Erelijst
Populaire inhoud
Toont inhoud met de hoogste reputatie op 11/13/12 in alle zones
-
Iedere doos of krat bij mij heeft een papier erop en erin met inhoud, aantal, tht, serving per...totaal serving, kcal per serving en kcal totaal. Beter kunnen we het niet maken, wel leuker ;-) het houd je bezig en betrokken.2 punten
-
We machten met smart...of niet. ... ik zelf denk het niet. Er zit verschil tussen oppervlaktewaters ja klopt. Nu is de boerensloot niet mijn persoonlijke voorkeur maar ik heb liever dat pompje dan helemaal niets. De chemicalien zijn er btw eenvoudig met een actievekool-vulling eruit te halen en virussen worden geblokkeerd vanaf .2 micron als ik me niet vergis. Het gaat hier om het idee dat er genoeg oplossingen zijn. Een deel van de filter werkt op basis van een keramische filter die ook geïmpregneerd is met zilver. Wist je dat er ziektes in afrika verdwijnen op basis van verspreiding van keramische filters! Dus wat dat betreft heeft de keramische filter al een leuke wedstrijd gewonnen. Daarnaast werkt zilver in de genoemde filter als ontkieming tegengaand en wel heel simpel. Het effect wat het zilver heeft is dat het dna word aangetast...dus vermenigvuldigen kan het niet en werken.....ook niet meer. Dit proces word ook gebruikt om water te conserveren voor langere tijd. Tevens lijkt dit op het kort verhogen van de temp voor langer houdbare melk. ps...ter info..zelfs de huidige waterzuiveringsbedrijven erkennen het probleem van medicatie in drinkwater! oa het resistent worden van bacteriën alleen al op basis van antibiotica gegeven aan vee! uit voorzorg zelfs. En wie kent de mythe, hoe lang denk je water los van de hoeveelheid te moeten koken als het een rollende kook heeft bereikt? niet of slechts een minuut om toch een goede rollende kook te waarborgen of minimaal 5 of zelfs 10 minuten? De kans is groot dat vele er toch echt naast zitten. Laat staan werkelijk weten waarom er zo kort of lang moet worden gekookt. Dus voordat dat sommige blaten...zorg eerst dat je weet hoe filters werken en vooral weet het op waarde in te schatten. Ik word een beetje moe van personen die er te snel op inhakken zonder dat ze iets toelichten. Dick heeft wel een punt aangeschoten waar menig mens niet aan denkt, slecht 1 op 100 snapt hem als het niet veel minder is! Ik zit hier nog niet zeer lang maar corrigeer meer onzin dan men zo snel ziet en licht dit ook toe! Is maar een klein detail Mooi gedaan @Dick Berts "you don't need eyes to see, you need vision" @prepass een filter met een batterij....sterkte en let op de houdbaarheid van de accu. Als ie lekt..is het dag dag filter helaas! Doe dan maar een leuke katadyn...de vario ligt op hetzelfde prijsniveau...zou mijn hint zijn geweest.2 punten
-
Bij hogere gamma straling wordt ik groen en sterk en scheurt mijn overhemd2 punten
-
Inleiding Na veel verschillende dingen uitgeprobeerd te hebben, en vooral genoten (daar gaat de objectiviteit al...) is hij er dan de review van van de Envirofit G3300 aangeboden door Robert Kattenberg van http://www.envirofit.nl , http://www.hetbrugwachtershuis.nl en http://www.bonfirebuitenkeuken.nl. Verpakking [ATTACH=CONFIG]1410[/ATTACH] Zo kwam hij binnen, in de originele doos, goed dicht getaped. Naast een standaard limonade fles om een idee van de grote te krijgen. In de doos zaten de volgende dingen. De papieren inhoud: - Gebruiksaanwijzing (geprint A4, was gescheurd) - Garantieformulier vanuit de fabriek (geprint A4, was gescheurd) - Flyer van het brugwachtershuis.nl en van bonfirekeuken.nl - Flyer Envirofit - Visite kaartje van Envirofit/Rober Kattenberg De fysieke inhoud: - De stove - Een grate (deze