niet onaardige productie van ca. 50 kg per jaar per inwoner. En dat is al veel meer dan goed voor een mens is. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
GroningerPrepper Geplaatst: 28 februari 2014 Delen Geplaatst: 28 februari 2014 Vilgens mij heb ik niet eens suiker in huis! Waar gebruik je dat eigenlijk voor? Koffie drinken we hier ook al niet, en met mijn theevoorraad hou ik het zeker een jaar uit, als het niet langer is. Hier nog zo een; zeker vier kilo thee op voorraad, en ik doe twee jaar met een kilo suiker (voor gasten die het in de thee hebben) Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Gast Peerke Geplaatst: 28 februari 2014 Delen Geplaatst: 28 februari 2014 Suiker is een prima brandstof. Zelf doe ik het alleen in de koffie en thee en doe 1 jaar ofzo met 1 kilo. Toch heb ik een kilo of 3 op voorraad. Suiker is overigens onbeperkt houdbaar. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Greener Geplaatst: 28 februari 2014 Delen Geplaatst: 28 februari 2014 Hier wel zoetekauwen. Een kilo suiker gaat er met gemak doorheen per maand. Ik heb standaard een voorraad voor een jaar. Ook koffie en thee heb ik voor ongeveer een jaartje. Greener Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
f150 Geplaatst: 28 februari 2014 Delen Geplaatst: 28 februari 2014 Suiker is zeker niet het meest hoogwaardige voedsel, maar wel een product dat lang houdbaar is, zeer goed toepasbaar in gerechten (zeker in combinatie met graanproducten als meel/bloem), relatief goedkoop en een niet onprettige smaak heeft. Bovendien kun je het gebruiken om vruchten te conserveren. Het is dus meer dan een luxe product. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Invictus Geplaatst: 28 februari 2014 Delen Geplaatst: 28 februari 2014 Het zal ongetwijfeld waar zijn dat de oogst wat minder is maar de primaire bedoeling van dit soort berichten is het voorverwarmen van de consument voor hogere prijzen. De hele keten zit nu in de startblokken om aan winstmaximalisatie te doen. Denk maar aan het aardappelsprookje. Als de opbrengst van de fabrieksaardappel tegenvalt stijgt de prijs soms wel 100%. Een kilo kost dan 10 cent in plaats van 5 cent. Die fabrieksaardappel ligt op niemands bord en komt in geen enkele frituurpan terecht maar wordt gebruikt voor de winning van zetmeel. Maar omdat de markt maanden van te voren al bewerkt is moppert niemand als een bakje friet plotseling 25 cent duurder is of het zakje van 2,5 kilo in de supermarkt een hele euro meer moet kosten. Immers een slechte oogst en schaarste, en we geloven het allemaal. In de jaren dat de boer tot aan zijn knieen in de aardappels staat als hij over zijn land loopt zakt de prijs van de fabrieksaardappel weg, soms wel tot 1 cent. Uiteraard horen we dan niks Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Harmen Stap Geplaatst: 28 februari 2014 Delen Geplaatst: 28 februari 2014 Misschien is stevia nog een goede prep voor mensen die hun thee graag zoet hebben. Stevia (steviolglycosiden) is ongeveer 200 tot 300 keer zo zoet als suiker en levert geen calorieën. Het heeft het E-nummer 960. Stevia is een natuurlijke intensieve zoetstof. Het wordt geïsoleerd uit het blad van de stevia plant. In Zuid-Amerika gebruiken ze het al eeuwenlang als zoetmiddel. Stevia is een veilige zoetstof zolang het gebruik onder de aanvaardbare dagelijkse inname blijft. Aangezien stevia een E-nummer heeft, is het zeker dat je er niet te veel van binnen krijgt. Bron later toegevoegd: http://www.voedingscentrum.nl/encyclopedie/stevia.aspx Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Tanfana Geplaatst: 28 februari 2014 Delen Geplaatst: 28 februari 2014 Aangezien stevia een E-nummer heeft, is het zeker dat je er niet te veel van binnen krijgt. @Harmen Stap dit snap ik niet. Kun je dit uitleggen? Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
lewieke Geplaatst: 28 februari 2014 Delen Geplaatst: 28 februari 2014 http://www.telegraaf.nl/dft/nieuws_dft/22342115/__Koffie_en_suiker_wordt_stuk_duurder__.html Er word aangegeven door de slechte oogsten, maar ik denk dat er meer achter zit. Veel grondstoffen zijn de laatste jaren al flink duurder geworden en dat komt niet alleen door slecht weer. Voorraad inkopen dus nu het nog kan. Ik zei het vandaag ook nog aan mijn vrouw toen we gingen winkelen. Ik bracht vandaag nog 10kg suiker mee, en intussen heb ik al een halve emmer gevuld. Ook cacaoprijzen en graan zal (fors) stijgen door het mindere aanbod op de markt en de steeds grotere vraag. Daarnaast verwacht ik een forse toename van de prijs van de goede vleessoorten (rundvlees vooral). Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Harmen Stap Geplaatst: 28 februari 2014 Delen Geplaatst: 28 februari 2014 @Harmen Stap dit snap ik niet. Kun je dit uitleggen? Ja, beetje stom van mij. Het is een letterlijke quote van een site. Had er even een bron bij moeten zetten. Zal hem even voor je opzoeken. Toegevoegd: Heb even gezocht, maar kon niet vinden wat er bedoelt werd. Sorry. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Gast Peerke Geplaatst: 28 februari 2014 Delen Geplaatst: 28 februari 2014 Misschien is stevia nog een goede prep voor mensen die hun thee graag zoet hebben. Stevia (steviolglycosiden) is ongeveer 200 tot 300 keer zo zoet als suiker en levert geen calorieën. Het heeft het E-nummer 960. Stevia is een natuurlijke intensieve zoetstof. Het wordt geïsoleerd uit het blad van de stevia plant. In Zuid-Amerika gebruiken ze het al eeuwenlang als zoetmiddel. Stevia is een veilige zoetstof zolang het gebruik onder de aanvaardbare dagelijkse inname blijft. Aangezien stevia een E-nummer heeft, is het zeker dat je er niet te veel van binnen krijgt. Bron later toegevoegd: http://www.voedingscentrum.nl/encyclopedie/stevia.aspx Ik heb Stevia poeder bij de Aldi gekocht, en ik kan er niet aan wennen. Het smaakt zoet, met een bittere nasmaak. (Lijkt wel op kabinet Rutte ) Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Bijenman Geplaatst: 1 maart 2014 Delen Geplaatst: 1 maart 2014 Er is een andere oplossing.................(do I need to say more) 1 Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
FincaInSpanje Geplaatst: 1 maart 2014 Auteur Delen Geplaatst: 1 maart 2014 Misschien is stevia nog een goede prep voor mensen die hun thee graag zoet hebben. Stevia (steviolglycosiden) is ongeveer 200 tot 300 keer zo zoet als suiker en levert geen calorieën. Het heeft het E-nummer 960. Stevia is een natuurlijke intensieve zoetstof. Het wordt geïsoleerd uit het blad van de stevia plant. In Zuid-Amerika gebruiken ze het al eeuwenlang als zoetmiddel. Stevia is een veilige zoetstof zolang het gebruik onder de aanvaardbare dagelijkse inname blijft. Aangezien stevia een E-nummer heeft, is het zeker dat je er niet te veel van binnen krijgt. Bron later toegevoegd: http://www.voedingscentrum.nl/encyclopedie/stevia.aspx Dat is Stevia zeker. Ik verwacht dat de prijs van Stevia meer dan gaat verdubbelen binnenkort, er is veel vraag naar. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Greener Geplaatst: 1 maart 2014 Delen Geplaatst: 1 maart 2014 Er is een andere oplossing.................(do I need to say more) Nee hoor, bijen in je thee zijn heerlijk! Greener Die idd ook dat goedje heeft staan. 1 Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
luna1988 Geplaatst: 1 maart 2014 Delen Geplaatst: 1 maart 2014 Heel veel producenten die vroeger suiker gebruikte in hun productielijn zijn inmiddels al overgestapt op maïs siroop. Maïs is een veelzijdig product wat heel veel word aangeplant voor allerlei doeleinden. De maïs van tegenwoordig is echter niet te eten zonder dat het is bewerkt in een fabriek. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Gast IsaBo Geplaatst: 1 maart 2014 Delen Geplaatst: 1 maart 2014 Goed idee. Ik zal toch eens wat meer inslaan. Wij gebruiken nl zeker 2 pakken per maand. Meer als we gaan bakken. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Gast Peerke Geplaatst: 1 maart 2014 Delen Geplaatst: 1 maart 2014 Heel veel producenten die vroeger suiker gebruikte in hun productielijn zijn inmiddels al overgestapt op maïs siroop. Maïs is een veelzijdig product wat heel veel word aangeplant voor allerlei doeleinden. De maïs van tegenwoordig is echter niet te eten zonder dat het is bewerkt in een fabriek. Mais siroop is een mengsel van glucose en fructose. Fructose is vele malen zoeter dan glucose, maar veel slechter 'verteerbaar'. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
luna1988 Geplaatst: 1 maart 2014 Delen Geplaatst: 1 maart 2014 Idd gezond is het niet, koeien worden tegenwoordig ook met maïs gevoerd, die dieren worden doodZiek ervan. Vlees van dieren die met maïs zijn gevoerd is ook 8x vetter dan van bv een grazende koe. Dat is natuurlijk niet belangrijk als het maar goedkoop is (cynisch) Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
prepass Geplaatst: 1 maart 2014 Delen Geplaatst: 1 maart 2014 Ook hier een voorraad om enige tijd te overbruggen. Dit in de vorm van pakken gemalen koffie, zeer veel koffiebonen (incl koffiemolens), oploskoffie, koffiefilters, losse thee, theezakjes, oplos thee, suiker, honing, rietsuiker, Gula Djawa (zoek maar op). French press, espresso maker (van die alu potjes, met water reservoir eronder voor op het vuur) etc etc Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Harmen Stap Geplaatst: 1 maart 2014 Delen Geplaatst: 1 maart 2014 Dat is Stevia zeker. Ik verwacht dat de prijs van Stevia meer dan gaat verdubbelen binnenkort, er is veel vraag naar. Ze verkopen ook stevia planten tegenwoordig. Misschien is dat wel handig. Heb je je eigen kleine zoetstof fabriek Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Highway Geplaatst: 1 maart 2014 Delen Geplaatst: 1 maart 2014 Er is een andere oplossing.................(do I need to say more) precies! het enige voedzame 'goud' voor het lichaam en koffie? daar zijn ook vervangers voor. Uit de Ukraine kreeg ik een zakje gedroogde witlofblaadjes om koffiethee van te maken, kost weinig en is zelf te maken... [ATTACH=CONFIG]8621[/ATTACH] moet eerlijk zeggen dat ik nog niet geproefd heb Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Aanbevolen berichten
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.