Ga naar inhoud

Harmen Stap

Lid
 • Aantal items

  383
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  1

Alles dat geplaatst werd door Harmen Stap

 1. Ziet er super gaaf uit! Helaas heb ik niet zo veel verstand van messen en tomahawks, dus ik weet niet hoe de kwaliteit is. Hoe duur is de tomahawk & mes combo?
 2. Whoops! Sorry. Ik dacht 4 liter in totaal. Dus per stukje hout. Mijn fout. Ik las te snel
 3. Lijkt me dat dat niet heel veel uitmaakt. Voor zover ik weet nemen alle bomen water op de zelfde manier op.
 4. Hmm. Interessant idee. Het klinkt ook wel logisch. Vraag me alleen af hoe lang het duurt voordat het filter die vier liter heeft gefilterd. Enig ervaring hiermee?
 5. Harmen Stap

  Natuur!

  Dan vindt ik een bushcraft pagina toch meer op zijn plaats dan een pagina genaamd: 'Natuur'. Dat vind ik helemaal prima. Ik heb er gewoon geen zin in dat er straks een pagina helemaal vol gepropt wordt met verhalen over boswandelingen. Niks mis met dat soort posts, maar dat vind ik dan eerder in de koffiecorner passen. Maar een pagina waar mensen hun persoonlijk ervaringen delen met bushcraft of tips geven over hoe je moet overleven in de natuur, daar ben ik 100% voor.
 6. Harmen Stap

  Natuur!