zit in de stove om het hout van de bodem te houden) - Een rack (deze zet je voor de stove om het hout in te voeren en ook van de grond te houden) [ATTACH=CONFIG]1411[/ATTACH] Een valse start - Zoals hierboven al genoemd was een deel van de papieren inhoud gescheurd, tevens vind ik losse velletjes A4 uit de printer niet heel veel goeds voorspellen. - Er bleek er een deuk in de achterkant te zitten. - En de steen in de stove was erg gekarteld aan de randen, dit kan natuurlijk zijn ivm de steen soort, het kan ook een voorbode zijn voor het scheuren van een sommige steensoorten. [ATTACH=CONFIG]1412[/ATTACH] Even een belletje naar Robert Kattenberg. Dit was een relaxt en fijn gesprek, waarin hij liet weten dat hij verschillende manieren van verzenden had geprobeerd en waarin hij openstond voor ideeën (deze komen hieronder). De gebruiksaanwijzing, had ik binnen het uur al digitaal in mijn mailbox en ook werd me verzekerd dat de deuk en de kartels het functioneren niet zou moeten beïnvloeden. Al met al een goed gesprek en tijd voor wat tips. - Gebruiksaanwijzing en garantieformulier op een beter kwalitatief papier, vergelijkbaar met de flyers, een soort foto papier. - Alle papieren inhoud in een envelop met Envirofit logo, zodat het niet door de doos zit en beschadiging voorkomen word. - Ondanks dat ik geen oorzaak heb gevonden voor de deuk (de doos was nog zonder schade aan het karton), zou ik willen aanraden om toch nog een extra doos te gebruiken, niet alle pakket bezorgers zijn even zorgvuldig. Maar dan nu, de fik er in! Een goede doorstart [ATTACH=CONFIG]1414[/ATTACH] Met het uitpakken valt me vooral op dat hij veel lichter is dan dat hij er uit ziet. Echter heeft hij voldoende massa om stevig op zijn plek te staan tijdens het koken (wel zo veilig). Hij voelt erg solide, maar blijft door het gewicht erg handzaam. De materialen: - De cilinder(orange) lijkt alluminium. - De zwarte accenten en de handvatten zijn van kunstof. - De top/kookplaat is lijkt van gietijzer. - De bodem in de stove is van natuursteen. - De roosters voor het hout zijn van ijzer. Qua gewicht erg handzaam en makkelijk blijkt later om even leeg te gooien, maar tegelijkertijd er stevig. Een goede eerst indruk. De fik er in zei ik...., oke, vrouw en kinderen naar buiten om takken te verzamelen zodat er vanavond gegeten kan worden. De eerste keer heb ik niet moeilijk gedaan en heb ik een aanmaakblokje aangestoken met een aansteker. Later op de avond met pluis uit de droger, firesteel. Beide manieren werkt. De tweede manier, het was winderig, koude handen, als je het nog niet blind kan, mensen blijf oefenen. [ATTACH=CONFIG]1415[/ATTACH] Maar hij brand, en het werkt heel gemakkelijk, de takken die niet volledig droog waren branden goed. Als hij net aanstaat met vochtig hout, dan rookt hij wel. Als hij echter op temperatuur is, is dit zelfs met nat hout niet meer het geval. Tijd voor deel twee ivm de foto limiet1 punt
-
hierbij wat zeep recept en advies gebruik of gedistilleerd water. of goed gekookt. loog brand ,draag lange mouw en lange broek, plastik handschoen en een veiligheid bril.