Ga naar inhoud
GENEGEERD

Vlees in blik


Jester

Aanbevolen berichten

Misschien. Maar ik kom er liever nu achter wat wel lekker is, en handig om wat van op voorraad te hebben.

 

Die bockworsten van de Aldi, zowel die in glazen pot als ook in blik. Die zijn wel lekker.

 

Misschien moet je die worsten in zakken uit AH maar eens proberen. Als je het mij vraagt zien ze er niet alleen uit alsof ze al een keer gegeten werden, wellicht smaken ze ook zo.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Begin nu je eigen moestuin. Bekijk de zadenpakketten Op zoek naar waterfilters, messen, tools of lang houdbaar eten? Ga dan naar www.prepshop.nl!
  • Reacties 193
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

Beste reacties in dit topic

Geplaatste afbeeldingen

Nou als je 600 euro hebt kan je 1000 kilo bevroren kipfilet hier heen laten komen, zie mijn post hierboven.

 

Helaas moet je minimaal 27 ton bestellen, dat gaat toch echt niet in m'n vriezer passen (en m'n portemonee kan dat ook echt niet hebben) :)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Wat zijn dan lekker gerechten s avonds om te maken met vlees in blik? en welk vlees in blik dan

 

Ik heb Stoofvlees die hebben ze in grote en kleine blikken.

Diverse worsten, knak, bock etc.

Tja, zelfs Babi Pangang die af en toe bij de Aldi te koop is.

De Kungfu- Bami\Nasi (merk struik) te koop bij AH.

Diverse maaltijd soepen (ieder zijn eigen smaken)

Goulash (was achteraf geen lekkere keuze)

Gehaktballen in blik, in satésaus, in tomatensaus

Smac, Corned Beef

Hachee in blik

Ragout

Kipkerrie (niet de beste uit blik maar redelijk te doen)

etc.

 

 

Allemaal best te eten en lang houdbaar, maar er gaat niets boven zelf wecken. Koop als het ergens in de aanbieding is en probeer eerst een blik. Bevalt het, dan koop je er nog wat meer van bij.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Jaa dat dacht ik zelf ook allemaal, maar ik vraag me af wat is zoal goed te maken met smac bijvoorbeeld?

 

Macaroni is goed te doen met smac uit blik in kleine blokjes erdoor doen. Een mix pakje van de Lidl dan heb je voor weinig een snelle camping hap.

De Lidl mix is wel zout dus geen zout in de macaroni.

Doosje van 4 mix pakjes Lidl voor 4X 500 gram macaroni kost 80 cent ongeveer.

 

De Amerikanen hebben dit soort camping maaltijden kant en klaar heten Hamburger Helper

 

En natuurlijk moet je dit zien als een noodvoedsel, wel kun je er sla bij doen of kant en klaar zakje verse slamix ook 1 euro bij de Lidl.

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 2 maanden later...

Konserven:*Jahrelanger Vorrat

 

Die Mindesthaltbarkeit von Vollkonserven beträgt 18 Monate, oft deutlich länger. Endet die Frist am 23.11.2012, müssen Sie die Dose nicht am 24. wegwerfen. Theore*tisch sind Konserven fast unbegrenzt haltbar, selbst mit Fleisch werden sie nicht gesundheitsschädlich. Im ZDF wurde an mehreren Konserven gezeigt: Sie waren zehn Jahre und länger nach dem MHD noch essbar, allerdings kein Genuss. Denn mit der Zeit ändern sich – je nach Produkt – Konsistenz, Farbe und Geschmack.Faustregel: Nach dem Öffnen müssen Sie selbst entscheiden, also den Inhalt ansehen, schnuppern, schmecken und im Zweifelsfall entsorgen. Gewölbte Dosen und Gläser, bei denen der Vakuumverschluss nicht mehr dicht sitzt, gehören in den Müll, hier drohen gefährliche Keime. Angeknickte oder verbeulte Konserven am besten wegwerfen. Sie können an Knickstellen leicht durchrosten und sind dann nicht weiter haltbar. Vollkonserven und Gläser brauchen keine Kühlung.Lesen Sie auf der nächsten Seite:

Link naar reactie
Delen op andere sites

Vlees vind ik ook wat lastiger te preppen. Ik vind niet alles lekker en relatief kort houdbaar. Ik heb zelf een tijdje terug mijn eerste blik Mountain House diced chicken gekocht, goed voor 8 volwassen porties (volgens mij kan je er ook wel 10 uit halen :) ) en houdbaar tot 2035. Hoef ik wat minder in de voorraad te kijken. Tja, het is wel duur maar de prepshop is iig wat goedkoper dan andere aanbieders. Mijn strategie is nu dat ik elk halfjaar een blik MH koop of 1 x per jaar 2 blikken. De volgende 2 worden: roerei met ham en aardappelen en lasagne. Heeft iemand trouwens ervaring met de MH roerei?

