Ga naar inhoud

nanna

Lid niveau 2
 • Items

  697
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  1

nanna won de laatste dag op 23 maart 2015

nanna had de meest gelikete inhoud!

2 Volgers

Persoonlijke Informatie

 • Nieuwsbrief
  Ja

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

nanna's prestaties

Specialist

Specialist (6/11)

574

Reputatie

 1. @Oma Miet...ik heb 'n 1 en 'n 2 en ook 'n 3 pits. ....de 2 pitter is tot op heden de enige die ik gebruik en daar trek ik soep op en gebruik het ook om draadjesvlees te sudderen. De 1 pits geeft erg weinig warmte en het gaat lang duren als je er echt iets op aan de kook wilt krijgen. Met de waanzinnige tijd die op ons af gaat komen zal het 'n ander verhaal zijn en waarschijnlijk zal ik ze dan wel alle 3 gebruiken.....die 1 pits is dan handig om iets warm te houden. De 3 pits is best wel 'n groot vuur en ik denk handig als je iets wilt bakken en zoals je zelf al schreef.....je hoeft niet alle lonten te branden. Ik ben blij met die 3 stellen want in tijd van nood kan ik er dan alle kanten mee uit. Het is al even geleden dat je hier hebt geschreven en inmiddels ben je misschien al voorzien. En wat je ook hebt gekocht .......alles is goed!
 2. Nog steeds bonen @Geert, wat bijzonder. Niet dat ik veel verstand van bonen heb want was mijn eerste jaar moestuinieren op balkon, maar dat is al weeeeken geleden dat ik die op heb geruimd na echt geen bijzondere oogst. Als ik me kwaad had gemaakt had ik het in 2x op kunnen eten. Heb het zuinig gedaan met iedere keer wat sla of iets anders erbij en toen kwam ik aan 5/6 keer.
 3. @vheeswijk ....geweldig dat het bij je gebit ook zo goed en merkbaar aanslaat!
 4. Wat ziet het er geweldig uit @Loreen ! Het groeit inderdaad heel hard en dat zie je pas goed als je vorige foto's met de huidige vergelijkt. Bij jou kan je 'n wandeling maken en bij mij heb je het in één oogopslag gezien, maar ik moet het ook met 'n paar meter doen......dus loop heeeeeeeel langzaam Gisteren m'n peultjes opgeruimd en dat moest eigenlijk al eerder want zag er niet echt meer uit, maar de jonge uitlopers van de boontjes vonden de zon helemaal niet fijn dus kon ik ze nog achter de peulen in de schaduw zetten. De bietjes hadden hoog blad, dat ging verleppen en nu hebben ze laag blad dat er goed uitziet en de bieten zijn zo groot als 'n knikker. Dus dat wordt niks meer....ze staan bovenop tegen de muur. In de aardbeien komen eindelijk bloemetjes en in de boontjes nu ook dus ben benieuwd, paprika krijgt ook knoppen en de tomaat doet ook z'n best net als de wortelen. Al erg veel sla gegeten pffff......alweer sla eten Gisteren de eerste aardappels eruit gehaald en gegeten en er staan nog 2 zakken die ook al goed zijn. Had ik het expres weken uit elkaar in de grond gedaan zijn ze nog zowat allemaal tegelijk klaar. Vind het echt erg leuk om ermee bezig te zijn, en nu maar hopen dat er niet teveel regen en onweer overheen gaat komen.
 5. Heerlijk rabarber @Lekker . Zelf ben ik geen fan van zo'n vracht suiker en vervang het door aardbeien.
 6. Daar ga ik dan met m'n D3 pillen @vheeswijk ...ik heb slechts 3 potten:) Als ik iets koop doe ik het goed maar misschien ooit nog handig voor ruil in nood. En nu dan maar op zoek naar iets anders dan pillen.
 7. Ja @MamaM ,dat zaaien of planten met de juiste maanstand schijnt erg belangrijk te zijn. Had me ook voorgenomen om daar aan te denken maar ja...ongeduldig en totaal vergeten. Ik heb ze verder wel verwend want onderin de pot had ik nog aspergeschillen gedaan en ook 'n rauw ei, zou allemaal goed zijn. Nu het weer nog meewerken