( zonbril beschrem ook) loog koop je als ontstopper ,kijk goed dat het 100 percent natroloog is meng altijd je loog door het water,NOOIT anders om.houd je gezicht weg uit de dampen. weeg je water en je loog. meng je loog door het water. houd appart, het. woord heet en het moet een beetje afkoellen. weeg je vetten ,meng ze en laat ze samen s melten. laat af koelen. als water en vet ongeveer de zelfde temperatuur hebben, doe je water loog mengstel bij de vetten. met een hand mixer, meng ong 30 sec. de zeep woord wat dikker,je zie dat het een lichte streep achter laat als je mix. zo niet ,steeds een paar secondes mixen. als het dikker is ,giet het in een silicon vorm. doe handhoek erom een en plaats het geheel in een koelbox. na 24 uur eruit hallen ,snijden en enkele weken laten drogen. nu de recept drie vet zeep : 100 gram coconut olie 225 gram olive olie 100 gram varkens vet 140 gram water 56 gram natroloog 4 vet zeep 112 gram coconut olie 112 gram olive olie 84 gram safloer olie 112 soja olie 140 gram water 56 gram natroloog ieder vet heeft eigenschaap ,olive olie is zacht voor je huid maar ook ergs slimmy. lard varkens vet is mooi wit en maak harde blok zeep.coconut schuim,ect. kijk ook op youtube of zo soort filmpje voor je begin.1 punt
-
Ben het daar ook wel mee eens. Het feit dat bijna al onze voorouders, van recentelijk tot ver in de prehistorie, een speer gebruiken heeft mij mede overtuigd dat er toch wel voordelen zijn.... Als ik erover denk zou ik me in de 'wildernis' veiliger voelen met met mes in de speer uitvoering dan een mes aan mijn gordel... Het mes losmaken voor andere werkzaamheden kan wel, snel nog even een speer maken als het nodig is is lastiger... Toch maar een mes en speer? Grt Kans1 punt
-
Leg dat is uit? Auto beschermd je tegen inkomende elektriciteit maar dat staat voor jou gelijk aan een radio golf? Hmm Ik ken niet veel van dit soort dingen maar ergens klopt jouw uitleg niet hoor. Ik ken wel wat van die dingen en mijn uitleg klopt wel ;) Kijk eens wat een kooi van Faraday is en wat niet: https://nl.wikipedia.org/wiki/Kooi_van_Faraday Je bent veilig in een wagen voor blikseminslag niet omdat het een kooi van Faraday zou zijn, wel omdat er geen stroom door je lichaam zal gaan bij een bliksem inslag. Beetje hetzelfde waarom vogels geen last hebben van op een hoogspanningskabel te gaan zitten. Net als @Enki al postte. Leuk, maar niet realistisch... Als eens een auto kabelboom gezien?1 punt
-
Het bovenste mes is een trekmes, dat wil ik gebruiken voor het maken van een boog Groot zwart mes; mijn survival mes in de categorie BIB (bigger is beter ) is van spec plus survival Mes houten hand vat is mijn oude zakmes. Klein mes ernaast is wat ik in mijn lunchtas heb zitten Krom mes is wat ik net binnen heb, die is voor bushcraft voor het maken van lepels en bakjes Mes met rood heft is zelf gemaakt, moet nog getest worden als bushcraft/survival mes.De achterliggend gedacht is dat het gereedschap is. Robust en stevig. Het begin van het mes is voor het fijne snijwerk, het midden gedeelte voor hakken en het voorste gedeelt voor het snijden. Zakmes in de auto Onderste mes is mijn nieuwe zakmes1 punt
-
Ik ben druk bezig mijn BOB´s te upgraden en daar waar nodig uit te breiden, dus meld me graag aan om eea te testen en er een review over te maken. Ben benieuwd!1 punt
-
Hey @Mantequilla, Leuk dat je je ideeën en mening geeft. Maar nog leuker is een voorstelronde zodat we weten met wie we het genoegen hebben! Groetjes nurse1 punt
-
Volgens mij zijn het geschilderde potjes appelmoes, wc papier met 5 velletjes en een plaksetje zonder inhoud. Na 5 minuten shtf zit Dick in zijn wel overwogen secundaire locatie. Goed gedaan Dick, met veel plezier gekeken.1 punt
-
