Ga naar inhoud

Harmen Stap

Lid
 • Items

  383
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  1

Alles dat geplaatst werd door Harmen Stap

 1. Ziet er super gaaf uit! Helaas heb ik niet zo veel verstand van messen en tomahawks, dus ik weet niet hoe de kwaliteit is. Hoe duur is de tomahawk & mes combo?
 2. Whoops! Sorry. Ik dacht 4 liter in totaal. Dus per stukje hout. Mijn fout. Ik las te snel
 3. Lijkt me dat dat niet heel veel uitmaakt. Voor zover ik weet nemen alle bomen water op de zelfde manier op.
 4. Hmm. Interessant idee. Het klinkt ook wel logisch. Vraag me alleen af hoe lang het duurt voordat het filter die vier liter heeft gefilterd. Enig ervaring hiermee?
 5. Heb die aflevering gezien. Hij was leuk. Ik vind Showroom altijd wel leuk, maar ik kijk het niet altijd. Meestal komen er nogal aparte mensen in voor, maar langzaam kom je er soms ook achter dat ze minder gek zijn dan je eerst dacht. Sommige mensen hebben gewoon een afwijkende filosofie.
 6. Eerst zorg ik dat ik 100 kilo kan squaten, 120 kan deadliften, 50 kan benchen. Bij die tijd ben ik 18 en kan ik gaan trainen bij een lokale Krav Maga. Aangezien ik 3 dagen train op kracht en 2 dagen op conditie heb ik bij die tijd ook een beetje een redelijke conditie opgebouwd. Kan best van pas komen lijkt mij.
 7. Ze verkopen ook stevia planten tegenwoordig. Misschien is dat wel handig. Heb je je eigen kleine zoetstof fabriek
 8. Ja, beetje stom van mij. Het is een letterlijke quote van een site. Had er even een bron bij moeten zetten. Zal hem even voor je opzoeken. Toegevoegd: Heb even gezocht, maar kon niet vinden wat er bedoelt werd. Sorry.
 9. Misschien is stevia nog een goede prep voor mensen die hun thee graag zoet hebben. Stevia (steviolglycosiden) is ongeveer 200 tot 300 keer zo zoet als suiker en levert geen calorieën. Het heeft het E-nummer 960. Stevia is een natuurlijke intensieve zoetstof. Het wordt geïsoleerd uit het blad van de stevia plant. In Zuid-Amerika gebruiken ze het al eeuwenlang als zoetmiddel. Stevia is een veilige zoetstof zolang het gebruik onder de aanvaardbare dagelijkse inname blijft. Aangezien stevia een E-nummer heeft, is het zeker dat je er niet te veel van binnen krijgt. Bron later toegevoegd: http://www.voedingscentrum.nl/encyclopedie/stevia.aspx
 10. Interessant. Ik heb nog nooit een site gezien met een wachtwoord systeem zoals deze site. Wel een goedkope site inderdaad, maar ik ben niet zo'n fan van dit soort sites. Te veel speuren tot je eindelijk iets goeds vind.
 11. Interessant. Ik ben super benieuwd waar we over tien jaar staan op gebied van groene energie. Het gaat zo ongelofelijk snel de laatste tijd.
 12. Zucht... Is het weer zo ver dat ik mijzelf moet gaan quoten? Heb ik niet zo'n zin in... Ik doe het toch maar. Ik denk sowieso dat er bepaalde dingen zijn die je niet zelf moet maken en waar je niet op moet gaan besparen. Alle middelen die levens kunnen redden in bepaalde situaties moeten van goede kwaliteit zijn. Als jij een masker nodig hebt omdat je een deur wil schuren is een DIY-masker prima, maar als je maskers prept omdat je een bepaalde levensbedreigende situatie voor wil zijn (bijvoorbeeld een gasaanval) dan lijkt het mij wel slim om de portemonnee te trekken. Er valt prima te klooien met homemade maskers, maar als je dat doet moet je wel beseffen dat ze homemade zijn. Je moet er dus niet afhankelijk van zijn, want dan heb je een probleem als ze falen wanneer je ze echt nodig hebt. Moet ik er nog bij zetten wat je kunt opmaken uit de quotes of kan je dat zelf?
 13. Er valt prima te klooien met homemade maskers, maar als je dat doet moet je wel beseffen dat ze homemade zijn. Je moet er dus niet afhankelijk van zijn, want dan heb je een probleem als ze falen wanneer je ze echt nodig hebt.
 14. Pfft... Wat ben ik stom dat ik die grap niet meteen snap