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 2 weken later...

Vanaf volgende week weer aanbiedingen bij de Aldi.

 

Internationale gerechten in blik:

http://www.aldi.nl/aldi_internationale_gerechten_48_5_16089_26335.html

 

Kip in kerrie of satesaus in blik:

http://www.aldi.nl/aldi_kip_in_kerrie_of_satesaus_48_5_16089_26334.html

 

Ik heb geen idee of het te eten is. Dat mogen jullie uitproberen :) Die blikken zijn voor mij alleen veel te groot.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Vanaf volgende week weer aanbiedingen bij de Aldi.

 

Internationale gerechten in blik:

http://www.aldi.nl/aldi_internationale_gerechten_48_5_16089_26335.html

 

Kip in kerrie of satesaus in blik:

http://www.aldi.nl/aldi_kip_in_kerrie_of_satesaus_48_5_16089_26334.html

 

Ik heb geen idee of het te eten is. Dat mogen jullie uitproberen :) Die blikken zijn voor mij alleen veel te groot.

Hmm die kip kerrie ziet er wel interessant uit. Als ik tijd heb misschien eens een blik halen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ach wanneer je honger hebt, dan vreet je alles.;)

 

Ik heb inmiddels wat Struik, Unox, Huis Merk worsten liggen en koop ze alleen in de aanbieding. Soms valt de smaak tegen, maar dan kun je altijd nog wat kruiden of saus erop smakken. Het is maar een snelle hap en\of noodvoer.

 

Moet er niet aan denken 3 maanden worsten te moeten eten, maar dat is met alles in blik.:(

 

Met een FIFO-systeem vind ik het handiger om e.e.a. op voorraad te hebben dat ik lust. Anders gooi je ieder jaar blikken weg. Behalve als er paniek uitbreekt en je alleen nog potten niet-lekker vlees kunt krijgen :D

 

Op dit moment heb ik knakworsten en tonijn op voorraad. En verder wat soep (zoals erwtensoep) met vlees erin. Ik ben nog een beetje aan het oriënteren wat ik hiernaast op voorraad zou willen houden. Als ik de website van de Albert Heijn bekijk heb ik niet veel meer keuze dan dat: http://www.ah.nl/zoeken/vleesconserven?offset=60&globalsearch=true&rq=conserven Naast verschillende soorten worsten heb je nog ragout, hachee en smac. Dat zijn producten die we weinig gebruiken, dus veel op voorraad betekent dat ik FIFO ieder jaar veel de prullenbak in zou moeten gooien... en daar heb ik absoluut geen zin in. In vis heb je meer keuze, maar het nadeel is dat ik op tonijn na de meeste soorten vis vooral vers lekker vind. Makreel, zalm of haring in blik daar loop ik niet erg warm voor...

 

Zelf vind ik gedroogd vlees zoals van die Bifi-worstjes interessant, maar volgens mij is de houdbaarheid hiervan beperkt. Heeft iemand hier ervaring mee?

 

Verder richt ik me meer op de vleesvervangers ( http://www.voedingscentrum.nl/encyclopedie/vleesvervangers.aspx ) zoals noten, pinda's, pitten. Ik dacht dat andere vleesvervangers over het algemeen niet zo lang houdbaar zijn, maar ik kan me vergissen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Pas op met blikvoer. Afgelopen week was er een aflevering van Zembla aan gewijd. 't Blijkt dat in de binnencoating van blikken hormoonverstorende stoffen worden gebruikt waarvan er zéér sterke aanwijzingen bestaan dat deze verantwoordelijk zijn voor o.a. zaadbalkanker en andere aandoeningen. Met name zwangere vrouwen lopen ontzettend veel risico voor het ongeboren kind. Landen als Frankrijk en Denemarken hebben deze stoffen al verboden, maar bijvoorbeeld minister Schippers vond het veel te vroeg voor conclusies. Btw het blijkt dat Nederland een hele grote producent is van deze stoffen. Zal wel niets met elkaar te maken hebben. Puur toeval.