Alles kan je in principe wecken in een pan met water. Wij hebben hier nog nooit een hogedrukpan gebruikt. De opa's en oma's weckten hier vroeger ook alles en deze hebben tientallen jaren alles ook altijd in grote ketels met water geweckt. Een echte weckketel hoef je niet perse te gebruiken, dat is enkel handig wanneer je veel potten tegelijk wilt wecken. Weck je snel even een paar potjes kan je gewone pannen gebruiken. Met een losse termometer erbij (tenzij je iets hebt dat op 100 graden moet, dan kun je gewoon kijken wanneer het kookt. Altijd even kijken wat voor temperatuur het recept vereist dus) en een theedoek op de bodem werkt het ook prima in plaats van een rooster. Wanneer je vlees weckt met veel jus erbij is het wel belangrijk om wat op de potten te zetten (hakpot gevuld met water of een steen) voor wat extra gewicht zodat ze op hun plek blijven staan. Vet is lichter dan water en anders gaan de potten drijven en vallen ze om en worden ze niet goed geweckt. Hogedrukpan is dus ook hierbij niet nodig. Verder zijn echte weckpotten wel ietsje veiliger dan hakpotten. Dit omdat het deksel van de echte weckpotten wordt vastgehouden door het vacuum dat ontstaat door het wecken. Wanneer het wecken mislukt doordat er bijvoorbeeld een gisting optreed (bij bonen bijvoorbeeld, leg ik zo verder uit) dan laat het glazen deksel van de echte weckpot een paar weken na het wecken los. Een hakpot blijft netjes dichtzitten. Bij het wecken met hakpotten moet je dus goed opletten of na het wecken het schroefdeksel een plop geluid maakt en naar binnen klapt. Dit doe je door na het koken de hakpotten uit de pan te halen en op het aanrecht op de kop te zetten. Na ongeveer een half uur afkoelen kan je ze omdraaien. Gedurende dit proces hoor je dan dus een plop geluid ten teken dat het deksel naar binnen klapt. Je kan controleren of dit goed gelukt is door zelf even op het deksel te drukken, kan je hem induwen en komt hij weer omhoog is het niet goed gegaan. Af en toe dus na het wecken ook even je ingemaakte voorraad controleren of de deksels van de weckpotten loszitten of niet en of je het deksel van de hak pot in kunt duwen. Verder nog een goeie tip. Als je je eigen dopertjes, boontjes of andere peulvruchten kweekt dit niet op grond te doen welke je bemest hebt met kippenstront. Het beste is om dit te kweken op grond waar het voorgaande jaren een plant gezeten heeft die de grond redelijk heeft uitgeput, bijvoorbeeld aardappelen. Kweek je wel je peulvruchten op met kippenstront bemeste grond zullen de peulvruchten er net zo eruit zien als normaal en net zo smaken maar je kunt ze niet wecken. Door stoffen in de kippenmest zullen ze namelijk doorgaan met gisten in de pot waarbij gassen vrijkomen en het vacuum verdwijnt. De peulvruchten zullen vervolgens gaan stinken en niet meer lekker smaken. De weckpot deksels zullen dan losgaan zitten en de deksel van de hakpotten zullen bol gaan staan en die kun je dan dus indrukken. Ook worden er veel verschillende dingen verteld over hoeveel water je in de weckketel moet doen. Wij zelf zorgen er altijd voor dat de potten compleet onder water staan. Ik heb al veel water hoogtes gelezen van mensen maar nog geen reden gezien waarom ze 1/4, 1/2 of 2cm onder de rand van de pot boven het water hebben terwijl ze ondertussen ook kleinere potten erbij hebben in de zelfde pan die ze wel compleet onder water hebben. Ik ben dus ook nog geen reden tegengekomen om mijn potten niet compleet onder water te zetten. Je krijgt dan een betere verdeling van de hitte dan wanneer je het deksel boven het water hebt en dus blootsteld aan koudere lucht. Water kan er verder niet in de potten komen want deze zitten of door de klem of door het schroefdeksel compleet dicht. Ze werken vervolgens als stoomkleppen waarbij ze de hete lucht uit de pot laten onder hogedruk maar niks kan er meer bij in. Wij wecken afwisselend in hakpotten en weckpotten. Ligt er net aan hoeveel we van ies weckrn rn hoe zulke porties we willen. In een hakpot past een kleinere portie dan een weckpot. Voor het wecken met hakpotten doen we het volgende: Het in te maken