Ga naar inhoud

Emmy

Lid
 • Aantal items

  487
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Emmy

 1. Mij ook graag: m_v_vuuren@hotmail.com
 2. Doet een beetje denken aan 31 augustus 1974. Oké, de meesten van ons waren toen misschien nog niet geboren. Maar toen ging Veronica uit de lucht. Ook iets wat je van tevoren niet voor mogelijk had gehouden, omdat het een onderdeel was van die tijd. Maar: naar de muziek van toen luisteren we nog steeds, binnenkort weer met de Top 2000. En zo bewaren we ook de geweldige tips van hier. Ik heb ze in multomappen zitten, in plastic hoesjes. Om zuinig te bewaren. Nogmaals bedankt voor alle werk.
 3. Je was me net voor. Dat staat er natuurlijk niet voor niets achter: een nieuw begin. Er stopt iets, maar er gaat iets nieuws verder. En binnenkort gaan we horen wat dat nieuwe is. Mijn dochter zei vanavond: O, gaan ze stoppen, omdat er geen crisis komt? Het klonk een beetje hoopvol. Nee, helaas, dat geloof ik niet. Maar er begint iets nieuws. Een nieuwe vormgeving? Een nieuwe lay-out, nieuwe medewerkers? Een nieuwe opzet? We zullen het horen. Ik ben benieuwd. Oeps, bij posten stond de uitleg er inmiddels al. Jammer.
 4. Wat een raar idee, het lijkt wel niet echt, maar toch, nu we nog kunnen reageren: mijn welgemeende dank aan iedereen die info inbracht en natuurlijk aan de moderatoren voor alle tijd die ze in dit forum hebben gestoken. Een actiever forum heb ik nog nooit gezien.
 5. Ja, daarom vraag ik me af of die zakken vanwege het metaal beschermd zijn.
 6. Over muizen gesproken: Heeft iemand het wel eens meegemaakt dat er een muis zich door het sterke materiaal van een mylarbag heen vreet? Ik heb het idee, dat die zakken wel voldoende beschermen, maar als ik hier lees, dat ze ook door plastic emmers heenkomen, dan betwijfel ik het weer.
 7. Over hoe lang over de houdbaarheidsdatum moet ik dan ongeveer denken? (Ik merk aan mezelf dat ik makkelijker denk over groente die over de datum is, dan iets waar vlees in zit, dat durf ik minder goed te proberen).
 8. Ik heb een chemisch toilet op marktplaats gekocht en via googlen gezien, dat je geen chemische troep hoeft te gebruiken, maar dat een kopje azijn in het reservoir (voor 50 toiletbeurten) volstaat.
 9. Er wordt inderdaad een ijstijd verwacht (trouwens ook zonder uitbarsting) maar ik lees uit de bronnen niet dat het zo snel zou gaan. In eerste instantie zou de temperatuur tot wel een tiental graden kunnen dalen (op delen van de aarde, waaronder Europa, waardoor er inderdaad niets meer groeit) maar in de loop van de jaren zal het as wel in eerste instantie gaan liggen. Het is heel goed mogelijk dat het ijstijd-proces dan al is gestart. Volgens onderzoekingen zijn er steeds periodes van zo'n 100.000 jaar ijstijd, afgewisseld met een warmere periode van zo'n 10.000 jaar (waar we nu in zitten), we stevenen er weer langzaam op af en uit de geschriften begrijp ik dat er een versnelling zou kunnen plaatsvinden bij een uitbarsting.
 10. Daar heb je gelijk in. Er moet iets te ruilen zijn en als er niets is, dan is er niets. Vraag me af of boerenkool het nog doet, in zo'n aswinter. Dat groeit in de gewone winter ook. En je kunt blijven plukken, de plant groeit wel door. Desnoods binnen in emmers en plantenpotten, kamerplanten eruit, boerenkool erin. Maar inderdaad, het blijft koffiedik kijken, alle bronnen verschillen en ook vergelijkingen met 'recent' uitgebarste vulkanen hoeven niet op te gaan.
 11. Een uitbarsting van de Livingstone schijnt een hoeveelheid as te kunnen produceren die gelijk is aan een bodembedekking van 20 centimeter voor heel de VS. Natuurlijk wordt dat via de lucht verder verspreid. Europeanen schijnen in eerste instantie de uitbarsting nog wel te kunnen overleven, ware het niet dat er een enorme economische crisis als een van de rechtstreekse gevolgen wordt voorspeld. Een voorraad eten is dan helaas maar een tijdelijke zaak. Er moet een nieuwe bron van inkomsten komen om je kinderen te voeden. Schoenen repareren bijvoorbeeld. Of fietsen. Kleding vooral. En alles onafhankelijk van stroom.
