Bijenman Geplaatst: 7 februari 2013 Delen Geplaatst: 7 februari 2013 mmmm das een handige tip want ben nu strontverkouden en een last van me keel bah. Heb het zelf nog niet kunnen proberen, maar ik heb gehoord dat thee + tijm + honing goed is tegen een zere keel. De tijm alleen even laten trekken samen met de thee. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
calimero Geplaatst: 8 februari 2013 Delen Geplaatst: 8 februari 2013 Salie thee en daarmee gorgelen en daarna een lekker lepeltje tijmhoning doet wonderen. Salie werkt heel goed tegen keelpijn en of keelontsteking. Let alleen op als je zwanger bent of kinderen zoogt en kinderen onder de 3 jaar = Niet gebruiken! En honing in kruiden thee is heerlijk. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
live2survive Geplaatst: 8 februari 2013 Delen Geplaatst: 8 februari 2013 Sorry niet de volledige topic kunnen lezen, maar het is zeer belangrijk dat het echte honing is, en niet de kunstmatige uit de supermarkt... Afgrlopen zomer uit de Provence potten honing mee genomen, gewoonweg asociaal lekker in vergelijking met kunstmatige honing. De voorraad is helaas bijna op, dus wanneer het kan ga ik bij de plaatselijke imker langs. (Altijd handig om er 1 bij je in de buurt op te zoeken!) Wij genezen er oppervlakkige huidwonden en exceem mee. Een goed alternatief is stevia. De beste is verkrikgbaar bij De Tuinen. In druppelvorm, bladeren, poeder en tabletten. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Raycoupe Geplaatst: 8 februari 2013 Delen Geplaatst: 8 februari 2013 @live2survive: Wat bedoel je met "kunstmatige" honing? Honing kan nog steeds niet gesynthetiseerd worden, 't wordt dus altijd door bijtjes gemaakt. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
live2survive Geplaatst: 8 februari 2013 Delen Geplaatst: 8 februari 2013 @live2survive: Wat bedoel je met "kunstmatige" honing? Honing kan nog steeds niet gesynthetiseerd worden, 't wordt dus altijd door bijtjes gemaakt. De meeste honing in de supermarkt is geen honing, maar een namaak. Gelukkig staan er ook wel echte, maar daar betaal je zoals verwacht de hoofdprijs voor. Proef de honing van de supermarkt en die van een imker maar eens naast elkaar. Werld van verschil! Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Raycoupe Geplaatst: 8 februari 2013 Delen Geplaatst: 8 februari 2013 @live2survive: namaak honing, heb je daar bronnen van? 'k Weet dat er veel kwaliteitsverschil zit tussen diverse soorten honing. Ook dat honing soms verwarmd word om het kristaliseren tegen te gaan. Maar namaak honing, daar heb ik nog nooit van gehoord, ben benieuwd naar wat links, of wellicht weet @Bijenman hier iets over? Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Bijenman Geplaatst: 8 februari 2013 Delen Geplaatst: 8 februari 2013 Daar weet ik wel wat over. Ten eerste vind de consument dat honing altijd goudkleurig en vloeibaar moet zijn anders is het voor velen niet goed en niet vers. Nu is dat ook zo als het vers uit de bijenkast komt, maar na enige tijd gaan de suikers in de honing kristalliseren. Een natuurlijk effect en niks mis mee. Maar door honing langdurig te verhitten gaan de suikers minder snel kristalliseren. Dit in opdracht van de groothandels en winkeliers, want die willen geen harde honing in de schappen. Maar een bijkomend effect daarvan is dat alle smaak en kracht verdwijnt. Om dit tegen te gaan kun je natuurlijk zelf je gekristalliseerde honing verwarmen.....niet verhitten!!!! Dit doe je door de gekristalliseerde honing in een pan met warm water te zetten. Max.50-60 graden. Laat het dan een nacht staan en herhaal dit als het nog niet goed is. Nep honing: Aan het eind van het seizoen als ik alle honing geoogst heb voer ik de bijen suikerwater. Anders komen ze de winter niet door. Dit doe ik door bakjes met suikerwater in de kast te zetten zodat de bijen dit kunnen opzuigen en in de lege raten kunnen opslaan. Nep honing is als