gerecht (of gewoon groente etc.) volgens het recept bereiden. De weckketel of grote pan met water aan de kook brengen en ondertussen (ligt aan de bereidingstijd van het recept wanneer we beginnen met de potjes schoonmaken) de hakpotjes en deksels steriel maken door ze even in een andere pan met kokend water met soda schoon te koken. Vervolgens de potjes en deksels op de kop op een schone theedoek zetten op het aanrecht. Nu het gerecht in de potjes doen, de rand van de pot goed schoonmaken in het geval er wat voedsel op komt, deksel erop vastdraaien en volgens het recept verder koken in de weckketel. Zodra het wecken klaar is de potjes eruithalen en ze op de kop zetten op de theedoek. Nu moet het deksel goed gaan vastzuigen doordat de resterende hete lucht afkoelt en weer inkrimpt en er onderdruk ontstaat. Voor wecken met gewone weckpotten is het bijna hetzelfde: Het in te maken gerecht (of gewoon groente etc.) volgens het recept bereiden. De weckketel of grote pan met water aan de kook brengen en ondertussen (ligt aan de bereidingstijd van het recept wanneer we beginnen met de potjes schoonmaken) de weckpotten, deksels en ringen steriel maken door ze even in een andere pan met kokend water met soda schoon te koken. Vervolgens de potten en deksels op de kop op een schone theedoek zetten op het aanrecht en de ringen in een bakje met schoonwater. Nu het gerecht in de potjes doen, de rand van de pot goed schoonmaken in het geval er wat voedsel op komt, ring erop (de ring moet nat zijn dus niet droogmaken) het deksel erop en de klemmen erop, vervolgens het recept verder koken in de weckketel. Zodra het wecken klaar is de potjes eruithalen en laten afkoelen op een theedoek op het aanrecht. Zodra ze afgekoeld zijn kunnen de klemmen eraf en moet het deksel vastzitten.1 punt
-
1 punt
-
Ik heb net van de importeur te horen gekregen dat we 5 van deze stoves mogen verkopen voor speciale actieprijs van 79euro (winkel verkoop 99e). De leverancier zal dan ook de verzendkosten voor haar rekening nemen. Dit geldt alleen voor maximaal 5 leden van Preppers en is vanwege de review. Mochten mensen dit willen dan zal ik ze de email geven van de leverancier die dit zal regelen (betalingen/verzenden). Wij zitten hier zelf niet tussen met commissie. Bij een succes en tevredenheid willen we ze wel opnemen in onze webshop die in de maak is. Je kan mij een privé bericht sturen of via support bij interesse of vragen hier over.1 punt
-
Kippen komen oorsronkelijk uit het warme Azie en er werden zelfs in het oude Egypte al kippen gehouden. Kippen kunnen doordat ze zich snel voortplantenen en daarbij ook nog eens veel nakomelingen voortbrengen snel geselecteerd worden op bepaalde kenmerken. De rassen die dus al lange tijd in Nederland worden geteeld zullen hier dus ook al snel goed aangepast zijn aan de omstandigheden en het hier beter doen dan wanneer je een kip van het zelfde ras uit een ander klimaat hierheen haalt. Wanneer je in Spanje opzoek gaat naar wat lokale rassen zul je zien dat die vast prima aangepast zijn aan het weer daar en geen problemen hebben in de hitte. Daarnaaast zal een kip extra water drinken vanwege de extra verdamping en zullen ze in de schaduw onder struiken gaan liggen wanneer het ze echt te warm word.1 punt
-
1 punt
-
1 punt
-
echt een heel slim idee om waxinelichtjes in je auto te leggen ben nu hier een paar dagen maar heb al meer geleerd dan in mijn veertig jaar. top groet hunter1 punt
-
Goede review! Met plezier gelezen, zeker omdat ik hier dezelfde stove heb staan en daar in eerste instantie geen mooi vuur in gekregen heb. Ik ga hem uitgenodigd door jullie ervaring, nog maar eens uit de schuur halen en uitproberen1 punt