 12. Hoe ruim de aanduiding 'ongeveer om de 600.000 jaar' te nemen is, mag blijken uit de cyclus van uitbarstingen tot nu toe. Volgens onderstaande bron kwam de eerste uitbarsting 2 miljoen jaar geleden (andere bronnen zeggen 2,1 of zelfs 2,2 miljoen, dus kun je nagaan wat een enorme afronding daar nog in zit), tweede uitbarsting 1,3 miljoen jaar geleden en derde uitbarsting 640.000 jaar geleden (volgens andere bron 600.000). Dus de tijd tussen de eerste en de tweede wordt dan: 700.000 tot 900.000 jaar, de tijd tussen de tweede en de derde: 660.000 tot 700.000 jaar. Niettemin lijkt hij wakker te worden, dat dan weer wel. http://www.kennislink.nl/publicaties/supervulkaan-yellowstone-trilt
 13. Ik heb hem ongemerkt gekregen. Geen herrie gehoord, terwijl het ding in mijn broekzak zat. Beetje verbaasd dat zo'n ouwe mobiel daar nog op in was te stellen.
 14. Het is zeker balen dat die op zich goede kooktoestellen uit de handel moeten. Aan de andere kant moeten apparaten wel 'idiot-proof' zijn. En 'idiots' zijn er in grote getalen. Je zou schrikken als je wist hoeveel mensen geen gebruiksaanwijzingen lezen en niet nadenken bij wat ze doen. Je zou ook schrikken hoeveel mensen er nog begrijpend kunnen lezen. En iemand met een laag IQ moet zoiets ook kunnen kopen: er gaat geen IQ test aan vooraf. De gevolgen (levend verbranden) zijn niet evenredig met het 'vergrijp' van geen-gebruiksaanwijzingen lezen, niet nadenken of gewoon niet veel begrijpen. Ik kan me het dus wel voorstellen, hoewel ik er van baal, want die flesjes zijn dan natuurlijk ook niet meer te koop. Tot zover even mijn mening. Wij houden de apparaten wel en gaan ze ook (als het nodig is) gebruiken. Wel heeft mijn vriend een optie bedacht om een betere luchtcirculatie te krijgen, misschien tzt. een review daarover.
 15. http://www.pit-pit.com/nl/bicarbonaat.html Bij grote(re) hoeveelheden 2,81 per kg. Goeie zaak dit, heette voorheen Gekruid. Omdat producten in mylarbags niet meer dan 10% vocht mogen bevatten (bron: LDS i.v.m. giftig worden)), vraag ik me af of ik naar aanleiding van jouw ervaringen de rijst, macaroni en de andere producten die ik als droog zag, weer open moet maken.
 16. Ik laat hem na een klusje ook graag nog even staan. Maar ingeklapt vind ik het kastje op zich ook best mooi met dat houtsnijwerk, maar mensen die niet van vintage houden, die vinden dat dan misschien weer niks. Tegen mensen die niets van preppen begrijpen, zeg ik maar dat ik van vintage hou. Dat zit niet eens zover van de waarheid vandaan, maar ik heb mijn vier mooie machines wel degelijk om te kunnen gebruiken. Veel plezier met je mooie nieuwe aankoop!
 17. Eigenlijk zonde om hem in het kastje op te bergen, hè? Zit je te kijken naar die stomme plant er bovenop en zie je niks van die mooie machine. Maar ja, anders wordt hij zo stoffig.
 18. Als je in een crisis door je tandpasta heen bent, kun je je mond ook spoelen met (opgeloste) baking soda. Zowel hier als op internet valt daar veel over te lezen. Het neutraliseert het zuur waarmee tandsteen wordt gevormd. En je kunt er nog ongelooflijk veel andere dingen mee doen, zoals brood bakken, schoonmaken etc. etc. etc.
 19. Dat wordt dinsdag naar de Jumbo. Kuddo kan ik niet geven, maar die hou je tegoed!
 20. Gaaf, ik heb je draadje 'Kijk hem eens lekker branden' in de zoekfunctie gevonden. Die had ik inderdaad gemist (soms erg weinig tijd). Top info, dat scheelt heel wat geld.
 21. Relax Stuudje! Het is vrijdag, neem een borrel en een bakje nootjes, een voetenbankje erbij. Ik heb ook posten voorbij zien komen van mensen die het niet zo hadden op lampolie in die anderhalf jaar, dus de vraag of het nou wel of niet kon was blijven hangen, vooral omdat voor een Zibro kristal petroleum wordt geadviseerd. Ik vermoed dat je bij die laatste een betere verbranding krijgt, maar dat als je helemaal niets meer hebt, je beter lampolie kan gebruiken dan dood van de kou kan gaan. Als petroleum en lampolie uitwisselbaar zouden zijn, dan zou niemand de duurdere petroleum kiezen en zeker geen kristal. Fijn weekend.
 22. @Albertien, welkom op dit forum en goed dat je dit draadje weer eens bovenhaalt, want nu zie ik ineens iets wat ik ben vergeten: die oog in het plafond, boven het bed en om de woonkamer te verkleinen, waar Dick Berts het over heeft. Wie heeft er een antwoord op de lampolie. Is dat echt slecht voor de Zibro in die zin dat als je petroleum op is, zou je het dan echt niet kunnen gebruiken?
×
×
 • Nieuwe aanmaken...