 8. Wow @Loreen dat is al 'n mooie oogst. Sla heb ik momenteel veel ..:eek...: voor mij alleen dan en kom tot de les dat ik het volgende keer echt meer moet spreiden, komt vast omdat ik het nog zo koud vind:) Vond het eerlijk gezegd ook erg zonde om de allereerste keer aan die sla te gaan plukken. Deed echt pijn.....mijn hele creatie naar de knoppen. Inmiddels groeit het weer als kool en ik moet nog wennen aan het gevoel dat ik m'n balkon leeg ga eten. Verder heb ik inmiddels wel 6 peulen geplukt en hoop er morgen nog wat te hebben zodat ik iets van 'n maaltje kan koken....hahahaa....maar goed dat ik geen honger heb. Inmiddels valt er 'n soort grauwsluier over het blad van de peulen, weet niet wat het is (ikke leek) maar zal vast niet goed zijn denk ik. Munt al weggegooid want stikte van de luis. Ziet er echt geweldig uit bij jou! Jij hoeft je niet te vervelen want je moet daar nogal 'n oppervlakte bij gaan houden zeg....pffff. Maar jij hebt er denk ik knap verstand van dus zal best lukken. Beter 'n goede buur dan 'n verre vriend.....maar 'n buurman die met de beste bedoeling gaat maaien en dan ook nog al het nieuwe leven meeneemt....heeft de aankomende zomer heeeeeeel wat goed te maken
 9. Wat een geweldige post weer @vheeswijk en ook nuttig voor mij (hoop ik). Kan ik borax poeder ook gewoon bij de apotheek kopen?
 10. Goed gezien @konijn dat is paprika. Gewoon uit zaad van 'n paprika die ik had en weet niet meer hoelang het kiemen heeft geduurd, ook geen idee of er iets aan gaat komen want schijnt nogal lastig te zijn in ons klimaat. Bij de hoogte van de peulen zat je er ongeveer 1 meter naast maar er zijn ook lage soorten en misschien heb jij die staan. Die heb ik ongeveer 6 weken buiten staan en de peultjes gaan nu komen. De komkommer kan nog 'n probleem worden als hij gaat groeien v.w. de zijranken die aardig in de breedte kunnen gaan. Dat gaat hier qua ruimte niet echt lukken dus probeer ze op te binden aan 'n stok in de hoop dat het lukt want anders heb ik toch echt wel 'n probleem. Het is voor mij ook allemaal experimenteren en vind het echt leuk.
 11. Het is niet echt groot maar ook niet zo'n piepklein balkon, iets van 7 m2 ongeveer. Tomaten lust ik niet rauw maar alleen gebakken en wil het gewoon uitproberen, en de basilicum en goudsbloem (lelijk vind ik) maar schijnt goed te zijn om dat bij tomaten te zetten.....heb ik gelezen. Aan het eind van het seizoen zal je ervan horen of het was is geworden
 12. Met die regen en vooral wind steeds, had ik het 'n beetje op 'n kluitje gezet voor 'n beetje beschutting. Moest dus even modeleren De peultjes moet ik volgend jaar 'n andere constructie voor bedenken, maar ik zit nog in de leer fase en ze doen het evengoed zo. De stokbonen moeten nog naar buiten in die wigwam, en er staat nog 'n zak aardappels (niet op foto) onder de tafel. Die had ik later gedaan zodat ik niet alles in een keer heb, in de hoop dat het lukt. Dan komt er nog 'n 2e mand met lage sperciebonen bij en ik wil ook nog spruitjes, weet alleen niet meer waar . Voorlopig kunnen die nog in 'n kleine pot en schijnen nogal even klein te blijven, dat hoop ik dan maar en zie ik later wel weer verder.
 13. Als het morgen (hopelijk) droog is zal ik foto's maken en plaatsen.
 14. Ik heb peultjes, sperciebonen (hoog en laag), 2 tomaten, 2 komkommers, aardappels (3 zakken), wortels en dan ook nog wat kruiden op de grond staan. Aan de muur hangen 3 bakken sla, 2 met aardbeien en ook nog bietjes. Ben inderdaad klein begonnen ..... maar groeit al knap.en als het allemaal niet de grond in regent heb ik zo'n donkerbruin vermoeden dat ik straks in 'n klein oerwoud terecht ga komen want ja....ik moet er zelf ook nog zitten
×
×
 • Nieuwe aanmaken...