-
Auto is geen kooi van faraday (anders zou je er in op je mobieltje geen bereik hebben) maar je bent er wel vrij veilig in bij bliksemdreiging.1 punt
-
Tot mijn grote verbazing , niks een beetje een mate plek op de verf waar de inslag was. Kwam toen terug van Denemarken en de hemel was helder blauw op minuten werd die pek zwart en het begon te gieten enorm. Stond daar in file en toen begon het te bliksemen, ik hou daar niet van. En dan bang, dat was echt een luide knal.1 punt
-
1 punt
-
Wat me op valt aan de meeste prep lijsten is het ontbreken grote hoeveelheden bak olie,wel eens brood zonder vet gegeten,of gebakken zonder boter of olie? Een paar jerrycan's zonnebloem olie mogen eigenlijk niet ontbreken,zijn jaren houdbaar en kosten bijna geen drol. Ook ben ik al een paar keer tegen gekomen dat mensen tarwe kopen,houd er wel rekening mee dat je van tarwe,ouder als een jaar of twee geen goed brood meer kan bakken,nog af gezien van wat voor tarwe dat dan wel niet mag zijn,is dat eersteklas Duitse E,of de meest ordinaire voertarwe die er bestaat,nu zullen die termen jullie niet zoveel zeggen maar ze zijn wel van wezenlijk belang als je tarwe wilt preppen om er brood van te bakken,verder,hoe schoon is die tarwe?(zit er graanklander in,heb je na twee jaar geen graan meer meer een onverwachte vleesmaaltijd) Nog afgezien van het werk van het malen van die tarwe is bloem kopen eenvoudiger en zeker net zolang houdbaar als tarwe. Koop pure witte bloem met een asgehalte,of type aanduiding van (0)55-(0)65 zonder verdere toevoegingen,zeker geen bruinbrood soorten,hier zitten nl kiemdelen in die na drie maanden al voor ranzigheid zorgen,voeg liever eventueel wat zemelen toe als je gaat bakken,die zijn ook los te koop en praktisch onbeperkt houdbaar. Deze keer liever niet bij het plaatselijke bio molenaartje,deze heeft geen endolator,dat is een apparaat waar de bloem door gemangeld word en alle ongedierte en hun eitjes kapot geslagen worden,maar bij een grote winkel keten die zaken doet met een industriële meelfabriek. Het nadeel van dit verhaal is dus wel dat je zelf je brood nog moet bakken maar op deze manier ben je wel goedkoop(kilopak bloem is iets van50-70ct) voor minstens twee jaar van brood voorzien bent,trouwens niet vergeten een paar pakken gedroogde gist te kopen,gaan theoretisch ook twee jaar mee maar praktisch veel langer.1 punt
-
Wat ik niet snap is, dat jij 1 apparaat tot wondermiddel verklaart.. en dat je in je presentaties de context vergeet..en dat heel vaak meerdere vormen van zuivering nodig zijn, om tot veilig drinkwater te komen. 100% veilig bestaat niet.. maar onnodige risico's lopen, als prepper, (je bereid je voor.. dus kan je het ook zo goed mogelijk doen..) is dan onzinnig.. Na zuiveren en daarna koken van water is domweg slim te doen.. Je bent al kwetsbaar genoeg.. Doe gewoon het stappen plan.. dan ben je relatief veilig.. controleer je bron, en bak die veiligheid in die nodig is.. Als je blindelings vertrouwt op een apparraat en je omgevingsfactoren niet mee neemt dan mis je denk ik wat.. Maar goed kritiek op Dick Berts (sorry voor verkeerde spelling in deze) word niet gewaardeerd.. over is er ruimte voor nuance en andere meningen.. Kom maar op met die bronnen.. of liever doe eens voor de grap, een microbiologisch testje, uit de amsterdamse grachten, of een sloot met je filters.. Ik gebruik dit filter al jaren. en ik ben al aan de tweede filterpakket toe.. ik heb het getest in diverse omstandigheden, ook zeer vuil water bronnen.. en je hoeft me niet te geloven, maar ik kook gewoon, en desnoods nog door een andere filters..-1 punten