producenten de bijen suikerwater voeren, dit in de raten te laten stoppen en dan vervolgens te oogsten....bizar idee, maar het gebeurt. Er zit dan wel een 'bij-smaak' aan je 'honing' en ze mengen dit wel met echte honing. Dus je smeert in principe gewoon suikerwater op je brood, of doet dit door de thee. 1 Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Gast Riesie Geplaatst: 8 februari 2013 Delen Geplaatst: 8 februari 2013 @Bijenman, over het eerste stuk bedankt voor de tip, ik deed honing dus echt gewoon in kokend water (weer wat geleerd) Tweede stuk mbt het suikerwater had ik nog nooit van gehoord, dus nog wat geleerd. Ries. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
nanna Geplaatst: 8 februari 2013 Delen Geplaatst: 8 februari 2013 Manuka is toch ook 'n hele goede honing ? Ook goed voor je immuunsysteem heb ik begrepen. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Bijenman Geplaatst: 8 februari 2013 Delen Geplaatst: 8 februari 2013 @Riesie graag gedaan. @nanna Heb er nog nooit van gehoord, maar heb het opgezocht. Ik citeer: "Het bijzondere aan Manukahoning is de sterke antibacteriële en schimmeldodende werking." Dus je hebt gelijk. Het komt van de Manukaboom die in Nieuw-zeeland groeit. Zo zie je maar dat elke soort honing zijn eigen aparte eigenschappen heeft. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
nanna Geplaatst: 8 februari 2013 Delen Geplaatst: 8 februari 2013 @Bijenman Ja...mooi en bijzonder is dat toch met die natuur. Ik hield nooit van honing want het was me allemaal te mier en mier zoet. Ik ben wel zoet maar hou er niet ze erg van qua eten:) "N paar maanden geleden heb ik dit eens bij iemand geproeft en dacht.....die vind ik wel lekker. Die knop in m'n hoofd omgezet op standje *gezond*...zeker nu ik bewuster ben met bepaalde dingen door alle ellende en troep die in veel eten zit. En daarnaast is het ook handig voor het *medicijnkastje*. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Raycoupe Geplaatst: 8 februari 2013 Delen Geplaatst: 8 februari 2013 Daar weet ik wel wat over. Ten eerste vind de consument dat honing altijd goudkleurig en vloeibaar moet zijn anders is het voor velen niet goed en niet vers. Nu is dat ook zo als het vers uit de bijenkast komt, maar na enige tijd gaan de suikers in de honing kristalliseren. Een natuurlijk effect en niks mis mee. Maar door honing langdurig te verhitten gaan de suikers minder snel kristalliseren. Dit in opdracht van de groothandels en winkeliers, want die willen geen harde honing in de schappen. Maar een bijkomend effect daarvan is dat alle smaak en kracht verdwijnt. Om dit tegen te gaan kun je natuurlijk zelf je gekristalliseerde honing verwarmen.....niet verhitten!!!! Dit doe je door de gekristalliseerde honing in een pan met warm water te zetten. Max.50-60 graden. Laat het dan een nacht staan en herhaal dit als het nog niet goed is. Nep honing: Aan het eind van het seizoen als ik alle honing geoogst heb voer ik de bijen suikerwater. Anders komen ze de winter niet door. Dit doe ik door bakjes met suikerwater in de kast te zetten zodat de bijen dit kunnen opzuigen en in de lege raten kunnen opslaan. Nep honing is als producenten de bijen suikerwater voeren, dit in de raten te laten stoppen en dan vervolgens te oogsten....bizar idee, maar het gebeurt. Er zit dan wel een 'bij-smaak' aan je 'honing' en ze mengen dit wel met echte honing. Dus je smeert in principe gewoon suikerwater op je brood, of doet dit door de thee. Bedankt voor je duidelijke antwoord. Deel 1 kende ik reeds, m'n pa was imker. Maar dat je dus ook een soort half om half "namaak" honing maken was mij onbekend! (Da's een kuddo kerel!) Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Bijenman Geplaatst: 10 februari 2013 Delen Geplaatst: 10 februari 2013 Bedankt voor je duidelijke antwoord. Deel 1 kende ik reeds, m'n pa was imker. Maar dat je dus ook een soort half om half "namaak" honing maken was mij onbekend! (Da's een kuddo kerel!) Graag gedaan!! 1 Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
