Ga naar inhoud

Pr3pper

Lid niveau 2
 • Items

  832
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  5

Alles dat geplaatst werd door Pr3pper

 1. Dan zullen je batterijen moeten gaan gebruiken, dat kost behoorlijk wat en je zult moeten gaan berekenen hoeveel je daadwerkelijk wilt gebruiken en wat je als piekvermogen nodig hebt. Warmte zul je dan bv met een houtkachel kunnen doen. Warm water kan ook via kachel gedaan worden, maar je kan er ook voor kiezen om een zonneboiler te pakken, aangezien je in de zomer waarschijnlijk geen kachel gaat branden. En water zul je dan een bron voor moeten boren of slaan. Je kan testen wat je mist door zelf eens offgrid te gaan, door de stroom uit te zetten, gaskraan dichtdraaien en misschien zelfs de waterkraan. Offtopic: misschien kan je je nog even voorstellen in het voorsteltopic, is wel gebruikelijk maar het hoeft natuurlijk niet.
 2. Ik heb zelf altijd in mijn zak: aanstekers en een bolletje watten met vaseline in waterdicht zakje.
 3. Ik heb PB gestuurd. Edit: misschien ook even iets meer info geven over het programma en de inhoud hiervan mbt preppen.
 4. Je kan dit topic ook eens bekijken: http://preppers.nl/forum/showthread.php?t=372 De perfecte rugzak/tas: INCH/BOB, EDC en GHB
 5. En sowieso te weinig om het zwembadje te vullen in de zomer!
 6. Oh vreemd, ik doe ze ook goed uitspoelen en schudden toch blijft cola smaak er altijd een beetje in zitten.
 7. Mooi hoor! Na het uitspoelen met water, zit er dan geen nasmaak meer aan van de frisdrank? Ik doe er altijd een beetje citroensap bij met uitspoelen.
 8. Ik heb ook beide, aantal led lampen met batterijen. Zowel oplaadbare als gewone. En een mooie olielamp met een voorraadje.
 9. Heeft het ook wat te maken met games of? Het is in ieder geval niet zoals dying Light, fallout etc.
 10. Nee, bedoelde met doorspoelen of een alternatief voor de wc. Maar goed bezig!
 11. Goed bezig! Geen rare vragen, maar wel echt interesse tonen ze en opheldering.
 12. Al goed op weg redjezelf! Ik zelf heb ook de ramen verduisterd dat er niet naar binnen gekeken kan worden, een brandtrap, extra sloten, een aantal brandmelders, tochtstrips om te isoleren. Maar denk ook aan situaties waar je beperkt ben t.a.v een woning, door bv naar de wc te gaan in shtf.
 13. Nee inderdaad, Dick legt dit ook uit in zijn boek. Dat het op papier wel mooi kan zijn, maar in de praktijk werkt het allemaal niet zo makkelijk. Laat staan als er echt een shtf situatie is en heel NL hulp nodig heeft.
 14. Netjes! Maar even over het koken van een blik, is dat niet slecht omdat de binnenkant gecoat is?
 15. 1. Sog seal pup elite 2. Sawyer mini waterfilter 3. Light my fire 4. M90 legerkisten 5. Bijl 6. Drybag action 7. Campingaz bleuet micro plus 8. Solar oplader 9. Dutch oven 10. Leatherman multitool
 16. Ja altijd situatie afhankelijk, als je buiten zit en het vriest is een deken handig. Als het goed is moet je met je basispreps de eerste dingen toch wel dekken die mogelijk zijn.
 17. Mijn stiefvader is tijdje geleden behandeld in ziekenhuis in Duitsland, als je dure verzekering hebt, krijg je beter zorg en lig je dus op een amdere afdeling. Omdat het via Nederland ging, lag hij ergens in het midden. Maar de zorg om de hele operatie heen was flut. Desondanks is hij Nederland erg goed verzekerd. Ik bedoel dus; duurdere zorgverzekering: extra privileges.
 18. Nee inderdaad, gewoon vooraf de dozen labelen met nummers voor bv. keuken slaapkamer etc. uiteindelijk zal je toch zelf alles willen inruimen, of dat nu prepspullen of glazen en borden betreft.
 19. Hey Zefanja, Ja preppen in een appartement is een heel ander iets. het verhuizen zelf vind ik ook moeilijk om te zeggen. alles in dozen doen en labelen is wel altijd handig zodat je de dozen tenminste meteen in de juiste ruimte hebt. Ikzelf maak gebruik van alle ruimtes qua opslag. Onder het bed ligt behoorlijk wat, in de kleding kast achter door, in de keukenkastje alles logisch neergezet en je kan flink wat kwijt. Ik heb zelf ook aantal hokjes kasten van ikea met dozen, hierin kan je ook wat kwijt en valt het niet op. Hopelijk heb je er iets aan.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...