 

Zie: http://zembla.vara.nl/seizoenen/2015/afleveringen/10-06-2015/hormoonverstorende-stoffen-kosten-samenleving-jaarlijks--58-miljard/

Link naar reactie
Delen op andere sites

Pas op met blikvoer. Afgelopen week was er een aflevering van Zembla aan gewijd. 't Blijkt dat in de binnencoating van blikken hormoonverstorende stoffen worden gebruikt waarvan er zéér sterke aanwijzingen bestaan dat deze verantwoordelijk zijn voor o.a. zaadbalkanker en andere aandoeningen. Met name zwangere vrouwen lopen ontzettend veel risico voor het ongeboren kind. Landen als Frankrijk en Denemarken hebben deze stoffen al verboden, maar bijvoorbeeld minister Schippers vond het veel te vroeg voor conclusies. Btw het blijkt dat Nederland een hele grote producent is van deze stoffen. Zal wel niets met elkaar te maken hebben. Puur toeval.

 

Zie: http://zembla.vara.nl/seizoenen/2015/afleveringen/10-06-2015/hormoonverstorende-stoffen-kosten-samenleving-jaarlijks--58-miljard/

 

Het artikel gaat ongeveer over al het eten, niet alleen over blikvoer / conserven. Toch een interessant artikel en goed dat dit onder een vergrootglas staat.

 

Hormoonverstorende stoffen zitten in onze dagelijkse producten zoals plastic verpakkingsmateriaal, bespoten groente en fruit, blik of cosmetica. Onder leiding van de

Amerikaanse kinderarts L. Trasande hebben internationale wetenschappers en artsen onderzocht welk aandeel hormoonverstorende stoffen zoals bisphenol A, bepaalde pesticides, weekmakers en vlamvertragers hebben in het ontstaan van ziektes.

 

en

 

Ook M. Van den Berg, hoogleraar toxicologie aan de Universiteit van Utrecht, publiceert vandaag een rapport waarin hij de kosten van vlamvertragers en bepaalde pesticides voor de Nederlandse samenleving berekent. Met een andere rekenmethode komt professor Van den Berg tot dezelfde conclusies: 'Hier praten we echt over honderden miljoenen tot miljarden schade.'

 

Toch blijf ik conserven als voorraad houden. Het stuk gaat niet alleen over conservenblikken. Het enige dat je daarna nog overhoud is wecken en daar ben ik nog niet aan toe. Overigens vraag ik me dan alsnog af of je eraan ontkomt. Wat is precies het alternatief voor bespoten groente en fruit? Wel kun je de invloed wellicht iets beperken door zo min mogelijk met plastic opslagmiddelen te werken (daar zitten volgens mij vlamvertragers in en sowieso weekmakers) en als alternatief daarop met staal of glas te werken.

 

Overigens is het sowieso het best om niet teveel op voorraad te hebben zodat je niet alleen uit conservenblikken loopt te eten. Als je nog vers voedsel kunt eten dan moet je dat zoveel mogelijk doen. En ondertussen druk zetten op de politiek om het zo min mogelijk schadelijk te laten zijn.

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 2 maanden later...
@Geert Zijn er in België wel winkels waar je Surinaamse etenswaren kunt kopen? Dit is een plaatje zoutvlees.jpg.4a73a9d4e1fcbb3c6716de434ce1641f.jpg

In dezelfde winkels in Nederland kun je gedroogde garnalen kopen. Die heb ik weleens gebruikt. Erg lekker in een omelet met Surinaamse kerrie. Zoutvlees heb ik nooit gebruikt/gegeten.

 

Ik ken er toch geen . Zelfs in dat deeltje nl. Waar ik niet ver van af woon heb ik er nog nooit een gezien . @Toef dank u wel

Link naar reactie
Delen op andere sites

misschien heb ik er overheen gelezen, maar heb je wel eens gedacht aan zoutvlees, ligt meestal tussen de Surinaamse spullen in de supermarkt, is voor zo ver ik weet 4 jaar houdbaar en ook niet bizar duur.

 

ik ga er vandaag eens naar kijken.

:eek: ja lekker :rolleyes: ik heb nog eentje voor je liggen: gratis af te halen!

[ATTACH=CONFIG]20197[/ATTACH]

 

Het is heel taai pezig stieren vlees en ook al leg je het eerst in het water, het blijft intens zout :(

Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in


×
×
  • Nieuwe aanmaken...