  Op zich wel een goed idee @Dreutel maar ik vind 'natuur' toch niet helemaal bij preppers passen. Eerder bij een bushcraft forum. Maar aan de andere kant zijn er natuurlijk wel aardig wat bushcraftende preppers op dit forum, dus misschien zou je idee wel aanslaan... Misschien kan er een subforum gemaakt worden die gaat over de mogelijke rol van de natuur in een SHTF. Denk aan orkanen, aardbevingen, vulkanen, overstromingen en wat heb je. Dan past het nieuwe onderdeel ook wat meer op dit forum. Zo denk ik er over.
 7. Heb die aflevering gezien. Hij was leuk. Ik vind Showroom altijd wel leuk, maar ik kijk het niet altijd. Meestal komen er nogal aparte mensen in voor, maar langzaam kom je er soms ook achter dat ze minder gek zijn dan je eerst dacht. Sommige mensen hebben gewoon een afwijkende filosofie.
 8. Eerst zorg ik dat ik 100 kilo kan squaten, 120 kan deadliften, 50 kan benchen. Bij die tijd ben ik 18 en kan ik gaan trainen bij een lokale Krav Maga. Aangezien ik 3 dagen train op kracht en 2 dagen op conditie heb ik bij die tijd ook een beetje een redelijke conditie opgebouwd. Kan best van pas komen lijkt mij.
 9. Ze verkopen ook stevia planten tegenwoordig. Misschien is dat wel handig. Heb je je eigen kleine zoetstof fabriek
 10. Ja, beetje stom van mij. Het is een letterlijke quote van een site. Had er even een bron bij moeten zetten. Zal hem even voor je opzoeken. Toegevoegd: Heb even gezocht, maar kon niet vinden wat er bedoelt werd. Sorry.
 11. Misschien is stevia nog een goede prep voor mensen die hun thee graag zoet hebben. Stevia (steviolglycosiden) is ongeveer 200 tot 300 keer zo zoet als suiker en levert geen calorieën. Het heeft het E-nummer 960. Stevia is een natuurlijke intensieve zoetstof. Het wordt geïsoleerd uit het blad van de stevia plant. In Zuid-Amerika gebruiken ze het al eeuwenlang als zoetmiddel. Stevia is een veilige zoetstof zolang het gebruik onder de aanvaardbare dagelijkse inname blijft. Aangezien stevia een E-nummer heeft, is het zeker dat je er niet te veel van binnen krijgt. Bron later toegevoegd: http://www.voedingscentrum.nl/encyclopedie/stevia.aspx
 12. Interessant. Ik heb nog nooit een site gezien met een wachtwoord systeem zoals deze site. Wel een goedkope site inderdaad, maar ik ben niet zo'n fan van dit soort sites. Te veel speuren tot je eindelijk iets goeds vind.
 13. Als kwakster niet klaagt klaag ik ook niet.
 14. Sorry dat ik jullie duet onderbreek @DickBerts en @Rothbard , maar dit draadje gaat nu wel héél erg over jullie. Lijkt mij een beetje respectloos tegen over de poster @kwakster.
 15. Tja, dat is waar... Het probleem is soms wel dat ouders juist willen dat kinderen hun gewoontes en denkwijzen overnemen. Sommige ouders zeggen dat wat zei zeggen waar is en daarmee basta. Geen verdere uitleg dus. Natuurlijk weet ik dat Gold dat niet doet, aangezien hij dat zelf zei in zijn post, maar ik ben wel benieuwd naar zijn mening hier over.
 16. Hou oud is je kind? Ben je niet bang dat je kind zo jouw mening over gaat nemen en daardoor nooit zelf leert nadenken? Ik zeg niet dat het altijd gebeurd, maar het is wel vaak dat kinderen bepaalde gewoontes en denkbeelden overnemen. Even toevoegen: Het is goed dat je uitlegt waarom je iets doet. Dat had ik even moeten zeggen
 17. Interessant. Ik ben super benieuwd waar we over tien jaar staan op gebied van groene energie. Het gaat zo ongelofelijk snel de laatste tijd.
 18. Ik ga niet stemmen, aangezien ik niet oud genoeg ben. Zodra ik de leeftijd er voor heb ga ik wel stemmen. Op welke partij weet ik nog niet.
 19. Zucht... Is het weer zo ver dat ik mijzelf moet gaan quoten? Heb ik niet zo'n zin in... Ik doe het toch maar. Ik denk sowieso dat er bepaalde dingen zijn die je niet zelf moet maken en waar je niet op moet gaan besparen. Alle middelen die levens kunnen redden in bepaalde situaties moeten van goede kwaliteit zijn. Als jij een masker nodig hebt omdat je een deur wil schuren is een DIY-masker prima, maar als je maskers prept omdat je een bepaalde levensbedreigende situatie voor wil zijn (bijvoorbeeld een gasaanval) dan lijkt het mij wel slim om de portemonnee te trekken. Er valt prima te klooien met homemade maskers, maar als je dat doet moet je wel beseffen dat ze homemade zijn. Je moet er dus niet afhankelijk van zijn, want dan heb je een probleem als ze falen wanneer je ze echt nodig hebt. Moet ik er nog bij zetten wat je kunt opmaken uit de quotes of kan je dat zelf?
 20. Mooie quote, maar vergeet niet dat zelfs William James er bij zegt 'een heleboel'. Dat moet je niet vergeten.
 21. Niet helemaal eens. Bij sommige mensen geldt dit zeker (ik neem aan bij jou ook), maar als je je neutraal op een onderwerp stort, dus zonder vooroordelen, dan kan je prima het onderbuik gedeelte overslaan.
 22. Er valt prima te klooien met homemade maskers, maar als je dat doet moet je wel beseffen dat ze homemade zijn. Je moet er dus niet afhankelijk van zijn, want dan heb je een probleem als ze falen wanneer je ze echt nodig hebt.
 23. Pfft... Wat ben ik stom dat ik die grap niet meteen snap
 24. Grappig hoe die lepel op de laatste seconde er ook aan moet geloven Maar ik moet wel eerlijk zijn dat ik eerder een aansteker mee neem dan twee flesjes met chemicaliën, maar misschien ben ik de enige
×
×
 • Nieuwe aanmaken...