 15. Grappig hoe die lepel op de laatste seconde er ook aan moet geloven Maar ik moet wel eerlijk zijn dat ik eerder een aansteker mee neem dan twee flesjes met chemicaliën, maar misschien ben ik de enige
 16. Dit volg ik niet helemaal... Kan je het uitleggen?
 17. Ik denk sowieso dat er bepaalde dingen zijn die je niet zelf moet maken en waar je niet op moet gaan besparen. Alle middelen die levens kunnen redden in bepaalde situaties moeten van goede kwaliteit zijn. Als jij een masker nodig hebt omdat je een deur wil schuren is een DIY-masker prima, maar als je maskers prept omdat je een bepaalde levensbedreigende situatie voor wil zijn (bijvoorbeeld een gasaanval) dan lijkt het mij wel slim om de portemonnee te trekken.
 18. @bot mes Het masker uit het bovenste filmpje (het langste filmpje) werkt sowieso, aangezien dat gewoon een normale maskertje is die te krijgen zijn bij bijvoorbeeld de praxis. Zo als die gast zei: er zijn betere maskers die ook kleinere deeltjes filteren. Dit soort goedkope huis-, tuin- en keukenmaskertjes die in het filmpje worden gebruikt worden volgens mij vooral in de bouw gebruikt. Wat ze dus doen is stof opvangen. Zo'n maskertje filter dus grote stofdeeltjes. Het enige wat hij er aan toevoegt is dus een soort gezichtsbescherming. Handig tegen pepperspray. Bij het onderste filmpje vraag ik me af of het werkt. Katoen filtert wel aardig, maar het blijft een home-made masker. Katoen kan je ook gebruiken als je water zuivert, dus misschien ook als je lucht zuivert. Het probleem met dit zelf gemaakte masker is dat hij erg uitsteekt, waardoor hij snel afvalt als iemand er een tik tegen aan geeft of als je ergens tegen aan stoot, bijvoorbeeld als je snel wegrent. Of hij gebruikt kan worden tegen gasaanvallen vraag ik mij af, maar ik heb er niet veel verstand van, dus dat zou je zelf misschien uit moeten zoeken.
 19. @Peerke Gaaf topic. Goed om te zien dat er nog genoeg speelplekken zijn voor kinderen in de tijd van de groeiende asfaltjungle. Wat nog gaver is, is dat je dit gratis doet. Je maakt vast veel kinderen blij.
 20. En voor de mensen die allergisch zijn voor katten is een slang ook een optie
 21. Ik heb weleens bodylotion met cacaoboter gehad vanwege droge huid. Fijn spul. Ik weet niet of je gewoon pure boter op je lichaam kan smeren Waarschijnlijk een stuk goedkoper dan bodylotion! @Dreutel Cacaoboter hoeft niet speciaal een cacao smaak het hebben hoor Kan ook gewoon neutraal zijn.
 22. Olijfolie kan volgens mij 3 jaar goed blijven als je het goed bewaard. In het donker, gesloten, niet te koud, niet te warm. Drie jaar is niet super lang, maar als je de voorraad gewoon steeds op maakt en weer aanvult zou het geen probleem moeten zijn. Die cacaoboter is lekker, maar daar kan je natuurlijk niet alles in bakken. Wel een interessant tip trouwens.
 23. @houthe Leuk dat je zo met je kinderen bezig bent. Ik kan je vertellen dat ik houten bouwen geweldig vond vroeger. Nog steeds eigenlijk wel een beetje... Hout kan inderdaad een probleem zijn, maar probeer dode takken te vinden die nog aan de boom hangen, die zijn meestal droger. Als je een hakbijl hebt een je vind een stronk, dan kan je daar proberen de randen van af te hakken met een hakbijl, want vaak trek het water niet meteen helemaal in het hout. Misschien is het nog een idee om een zeiltje neer te leggen over hout dat je eerder gesprokkeld hebt, zodat het droog blijft voor de volgende keer.
 24. Ben donderdag even mijn hangmat met tarp wezen testen. Had nogal last van de wind. Blijkbaar had jij meer geluk
 25. Even ter verduidelijking:d Ik heb geen zin om mij te verdiepen in het testen van water, aangezien ik daar geen belang bij heb. Daarom zei ik dat het mij niet echt boeide. Het topic van @lewieke interesseert me wel natuurlijk. Ben ook benieuwd naar het resultaat van de microscoop test.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...