GoodieBag Geplaatst: 15 februari 2013 Delen Geplaatst: 15 februari 2013 Volgens dit artikel zijn er aanwijzingen dat je wonden met succes kunt behandelen met suiker... Interessante gedachte. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
wodan Geplaatst: 15 februari 2013 Delen Geplaatst: 15 februari 2013 Volgens dit artikel zijn er aanwijzingen dat je wonden met succes kunt behandelen met suiker... Interessante gedachte. Dit is al eens gepost geweest... Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Gast gerbewoner Geplaatst: 15 februari 2013 Delen Geplaatst: 15 februari 2013 Ik heb nu een kilo of 50. Daar moet ik wel even mee toe kunnen denk ik Ik had het ook al gezien. Vraag me wel af of je gewoon een schep suiker kan doen of dat ze nog wel iets speciaals met de suiker uithalen om het schoner te maken bijvoorbeeld. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Dreutel Geplaatst: 15 februari 2013 Delen Geplaatst: 15 februari 2013 Ik heb helemaal geen suiker in huis. Ik gebruik het nooit! 1 Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Angela Geplaatst: 15 februari 2013 Delen Geplaatst: 15 februari 2013 owww, dit kende ik nog niet! @GoodieBag ! dit is dus idd erg interessant! ik ga zeker suiker stocken!!! meer iig dan het initiële plan was! dank je voor de ti! Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
GoodieBag Geplaatst: 15 februari 2013 Delen Geplaatst: 15 februari 2013 Dit is al eens gepost geweest... Het artikel waar naar verwezen word is gisteren gepubliceerd. Wellicht is er ooit ergens in een post gemeld dat suiker voor meer doeleinden geschikt is dan voor in de koffie, mijn excuses dan daarvoor, maar ik ken helaas niet alle forumposts uit mijn hoofd. De werking van het suikerverhaal simpel uitgelegd: "The treatment works because bacteria need water to grow, so applying sugar to a wound draws the water away and starves the bacteria of water. This prevents the bacteria from multiplying and they die." Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Emmy Geplaatst: 15 februari 2013 Delen Geplaatst: 15 februari 2013 Volgens een ander draadje heeft honing deze eigenschap ook. Dat zo lezend dacht ik dat het aan de specifieke eigenschappen van honing lag, maar misschien gaat het bij honing ook om de binding met water dan. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Raycoupe Geplaatst: 15 februari 2013 Delen Geplaatst: 15 februari 2013 Volgens een ander draadje heeft honing deze eigenschap ook. Dat zo lezend dacht ik dat het aan de specifieke eigenschappen van honing lag, maar misschien gaat het bij honing ook om de binding met water dan. Honing bevat tevens anti bacterieele stoffen. Z'n eigen conserveermiddel, zeg maar. @Bijenman kan hier vast alles over vertellen. 1 Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
proppert Geplaatst: 15 februari 2013 Delen Geplaatst: 15 februari 2013 of wijn, dat deden ze in de oudheid al. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
stijn Geplaatst: 15 februari 2013 Delen Geplaatst: 15 februari 2013 Met suiker heb je wel een minder mooie wondgenezing, m.a.w. een minder mooi lidteken. Mvg Stijn Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Floshtf Geplaatst: 15 februari 2013 Delen Geplaatst: 15 februari 2013 Zoals wodan schreef...ook hier te vinden in deze post: http://preppers.nl/forum/threads/4058-Honing-in-je-medicijnkast @Kungfufox @Chinook Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
zippo Geplaatst: 16 februari 2013 Delen Geplaatst: 16 februari 2013 http://nl.wikipedia.org/wiki/Rudolf_Steiner er zijn somatische verpleegtehuizen waar alleen maar dit soort natuurlijke produkten gewerkt wordt..de echte rinse appelstroop in decubitus wonden Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Aanbevolen berichten
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.